hits
Sløvis

Bah, for en sløv lørdags kveld..Jeg jobbet til 18 i kveld og var vel hjemme rett før kl 19. Smalt sammen noen cheeseburgere til tenåringen og meg til middag..og resten av kvelden har vært maks sløvis...Noen ganger er godstolen litt for god altså...

I bakgrunnen er det Adele-konsert på tv-skjermen...Gubbsnubben og Victor er fortsatt på campen..De trosser regneværet og koser seg frem til i morgen. Tenåringen gamer kjenner jeg han rett..så det er kun meg, mac'en og fjernkontrollen som styrer hele 1.etagen i kveld :) Og noen ganger er det bare helt fortreffelig ;) kan ikke si at Adele er noe dårlig selskap heller..Imorgen er det jobbings til 20.30, tenker det blir tempo fra morgen til kveld... Kjekt å "lade" batteriene med Adele i kveld tenker jeg ;) 

Håper dere får en herlig lørdags kveld. Nyt kvelden, selskapet og ikke minst...hverandre ;) 

Har du sagt til noen at du er glad i dem idag forresten? Hvorfor vente til imorgen med å glede noens hjerter når man kan gjøre det idag..ingen vet hva morgendagen bringer...

 

Helikopter-styrten

Igår da jeg kom hjem fra jobb fortalte mannen min om de grusomme nyhetene om helikopter-styrten i Hordaland. Først trodde jeg det var en sykt dårlig spøk, noe det dessverre ikke var. Jeg føler så med de etterlatte, og tenker ekstra på de som var på flyplassen og ventet på at sine kjære skulle komme hjem. Så grusomt!! 

Denne ulykken bekrefter dessverre det jeg har fryktet i mange år. At det faktisk kan skje. Gubbsnubben min jobber offshore og har gjort det i snart 16 år. Og det er ikke en av de flightene jeg ikke har fryktet at noe kan skje. Hjertet mitt har gjort et gledeshopp hver gang han har ringt fra kontoret sitt og sagt "hei, da er jeg på plass". Man tar det for gitt at alt er trygt og at sikkerheten er på topp. Men, selv om alt av service, vedlikehold og sikkerhetsrutiner er i boks, kan det fortsatt skje forferdelige ting. Jeg sitter med en klump i magen, av lettelse, uendelig glede og takknemlighet for at akkurat min gubbsnubbe var hjemme når ulykken skjedde, jeg vet ikke hva jeg ville gjort om noe hadde skjedd han! Hele mitt grunnfundament hadde gått i millioner biter, og jeg vet ikke om det hadde vært mulig å lappe det sammen igjen. Han er min aller beste venn, min aller største støtte, min største kjærlighet. Han og våre barn, er mitt alt! 

Jeg tenker på alle de som er igjen på havet, de som neste uke skal reise hjem...hva tenker de? Frykter de at det samme kan skje dem? Kjenner jeg er glad for at alle helikoptere av samme art er landsatt på ubestemt tid. Men, hva er forhistorien på de andre de velger å ta i bruk? 

Jeg tenner lys og sender varme tanker til de berørte i ulykken.  

Bedre sent enn aldri..

Idag har det gått i ett...så det ble litt vel sen oppdatering fra denne fronten..

Først var jeg på jobb frem til 16, så bar det rett til gartneriet for å kjøpe en blomstergruppe til mammaen min som endelig har kommet hjem etter 9 uker i Spania. Rakk så vidt å komme inn døra, så sto mamma her :) Utrolig deilig å ha henne hjemme igjen altså! Mamma hadde kjøpt masse gaver til oss her hjemme. Til både store og små ;) Rart med det..men selv om jeg er over 40 år, så var det veldig stas med pakker :) Etter mamma dro, fikk jeg og gubbsnubben pakket med litt mat og klær. Han tok med seg Victor til campen i helga, og Nelly skal sove hos min niese hele helga..Noe hun har gledet seg masse til. Jeg skal jobbe lørdag og søndag, så det passet utrolig bra :) Eldstemann har fortsatt overnattingsbesøk av en kompis frem til søndag. 

Etter at Nelly var levert, tok jeg turen til et vennepar av meg..der har jeg som alltid kaklet høl i hue på dem begge...før jeg forlot dem totalt utslitte av alt jeg hadde å fortelle ;) Storkoste meg :) 

Hybelleiligheten begynner virkelig å ta form, gubbsnubben har delt inn det største rommet som skal bli til stue, kjøkken og bad. Soverommet har fått montert lys og utelampa er montert. Mer materialer er kjøpt inn, så snart er lister på soverommet på plass også. Da mangler det bare parketten. Er så gøy å se fremgangen der nede og jeg gleder meg til vi skal bestille kjøkken og baderoms-møblene. I hodet mitt har alt vært innredet fra første planleggingsdag ;) Rart med oss damer (de fleste av oss da ihvertfall) hvordan vi kan gå inn i et rom og VIPS, så er det ferdig innredet i hodet..Jeg har vært på endel visninger i mitt liv, og etter 10 min, så har alt av tenkelige møbler blitt nøye plassert i hodet mitt... Er du sånn også? 

Resten av kvelden skal jeg ta foran tv-skjermen..i kveld er fjernkontrollen kun min ;) 

Håper du får en flott helg hvor du nå enn er.

Klem til deg

 

Kjøkken in the making..

Baaaah, kjenner jeg blir ganske så frustrert her altså....Jeg sitter og tegner kjøkken fra Ikea til å ha nede i hybelen vår...men, det skal jo være så jæ... vanskelig å få tegnet det via mac'n min..Med den gamle pc'n var det aldri noe problem å laste ned diverse programmer..men mac? Stikk motsatt...skjønner ikke en dritt jeg...Nå skal det sies at jeg aldri har hatt en mac før og er ikke helt kjent med den ennå...men, hvor vanskelig kan det være da? Liker når det er Plug and play jeg da.... Så nå sitter jeg her da...som den største idioten i to sko...og kommer ingen vei..What to do? 

Om noen der ute har en "trinn-for-trinn" opplæring for dummies, så please send det til meg..Jeg hadde blitt så utrolig takknemlig :) 

 

Turdag

ny uke, ny turdag :)

Som nevnt tidligere, så har avdelingen til vesla turdag på onsdager. Idag var jeg heldig å ha seinvakt på hennes avdeling, og idag var det turdag. Jeg er så heldig at jeg jobber med noen herlige damer, og med så smittende godt humør, flyr arbeidsdagen som en vind. Og med en flott bukett livlige og nysgjerrige barn, så blir dagen aldri kjedelig :)

Idag gikk ferden til en lekeplass i nærområdet..for oss voksne tar vel gåturen kanskje 5 min å gå..hehe, men med de nysgjerrige små, tar det fort 15-20 min ;) Men, det er koselig da og ikke minst deilig med litt variasjon i form av lek for barna. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at samme flokk med barn hadde det utrolig gjevt med en dumple i godt over 1,5 time. Kan du tenke deg så enormt glede av en dumple? Utrolig artig å se hvordan prøvde å ordne opp med hvem sin tur det var, hvor de skulle sitte..haha..og hvordan de selv skulle komme seg opp..Noen er litt tyngre i stumpen enn andre og hadde litt utfordringer med å få det til. Mens andre som er lette på foten, spratt på lett som en fjær. Skal si de fikk det til. Ble litt klaging/småkrangling innimellom såklart, men vi lot dem få prøve seg litt frem og løse tingene. Syns de var flinke jeg :) 

Etter barna hadde lekt fra seg, gikk turen tilbake til barnehagen. Vi utnytter været så lenge vi kan, så vi gikk sent inn. Det virket som barna hadde hatt en fin tur/dag, for leken inne virket mye mer rolig enn ellers :) 

resten av denne kvelden er sofatjeneste...kroppen vel plassert i liggende stilling..og på TV? Kreeeemt...paradise hotel....kan du fatte...?!

Tidvis kaos uten kontroll....

Kjenner du noen som har lavt stoffskifte? Det gjør jeg..MEG.

Hva lavt stoffskifte er og gjør/kan gjøre med deg og kroppen din, ønsker jeg ikke å gå inn på nå...Symptomene kan være mange, plagene flere og behandlingsformer færre...Kort forklart igrunn..Men,, idag leste jeg innlegg på en Facebook-gruppe jeg er medlem i for oss med lavt stoffskifte..og den bare måtte jeg kopiere..Håper du leser den, den passer så godt inn i hvordan vi ofte har det i topplokket.... Enjoy.

Slik viser symptomene seg: Jeg bestemmer meg for å vaske bilen. Når jeg er på vei ut i garasjen, oppdager jeg posten på bordet i gangen. Best å sjekke posten før jeg vasker bilen, sier jeg til meg selv. Jeg legger bilnøklene på bordet, kaster reklamen i papirkurven under bordet og legger merke til at papirkurven er full.

Derfor legger jeg regningene og et brev med en svarsending på bordet og bestemmer meg for å tømme papirkurven først. Ettersom jeg tross alt går forbi postkassen for å tømme papirkurven, kan jeg like gjerne sende svarmeldingen samtidig. Men da trenger jeg en kulepenn. Pennene mine ligger på skrivebordet på kontoret, så jeg går inn på kontoret hvor jeg finner flaske juice som jeg har begynt å drikke av. 

Jeg skal begynne å lete etter en penn, men først må jeg sette vekk juicen så jeg ikke søler den på skrivebordet. Juicen holder på å bli varm og bør settes i kjøleskapet. På vei til kjøkkenet med juicen får jeg øye på en blomstervase som står på benken. Blomstene trenger vann, så jeg setter fra meg juicen på bordet. Da ser jeg lesebrillene mine, som jeg har lett etter hele formiddagen. Det er best at jeg legger dem på skrivebordet mitt, men først skal jeg vanne blomstene.

Jeg legger fra meg brillene på kjøkkenbenken og fyller en vannkanne med vann. Da får jeg plutselig øye på fjernkontrollen til TV-en. Noen har lagt den på kjøkkenbordet. I kveld når vi skal se på Tv kommer vi til å lete etter fjernkontrollen, men ingen kommer til å huske at den ligger på kjøkkenbordet. Jeg bør legge den på plass, men først skal jeg vanne blomstene.

Jeg heller litt vann i vasen, men det meste havner på gulvet. Jeg legger tilbake fjernkontrollen på bordet og går for å finne litt tørkepapir. Så går jeg ut på gangen igjen for å prøve å huske det jeg hadde tenkt å gjøre.

Ved dagens slutt er bilen fremdeles skitten, svarsendingen det hastet med, er ikke sendt, det står en flaske med varm juice på benken, blomstene er visne, jeg kan ikke finne noen kulepenner, jeg kan ikke finne fjernkontrollen til TV-en, jeg kan ikke finne brillene mine,og jeg aner ikke hvor det er blitt av bilnøklene. Jeg prøver å forstå hvorfor ingenting er blitt gjort i dag.

Det er forbløffende, for jeg vet at jeg har vært opptatt hele dagen og jeg er helt FERDIG! Jeg forstår at dette er et alvorlig problem, og jeg skal søke hjelp for det, men først skal jeg sjekke e-posten min?????

Kan du ikke være så snill og gjøre meg en tjeneste.. Tenk litt over det du nettopp har lest..så forstår du kanskje lettere hvorfor vi går litt i "lås"  

Barnetrass...evigvarende?

Fant denne teksten på nettet og måtte bare legge den ut... 

(La til noe og fjernet noe)

Velkommen til trassalderen. Jeg anbefaler at du fester setebeltene godt. Jeg minner om at ved turbulens eller andre omstendigheter, kan det bli ekstremt vanskelig å legge til røyke eller tissepauser på denne 2-6 års lange reisen. Det er heller ikke tillat å nyte medbrakt, men du kan bestille ting som barnevakt, smertestillende og alkohol fra vår avdeling etter kl 21:00. Det er dyrt, men kan være verdt det. I noen tilfeller anbefalt. Det finnes ingen nødutganger på denne reisen og forsøk på å stikke av kan få fatale konsekvenser, i verste fall er det straffbart. Jeg ønsker deg en riktig god reise!

Jeg minner også om at det vil forekomme matrester i håret, leker i toalettet, fettstifter på veggene og rekedans langs gulvet samtidig som du blir eksponert for lyder av høy desibel. Hørselsvern er dessverre ikke å finne ved inngangen før du går ombord. Skulle du oppdage at man ikke går inn for landing ved 6 års alderen, ber jeg deg bli sittende til vi går inn i et nytt luftrom, også kalt tenårene. Beklager ulempene det kan medføre. Ha en riktig god tur.

Dagen du lander vil du sikkert føle deg litt svimmel, men så lenge resultatene er til å overkomme, så har du gjort en god jobb som mor.

-Vi har overlevd hittil...henger så vidt sammen i sømmene til tider...4,5 år er gjennomført...1,5 år igjen...Men, med vår flaks..så hopper vi vel rett inn i tenåringstrassen...Eller vent...vi er jo der...vel,,,nesten gjennomført den...16 åringen har funnet veien sin kan det virke som..Overlevde den greit...8 åringen har vel igrunn aldri helt forlatt trassen...og vesla...er født i den tror jeg...

Med andre ord....ingenting har forandret seg, livet som små og storebarns foreldre, er som det alltid har vært...full rulle, masse kaos og ekstremt masse kos.  

Fra vår til høst

Æsj, det kjennes plutselig ut som om årstiden går feil vei...akkurat nå kjennes det ut som høsten er på vei igjen. Sur og kald vind. Tok med kaffekoppen på verandaen isted...vil si det var en kald fornøyelse..Snakk om å hyperventilere morgenrøyken....Brrrrrr.

Planen for dagen er å hente mer veggplater til hybelleiligheten..Gubbsnubben monterte soverromsdøra der igår mens jeg var på kveldsvakt. Gjorde seg godt igrunn :) 

Så får vi se hvor langt vi kommer idag :) Det jobbes stadig fremover med prosjektet :) Og jeg gleder meg sykt masse til det er ferdig og til nevøen vår kan flytte inn. 

 

Paradise Hotel...

For å være ærlig, syns jeg konseptet med Paradise Hotel er no skikkelig dritt..Men, jeg kan forstå at unge folk uten "skrupler" søker seg på og deltar. Det er ikke å stikke under en stol at det passer kun for en visst type mennesker. Folk som liker å vise seg og hevde seg selv. For det er noen meget sterke personligheter i det programmet.

Men, uansett hvor mye dritt jeg egentlig syns det er, så sitter jeg der da....klistra til skjermen..og irriterer meg grønn over enkelte av deltakerne der.. personer som er manipulerende, høyrøstede og som vrir på alt det de andre sier.

Unnskyld at jeg sier det, men for meg virker de fleste som bortskjemte, sossete, forvokste pappagutter. Og med det i tankene..sitter jeg der fortsatt og glor...like provosert...Ja, jeg blir faktisk provosert av hvordan flere av dem oppfører seg. Jeg og forstår at hele greia er et spill, og at adferden skaper seere..som deg og meg..

Jeg sier ikke at alle deltakerne oppfører seg slik, tvertimot. Virker som flere er fornuftige mennesker, men de kommer ikke like sterkt frem i serien. 

Hadde jeg vært 20 år yngre, tviler jeg meget sterkt på at jeg hadde meldt meg på et slikt konsept. Leke splitt og hersk med de andre deltakerne, drite meg ut i fylla og ligge rundt...

Nei takk..Ikke no for meg. 


Uansett hva jeg syns og mener...blir det litt artig å se hvem som stikker av med seieren. Jeg vet ihvertfall hvem jeg håper IKKE vinner...
 

Hva er det jeg ser?

Æsj, kan du tenke deg noe verre i slutten av april....

Der ligger jeg og drunter i senga om morran, aner fred og ingen fare...ser ut av vinduet...og hva ser jeg?

SNØØØØØ!!!!!! Hallo, vi har lagt om til sommerdekk her...Jeg har "ny" bil som jeg ikke kjenner på vinterføre ennå og kjenner jeg blir litt stressa av det. Gubbsnubben sier at det skal lette og at snøen ikke vil legge seg..Det er godt mulig..Jeg kjører til jobb kl 14, så jeg håper virkelig han har rett i det.  

