Pruting...nye trenden?

Jeg er den personen som blir brydd når jeg får beskjed om å prute på markeder på Syden-reiser av venninner....

Joda, jeg har prutet og blitt en skamfull eier av en eller annen ting opp gjennom årene. Men, vil ikke si at jeg ble noe særlig lykkeligere av å få en ting 50kr rimeligere av den grunn...

Jeg skal innrømme at jeg digger gode priser som alle andre, men jeg liker også å ha kvalitet på de tingene jeg handler. Og det tviler jeg sterkt på at du får på disse markedsplassene. 

Jeg har aldri prøvd meg på pruting i vanlige butikker, verken her hjemme eller utenlands og det kunne ikke falle meg inn heller egentlig. I Norge betales det så innfernalske høye skatter og avgifter at man nesten ikke har noe igjen for varen man selger. I tillegg til all momsen man betaler, så har man lønninger og arbeidsgiveravgiften man skal dekke...Så med få tastetrykk på kalkulatoren, så skjønner man at det ikke er stort igjen å knipe på. 

Pr dags dato har jeg ikke hatt en eneste arbeidsdag i butikkene hvor en eller annen kunde IKKE pruter på varene. Og hver eneste dag biter jeg tennene sammen for ikke gi motsvar. Som om man kan få rabatt på husleia etter en dårlig omsetning i butikken...Dessverre så funker det ikke slik. 

I en butikk er man avhengig å ha en kalkyle på minst 2 av innkjøpsprisen...Og med avgiftene, så er det faktisk ikke stort igjen som "profitt" 

For å få presset sine egne priser ned, er man som kjent nødt til å handle inn store kvanta slik som de store kjedene gjør (Rema, kiwi osv.) Men, små butikker har ikke mulighet til det, derav prisene. 

Jeg undrer meg om det er mulig å prute i en dagligvarebutikk... Noen som har prøvd det? Eller opplevd at noen har gjort det? (bortsett fra når det gjelder datomerking) 

Jeg tviler sterkt på at noen ville fått gjennomført en prutings på matvarer igrunn...Og ikke at jeg har hatt noen planer om å prøve på det heller. 

Når man har prismatch priser, skal man som kjent matche konkurrerende bedrifter, men likevel så prutes det...

Hvorfor? 

 

0

Skriv en ny kommentar