Jeg er vanligvis ikke skeptisk til å kjøre om vinteren altså, missforstå meg rett, men så lenge jeg ikke kjenner den nye bilen helt ennå, syns jeg det er litt ekkelt. Jeg har hatt lappen i over 20 år, så noen vintre har det klart blitt ;) Vi har alltid hatt enten 4wd eller forhjulstrekk på de bilene vi har hatt gjennom årene, men konebilen min nå er bakhjulstrekk..I mine tanker fra min ungdoms-rånetiden, var biler med bakhjulstrekk rattkjelker..Nå finnes jo all slags antispinn funksjoner på bilene..kanskje den ikke er like bakglatt likevel  ;) 

Fingers crossed :) 

Stappa kjøttpølse..

At man aldri lærer....

Her sitter jeg som en stappa kjøttpølse...bunaden kunne ikke kommet fortere av kroppen for å si det sånn...Jeg er mett....FRYKTELIG mett...Og som sist gang...så har jeg altså IKKE lært noe som helst av matinntaket.. Betegnelsen "stappa kjøttpølse" kunne ikke passet bedre egentlig. 

Hvorfor har det seg sånn at man stapper i seg så fort muligheten byr seg som dåp, konfirmasjon og bryllup? Eller..hvorfor gjør jeg det? "bare litt til" blir jo aldri bare litt til...for etter maten, så kommer jo desserten...BAH..Og det er jo egentlig ikke plass til mer...men, joda..man stapper i seg ennå mer..og igjen...JEG stapper i meg mer! Fatter ikke at jeg hæler engang...det gjør jo så fryktelig vondt etterpå...når selskapet er ferdig og man får hivd av seg bunaden...Da slipper vomma løs...og DA kommer mette-vondten i magen. Så sitter jeg etterpåklok her i stua og tenker for meg selv..at NESTE gang..JA, DA skal jeg skjerpe meg og begrense inntaket...

Jaggu godt det er 1 år til neste konfirmasjon...så har jeg noe å øve til ;) For da skal jeg klare det ;)  

Dette blir en fiiiiin dag :)

Hei fine du og god søndag. 

Vi er hjemme etter konfirmasjons-seremonien. Gosj, så flinke konfirmantene var. Flere sto alene og sang solo foran hele salen, snakk om å bli rørt til tårer da...Ikke kjente jeg de som sang engang,,,men jaggu satt jeg der å grein..Kanskje en sånn greie når man blir "voksen"...ikke vet jeg..Rørt ble jeg ihvertfall :) Selve selskapet begynner ikke før 14.30 så vi blir her hjemme en liten stund til. Så får vi luftet hunden også :) 

Ha en flott søndag videre.  

Klappet og klart...sånn nesten ihvertfall :)

Roen har senket seg etter dagens fart og "spenning". Bunaden til vesla og meg henger klare og skjorter til guttakrutt er strøket ferdige. Mangler bare skopussen, så er alt klappet og klart til morgendagen. Imorgen skal vi feire vår nevøs konfirmasjon..tenk i år er det hans tur allerede :) Syns ikke det er lenge siden lille chubbi satt alvorlig på gulvet med alle de flotte krøllene hans..Og imorgen skal han etter gammel tradisjon, trå inn i de voksnes rekker. Nathaniel er en flott ung mann som aldri har gjort mye styr ut av seg. En ansvarsfull gutt som alltid er behjelpelig hos sine foreldre og besteforeldre. Gleder oss masse til å feire dagen med han imorgen. 

Det er 1 år siden vi selv hadde konfirmant i huset..det året har flydd av sted som en virvelvind. Syns ikke det er lenge siden jeg satt å surfet over nettet etter inspirasjon til bordpynt og farger. 

Da jeg var ung fikk jeg kun ett alternativ fra mine foreldre..kristelig eller ingenting. Min mann var mer heldig der og fikk fritt velge hva han ønsket. Han valgte å ikke konfirmere seg. Og jeg? Jeg hadde som sagt kun 2 valg..kirken eller ingenting..jeg fortalte mine foreldre at om jeg sto i kirken, så var det kun for pengenes skyld evnt. Og hva jeg valgte? Det ble i kirken..for pengene...

Jeg er da som du sikkert har skjønt ikke personlig kristen..Men, min mann og jeg har valgt å døpe barna i kirken. Vi ønsket å gi dem valgmuligheten fra fødselen av. Altså, de velger helt selv hvilken vei de ønsker, om det er kirken eller ei. Men, vi tenkte at det var lettere å la dem døpes som spedbarn, enn om de måtte velge som tenåring/voksne. 

Jeg har en formening at man ikke nødvendigvis trenger kirken for å sørge eller gledes...Jeg trenger ikke kirkegården for å minnes pappa'n min, han finnes trygt plassert i hjertet og minnene mine uansett. 

Nå sporet jeg skikkelig av her men..ville bare poengtere et synspunkt....

Uansett...vi gleder oss masse til å feire konfirmanten imorgen med familie og venner tilstede. Håper vi er heldigere med været enn vi har vært i dag ;) 

 Til vårens konfirmanter:

Jeg ønsker dere til lykke

og håper dere får trygge og gode ungdomsår.

Ta vare på tiden og bruk den godt. 

Gjør valg som er gode

så går det nok flott. 
 

 

Enhver jenters drøm?

Idag har vesla hatt kosedagen sin..idag har vi vært på en gård på Borgestad i Skien hvor vesla har fått ridd på ponni for første gangen. Hun hadde skikkelig sommerfugler i magen flere timer før vi skulle dit..stakkars, hun visste jo ikke hvordan det ville bli å ri. Jeg har aldri vært noe hestejente og kommer aldri til å bli det heller. I mine øyne er hester noen store, skumle beist..selv ponnier syns jeg kan virke litt skumle. Tenk å bli sparka av en da...må jo gjøre forferdelig vondt. Jeg rei på traver for maaaaaaange år siden, og den var ekstremt høy (i hvertfall i forhold til en ponni) Den sparket meg aldri, men tråkket meg på foten...kjente den for å si det sånn...

Flere av mine tidligere bekjentskaper har drevet med hest..og det er en forferdelig dyr hobby har jeg inntrykk av. Ved å introdusere vesla for "hestesporten" håper jeg ikke hun er bitt av basillen...det er dyrt med ridetimer og utstyr. Og ikke kan vi ha en hest her vi bor heller. Vet man leier stallplass på en gård, men en hest trenger en god del stell og trim. På gården der søsteren min bor er det noen jenter som leier plass. Min søster og samboer forer dem hver morgen, og om vinteren slipper de hestene inn og ut. Ellers er det eierne som rengjør og trener hestene sine.

Når man jobber skift, vil jeg tro det blir vanskelig å få den kabalen til å gå opp. Men, enn så lenge puster jeg lettet ut at ønsket om egen hest ikke har kommet ennå ;)  

Campingvogn vs husvogn

Etter noen år med mas om campingvogn, ga gubbsnubben etter for konemaset når 16 åringen var 4år.. Han har aldri hatt lyst på campinglivet, men innså tilslutt at det passet vår livsstil den gangen. Men, da måtte jeg love at jeg tømte portapotti'n ;) Siden jeg var vant til utedo på hytta til mamma og pappa, var ikke det no stress for meg..KJære vene..man har da såpe og vann..Ingen problem. 

Altså, han tømte den han også altså..men, det var for det meste meg som gjorde det. Når jeg var gravid med 2.mann taklet jeg det ikke..så da brettet han opp armene og trådde til :) 

Når vi hadde campet i 5 år, vurderte vi å gå over til hytte istedenfor..Men, siden ungene trivdes så godt der vi var..bestemte vi oss for å drøye det noen år til. Men, vi følte begge at det hadde vært deilig å slippe porta'n fremover. Skal ikke legge skjul på at vi liker å ha det komfortabelt i hverdagen og syns det er ganske så digg å ha det litt lettvint. Plug and play er en livsstil vi liker godt. Så etter å ha tenkt litt frem og tilbake..vært på caravanmesse og kikket litt bestemte vi oss for husvogn. Husvogn blir nesten som en campingvogn, men er endel større og har betraktelig bedre comfort. Vi gikk for en løsning med 3 soverom, bad, stue, kjøkken og spisestue. Innlagt vann og kloakk...snakk om lux i forhold til portapotti og vanndunker...Hver sesong kobler vi på trykkregulatoren under husvogna, kobler på vannslangen og gassdunken...woila...ny sesong i gang :) herlig. 

Jeg sier ikke at den ene camping-formen er bedre enn den andre, vi har hatt utrolig mye kos med campingvognene vi har eid. Men jeg foretrekker klart husvogn. Nå er jeg ikke avhengig at mannen er hjemme når sesongen starter, jeg kan koble på vann selv og klargjøre den når mannen er på sjøen. Alle hagemøblene blir lagret i stua på husvogna om vinteren og vi slipper masse stæsj lagret her hjemme. Jeg savner ikke å skrubbe forteltet hver høst, for så ta det med vått hjem og henge det i garasjen til det tørker. Eneste vi tar med hjem på høsten nå er sengetøy og egne klær. Stor forskjell fra 2-3 tillhengerlass :) soverommet til gubbsnubben og megvesla sitt rom, det er egentlig 2 senger PR rom, men vi har valgt å fjerne dem på barnerommene.Victor sitt rombadetkjøkkenkroken "spisestua"del av stua


Noen syns at campingvogn fortsatt er mest kos og det må man selvfølgelig få lov å mene. Vi valgte denne løsningen og mener den passer best for oss. Vi syns campinglivet er ypperlig så lenge man har små barn. Det eneste vi "mangler" nå er internett på camp...sånn at alle barna blir fornøyde...men, konemor er fortsatt i tenkemodus på det emnet der...

Er du en camper, eller vurderer å bli det? Prøv en sesong da vel. Kjøpt en rimelig campingvogn og prøv hvordan det er for deg. Hvem vet, kanskje liker du det så godt at du blir værende ;) Camping er sosialt for dem som vil være sosiale og overraskende privat for dem som ønsker det. Man kan vel egentlig si at camping kan passe for alle :) 

Helg

Kjære verden, hvor ble det av uka? Fredag allerede?! Idag har gubbsnubben og jeg vært litt her og der og ordnet med ting og tang. Konebilen har fått seg litt stæsj og skal bli litt "pimpa" iløpet av helga. Vi var litt effektive idag, så på veien hjem stoppet vi innom verdens beste svigerforeldre :) Svigermor dekket på med deilig hjembakst og kaffe :) 

Her i hagen er det yrende barneliv..16 åringen har besøk av 2 kompiser, de holder på med et prosjekt og vesla henger rundt dem og prøve å lære seg noe "kult" som hun selv sier. Mellomsten har besøk av vår niese og de har okkupert trampolina her. Fullt hus med andre ord. Gubbsnubben ordner fredagstaco som vi skal kose oss med i kveld. 8 til bords er skikkelig kos :) 

Snubla egentlig bare innom for å ønske deg en flott fredags kveld og en riktig god helg :) mmmmmm, magen gleder seg. Bortsett fra sushi, svigermors pizza og mammas kjøttkaker, så er taco noe av det beste jeg vet. 

Herlig start på helga.

Åh, for en herlig start på en helg...de eldste har gått til skolen for en stund siden,,,og gubbsnubben har kjørt vesla i barnehagen. Sola skinner her på verandaen og kaffen smaker himmelst. I bakgrunnen jobber "Gunda" for seg selv i hele 1.etg. Til dere som ikke vet hvem Gunda er, så er det en robotstøvsuger. For en herlig oppfinnelse ;) Mulig mange syns jeg er lat som ikke gidder å støvsuge selv, men det år så være. Hvorfor ikke bruke Gunda når jeg har vært så heldig å få den i en gave :) Enkelt, Gunda gjør sin del av jobben og jeg gjør min ;) 

 Når Gunda er ferdig med sin jobb, hiver jeg fram moppen og bøtta...på tide å shine litt over her. Når det er gjort, går turen til å finne litt stæsj til konebilen :) Den trenger en liten spjåkings. 

Ha en fortreffelig dag i sola folks. Og god helg alle sammen.  

Idag ville pappa fylt 73 år

Idag skulle pappa'n min ha feiret 73 års dagen sin. Han gikk bort for snart 4 års siden. Jeg kan ikke fatte at tiden har gått så fort som den har. Jeg trodde det var 3 år siden, og det føltes som 1. Syns fortsatt det er utrolig kjipt at han ikke er her lenger. Jeg var så vant til at han kom innom oss hver eneste kveld etter at kjøpesenteret hadde stengt. Da han levde, kjente jeg at jeg ble irritert på at han kom hver eneste kveld..Men, idag, skulle jeg gitt hva som helst for å se han komme inn dørene her igjen. Pappa kunne være en alvorlig og streng type, men han hadde en artig sær humor. Guttene her hjemme syns han var en artig skrue. Men, jeg skulle ønske de lærte han bedre å kjenne enn de gjorde. Han likte å ha ting på hans prinsipper og viste tydelig om han ikke var fornøyd. Jeg skal ikke sitte her og påstå at han var noen helgen, for det var han på ingen måte. Han kunne tidvis oppføre seg som en humørsyk, brølende drittsekk om jeg kan være så ærlig. Men, alt var så klart ikke bare negativt da :)Han hadde gode og onde dager han som alle andre kan ha. Men, livet er aldri rosenrødt..det går i berg og dalbane.

 Pappa var en slags superkunstner, det var ikke en ting han ikke kunne fikse, eller lage. Det var ikke få ganger jeg måtte ringe til han for å be om hjelp til et eller annet når Frank var på sjøen. Enten var det no bilgreier, eller så var det noe greier med huset. Og pappa kom, sporenstreks og fikset. Pappa hadde en stor fortellerevne, ingen kunne fortelle historier som han. Han levde seg så inn i hendelsen at man skulle nesten tro du var der med han og opplevde det samme. Han hadde så liv i øynene sine da han lo, øynene skinte så fint kan jeg huske. Han hadde store, sterke hender og det gjorde så vondt å se han på det siste, store sterke pappa'n min ble så tynn og svak. Men, hendene hans var like store og gode. Bare ikke like sterke lenger.....

Ennå er det lyder og lukter som kan pluttselig minne meg om han, noen ganger kjenner jeg at jeg smiler av det, mens andre ganger kjenner jeg det stikker i meg. 

Gubbsnubben og jeg har vært å pyntet på grava, lagt på nye lilla blomster og satt inn nytt lys i lykta. Trengte en liten vårpuss der gitt. 

Gratulerer med dagen pappa'n min, skulle ønske du fortsatt var her med oss. Savner deg masse!  

Den ble med meg hjem

Wiiiiiiiii, den ble med meg hjem!!!!

Da kan jeg herved gratulere meg selv som bileier :) Hjemme i gården står det nå en BMW 1 med mitt navn i vognkortet :) 

Det var en lang kjøretur fra Lillestrøm til Porsgrunn....LES: det gikk i hele 10km nesten frem til Drammen..Kanskje litt overdrevet til Drammen...men fanken ikke langt unna. Jeg er såååå glad jeg ikke bor i Oslo, no effence folks...Men, jeg hadde klikka gal av den rushtrafikken der altså...

Samma det nå...nå er vi hjemme igjen :) Og glad er jeg for det. Og imorgen? Jo, da skal konemor på shopping til konebilen sin..her skal det Harry-føringer til..hihihi..Blir ikke godkjent som konebil før den blir "pimpa" litt vøttø ;) 

Helt dilla.

Barnslig for noen..morsomt for andre...

Jeg har fått helt dilla...på fargelegging...mulig jeg har blitt miljøskadd ved jobbing i barnehage..haha. Men, uansett årsak..så har jeg som sagt fått dilla. Og det holder ikke med EN fargebok må du tro..neida..jeg har gått til innkjøp av forskjellige..Og fargestifter...kjære vene for et hav det er å velge mellom..MANGE dårlige!!! Men heldigvis for meg har Ark hatt kampanje de siste ukene..og jeg har fylt opp et aldri så lite lager her hjemme. Ja pokker heller...når du får et fargebrett til 50% og kun betaler 300,- Ja, da er det bare å fylle opp lageret. 

Så frøkna og jeg sitter stadig rundt kjøkkenbordet og fargelegger sammen. Kjempe koselig syns jeg. Utfallet hadde vel blitt til at vi heller hadde sitti med hver vår iPad..nei, da syns jeg det er mye koseligere med fargelegging ;) Har du prøvd? Man blir aldri for gammel for fargelegging serru. ikke akkurat prinsesser jeg fargelegger da :) gubbsnubben har også prøvd seg..kanskje ikke like bitt av basillen som meg da men... 

Lommepenger

Jeg lurer på et par ting...hvor mye pleier en 16 åring å få i lommepenger? Og hva må den 16 åringen evnt gjøre for lommepengene sine? 

Vi har en 16 åring her hjemme (gutt) som innimellom spør om mer penger. Nå skal det sies at han ikke er en typisk motegutt og ikke er han en gutt som stadig ber om klær, sko osv. 

Hver måned får han 500kr som vi mener skal holde. I tillegg til det får han månedskort til bussen og gratis mobilabonnement. Utenom det, spares det 100,- til hans sparekonto hver måned og 1000,- i sparefond til alle tre barna. Min mann og jeg mener at mange av dagens ungdom har det for lettvint, og at mange forventer å bare be om penger og få det servert. Vi er opptatt av at barna skal lære seg verdien av pengene de har og at livet ikke er gratis. Alt koster. 

For å få sine lommepenger på 16 åringen støvsuge rommet sitt hver uke, vaske badet sitt hver uke og skifte på sengen sin hver 14.dag. Jeg syns ikke det er urimelig. For å få dekket mobilabonnementet sitt, må han gå med hunden mandag til fredag (den turen tar 10 min lissom) og hunden er en liten chihuahua. Klær, sko og frisør dekker vi utenom.

En venn av 16 åringen får 2000,- pr måned..Og det skal dekke ALT for han. Med det mener jeg fritidsaktiviteter, klær, sko, frisør, mobil osv. Vår sønn ønsker seg denne ordningen også, men jeg er ikke helt enig i det. Er det bare vi som er strenge? 

Strengt tatt så får han 1100,- pr måned, i tillegg til at vi dekker kjøp av ting han trenger. Er det urimelig?  

Krysser fingre og tær

Idag går ferden inn mot Oslo...Vi skal prøve en bil vi kunne tenkt oss :) Så da håper jeg den er like fin i virkeligheten som den ser ut på bildene....Hvem vet..kanskje vi er så heldige at vi får den med oss hjem også..krysser fingre og tær for det..Så vi slipper ennå en tur/retur Oslo ;) Kan ikke tenke meg noe mer kjedelig vei å kjøre...Må innrømme at jeg ikke liker å kjøre bil i Oslo altså.,,,utenfor Oslo går fint, men så fort jeg må inn til Oslo, kjenner jeg at jeg "svetter" litt..

Wish me luck..

God torsdag ønskes deg. Oslo.....here we come

Denne dagen

Idag har jeg som hver onsdag vært på jobb i avdelingen til vesla.. hver onsdag er det som nevnt tidligere turdag. Og idag var det ingen unntak :) et fantastisk herlig vært å dra på tur i. 23 vårkledde barn og 3 voksne gikk på rad og rekke  frem til lekeplassen vi skulle til. Vi gikk fra barnehagen 9.30 og var tilbake igjen nærmere 13. Arbeidsdagen gikk unna i en fei :) Voksne er ikke noe dårligere enn barna til å leke ihvertfall...hehehe..jeg syns det er minst like gøy som dem å klatre og huske :) Eller kanskje man kan si at noen blir aldri helt voksne ;)  Gøy var det ihvertfall..wiiiiii 


føler meg heldig som har mulighet til å jobbe med de herlige damene på jobb og de flotte ungene som går der :) 


 

Og husmusa har endelig fått strøm

Wiiiiiiii, jeg tror jaggu det hjalp å klage her på bloggen jeg...når jeg kom hjem fra jobb isted..så har gubbsnubben vært skikkelig effektiv her hjemme :) 

Jeg har vært sååååå tålmodig og ventet på at gubben skulle få koblet til strømmen i den ekstra stikk-kontakten på kjøkkenbenken... Og IDAG fikk jeg det endelig..Snakk om lykke!! Nå slipper jeg skjøteledningen når jeg skal bruke kjøkkenmaskinen og andre duppedingser her hjemme :) Ikke nok med det..han har koblet til strømmen på soverommet i utleiedelen vi holder på med. Så nå begynner ting å skje her :) 

Ellers her hjemme, så har vesla med seg ei venninne hjem fra barnehagen. Stor stas for snuppa å ha med venner hjem. Victor har også med en kompis hjem fra skolen, så her er det liv i leiren :) Jeg sitter her med et fornøyd glis, tenk at en stikk-kontakt kan gjøre så mye med et humør ;) 

 

Fritidsaktiviteter hos barn

Gubbsnubben og jeg syns det er viktig at ungene her hjemme har en fritidsaktivitet i uka. Vår eldste på 16 sparket litt fotball da han var mindre, men det var lissom ikke helt greia for han.. Husker ikke hvor gammel han var da vi kastet inn håndkle der, men det var mer motivasjon enn innsats.. han ville ikke og ga veldig tydelig utrykk for det. Følte vel at vi til tider "presset" han til å stille opp for laget, noe som gjenspeilet seg i innsatsen på banen. I senere tid har vi jo sett at det var stor feil fra oss. Et barn må være interisert i den aktiviteten h*n går på, og vi foreldre skal selvfølgelig motivere og heie de frem. Eldstemann ville ikke starte på noen andre fysiske aktiviteter, men vi hadde et stort ønske om i hvertfall 1 aktivitet i uka. Det resulterte i Ungdommens Røde Kors. Han gikk der et par år faktisk..men gikk lei når det ikke ble noe særlig nytt å lære. Nå er han snart ferdig på ungdomsskolen og skal på videregående. Han er gammel nok til å avgjøre selv hva han ønsker :) 

De to yngste er aktive på hver sine ting en gang i uka. Frøken snupp går på turning og stortrives der. Vi foreldre er ikke ønsket i salen mens barna øver..noe jeg tror er veldig lurt..i hvertfall for vår snupp..hun har vokst seg mer selvstendig av det.  

Vår mellomste har tidligere gått på fotball og var en ivrig spiller. Men, etter mye trener-rot valgte han å slutte ifjor. 

Victor er en ivrig sjel og vil helst ALT på en gang..Etter fotballen tok slutt har han gått på to svømmekurs. Han har svømt i 2 år allerede, men vi ville gjerne at han skulle øke ferdighetene sine. Han er astmatiker og svømmetrening er en ypperlig mulighet å trene lungene samtidig som han øker ferdighetene sine. Han har også gått på skitrening med rulleski/langrenn og jogging. Men, der har det vært treningsrot i det siste, så nå har han ikke vært på den treningen siden januar. Sånt rot gjør til at barna ikke har lyst å trene lenger, noe jeg forstår godt. Motivasjonen hans var på topp, men har sakte men sikkert stupt til bunn pga rotet. Så om han ikke ønsker å starte opp igjen der, forstår jeg det godt. Stamina senteret her i byen startet for en liten stund siden en boot-camp gruppe for barn og den er Victor med på. Der får han variabel treningsøvelser i form av lek. De trener alle muskelgrupper.  

Nå for tiden har han sagt at han ønsker å starte på fotballen igjen..for min del så hadde det vært greit, men jeg mistenker at han savner gutta på laget og at det er eneste grunnen til å begynne igjen. Han vil gjerne også begynne på speideren..og svømming igjen..kreeemt..som jeg skrev isted..han er en ivrig sjel som helst vil gjøre ALT ;) 

Han har fått beskjed å tenke seg godt om over sommeren om hva han ønsker å starte på til høsten. Om det er fotball, svømming eller tilogmed håndball, so be it. Han får bestemme det selv så klart. Så får vi se da, hva han blir å bestemme seg for...

Jeg for min del...er sjeleglad for at det er leeeeeeeeenge til høsten ennå ;) 

Helgefylla med barn

Noe jeg stadig har tenkt over er denne helgefylla..særlig når det gjelder camping..Hva er greia egentlig..

Nå er riktig nok ikke sesongen igang for fullt...men, det er ikke lenge om å gjøre rundt i Norges land.

Jeg husker de tidligere sesongene..når fredagen kom..da hørte man det klirret i bæreposer når folket ankom campingplassen...og mang en gang ble første pilsen jekket idet man satt beinet på plattingen. Og for mange stopper det sjelden der. Jeg glemmer ikke de første årene etter vi byttet campingplass..foreldre som valset rundt på plassen med pilsen i hånden. Og barna løp rundt, ofte til sent på kveld. Sånt har jeg ikke sansen for. Disse folkene har heldigvis flyttet fra campingplassen og jeg tror det er flere enn meg som er glad for det. 

 Misforstå meg rett, min mann og jeg kan godt ta oss et glass vin eller to til maten..Og skulle det være noe behov for mer ETTER at barna har lagt seg, så forblir en av oss edru. Hvis en av oss har behov/lyst til noe mer utover kvelden blir den andre i husvogna med barna. Vi ønsker at våre barn skal ha et naturlig forhold til alkohol..ikke forbinde alkohol med glattfyll og slibrigheter! Og nei, jeg er ikke prektig..for å være ærlig så er jeg så kresen at det er meget sjeldent jeg tar noe som helst. Og jeg syns ikke man kan kalles prektig om man vil beskytte barna sine for rusmidler. Jeg har ikke noe imot at folk har lyst å drikke, tvert imot..Men, ikke med barn tilstede. 

En ting er om du er voksen og uten barn på camp, men jeg syns fortsatt man kan begrense seg litt..mange barn vandrer rundt på campingområdet og jeg syns ikke det er på sin plass å sjage rundt tydelig beruset før kl 21 på kvelden. 

Jeg husker ganske godt da jeg selv var lita og vi dro utenlands..pappaen min ble noen ganger overstadig drita og jeg syns det kunne være skremmende til tider. Jeg likte overhodet ikke væremåten hans når han var sånn. Og slik ønsker jeg ikke at våre barn skal oppleve. Noen vil sikkert si at hvis jeg ikke "takler" alkohol og helgefylla, så burde jeg heller ikke campe. Og det kan folk gjerne mene, men jeg velger heller å ta barna mine tidligere inn for kvelden, slik at folket kan rave rundt som de gjør. Uten at barna mine trenger å menges dem. 

Jeg er ikke noe uskyldig lite vesen som ikke har hatt helgefylla på camp..på ingen måte..Men, det skjer kanskje en gang pr sesong jeg går på en "smell". Men, da er mannen min der og vi har da blitt enige på forhånd at denne gangen er det min tur å "slå ut håret". Da har han tatt med seg barna inn.  

Overgrep mot barn.

Noen som har fått med seg nyhetene om overgrepssaken i en barnehage i Bergen?

Kjenner jeg blir så sint, så fryktelig sint og redd...Redd for sikkerheten til små barn. Man leverer barnet sitt i barnehage og lever i beste forventning at barnet ditt er trygt forvart mens du selv er på jobb. Så blusser det store, stygge nyheter om et barnehagepersonell som har forgrepet seg og voldtatt små barn helt ned i 4 års alderen. Jeg kjenner det er vanskelig å skrive om dette. Jeg som har ei 4 åring i barnehage selv. Nå jobber jeg tidvis i den barnehagen selv, så jeg vet jo at hun er trygg der. Men, hva om det hadde vært en annen barnehage hun hadde vært i? Hadde den vært like trygg? Det kan man jo aldri vite. Hvordan så alvorlig syke menn klarer å få sneket til seg en jobb i  barnehage fatter jeg ikke. At mannen er syk, er det jo overhodet ingen tvil om. Han har innrømmet flere tilfeller om overgrep også. Politiet har beslaglagt pc'n hans og funnet ganske så mye "snadder" på den..Den syke, SYYYYYKE mannen har sittet hjemme i sin hule og lastet ned bilder og videoer siden 2000...og gladelig delt de rundt med seg til andre syke mennesker...Må jo dele godene med seg tross alt :( 

Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort om noen hadde lagt sine hender på et av mine barn..eller et barn i nærheten av for den sakens skyld. Jeg tror ingen straff hadde vært god/hard nok for meg. Jeg hadde vel blitt så hevngjerrig at det mennesket burde håpe hun/han ALDRI ville truffet meg alene. 

Jeg håper denne mannen får all den hjelpen han tydelig trenger, og at han sitter LEEEEEEEENGE bak låste dører. Og jeg håper den jævelen ALDRI slipper fri. For det er nettopp det han er en SYK JÆVEL!!!!!! 

Så håper jeg de stakkars barna blir fulgt godt opp av systemet og får den hjelp de trenger i en lang tid fremover. Håper hendelsen ikke har satt altfor store sår i sjelen. Jeg håper de finner en trygghet med barnehagen igjen slik at de får være med vennene sine og leve så normalt som mulig igjen.  

 

Prøvekjøring av ny konebil :))

Hver gang gubbsnubben og jeg finner ut at vi skal finne en ny bil til familien..ser jeg på det som et stort mareritt..han og jeg blir aldri enige..Vi har så totalt ulik smak på bil at det skulle ikke være mulig..Han liker tighte, kjappe biler, men jeg ser på de mer kule (i mine øyne da så klart). Vi har prøvekjørt Polo og Golf tidligere, men fant vel ut at det kostet mer enn det smakte..så de ble lagt på hylla. Nå er det jo tross alt jeg som skal ha konebil..og ikke han som skal ha gubbebil..så liten, snerten og kul er tingen vi er ute etter. Ikke trenger den være særlig romslig, med tanke på at jeg skal fly frem og tilbake på jobb med den, samt at tenåringen skal kunne øvelseskjøre med den. Så manuelt gir er et must. Etter MYE surfing på nettet og masse skravlings...ble vi enige om at konemor skulle få prøve en Fiat 500 :) Må innrømme at jeg syns den er fantastisk kul altså. Så retro lissom...Men, samtidig ganske så upraktisk med tanke på at den kun har 3 dører..Med barnesete bak...syns jeg det bare blir pes :( Men, prøve den, det skulle vi..Da vi kom til forhandleren ombestemte vi oss..Den var ikke særlig pent behandlet og hadde masse sår og hakk i lakken..Så vi gadd ikke bli der noe lenger å se heller. Resten av bilene som var til salgs der var av feil størrelser og ikke minst alder. 

Turen gikk videre til en annen forhandler...der hadde jeg sett en snerten liten sak på nettsiden deres..Men, næsj..den var jo så klart ikke inne...Men, en annen bil derimot hadde de :)) Bmw 1..oi..den likte jeg størrelsen på, midt i blinken for lille meg..5 dører, sprek motor..Jadda..detta var bilen..Og det beste av alt...gubbsnubben og jeg var enige ved første titt. Det er ikke verst altså! Vi tok Bmw'n på en prøvetur og fallt bare ennå mer for den type bil..Men, vi kjøpte ikke den...Nå sitter vi på hver vår kant av stua og sprengtitter på finn.no etter Bmw 1 til konemor :) Så får vi se da..om det ikke står parkert en snerten liten tysker i gården neste uke.... wish me luck :) 

slettes ikke værst denne her :)  

Ungdom og sex.

Siden vi har en 16 åring her hjemme har tanken om sex slått meg til tider..Seksuell lavalder her i Norge er 16 år, så om han har valgt å debutere så er han betraktet som lovlig... I og med at så mange jenter velger/er uheldige å bli gravide som veldig unge, vil jeg jo si jeg er redd for at vår sønn skal bli pappa altfor tidlig. I mitt hode er han på ingen måte klar for å bli pappa ennå (eller på noen gode år håper jeg). Vårt ønske for våre barn er at de velger seg en utdannelse de ønsker og får seg en jobb de trives godt i. 

Ifølge www.f-b.no har barn helt ned i 13 års alderen debutert seksuelt på fester. Jeg ble helt sjokkert over hva jeg leste. Fulle jenter som har sex...altså...her er det jo flere ting som skurrer i hodet mitt... nr 1: hvor i helvete er foreldrene hen? nr2: hva i hule heite gjør ei lita jente på 13 år på en fest i det hele tatt? nr 3: alkohol? seriøst?  nr 4: debuterer sex i beruset tilstand..blir filmet og hele herligheten blir lagt ut på nettet...SKAMMELIG!!! Ikke bare for foreldrene som lar disse barna dra på fest. Men, de som utnytter et beruset barn til å ha sex i TILLEGG å legge video av det på nettet?! Eier ikke folk skam i livet? Jeg kjenner jeg blir redd for mine egne barn og hva de fordriver fritiden sin med. Enn så lenge er vi ganske så åpne om det meste, men jeg er ikke naiv og vet at jeg ikke får vite alt som skjer. 

Jeg syns at den seksuelle lavalderen er for lav og skulle ønske den var litt høyere. Det er heldigvis stor forskjell blant ungdommene, noen er mer modne enn andre og vet å ta sine forhåndsregler. De er godt informert om ulike typer prevensjon og jeg håper de bruker dem fornuftig. I forhold til dagens ungdom har jeg tydeligvis vært prippen og kjedelig. Jeg kjørte mitt eget løp, INGEN fikk overtalt meg til å ha sex om jeg ikke følte for det. INGEN klarte å sjenke meg dum nok til å ha sex i fylla. Mulig det hadde gått annerledes om mine foreldre ga blaffen i hvor jeg var til enhver tid..men, selv om jeg hatet det den gang, er jeg takknemlig den dag idag at jeg måtte inn til gitte tider, melde ifra hvor jeg var og med hvem jeg var sammen med. Mine foreldre var strenge, men jeg ser idag at det var kun i beste hensikt. Takk mamma og pappa (jeg savner deg pappa :´( 

Til dere ungdommer der ute.... vær så snill å pass på dere selv. Bruk prevensjon. Ikke bare for uønsket graviditet men også for kjønns-sykdommer! Sex burde være en privat ting mellom deg og din partner. Vær forsiktig, så din sexdebut ikke havner på nettet. 

Mitt inntrykk av dagens ungdom er at de er mye mer åpne enn det vi var på samme alder. (særlig vennegjengen til vår ungdom) Men, det er det ikke alle som er, ikke alle tør å snakke med de der hjemme. Heldigvis har grunnskolen og videregående helsesøster man kan snakke med. Og jeg håper at de som har et behov for å snakke med noen benytter seg av det tilbudet skolene tilbyr om foreldrene ikke er aktuelt. 
 

Så kjekt å være to.

Skal si gubbsnubben og jeg fikk gjort masse i hagen idag..guri, så kjekkere det er å være to om jobben altså. 

Gubben gikk berserk med hekksaga og motorsaga...kappa hekkene grovt ned..Og konemor rakte for harde livet..vi fikk et realt hengerlass...Men, nå er det gjort..slipper vi å tenke noe mer på den saken..Og vi kappet av såpass mye at vi trenger ikke tenke på noe kapping til høsten heller ;) Vi hentet vesla i barnehagen og tok henne med på fyllinga. Artig å "hjelpe" mamma og pappa med å tømme hengeren.. Så nå anser vi oss ferdige med hagearbeidet for denne våren..eneste jeg mangler nå er noen nye og stooooooore krukker ved inngangspartiet... (har sett noen på Jysk som var vanvittig fine) hmmmm, lurer på om jeg ikke må ta en tur tilbake dit altså ;) 

 Sikkerhet er viktig :) Flinke gubbsnubben min det

 

Jeg drømmer videre...

I forrige innlegg, skrev jeg noe om drømmene om en tur til Maldivene..Et annet sted jeg drømmer om å prøve er cruise til Karibien. Jeg vil tro det vil passe bedre for oss med mindre barn. Jeg har googlet endel om reiser til steder vi aldri har vært før og utvalget og stedene er vanvittig mange. Cruise virker som en artig opplevelse også. Jeg har tidligere ikke vært særlig sugen på cruiseskip..tenkt tanken på at dagene vil bli mange og veldig like..Men, etter å ha lest litt og sett mange fine bilder er jeg ikke like sikker lenger. Med et cruise-ship har de forskjellige destinasjoner på reiseruta si..og man får oppleve flere land på samme reise. Det kan jo være artig. De cruise-skipene jeg har sett på google har også vannsklier og forskjellige basseng områder. Midt i blinken for oss egentlig. Jeg syns sånt er like gøy som barna. 


sjekk da :) detta så jo skikkelig gøy ut. Hadde nok ikke bare vært barna her i som hadde sklidd der nei. Sklier er jo kjempemorsomme. 


Vet ikke helt hva den greia der skal gjøre, men er sikkert spennende. 


Ja...hadde jo ikke vært så dumt det her da.. 


Lugarene ser kjempe fine ut. 

Har noen av dere lesere vært på Cruise før? Hvis du har, kom gjerne med positive og negative tilbakemeldinger om reisen din. Det hadde jeg satt pris på. 

Klem 

 


 

Bygata vår dør ut

I dagens TA leste jeg noe trist..Ikke at det kom som noen bombe i seg selv, men likevel trist å lese.. Siden det ble bygd et "stort" kjøpesenter i Porsgrunn og kommunen har stengt storgata over lengre perioder har flere butikker måtte stenge dørene for godt..en etter en.. det syns jeg er forferdelig trist. Jeg kan huske da jeg var lita jente og var i byen med mormor..da gikk vi langs storgata og vindu-shoppet og stoppet innom mormors faste butikker. Syns alltid det var så stas. Jeg skal være første til å innrømme at jeg ikke har vært den mest ivrige kunden i storgata gjennom mine voksne år, men jeg har brukt endel av de butikkene før de stengte dørene. 

Natt til mandag gikk ungdommene fra Fremskittspartiet til auksjon i Porsgrunn sentrum, de hang opp store dødsannonser i nedre del av sentrum. Jeg digger konseptet. Det er nok langt i fra nok til å holde sentrumsgatene i live, men alle forsøk er bryet verdt. Politikere fra flere partier har stemt frem at nedre del av Storgata skal stenges for trafikk. Konsekvensene av å stenge gata for trafikk nok en gang, er at ennå flere butikker blir tvunget til å stenge dørene. Dessverre så er det mer attraktivt å gå på et kjøpesenter enn å traske oppover Storgata, for min del så er hovedgrunnen at de butikkene jeg likte best i Storgata allerede har gått tapt. Da går jeg heller på senteret og kjøper det jeg trenger der. Noe jeg ikke liker tanken på er at sentrum vil føles ut som en spøkelsesby med tomme lokaler overalt. Virker som man "presses" til kun bruke senteret i byen. Min mening om dette senteret at det er det kjipeste kjøpesenteret på mils avstand..Det er lite og kjedelig. 

Jeg har drømt om å starte for meg selv, men et kjøpesenter er uaktuelt for meg som butikkeier..husleia er svindyr og lokalene små. I Storgata er det mange ypperlige lokaler som står tomme..men, jeg hadde aldri turt å satse der. Da måtte ideen min vært så enestående og unik at folk hadde kommet langveisfra for å handle der ;) Og den ideen har jeg ikke dessverre. 

Jeg håper politikerne kommer på bedre tanker og lar Storgata få leve, og jeg håper at folket blir flinkere til å ta sentrum i bruk (meg selv inkludert). 


bilde lånt av TA sine nettsider. 
 

Drømmeland

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var styggrik...sånn for en liten periode ihvertfall... Selv om jeg er redd for å fly, er jeg veldig glad i å reise. Særlig til varmere strøk. Et av mange steder jeg kunne virkelig tenkt meg å reise til er Maldivene... himmel for et fantastisk sted på denne jord.. tror jeg da..ser sånn ut på bildene på google.. kan det finnes et sted som er vakrere? Tviler jeg på. 

Om jeg hadde vært så heldig å bli styggrik for en kort periode, hadde jeg ikke nølt et sekund. Jeg hadde hivd sammen litt stæsj i koffertene til oss 5 og hoppet på første fly..redd eller ei.. (finnes sikkert piller for sånt ;) ) Tenk å våkne til krystallklart vann så langt øye kan se, ha egen "flytehus" og bare stupe uti og ta et morgenbad...mmmmmm, det måtte jo vært en drøm. 


Tenk å få oppleve noe slikt da :)

Nå er jeg ikke styggrik desverre så dette blir nok kun med drømmen..Men, drømmene kan ingen ta ifra meg heldigvis.


hadde ikke gjort vondt å tatt morgenbadet her nei..


for meg ser det ut som et skikkelig paradis. 

Maldivene er muligens ikke et sted man reiser med barn på slep..vet ikke helt om de hadde hatt det like kos som oss voksne..når vi reiser med barna, er de vandt til at det finnes vannsklier, all inclusive og lekeplasser..Ser ikke for meg at det finnes på en øy som dette. 

Om jeg skal noen gang ha mulighet å reise hit, må nok lottogevinsten i boks først og fremst..kreeemt..kanskje jeg burde begynne å tippe først også da... 

Wish me luck ;) 


 

Hagedag..

Kan ikke noe for det jeg altså...men, jeg HATER hagearbeid...Men, jeg hater tanken på å bo i blokk..så da hører hage gjerne med en enebolig.. 

Dette her er 3.huset vi bor i og hagen har blitt mindre og mindre for hvert hus vi har kjøpt.. Noe sier meg at mannen i huset er lei av å gjøre det meste selv i hagen her hjemme. ;) Forstår han godt jeg. Det første huset vi kjøpte var hagen totalt gjennomgrodd...ei gammel dame hadde flere epletrær, plommetre og hundretusen urtebusker (kanskje litt overdrevet da)..Men problemet var det at man kunne ikke se annet enn trærne, for alt annet var gjengrodd. Før vi bestemte oss for å kjøpe huset som var på over 1 mål, sa jeg klart og tydelig til gubbsnubben at "hagen er din". Han sa   seg villig til det..han har vært superflink med de hagene vi har hatt. Vi har ikke hatt særlig med busker og bed, for jeg har ikke lyst å ha det. Jeg er med glad i potter og urner som jeg leverer til gartneriet isteden. Kan ikke fordra å grave i jord..jeg hyler som en unge når jeg graver frem ulike krypdyr..blir heeeelt hysterisk!! Tragisk egentlig...voksne dama på over 40 år lissom... 

Her i hagen har vi for det meste kun hekker..og deilig er det. Krever lite omsorg og kjærlighet. Men, hekkene må trimmes..det er en god del hekk her, så det tar jo litt tid..Vi jobbet litt med hagen her om dagen, men ble langt fra ferdig. Så da er det på'n igjen idag. Gubben kapper og jeg raker og legger på hengeren. Grei fordeling. Jeg har faktisk et rosebed i hagen da..men, har ikke gravd det ned selv..da pappa'n min døde ville jeg pynte med et rosebed her hjemme siden vi skulle ha minnestunden hans her. Jeg kjøpte utstyret, pekte hvor jeg ville ha det..og mannen min gravde og plantet det :) Må si jeg er veldig takknemlig for at mannen min er så snill som ordner for meg :) 

Nei, nå er pausen over her..Mannen har fått i seg lunsj..så da bretter vi opp armene igjen og setter oss i sving.  

Hei så lenge

 

Nettmobbing

Uff, jeg kjenner jeg blir både fortvilet og sint på alle disse nett-trollene der ute. Uskyldige jenter og gutter gjør en dum ting som å blotte en kroppsdel man har sett 100 ganger før...og vips...er bildet spredt utover nettet. Og gudane vet hvor mange som deler det videre, og videre og videre.... et lite uskyldig bilde man velger å sende til en man trodde var en venn...En venn som velger å bruke bildet mot deg når dere krangler om småting.. Hevnen er søt heter det visst.. Mange skaffer seg appen Snapchat eller er på andre nettforum og tror det er trygt siden bildet bare vises i ca 10 sekunder på mottakers skjerm..men, hvor enkelt er det ikke å ta et bilde av det bilde med sin egen telefon?! Det er det kanskje mange yngre barn som ikke vet. Og konsekvensene av det? At bildene dine blir spredt utover hele landet...Barn kan være ordentlig stygge mot hverandre. Barn blir mobbet og trakassert og ikke minst netthetset for de minste ting. Mange blir også truet. Og det er lett å gjemme seg bak en dataskjerm..skammelig lett å mobbe noen, å være stygge..når ingen kan se hvem du er. Men, ansikt til ansikt er man plutselig ikke så tøff lenger. Kjenner jeg blir så provosert over hvor feige folk kan være! Hvor stygge man kan være mot hverandre. Og det er skremmende å vite hvor lite vi foreldre vet om våre barns nettbruk. Hvor naive vi egentlig kan være. Stoler blindt på våres egne. 

Mange barn syns det er vanskelig å snakke med sine egne foreldre om ting som skjer blant venner..noen skammer seg og/eller er redd for at foreldrene skal bli sinte. Røde Kors har en hjelpetelefon for barn og unge, hvor man kan ringe gratis for å snakke med en voksen person. Mange syns kanskje det er litt lettere å gjøre det. Røde Kors får mange telefoner fra frustrerte unge hver dag. Jeg legger ut kontaktinfo her på siden. 


Ikke la deg lure, legg kun ut bilder du kan stå til ansvar for. 


Det er lett å være tøff og ekkel når du gjemmer deg bak en dataskjerm..Mye mobbing skjer på nett. Røde kors hjelpetelefon, ring dem om du ikke tør å fortelle ting til mamma og pappa. 
 

 

Denne helgen

Hei sveis. 

Denne helgen har vi hatt første helgen i camping sesongen 2016. Vi har klargjort husvogna for sommeren og fått montert opp paviljongen. Hagemøbler er satt på plass og husvogna er vasket. Klappet og klart med andre ord ;) Vi har campet med en vennefamilie av oss og deres 3 barn. Ungene har vært ute stort sett hele helgen og koset seg. Vi har lagd deilig sushi og sittet til sene nattetimer og skravlet. Far og sønn har prøvd fiskelykken.Utrolig fin start på sesongen. Litt vel stille i gata vår her om kveldene ennå..men tenker iløpet av en ukes tid, så er det ganske så mye mer folksomt på plassen her :) Det merkes at det ikke er helt vår ennå, det er godt og varmt på dagen, men om natten har det vært fryktelig kaldt. Ungene har ligget i ullundertøy for ikke å fryse. Vi har sentralfyr på gass i husvogna, men jeg har alltid hatt respekt for gass, så den er avslått om natten. Da har vi to varmeovner på istedenfor. Så vi har ikke frysi i det hele tatt :) 

Om dagen har vi hørt medcampere klargjøre sine campingvogner, noen bygger nye plattinger mens andre bytter vogner. Barna vil gjerne hjelpe til med hammer og drill. Det er alltids noe å gjøre før sesongstart :) Er vel det som er litt sjarm med campinglivet..

Det er godt å komme i gang med sesongen, og igjen blir ungene å ha full nedtelling i ukedagene, klare for nye Torpehelger. 

Ha en flott søndag videre :) 

 

Victor stolt av en tidligere fangst


Dette er stua i husvogna vår. 

Paviljongen...blir som en ekstra stue. Bloppene er på plass..skikkelig Harry, men ingen camp uten bloppene  

Bloppene ble kjøpt på IKEA for maaaange år siden, jeg digger de ;) 

Hvordan klarte vi å vokse opp?

Hvordan klarte vi å vokse opp? Da jeg var lita var det ikke snakk om plastikk rundt huskene, eller sykkelhjelmer. Vi fløy ute dagen lang med snorer på jakker og dresser. Gikk på trynet så det smalt men reiste oss og prøvde igjen. Jeg sier ikke det at vi ikke skal beskytte våre små, tvert imot..Men, jeg syns det er en viss grense. Ja, mine barn bruker sykkelhjelm når de sykler og de bruker redningsvest når vi er på vannet. Men, vi er opptatt av at de skal utforske og lære. Lære av sine feil og komme mer styrket ut av det. Om man ikke får falle, slå seg, hvordan kan man da forvente at de lærer noe. Man kan moralpreke til stemmebåndet blir skriker, men har det noe for seg?  Ikke her ihvertfall. Da jeg vokste opp gjorde jeg stikk motsatt av hva mine foreldre sa jeg skulle gjøre.."ikke gjør det", "ikke gå der"..så klart gjorde jeg det..og jeg gikk der. Jeg syklet rundt uten sykkelhjelm, spikket med kniv i skogen, klatret høyt i trærne og hoppet i høyet fra store høyder. Jeg kjørte båt uten vest (lå i båten ved siden av meg). Rart jeg har klart meg...

i dagens oppvekst skal barna pakkes inn, beskyttes for alt som kan gjøre vondt. Rart vi ikke pakker barna våres inn i bobleplast og gaffateip igrunn. Selvfølgelig er det forskjell på å fise og gjøre i buksa det skjønner jo alle. Men, likevel. Hvordan skal barna lære seg å bli selvstendige individer når vi fjerner alt for dem. Vi har barnesikring på alt av skuffer og skap..Er det for å sikre barna for å skade seg? Eller er vi voksne så late at vi ikke gidder å lette på rævva for å hjelpe barnet bort fra skapene? Jeg sier heller ikke at vi alle gjør de samme tingene, eller at alle er like ekstreme..men, mange av oss gjør det. 

Men, samtidig som jeg disser all overbeskyttelse av våre søte små, er jeg takknemlig for at barnehage og skole tar sine forhåndsregler for å beskytte barna våre mens de ferdes rundt der. At vi kan levere barna og vite at barna våres er på en trygg arena er godt å vite for enhver mor og far. 

Her hjemme holder vesla på å lære seg å sykle på to hjul...kanskje jeg skal finne frem bobleplasten og gaffeteipen fra boden... ;) og jada...hun bruker hjelm ;)  

Raske menn....

Jeg har tidligere her på bloggen skrytt av hvor glad jeg er for gubbsnubben min..men, uansett hvor fint og flott livet kan være så er det alltid noe vi kvinner kan ergre og irritere oss grønne over..særlig overfor våre menn...Jeg er intet unntak. 

Jeg har lenge savnet en ekstra stikk-kontakt på kjøkkenet som gubbsnubben skulle ha fikset.. Joda..selve stikk-kontakten står ferdig der jeg vil ha den...men, er den koblet til? Nei..den mangler ledningen så klart. Jeg kom til å tenke over den teite stikk-kontakten her om dagen og da gikk det opp for meg hvor lenge den har stått slik...kreeeeemt...1 år har den stått der...så fint montert på høyskapet...tenk det...et helt år.. Når det gjelder ting som må fikses hjemme, er jeg av den sort at det helst skulle skjedd igår..aller helst skulle gubbsnubben vært tankeleser og skjønt tegninga sjæl..Men, det er selvsagt ikke mulig..men, fy så kjekt det hadde vært. Må vel innrømme at jeg er drittlei den skjøteledningen jeg til stadighet drar frem..tanken har slått meg noen ganger at jeg snart skal leie inn en elektriker for å få det fiksa en gang for alle..men, har aldri kommet så langt..Kanskje jeg ikke er fnugget bedre enn gubbsnubben min likevel ;) Så får vi se da..om han kommer på bedre tanker om litt...kanskje han leser bloggen min og kommer plutselig på å fikse den....sånn helt "av seg selv" ;)  

Sjarmerende

Hva kan være mer sjarmerende enn å sitte på campingplassen i regnvær. Sitte i paviljongen med et glass cola med gode venner og høre regnet tromme på taket. Kan ikke noe for det jeg, men jeg syns det er skikkelig kos. Selvfølgelig er jeg mest glad i opphold og sol, men noen ganger syns jeg det er skikkelig kos med den tromming på taket. Salig og mett etter herlig sushi, flott start på sesongstart igrunn. Jeg er et sosialt vesen som elsker å være blant folk, derfor er camping midt i blinken for meg. Jeg hadde aldri passet langt oppi bushen, langt fra folk og fe. Klart det kan bli for mye av det gode på camp også, men her i gata respekterer man det om man vil være litt alene. Her lager vi ofte mat sammen og lager til langbord med smått og stort. Utrolig koselig. Nei, nå skal vi kose oss videre her i regnværet. Så blogges vi snart igjen. Kos deg videre. 

Sushi på campen

Flere enn meg som elsker sushi? 

 Jeg er storfan av sushi, men har aldri klart å lage det selv..vel, jeg har aldri prøvd å lage det selv vil det heller si. Jeg har noen venner som stadig lager det og jeg har smakt hos dem et par ganger. Mmmmmm, smaker like nydelig hver gang. ;) Men, hvem sier at man må bestille maten, eller lage den hjemme? Ingen! Så denne helgen har jeg endelig lært meg å lage sushi selv...det var jo såååå enkelt.. At jeg ikke har prøvd det før...Så nå har noen campingvenner av oss og jeg sittet og lagd ferdig sushi til kvelds-snacks til små og store mager. Vår yngste sønn er også glad i sushi, verre med vesla da..så hun får chips og pølser i kveld. 

Denne helgen har vi startet 2016 sesongen på Torpevannet camping i Vestfold, ennå så er det ikke så mange campere på plass her. Campingvognene starter sin sesong 1.mai, vi husvogner starter 1.april. Men, det er stadig mer liv i gatene her, folket begynner så smått å komme ut av vinterhiet sitt og brenner etter å starte sesongen. De skal ha forteltene på plass. Noen campere flytter og andre kommer til. Noen ganger får man så god kontakt at man får venner for livet. Dessverre har vi et vennepar som har flyttet herfra og lagt campinglivet på hylla...mulig for bestandig. Kjenner at jeg savner dem her ute. Det er noe eget med vår gate, vi har et utrolig god samlag, det er en god tone blant alle og det blir litt spesielt og trist når noen av "oss" blir borte. Man kan alltids håpe de kommer tilbake igjen :) 

Håper du får en flott lørdags kveld, kos deg masse. Det vet jeg at jeg vil få, hehe. Legger ved bilder av sushi-lagingen. Her ligger noe av stæsjet vi skulle bruke. Sushi-risen er kokt og avkjølt. Risedikken bladnes godt inn i rise. (Fraråder sushi Boil in bag pga dårlig smak) bruk poseFyllet legges på plass i strimler. Her kan man velge hva man selv ønsker. Kylling kan erstatte laks/scampi evntWoila, første rull ferdig. Den inneholder: scampi, laks, advokado, crabsticks, agurk, chillisaus.mmmmmmm Mmmmmm, kan tro det er godt, skikkelig campingmoms ;) 

Når er det nok?

Det virker på meg som når terskelen til plastik kirurgi først har blitt brutt, så er det lettere å "ceep on going". Man starter kanskje med å forstørre brystene sine fra en b-cup til en dd og er fornøyd med resultatet. Hva mer burde man da fikse på? Hva mer må gjøres for å bli perfekt? Fettsuging ja...det hørtes flott ut.. Hva med nesa? Og ikke glem rumpa..når magen er flat, brystene store som meloner, nesa er som en modell sin...ja, da må man ha en perfekt sprettrumpe også..og til sist..stramme inn lårene.. Er det slik? Eller, er det lett at det blir slik? Når er det nok? Når blir man flott nok?

Jeg forstår så klart at man ønsker å forbedre seg selv om det er særskilte grunner til det. Jeg har noen venner som har gjort drastiske endinger i sine liv og gått ned ekstremt mange kg. Det er umulig for huden å følge etter et ekstremt vekttap og jeg forstår virkelig at de ønsket å gjøre noe med dette. Men, de har ikke gjort dette for å bli perfekte, men for å føle seg vel, uten at all huden henger. 

Mandatory Credit: Photo by OJO Images / Rex Features ( 831335a )
MODEL RELEASED Woman with plastic surgery lines drawn on face
VARIOUS
/ ALL OVER PRESS
***Unless marked Model Released, all images that show people who can be recognized must be approved by All Over Press before usage. Please contact All Over Press for approval***
REX_OJOMEDIC184_831335a.jpg

 

Hvorfor er det sånn at man ikke kan føle seg lykkelig før det ytre er totalt forandret? Når alle tegn på det "gamle" deg er borte. 

 

Min mening er at ingen av disse operasjonene vil hjelpe til følelsen av det "perfekte". Jeg mener det først og fremst er viktig å jobbe mer med det indre. Dine tanker og ideer om deg selv. Styrke din selvtillit og realisere deg selv. Ikke realisere hvordan du tror andre vil se på deg. Hva skal til for at du føler deg bra? Hva med gode venner som er glad i deg uansett hva slags forpakning du har? Gode kollegaer som trives i ditt nærvær? Familie som er glad i deg og støtter deg no matter what? En kjæreste som står ved deg og beviser deg at du er alt for han. Man trenger ikke den perfekte kroppen for det. Det ytre er kun et skall. Man får ikke mer utstråling av det. For meg er utstråling 1000 ganger mer viktig enn hvordan du ser ut. 

Hjelper ikke å ha det perfekte ytre hvis man føler seg som en utedass innvendig. 

 

Kroppspresset...

dette emnet er umettelig, og det virker som man aldri blir ferdig å diskutere det heller. Men, hva er DEN PERFEKTE KROPP? Og ikke minst...hvem bestemmer HVA som kan defineres som den perfekte kroppen? Jeg blir skremt når jeg ser hvor lettvint det er å legge seg under kniven for å realisere drømmen for å bli perfekt. Ikke for din egen skyld, men for alle andre. Unge jenter sparer småpengene sine for å få nok penger til å legge seg under kniven. Mange tar opp store lån. Og mange sulter seg til randen og trener til blodsmaken koker. For hva? For å bli perfekt? Hva skjedde med det normale? Når ble det ikke godt nok? Er det virkelig slik at man må ha  en  kropp med forhåndsbestemte cm for å bli betegnet som perfekt, godt nok for samfunnet og våre venner? Er man perfekt nok når man kan kle seg i XS eller aller helst handle sine klær i barneavdelingen? Jeg kan forstå at man kan ha komplekser for små/store bryster, skeiv nese osv...men, det er gener man er født med. Når du selv får barn, blir dine gener å følge dine barn. Hva om ditt/dine barn arver din skeive nese...hvor tidlig vil du legge det barnet under kniven? Ville du gjort det? Uansett hva man opererer, så vil genene gå videre i arverekken, operasjonen klarer ikke endre noe på det.

Heldigvis finnes det fortsatt mange av oss "uperfekte" og glad er jeg for det. Dessverre blir vi betegnet som "outsiders" og blir ofte sett ned på. Vi er ikke perfekte nok og passer ikke inn. 

Da jeg selv vokste opp hadde jeg komplekser for at jeg var så lav og at jeg hadde så store bryster...det var mang en gang jeg hadde mareritt om at jeg kuttet dem av meg med brødkniven. Ikke særlig hyggelige drømmer igrunn. Problemet var ikke mest at de var så store, men alle blikkene jeg fikk. Var lissom ikke meg gutta så på når vi snakket, men brystene....

jeg er glad jeg aldri har gitt meg for presset og jakten på den perfekte kroppen. Jeg er takknemlig for mannen min som elsker meg for den jeg er. Jeg har en kropp som har bært barna våre frem til livet og det er jeg evig takknemlig for. Jeg har gode venner som er glad i meg uansett hva slags forpakning jeg har.  

Kjenner jeg gruer meg til vår datter vokser opp, hva slags ideal det da forventes at hun skal måle seg etter....jeg håper min mann og jeg klarer å gjøre henne trygg på seg selv, med et sunt og fornuftig syn på sin egen kropp! 

 

Hipp hurra for mammaen min

Hipp hurra for deg mamms'en min som fyller 66 år idag. Håper dagen din blir like herlig og god som du. Håper Rita skjemmer deg ordentlig bort i Torreveija og gir deg en dag du sent vil glemme ;) dere er like gale begge to hehe. Gaver er kjøpt inn for lengst og pakker og knusekoser får du når du kommer hjem igjen. Gleder meg til å feire deg her hjemme.  Nyt de siste ukene i varmen..snart venter bobilen på deg og forventer lufteturer ;) 
 

Ååååh, jeg er så glad

Åååååååh, idag er jeg så glad...Dere som ikke kjenner meg vet sikkert ikke at jeg er over det normale interisert i elektriske duppedinger..særlig apple produkter..ikke spør meg hvorfor, jeg bare er det. 

Gubbsnubben og jeg var innom Expert tidligere idag for å se etter en ny tv til husvogna vår. Og som alltid så må jeg innom apple avdelingen for å kikke litt på utvalget de har..Åååååh, idag hadde de salg på MacBook Pro ;) kunne jo ikke akkurat gå ifra det tilbudet heller..kreeemt... så den måtte bare nødt å bli med meg hjem. Jeg har ønsket meg mac en god stund nå, men har ikke helt tatt med råd til å hoppe i det. Men, idag hihi...stupte jeg i det. Heldige meg! Gleder meg til å bli kjent med den og jobbe med den. 


Straks går turen til Vestfold, første helg denne sesongen i husvogna. Imorgen gleder jeg meg villt..da skal jeg lære å lage sushi..åååh, det skal bli godt. Jeg elsker sushi :))) Denne jenta er klar for shisha, sushi og en god hvitvin. 

Riktig god helg alle sammen. Kose dere masse. 
 

Nabolaget våkner til liv..

Et sikkert tegn på lysere tider er at naboene har sluttet å "gjemme" seg bak kjøkkengardinene og heller trukket ut i hagene sine. Hver ettermiddag hører jeg mumling fra naboer som har kviknet til liv igjen. Raker og trillebår har kommet frem fra boden..tid for å rydde litt på fasaden. Barnelatter og sykler har funnet boliggata etter en kald og våt vinter. Sola varmer i husveggen, kaffen smaker fortreffelig. Deilig å kjenne at det er vår. Tørkestativer er fulle av klær som flagrer i vinden. 

Idag har vesla fri fra barnehagen, det er planleggingsdag. Her har vi bestemt oss for å joine nabolaget..ha en dag ute i vårværet. Finne frem raker og trillebår..nyte kaffen ute i solveggen. Det er helg, og vi har alle fri. 

Håper det er fint vær der du er, håper du skal gjøre noe hyggelig i helga. Kos deg. Det skal jeg :) God helg. 

Sex selger

At sex selger.....nei, det har det aldri vært noe som helst tvil om. Men jeg fatter ikke hvorfor folk tror at man være halvnaken i media for å bli hørt. Bildene blir liggende til evig til på nettet og er det slik man ønsker å bli husket? Eller hadde det vært hyggelig å bli husket for at man faktisk har noe mellom ørene også? Vel, så har ikke jeg akkurat den såkalte "drømmekroppen", men kroppen min funker veldig fint for meg. Ikke har jeg noen standard mål å skryte om, men sist jeg sjekka hadde jeg armer og bein som alle andre. Noe mellom øra har jeg også. Men, har overhodet ingen behov å kle av meg for å bevise det heller. Hva når man får barn og de surfer på nettet...der finner de mamma eller pappa halvnakne strødd utover nettet? Hvordan forklarer man det? Er det greit for deg om tenåringen din kler av seg og hiver seg på nett? Et barn hører hva du sier, men gjør det du gjør er det noe som heter....En sexy, naken kropp beviser ikke annet enn at du har en fin kropp. Thats it. Vær stolt av kroppen din istedenfor å tjene penger på den.  

Endelig hjemreise

Wiiiiiii, idag kommer'n hjem fra sjøen :) 

Torsdager pleier å være litt hellige her hos oss. Da kommer gubbsnubben hjem fra sjøen etter 14 dager og alle vi gleder oss til han kommer. Da er det kosemosesløve kveld som gjelder! De yngste nærmest sloss om oppmerksomheten til pappa'n sin og vil ha all kontakt...ALENE ;) ikke så rart da, han har jo vært lenge borte for de. Så i kveld inntar vi horisontalen etter en litt senere middag og hiver oss i sofaen..mmmmmmm, kosetid :)  håper du får en fantastisk fin torsdags kveld :) 

klem til deg.Heimdal plattform som gubbsnubben jobber på. 

Annerledes jul..

som regel er det vi som inviterer til julemiddag på julaften, vi har størst plass, pluss at vi syns det er veldig koselig. Men sist jul hadde vi lyst å prøve noe helt nytt. Vi bestemte oss for å prøve en "syden-jul" med et vennepar av oss og deres 3 barn. Siden det ble bestemt litt vel sent på året, var det ikke enkelt å finne en reise som passet til 4 voksne og 6 barn sånn på sparket. Etter lang tid leting, måtte vi kaste inn håndkleet når det gjaldt å finne reise alene på nettet. Ingen fly hadde ledige seter til så mange reisende. Ingen problem hvis vi hadde kun vært 3-4 stk, men med 10 ble det straks verre. Vi tok kontakt med et reisebyrå som anbefalte oss Egypt. Alle bortsett fra meg ble ganske så gira at vi hadde funnet en plass som hadde plass til alle sammen..det var et all innclusive hotell med masse aktiviteter for barna. Vannsklier for alle aldersgrupper og det samme med bassenger. Mener å huske at det var 19 ulike basseng og 12 vannsklier (hvis jeg husker riktig). Turen ble bestilt og nedtellingen begynte. Nå skal det vel sies at jeg har litt flyskrekk og bli lettere hysterisk når jeg skal ut å fly. Paradokse er at jeg elsker jo sydenturer og koser meg gløgg ihjel...når jeg først har kommet frem ;) men jeg gruer meg til selve reisen frem og tilbake. Særlig ved disse terror-tidene vi dessverre lever i. Og Egypt er vel heller inget unntak. Selve hotellet var helt fantastisk. Men, så fort du gikk på utsiden av hotellet, virket området forlatt og dystert. Butikkselgere virket desperate og kom gjerne over veien for å få lokket deg til deres butikk. Ungene ble lurt inn i butikkene først, slik at vi foreldre ble nødt å hente dem ut igjen..og som oftest ble vi noen kroner fattigere. Det endte med at vi ikke var så mye utenfor hotell området for å si det sånn. 

Hotellet hadde masse å tilby, særlig av frisører, spa, manikyr og pedikyr. Man kunne også delta på dykking, ta dykkersertifikat eller leie seg båtturer. Vi valgte å leie båt. Siden vi var så mange, så valgte vi å leie en båt som egentlig var til 30 personer, alene. Og vi hadde et mannskap på 5 :) i leieprisen fulgte det med en fotograf og kokk. Hele dagen var vi på Rødehavet, vi fisket "akvariefisker" snorklet blant korallrevet, besøkte en øy og spiste egyptisk mat. En fantastisk opplevelse jeg aldri vil glemme. 

denne turen blir vår første og siste tur til Egypt. Kun få dager etter vi kom hjem til Norge, smalt det nok en gang der nede. Og denne gangen kun 5 km fra hotellet vi bodde på. Tør ikke tenke på om det hadde skjedd på vårt hotell... Er så takknemlig for at vi hadde kommet hjem til Norge igjen. Hotellet var stort og utrolig flott, men jeg tør ikke en gang til. 
 

Sliten

Jeg har noe som heter hypotherose, som betyr lavt stoffskifte. Mange tror at den diagnose kun har med meget lav forbrenning å gjøre. Det er feil. Det er mange andre "plager" man kan få med hypotherose. Jeg har som oftest gode dager med min sykdom, men noen ganger er det som om beina blir slått bort under meg. Som idag...musklene verker og leddene skriker...kroppen virker sliten, selv om den ikke har god nok grunn til det. Kroppen vil sove, selv om jeg virker søvnløs. Vrir meg...sjanseløs. Kan ligge sånn timesvis...heldigvis er ikke alle dager og netter like, noen ganger vil kroppen sove mye lenger enn normalt, blir lissom ikke helt uthvilt..men, klarer ikke. Ligger man for lenge stivner kroppen helt. Noen ganger orker kroppen kun 6 timer søvn..andre ganger er jeg heldig og kan ligge litt lenger. Kjenner jeg trenger hvile, kanskje jeg er heldig i natt..kanskje jeg sovner med det samme...kanskje jeg får sove hele natten :) 

 

Lavt stoffskifte ? hypotyreose

Hypotyreose, eller lavt stoffskifte, kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Skjoldbruskkjertelen produserer hormonet tyroksin, som virker på alle celler i hele kroppen. Mangel på tyroksin gir mangeartede symptomer.

Det antas at mange har en arvelig disposisjon for å utvikle sykdommen, og at større belastninger og livskriser kan medvirke til at sykdommen utvikles. Omtrent 80 prosent av de som får hypotyreose, får den autoimmune varianten som kalles Hashimoto. Noen utvikler også andre autoimmune sykdommer som diabetes, revmatisme, leddgikt, Sjøgrens syndrom, pernisiøs anemi m.m. Sykdommen finnes i alle aldersgrupper, og den forekommer hyppigere med økende alder. Det er flest kvinner som får sykdommen.

Hypotyreose er kjent som en snikende sykdom, og hos de fleste kommer den gradvis. Derfor kan det være vanskelig å legge merke til forandringer.

Symptomer:              
Manglende energi, utmattelse, tretthet             Heshet
Vektøkning             Tørt hår, tørr hud, sprø negler
Tiltaksløs, deprimert, motløs             Nedsatt sexlyst
Sensibel, lettrørt             Forstoppelse
Muskel- og leddsmerter             Søvnproblemer
Fryser lett             Sensitivitet for lyd, lys, støy
Problemer med konsentrasjon og hukommelse              

 

Diagnose
Ved hjelp av en blodprøve kan legen måle mengden av tyroksin i blodet.

Behandling
Hypotyreose behandles som oftest med tyroksin (T4) og er en behandling som varer livet ut. Målet med behandlingen er at pasienten skal føle seg frisk. De fleste som behandles med tyroksin, fungerer godt med det. Første steg hvis man ikke føler seg frisk, er å sjekke om tyroksindosen kan reguleres bedre. Hvis symptomene fortsetter til tross for at TSH-verdien (TSH = tyreoideastimulerende hormon) er fin, kan det være et alternativ å forsøke kombinasjonsbehandling. Det innebærer at man tar trijodtyronin (T3) i tillegg til tyroksin. Det er viktig å starte forsiktig, for T3 er omtrent tre ganger så sterkt som T4.

Fortrinnsvis benyttes Levaxin (T4) og Liothyronin (T3). En del pasienter ønsker å prøve Armour Thyroid og Erfra Thyroid som et alternativ. Dette er preparater av tørket skjoldbruskkjertel fra gris som inneholder både T3 og T4. Denne typen preparater var standard behandling frem til det ble utviklet effektive teknikker som gjorde fremstilling av syntetisk levothyroxin (T4) mulig. Det finnes ingen studier som viser eventuelle fordeler eller ulemper ved bruk av Armour Thyroid eller Erfra Thyroid. En del pasienter opplever bedring ved bytte til disse medisinene og en del gjør det ikke. Det som uansett alltid er viktig er at disse preparatene alltid kombineres med en liten dose T4 for å få riktig balanse i T4/T3-regnskapet. Det bør altså ikke brukes alene. Det samme gjelder for Liothyronin. Armour Thyroid og Erfa Thyroid fås ikke på blå resept. 

Referanseområder og behandlingsmål
Målet for behandling med tyroksin er at pasienten skal føle seg frisk. Spesialistene har kommet frem til at under behandling bør TSH og Fritt T4 ligge i følgende område:

TSH: 0,5?1,5 mlE/L
FT4: fra midtre til øvre del av referanseområdet

Disse verdiene må ikke forveksles med de såkalte referanseverdiene til laboratoriene (TSH: 0,5?3,6 og FT4: 8?20 pmol/L). Referanseverdiene gjelder for friske personer, ikke for de som er under behandling med stoffskiftehormon. Merk at de optimale behandlingsverdiene vil være forskjellig fra pasient til pasient, og at noen få kan trenge en TSH-verdi som ligger enda lavere enn 0,5 for å føle seg godt behandlet. Det er viktig å få et godt samarbeid med legen om å finne dine egne optimale blodprøvesvar!

Det er hormonlaboratoriet på Oslo Universitetssykehus, Aker som har utarbeidet disse målene på bakgrunn av HUNT-undersøkelsen.

Vær oppmerksom på at opptaket av tyroksin påvirkes av inntak av kalsium og jern, så det bør tas til andre tider, f.eks. om kvelden.

http://www.stoffskifte.org/1265000/

Stjele fra de døde.

Hva faen får folk til å stjele fra en død person?

Jeg så en video på Dagbladet.no hvor ei dame går bort til en åpen kiste og stjeler en ring fra den avdødes hånd!!! Seriøst??! Hva skjer i hodet på folk lissom? Eier man ingen skam i livet? 

http://www.vgtv.no/#!/video/126810/kvinnens-oppfoersel-ved-kisten-sjokkerer

Dagen idag

Jeg er så heldig at jeg får muligheten til å jobbe på avdelingen til vesla sånn innimellom. Hver onsdag er det turdag med hele avdelingen og idag var jeg heldig å få bli med på tur. Her vi bor er det mange flotte plasser å utforske for nysgjerrige barn. Idag gikk turen til hundesletta med fullt pikkpakk. Idag var det siste grillturen for 5 åringene. Som du sikkert vet, så er det bålforbud fra 15/4-15/9 pga brannfaren som er i vente. (For vi håper på varm sommer gjør vi ikke?) 25 barn og 4 voksne gledet seg til tur, for idag skulle det grilles pølser :) Vesla i full sving med speiderkniven, spikking er stas.jeg angrer ikke for at jeg søkte vesla inn i denne barnehagen. Personalgruppa er herlig og veldig kreative. Avdelingen reiser på turer så ofte de kan, selv om det ikke er på en onsdag også. De deler barna inn i aldersgrupper og har ulike aktiviteter for hver gruppe. Noen har musikkgruppe, andre har gymgruppe og 5 åringene har sitt eget opplegg, med tanke på at de snart skal begynne på skolen. I tillegg til det har de mange prosjekter med barna. 

Har såååååå lyst på

Jeg elsker elektriske duppeditter...og med det, mener jeg digitalt leketøy ;) 

Fra jeg fikk mitt første Apple produkt...ble jeg hekta...startet med en liten iPod, så en iPhone. Så fort en ny versjon kom, ville jeg ha den. Vi begynte med en iPad på deling, men alle ville bruke den, helst samtidig. Det ble masse unødvendig krangling mellom ungene, så vi tenkte det hadde vært kjekt med en til. Jeg ble den heldige vinneren som fikk min egen til bursdagen min av gubbsnubben min. Kranglingen ble noe bedre, men fortsatt så holdt det ikke. Så idag har vi hver vår ipad i heimen. Noe som fungerer veldig godt. Kranglingen er borte og alle er fornøyde. De gangene vi er på reisefot, laster jeg ned nye filmer på ipadene til de yngste, slik at spesielt flyturen går litt lettere..Ellers i huset har vi stasjonære pc´er. Jeg har vanligvis brukt en Sony vaio pc, men nå ser det ut som den har klikka igjen. Den har vært mer avslått enn den har vært på...den er stadig humørsyk dessverre. Må vel innrømme at jeg har gått litt vel lei av hele greia. Har lenge sikla på en Mac. Jeg har aldri hatt et Mac, men antar at den ikke kan være så mye annerledes enn en iPad? Eller er en annen bærbar like aktuell? Noen som vil dele positive og negative ting om en Mac? 

Jeg syns designet er så stilig på en Mac, den virker så lett og elegant. 

 

Sengevæting..

Her i huset har vi ei snuppe på 4,5 år som veldig gjerne ønsker å bli tørr om natten. Vi var bortskjemte med guttene som begge ble tørre innen de fylte 3 år. Vesla derimot har hatt litt bedre tid..Hun klarte å holde seg tørr på dagen rett før hun fylte 4 år. Da ble det slutt på alle uhellene på dagtid. Verre er det om natten. Hun vil jo så veldig gjerne, men klarer det ikke. Vi gjør med henne som vi gjorde med gutta...ber henne tisse før leggetid, og vekker henne ved 23 tiden. (Da er senga tørr) i halvsvima sjangler hun inn på badet og setter seg på do..som regel med resultat. Men, like forbasket er det klissklass på morningen. Stakkars, hun blir jo så lei seg. " klarer det ikke jeg mamma" , "ingen klistremerke idag heller". Jeg betrygger henne at det ikke gjør noe, vi kan prøve igjen til kvelden. Går så fint så. Imorgen blir det sikkert klistremerke vennen. Men, til hennes fortvilelse, er det like vått dagen etter. Sånn har vi holdt på i en 3 ukers tid. 2 tørre dager og resten vått. Vi ble enige med vesla at vil venter litt  med å kaste bleiene...at vi prøver igjen til sommeren. Betrygget henne med at jeg vet om flere gutter og jenter som er større enn henne som fortsatt bruker bleie om natten..virket som hun ble litt lettere til sinns av det heldigvis. 

Jeg vet det finnes diverse hjelpemidler til sengevæting, men er noe usikker på om det er hjelpsomt så lenge hun ikke er eldre enn hun er. Jeg har aldri hatt "problem" med sengevæting før og vet vel ikke helt hvilke/hva som kan være lurt  teste ut først. Om du har noen tips er jeg takknemlig for det.  

Snart tid for loppekassa

Hei i natten. 

Nå har roen senket seg i huset og det er deilig og stille. Alle ungene sover og nister for imorgen ligger klare i kjøleskapet. Klær for morgendagen er lagt klart og en ny arbeidsdag venter. Imorgen er det turdag i barnehagen og det er meldt flott vær. Gleder meg. Straks klar for å hoppe i loppekassa, kroppen er deilig sliten etter en lang dag ute i sola. Nedtellingen for gubbsnubbens hjemkomst nærmer seg slutten..imorgen er det bare 1 dag til han kommer hjem igjen. Skal bli godt å få kjekkasen hjem. Sov godt der ute, håper morgendagen din blir like fin som idag, hvis ikke ennå bedre. God natt.  

Karma is a bitch.

Sorry, jeg har ikke sansen jeg altså...og eier ikke sympati og nekter tvert å kalle det for sport. Så lenge det går ut over uskyldige dyr eller mennesker er jeg strengt imot det. Motbydelig spør du meg! Leste i Dagbladet idag om Andres Roca som ble forsøkt spiddet av tyrens horn...dessverre så traff ikke tyren godt nok ( i mine øyne). Hvor er sporten? Spidde en tyr..for en urgammel tradisjons skyld? Spør du meg, så fortjener du å bli spidda selv. Forstå det den som kan...hensikten med å terge, plage, terrorisere og drepe for sportens tusenvis av tilskuere? Til hvilken nytte? Håper neste uheldige tyr virkelig får satt horna til.  Karma is a bitch!!!  

Og dette kalles for sport?????
Jeg har ikke ord...Sorry....kan ikke noe for det...men, jeg elsker det bildet der!!! KARMA!!!

Gubbsnubben min

tenk at jeg er så heldig at jeg er gift med min aller beste venn. Ingen ord kan beskrive godt nok hvor høyt jeg elsker han. Vi har hengt sammen i samme vennegjeng siden ungdomsskolen og jeg har alltid vært svak for gubbsnubben min. Jeg trodde aldri på kjærlighet ved første blikk..før jeg traff han..jeg visste det allerede da...HAN vil jeg ha! HAN vil jeg bli gammel med! 

Han er rolig og trygg, tålmodig og kjærlig. Jeg er utrolig heldig..bortskjemt. 

Jeg har delt livet mitt med gubbsnubben i 21 år av de 32 årene vi har kjent hverandre. Han har et stort og godt hjerte, og vet ikke det beste han kan gjøre for oss her hjemme.  Gubbsnubben er min klippe, min beste støttespiller. Gubbsnubben min, han er mitt alt. Takk for at du er min gubbsnubben min. Agleeeeiiiiii 

Fy, som jeg gruer meg...

Her i huset har eldstemann fylt 16 år og kan etter loven begynne å øvelseskjøre etter endt trafikalt grunnkurs. Kjenner jeg ikke er helt klar for den epoken der ennå. Men, enten man vil eller ikke, så vokser poden mot voksen alder og jeg må snart klippe navlestrengen en gang for alle. Jeg er på ingen måte noe hønemor, men syns det er fryktelig vemodig at lillegutt ikke er fullt så liten lenger. Kreeeemt, nå skal det vel sies at den "lille gutten" vokste forbi meg for flere år siden. Hele 188 er han på sokkelesten. Og jeg er rett under 160..

Gubbsnubben og jeg har så smått begynt å se etter en bil nr 2 og da en men manuelt gir pga øvelseskjøringen..men det skulle være enklere sagt enn gjort gitt. Mannen og jeg blir aldri helt enig i hva slags bil vi liker og vi liker sjelden samme bilen. Samma greiene er det hver gang vi har byttet bil. Han vil ha stor motor og jeg vil ha en liten snerten sak. PR idag har vi en Ford Galaxy med mulighet for 7 seter ved behov. Den er riktig nok ikke en liten snerten sak, men den bilen elsker jeg. Stor og romslig familiebil. Vi har prøvekjørt et par biler og klarer ikke helt bestemme oss.. Jeg liker Fiesta og Yaris, han vil ha Audi eller BMW.. Jeg vil ha en bil som er bensingjerrig, mens han vil ha en som sparker skikkelig fra seg. Jeg skal bruke den til jobbkjøring og øvelseskjøring..det er et stort hav i snerte småbiler å velge mellom til en god pris..Blir spennende å se hva vi klarer å bli enige om. Sikkerhet er klart det viktigste. 

kjenner jeg er glad det ikke er jeg som må ta teorien igjen..tviler sterkt på at jeg ville klart oppkjøringa etter så mange år.. ;) 

Ford Fiesta..syns den har blitt veldig fin etter de byttet ut og fornyet fronten sin. Kjempe god å kjøre. Yaris. Snerten liten arbeidsbil. Golf, god å kjøre, men syns designet er like kjedelig som det alltid har vært. Audi a1, gubbsnubbens klare favoritt som "konebil" joda, bilen er kjempe fin den..men jeg syns den koster mer enn den smaker. Det er mange fine småbiler og det blir spennende å se hva det blir til slutt. 
 

Fosterhjem? 

Har du noen gang vurdert å bli fosterforelder? Har du hjerterom for en til? Barnevernet har flere ganger i året et kurs som heter PRIDE. Det er kurs som er spesiallaget for single eller par som ønsker å bli fosterforeldre. Der lærer man hva man kan forvente med et fremtidig fosterbarn, et barn som ikke har hatt de samme oppvekstvilkår som deg selv. For mange barn er det ikke sikkert at det er mat på bordet hver dag, eller at de får tilstrekkelig med klær på kroppen. At de ikke får føle kjærlighet og trygghet fra dem som satte dem til verden. Mange av dem går rundt der hjemme helt usynlige for foreldrene sine, som luft...i veien for dem! Mange tør ikke varsle, i frykt for å bli straffet. 

Ingen påstår at det er enkelt å være fosterforeldre, mange barn kan ha mange ulike traumer fra fortiden og tar lang til å bli trygg i den nye tilværelsen. Men, tror du ikke det vil være verdt det? Den ekstra innsatsen å lære et barn hva trygghet er og hva kjærlighet kjennes som?! Et barn som kan legge seg mett hver kveld og vite at det er mer enn nok mat imorgen også. At man får hjelp med lekser, blir med på aktiviteter. Blir sett for den man er. Anerkjent. Elsket. 

Har du vurdert PRIDE kurs? Man forplikter seg ikke til noe, man lærer masse...ikke minst, så lærer du masse om deg selv også. 


 

Barnemigrene..

Er noen av dere plaget med migrene?

Her i heimen er veslemor på utredning for barnemigrene. Jeg har sagt fra hun var 2,5/3 år at jeg mistenker at hun har det. Men, det er ingen enkel diagnose å stille, samt at hun heller ikke har de samme typiske symptomene hver gang hun får et anfall. Eneste likhetstrekket hun har, er at hun får vondt i panna. Men, det som er så vanskelig med vesla er at hun er veldig flink til å rope på ulven. Hun elsker all oppmerksomhet og har flere ganger "faket" ulike vondter på kroppen. Hun er også veldig flink til å slå en liten hvit løgn innimellom, der for har det vært ekstra vanskelig å finne ut av hva som har vært reelle smerter og ikke. Vi kartlegger og skriver ned alle tegn på migrene. Hver gang vesla sier hun har vondt i panna eller hodet, følger vi ekstra godt med. Noen ganger er det klart vanlig hodepine, mens andre ganger kan vi se det klart og tydelig. De siste gangene har kroppen endret mønster, hun har blitt blek i ansiktet og kaldsvettet. Hun har lagt seg i fosterstilling og tatt seg til hodet. Øynene har vært veldig sensitive for lys, så hun har ligget med øynene igjen. Det ender med at hun kaster opp og sover en times tid etterpå. Tidligere fikk hun "kun" vondt i panna, noe lysøm og kastet opp. Men, sov ikke etterpå. Hva som trigger anfallene hennes vet jeg ikke. Hun har ingen ytre/indre stressfaktorer som vi vet om, hun har det trygt og godt i barnehagen (jeg jobber der tidvis selv, så det ser jeg jo). Hun spiser regelmessig og sover godt hele natten. Verken mannen min eller jeg har migrene, jeg kan ha sterk hodepine som ikke kues av paracet/ibux, men tviler vel på at det er noe form for migrene. Min søster og hennes datter har migrene, mulig det kan slektes derfra. Vet ikke om migrene er arvelig jeg?

Nedenfor har jeg lagt til info ang barnemigrene som jeg fant på nettet.

Barn og migrene

Har det hendt at familiens minstemann virker blek, kaster opp, og ser lidende ut? Det kan hende at et migreneanfall har inntruffet. Dette kan ramme barn helt ned i spedbarnsalderen.

Barnemigrene er vanligere enn man hittil har trodd. Men det er atskillig mer vanskelig å gi barn diagnosen migrene. Små barn har store vansker med å forklare hva de føler. Som oftest settes ikke diagnosen før i tre, fire års alderen.

Tall fra Helsenytt viser at tre av hundre småbarn sliter med migrene. Antall anfall øker mot puberteten, og antakelig har mellom seks og ti prosent av alle femtenåringer migrene.

? En gang hadde vil til og med et ti måneder gammelt barn med migrene, forteller seksjonsoverlege ved Barneklinikken på Haukeland sykehus, Kristian Sommerfelt.

Migrene rammer 2-3 prosent av barn som er under 10 år.

Migrene rammer 2-3 prosent av barn som er under 10 år.

Barnemigrene versus voksenmigrene

Barnemigrene kan være svært forskjellig fra hos de voksne. Barn har gjennomsnittlig kortere anfall som varer fra tretti minutter, til ikke mer enn åtte timer. Til sammenlikning kan et migreneanfall hos en voksen vare opp til 72 timer.

Et anfall kan inntre ved alle døgnets tider. Barn vil ofte oppleve magesmerter ved et migreneanfall. Hos noen barn kan magesmerter være det eneste symptom på migrene. Anfallet vil som regel alltid gå over ved søvn.

Migrenebarn opplever ofte smertene som jevnt trykkende og bankende.

Når bør foreldrene oppsøke lege?

Når bør foreldrene oppsøke lege?

Gå til lege?

Barn med migrene eller annen hodepine bør alltid undersøkes av en lege.

? Når bør foreldre oppsøke lege for å få behandling for barnets plager?

? Så fort som mulig. Det bør gå kort tid. Heldigvis er det mange foreldre som går fort til lege med barna sine, fordi de har migrene selv. Migrene er relativt arvelig, sier Sommerfelt.

Dessuten er det viktig for barn at de blir tatt alvorlig, og at de kan få en forklaring på hvorfor smertene oppstår. Mange barn blir redde ved et migreneanfall, og de ønsker å vite hvorfor smertene kommer.

En lege vil også kunne gi barnet medisiner, hvis smertene er til en stor plage i hverdagen.

Det er ikke uvanlig at barn med migrene blir mobbet. Derfor er det også viktig å informere barnehage og skole om barn med migrene, slik at forholdene kan tilrettelegges.

Fyll ut en migrenedagbok, og bli kjent med utløsende faktorer.

Fyll ut en migrenedagbok, og bli kjent med utløsende faktorer.

Dagbok

Det kan være lurt å føre en migrenedagbok.

? Boken bør inneholde opplysninger om antatt utløsende årsak, hvor lenge anfallet varer, hvordan hodepinen føles, hvor i hodet det gjør vondt, hvor sterke smertene er, om de blir sterkere ved aktivitet, om matlysten forsvinner og om det beste er å ligge i et mørkt stille værelse, sier barnelege Johan H. Hagelsteen til Helsenytt.

Dagboken fylles ut hver gang barnet har et anfall. På den måten kan både foreldre og lege kartlegge et eventuelt mønster, bli kjent med utløsende faktorer, og unngå farlige situasjoner.

Søtsaker og sitrusfrukter er blant de utløsende faktorer til migreneanfall.

Søtsaker og sitrusfrukter er blant de utløsende faktorer til migreneanfall.

Årsak til anfall

Det er flere grunner som gjør at barn kan få et migreneanfall. Utløsende faktorer kan være: stress, søvnmangel, TV-flimmer, fysisk anstrengelse, varme eller kulde, larm/bråk, sterkt/intenst lys eller høy lyd, diverse matvarer (godterier, peanøtter, sitrusfrukter, krydre, sterke oster og så videre), og uregelmessige spisevaner.

Barn med migrene bør spise regelmessig (hver 3.-4. time), samt spise en god frokost.

Det er typisk for barn med migreneanfall at de vil ligge i ro i mørket.

Det er typisk for barn med migreneanfall at de vil ligge i ro i mørket.

Fire faser

Det er vanlig å dele migreneanfall inn i fire forskjellige faser. Husk at fasene ikke alltid er like tydelige hos barn som hos voksne.

Innledningsfasen/Prodromalfase ? Denne innledende fasen begynner mange timer før hodepinen, og gir trøtthet, sult, og generell ubehag.

Aurafase ? I denne fasen kan barnet oppleve flimrende lysglimt, svimmelhet, lammelser av talesenteret, og prikking i armer, hender og ansikt. Barn kan lett bli skremt i denne fasen.

Hodepinefasen ? Her vil barnet oppleve pulserende hodepine (som trykker eller banker bak et øye eller i tinningen), magesmerter, kvalme og oppkast. I denne fasen er det vanlig at barnet ønsker å ligge i ro i et mørkt rom.

Etterfasen ? Etter migreneanfallet kan symptomer som diaré og hyppig vannlating oppleves. Denne fasen kan vare i noen timer.

Barn og migrenemedisin

Det anbefales å behandle barn med medisiner, som har sterke hverdagslige plager.

? Den vanligste misforståelsen er at man skal være forsiktig med barn og migrenemedisinering. Dette stemmer ikke. Behandlingen bør være minst like aggressiv som hos de voksne. Man skal ikke la være å bruke moderne migrenemidler på barn, sier Sommerfelt.

Hagelsteen sier til Helsenytt at en fjerdedel vil bli migrenefrie ved 25-års alderen, og halvparten blir det når de er 50 år.

Kilder: Helsenytt og migrene.no

Prosjekt hybelI huset vi bor, har kjelleren vært et eneste stort roterom. All tenkelig dritt har vi stæsjet ned der..kjekt å ha lissom. Etter pappa døde kom det ennå mer stæsj i kjelleren. Forrige eier hadde en plan om å lage en hybel-leilighet til datteren sin der, så når han bygde huset, bygde han klart med nødvendige rørkoblinger. Men der stoppet det også. Hele kjelleren har bestått av kun lecastein, murgulv og vannkoblinger. Nå har vi bodd i huset i 4 år og har tenkt masse frem og tilbake ang kjelleren. Skal vi fullføre planen om en leilighet, eller skal den forbli som rotekjeller? Vi ble enige om å satse på leilighet. Ikke for at vi har behov for de ekstra kronene, men verdiøkning på huset om vi en dag bestemmer oss for å selge. Ikke vil vi leie ut til hvem som helst heller. Min søsters yngste sønn har Asberger og har lyst å flytte for seg selv, han er 21 år og fungerer veldig godt. Men, han bruker litt tid på å bli trygg på andre mennesker. Og han har veldig lyst å leie hos oss. Vinn, vinn egentlig. Han får bo i nærheten hos noen han er trygg på og vi får en leieboer vi kan stole på og bedre enn det kan det jo ikke bli ;) vi er langt fra ferdig, men har kommet godt i gang. Gulvet var alt annet enn rett, så mannen min har måttet støpt opp litt for å få det mer i vater. Far og sønn i gang med å skjære til takplater for å lydisolere hybelen. Det er betong mellom etasjene, men vi ønsker å skjerme litt ekstra. 

2 lag med lydisolasjon blir lagt.Soverom nærmer seg slutten. Elektriske kabler er strukket bak veggplatene og isolasjon i vegger er klart. Mangler parketten på gulvet og takplater. Kjenner jeg gruer meg til det største rommet, som deles opp og bli til stue, kjøkken og bad... Legger ut flere bilder av prosjektet når vi har kommet litt lenger på veien.

Søndag

Hei.

Så koselig at akkurat du tok turen innom for å hilse på.

Her har vi pakket sekken med pølser og annet snadder og snart går turen ut til Torpevannet. Campingsesongen er igang og klargjøring står på planen. Med meg har jeg 4 barn som gledene seg masse. Mine to yngste har fått med seg hver sin venn idag. Sola skinner og den varmer godt idag. Deilig for kropp og sinn. 

Håper du får en herlig søndag. Klem til deg. 

Sprudlefisen min

Tenke seg hvor tiden har flydd... denna deilige godklumpen av en sprudlefis fyller 9 år til sommeren. Victor er yngste gutten her hjemme og er litt av en artig skrue. Han er et drivjern som elsker å tøyse dagen lang. Ny aktivitet ønskes startet før den forrige blir helt ferdig. Noe sier meg at han blir en håndverker når han blir stor. Han elsker å utforske hvordan ting er bygd opp og jubler av glede hver gang han får "arvet" noen gamle elektriske duppeditter. Alt skal demonteres til minste bit, snues, vris og  sjekkes grundig. Siste storgevinst i samlingen hans er en gammel harddisk etter mannen min sin pc. Det ble reine julaften for Victor her hjemme. Frem med drillen og alle bitsene, så var det bare å sette i gang å demontere hele greia ;)

 

 

Se på de deilige bollekinna da..og skikkelig mellomrom mellom fortennene ;) smeeeelt.

Victor er en fin fyr, men han vil veldig gjerne gjøre alt på en gang. Han har lyst å bli bonde med egen traktor og lastebil. Det har han sagt siden han var bitteliten. Og ikke minst millionær skal han bli når han blir voksen. Godt å ha drømmer, hvem vet, en dag kan de bli virkelige ;) Mest av alt er Victor veldig oppmerksom og hjertegod. Raus med komplimenter i fleng. Følsom, men samtidig en skikkelig tøffing. 

 

Snus,De siste ukene har jeg jobbet litt ekstra i en kolonialbutikk og jeg er overrasket over hvor mange som snuser, særlig blant oss jenter. Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg har ved et par anledninger kjøpt snus for å ha på flyturer..men snusen blir aldri lenge i min munn. Jeg syns det er ekkelt når snusen begynner å renne i munnen..og smaken syns jeg er helt forferdelig. De siste flyturene har jeg heller kjøpt nicorette tyggis for å "overleve" flyturen og syns det har funket mye bedre. 

 Nå har jeg jobbet i en liten kolonial og utvalget som er der er relativt begrenset i forhold til hva jeg har lært at eksisterer på markedet. Jeg kløner hver gang noen skal kjøpe snus av meg. Snakk om å være helt grønn. 

  

Jeg kan ikke si at jeg syns det særlig appetittlig ut med en svett brunsvart klatt over tennene heller..iMange som slutter å røyke, velger å gå over til snusen. For en kortere periode sies det..noe som sjelden blir tilfellet. 

Nå er ikke jeg noe uskyldig helgen som verken røyker eller snuser, for jeg er en røyker. Og det er minst like skadelig som snusing. Men, å legge den på hylla skal være lettere sagt enn gjort. Skulle aldri ha gitt under for presset i mine tenårings år, men den gangen gjorde jeg alt for å være en av de kule..kjipt å tenke på i grunn. Jeg håper jeg en dag klarer å være sta nok til å legge røyken bort for godt!!

Botox og sinnarynke..

Har noen av dere vurdert Botox?

Jeg for min del har tenkt over det i de siste par årene. Jeg har en veldig tydelig sinnarynke mellom øyenbrynene som virkelig plager meg. Flere ganger har jeg blitt spurt om jeg er sint eller sur. Noe jeg overhodet ikke har vært. Jeg er ikke en sånn person som kliner meg inn med all slags sparkel i fjeset, aller helst kun mascara. Og det igrunn kun får å se litt mer våken ut. Mine bryn og vipper er lyse, så mascara hjelper godt der. Ellers liker jeg ikke sånt kliss. Det er ikke noe å skjule at jeg har vippa 40 heller så jeg vet jo at alderen viser seg i ansiktet og det har jeg overhodet ingen problemer med. Jeg eldes gjerne naturlig, heller det enn at jeg skal gå rundt og se ut som en levende plastikk dukke. Pent på mange, men alt har sin grense også syns jeg. Men, å gå rundt å føle at jeg må heve øynene hele tiden, i frykt for at noen skal mistenke meg for å være sur og grinete har jeg ikke lyst til. Dermed bestemte jeg meg for et par uker siden å prøve Botox i panna. Om jeg angrer? Nope!! Eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde det for flere år siden.. Sinnarynka er jo så klart der fremdeles, men på langt nær så fremtredende den har vært. Om jeg skal bli kvitt fuga i panna må jeg evnt vurdere restylane (eller hva det når heter). Men, der er jeg overhodet ikke ennå i hvert fall. Har googlet meg opp litt om Botox og er det noe du vurderer å gjøre, så kanskje innlegget under kan være til hjelp.

Ha en fin lørdag.

 

Botox eller Vistabel/Dysport som produktet også kalles er et injeksjonsprodukt som består av et muskelavslappende middel som injiseres i musklene under huden. Der virker Botox ved å blokkere nerveimpulsene til de områdene som injiseres.

Behandling med Botox er mange ganger en veldig effektiv metode for å minske anspenthetsrelaterte rynker i ansiktet.

Botox egner seg spesielt godt for behandling av rynker mellom øyene (bekymringsrynker), de horisontelle rynkene i pannen, rynker i utkanten av øynene (kråketær), rundt munnen eller i hake og halsområdet.

På denne siden får du vite alt du behøver om Botox

  • Hva Botox er, hvordan det fungerer og hvilke resultater du kan forvente deg
  • Om du er en egnet kandidat for en Botoxbehandling og hvordan denne går til
  • Hvordan tiden etter behandlingen oppleves og hvilke risikoer det innebærer
  • Diskusjonsforum og register over klinikker som utfører behandlinger med Botox
  • Mulighet til å stille spørsmål direkte til en spesialist på behandlinger med Botox.
  • Bilder før & etter en botoxbehandling »

Botox ? derfor fungerer det

Hver gang vi smiler, rykker til eller myser spennes den underliggende ansiktsmuskulaturen, noe som framkaller rynker og linjer i ansiktet. Som et resultat at stigende alder eller genetiske anlegg tenderer disse uttrykksrynkene og linjene til å bli igjen i ansiktet og synes også etter at ansiktsuttrykket er forbi.

Anspenningsrelaterte ansiktsrynker kan få oss til å se eldre ut enn det vi kjenner oss og i enkelte tilfeller kan dette gi et inntrykk av uro, tretthet eller nedslåtthet uten at vi på noen måte opplever denne sinnstemningen. Botox kan på en effektiv måte motvirke dette.

Hva er Botox?

Botox er et muskelavslappende emne framstilt av Botulinum A-gift, et foredlet protein framstil av Botulism bakterier. Stoffet har blitt benyttet i medisinen siden 50-tallet og ble utviklet for behandling av overaktivitet i muskulaturen rund øyet, for eksempel ved ukontrollert blinking.

Ettersom at Botox snart viste seg å kunne blokkere nerveimpulsene som sendes til de muskler som styrer ansiktsuttrykk ble det raskt et veldig populært produkt for behandling av alderstegn i form av spenningsrynker i ansiktet. I dag er injeksjonsbehandling med Botox den vanligste legeadministrerte skjønnhetsbehandlingen i verden.

Hvordan fungerer Botox?

Botox virker ved å begrense nervesignalene til utvalgte deler av ansiktsmuskulaturen slik at det ikke spenne og på denne måten skaper rynker i området som behandles. Etter behandlingen blir huden din raskt betydelig glattere og rynkene minimeres. De musklene som ikke behandles fortsetter å fungere som vanlig.

En vanlig misforståelse er at Botox lammer muskulaturen i ansiktet totalt på et unaturlig vis, men dette er ikke tilfelle. Den behandlende legen strever etter å begrense de vanedannede og ubevisste anspenningsutrykkene uten å forhindre din måte å uttrykke deg på. En korrekt utført behandling skal ikke merkes på noen annen måte enn at du ser mer uthvilt og vital ut.

Botox nervesignalbegrensede effekt gjør også at stoffet med stor framgang kan benyttes for å å behandle migrenerelatert hodepine og svette i håndflater eller under armene.

Er du en egnet kandidat for en botoxbehandling?

Den best egnede kandidaten for en botoxbehandling er en mann eller kvinne med ansiktsrynker forårsaket av anspenning i den underliggende ansiktsmuskulaturen.

Er du en egnet kandidat for en botoxbehandling?Botox er spesielt effektiv for behandlig av de vertikale rynkene mellom øyenbrynene som oppstår når man rynker pannen (bekymringsrynkene/glabellarynker), rynker i utkanten av øynene (kråketær) samt de horisontale rynkene som oppstår når man rynker pannen.

Botox fungerer ikke for behandling av rynker eller linjer som har oppstått fordi huden i ansiktet har minsket i volum, elastisitet, blitt slapp eller som følge av eksponering for sol. Disse tilstandene behandles i stedet med andre metoder. Du kan lese mer om disse på informasjonssiden om rynker og rynkebehandling ».

Du bør ikke benytte Botox om du er overfølsom mot botulismtoxin, lider av enkelte muskelsykdommer, benytter antibiotika av aminoglykosidtype, spektinomycin eller andre legemiddel som påvirker nervesignalene til musklene. Botox skal ikke benyttes under graviditet og bør heller ikke benyttes under amming. Om du har en infeksjon i det planlagte injeksjonsområdet skal behandlingen avventes til denne har blitt leget.

Slik går en behandling med Botox til

En botoxbehandling er en rask, smertefri og sikker prosedyre. Inngrepet tar ikke mer enn 10-20 minutter.

Ved hjelp av en micro-nål injiseres små mengder Botox i de områdene som skal behandles. Ettersom at nålen er tynn og kun veldig små mengder væske injiseres vil man oppleve svært lite ubehag. Mange pasienter sammenligner ubehaget med et myggstikk.

Bedøvelse er ikke (om ikke pasienten ønsker det) nødvendig og du kan gå tilbake til dine normale aktiviteter rett etter inngrepet.

Vær oppmerksom på at resultatet av en Botoxbehandling er avhengig av at eksakt korrekt mengde av det aktive emnet injiseres på riktig sted. Den underliggende ansiktsmuskulaturen er et komplisert anatomisk kart som stiller store krav til den behandlende legens kompetanse og erfaring av å benytte produktet. Vær derfor nøye med at du behandles av en legitimert lege eller sykepleier med dokumentert erfaring med Botoxinjeksjoner.

Resultatene synes etter et par dager

Resultatet av din Botoxbehandling begynner å merkes etter 3-10 dager. Ved behandling av enkelte områder kan det ta opp til 14 dager. Normalt sett vil resultatet av en enkelt behandling vare i 3-4 måneder. Etter det bør behandlingen gjentas og for hver gang tenderer varigheten av behandlingen å øke.

http://www.plastikkirurgi.nu/botox-behandling-rynker

Danmark..

Det er ikke til å stikke under en stol...JEG ELSKER DANMARK. Hadde det vært opp til meg, hadde vi reist til Danmark hver eneste sommer med barna. Atmosfæren i Danmark er no helt for seg selv syns jeg. For ikke snakke om strendene de har der..WAO sier nå jeg bare.

Vi har feriert i Danmark 7 eller 8 ganger, senest nå i påska. Vi har besøkt 4 ulike byer og vi har flere ganger reist tilbake til 2 av dem. Første gangen dro vi til Gilleleje..noe som ble med den turen. Mye av grunnen kan være regnværet vi hadde hele uka vi var der. Eneste positive som skjedde hele uka, var når vi tok toget inn til Købehavn. Vi har vært en gang i Juelsminde og det blir nok med den ene gangen her også. Plassen var fin den, men det føltes som det passet mer for godt voksne campere..Det var bobiler overalt... Ikke særlig aktiviteter for barn der heller.

Vi har vært 4 ganger i Blåvand, Oh how I love that place.. eneste bakdel er at det tar ca 3 timer med bil fra Hirtshals. Har du bilglade barn er det jo ikke no stress. I Blåvand har de fantastiske strender, mil etter mil med sydenstrender. Blåvand er ikke store plassen, men det er mange mennesker der likevel.

Siste plassen vi har vært er Løkken..40 min med bil fra Hirtshals..kan vel ikke bli bedre. Liten og utrolig koselig by. God atmosfære. Fantastiske strender der også. Men, det blåser gjerne litt mer der enn i Blåvand.

De gangene vi har leid hytter i Danmark har vi leid via firma. Vi har prøvd 3 ulike utleiebyråer: Novasol, Dancenter og Dansommer. Og av disse kan jeg anbefale Dancenter.

Stort sett når vi leier feriehus, pleier vi å leie med innendørs basseng pga barna. Vi styrer ikke rundt i all verdens parker til enhver tid..Noen blir det jo selvfølgelig. Da er det veldig greit med et basseng på hytta.

Nå i påska var vi i Løkken, da besøkte vi akvariet i Hirtshals og Løkken Bolcher, og fast tradisjon har blitt Løkken actionhouse :) hvor guttakrutt får prøvd seg på gokart-banen.

Vi er veldig fornøyde med Blåvand og Løkken, begge med milelange sandstrender, men er også åpne for å prøve nye byer, men har ikke blitt anbefalt noen ennå. Så vet du om noen, så er vi veldig mottagelige for reisetips ;)


Blåvand

Blåvand

Juelsminde

Løkken

Løkken
SONY DSC
Løkken

Victor i Løkken

Remi

"Vimler" som Victor kalte det før

Obligatorisk tur til Legoland ;)

Nelly studerer fiskene..

Victor på krabbefiske i Juelsminde

 

Hva skal man velge?

Hva burde man velge? Eller er det bare nok et ubrukelig pengesløs?

Her i huset har vi flere flisgulver og jeg syns fugene imellom er gørr kjedelig å vedlikeholde..stå med fua i været og skrubbe mellom allene flisene..ikke akkurat noe jeg gjør med stor iver og glede. Hadde det kun vært et bad det var snakk om, kunne nok saken vært noe annerledes vil jeg tro. Men, vi har kjøkken, 2 bad, gjestetoalett, hall, kjøkken, tv-stue og vaskerom med fliser..Huset er på rundt 200kvm, så det er nok av gulv å skrubbe for å si det sånn.

I det siste har jeg sett flere reklamer med dampmopper som skal være så perfekte for alle typer gulv...til og med parkett..Vet ikke helt om jeg hadde turt å kjørt dampmoppen over skipsgulvet her hjemme akkurat.. Ikke uten sterke anbefalinger fra andre i hvert fall. Men, utvalget er stort og prisforskjellene like store.. Noen her ute som har noen erfaringer, tips å dele med meg? Har lest litt på nettet om moppene, og en gjenganger er at moppen blir relativt tung å jobbe med..den "suger" seg visst til flaten den vasker.. og da blir den særdeles tung å sveipe rundt med. Ikke vet jeg. under legger jeg ved noen bilder av noen av de som er på markedet. Kanskje du tilfeldigvis har en av dem, eller vet noen som har?


Denne er fra kærcher..syns denne er noe i det største laget egentlig..

hvis jeg ikke husker feil, er dette en modell som Elkjøp selger.. av disse 3 er det vel denne jeg liker utseende best på.

Denne modellen er fra Jula. Tviler vel egentlig på at den kan være noe særlig tess...

kresne småbarn...

Her i huset har vi ei frøken på 4,5 år som er særdeles vanskelig og skiftende i matveien..tålmodigheten og matroen har til stadighet fått kjørt seg.. Dette har foregått det siste året. Fra å like ALT bortsett fra laks til middag har hun stadig endret sine matønsker..den ene dagen elsker hun kylling og den neste brekker hun seg av det..hun har alltid vært glad i grønnsaker, hvor hun idag så vidt kan sleike på det. Blir matt jeg..vi har forsøkt med å la henne delta aktivt i middagslagingen, hun har fått dekke på bordet, fått kuttet opp salat/grønnsaker og rørt i alt av gryter. Men, spise maten??? Nei takk!! "Jeg liker ikke kjøtt jeg" hører vi stadig. "Jeg liker ikke grønnsaker lenger" Vi har forsøkt å la dette gå stille for seg ved bordet, ikke kommentert det lissom.. I min tidligere jobb innen pu utførte vi en praksis som positiv respons på positiv adferd og negativ (null) respons på negativ adferd. Og det har vi forsøkt leeeeeeeenge...men har det hjulpet tror du? Niks!! Vesla er urokkelig. Vi har kuttet ut frukt og annet mellom måltidene i håp om at appetitten skal øke..uten resultat.. 

I desember valgte vi å feire jul og nyttår i Egypt med en vennefamilie..der var det all inclisuve hvor vesla kunne forsyne seg med all slags delikatesser til alle måltider.. Lang historie kort: etter 14 dager i Egypt fikk vi en ny jente hjem..Ei jente som plutselig spiste kjøttet sitt igjen og som gledelig spiste grønnsaker uten stress...gjett om vi har benyttet oss av det og disket opp all slags godsaker til middager. Men, nå er visst hvetebrødsdagene over igjen...og frøkna har visst bestemt seg for å bli kresen igjen..OMG...noen som har gode tips til å øke matgleden ved bordet igjen? Annet enn ny sydentur...tips tas imot med stor takk. 
(Bildet lånt fra Dagbladet.no)

Campinglivet...

min familie og jeg startet med campingvogn når eldstemann var ca 4 år gammel...kreeemt, det vil si vi har alt har rukket å campe i 12 år. Som mange andre har vi oppgradert oss fra en gammel Hobby, som i grunn kun holdt 2 sesonger før den var full av råte og dritt... 65000,- rett i dass kan man si. Da jeg var gravid med nr 2 kjøpte vi en nyere vogn med egen "barneavd" med køyeløsning og en liten sittegruppe. Men, gubbsnubben min har alltid sett på campinglivet som litt vel primitivt og syns det er ekkelt med portapotti. Jeg for min del er vokst opp med utedo på hytta til mamma og pappa, så porta'n har aldri plaget meg. Gubbsnubben har aldri drømt om campinglivet, men snill som han alltid er har han latt meg få viljen min. Ungene har også stortrivdes med det livet der og har ikke hatt lyst på hyttelivet i det hele tatt. Men, for 5 år siden ville ikke mannen min ha campingvogn lenger. Vi begynte å snuse litt på hyttemarkedet, men ungene ville ikke kutte ut campinglivet overhodet.. har barna det  bra, har vi foreldre det bra ;) så vi valgte å beholde plassen vår og heller gå for en husvogn. Husvogn er som en liten minihytte med mange ulike løsninger. Vår husvogn har 3 soverom, kjøkken, stue, gang, bad med dusj og wc og "gjeste wc" Vi har innlagt vann og strøm. Fyrer med gass eller strøm, alt etter som vi ønsker selv. I år vet jeg ikke helt hvordan det vil bli..eldstemann på 16 har ikke lyst å være der lenger..de kompisene han hadde der tidligere har flyttet fra plassen, så det er omtrent ingen igjen på hans alder der. Ikke er campingplassen særlig stor heller, og ungdommene har ingen plass å "henge" på..kun på utsiden av kiosken hvor det er wifi. Ellers er det en liten strand med en vanntrampoline. Thats it. Poden ønsker å være alene hjemme mens vi andre camper...og det er da hønemora i meg våkner.. tanken som slår meg er at han blir å snu døgnet totalt..spille nettspill hele natten og sove hele dagen....og kun stappe i seg masse dritt... hmmmm, jaggu godt vi ikke har begynt å være der i helgene ennå..kjenner jeg må ta et godt dykk i tenkeboksen min...

what to do??


Påskeharen tar med barne på leit etter påske-eggene sine

man griller da på camping ;)

campingliv er latmannsliv


 

Vår, deilige vår.

Selv om alle årstider har sin sjarm...og jeg er glad i sommer og sol..må jeg innrømme at jeg syns våren er den aller beste. 

Sola som smelter snøen og skjulte skatter titter på nytt frem igjen. Fuglene som kvitrer og streber rundt for å bygge reder. Igjen hører vi barnelatter i gatene. Ski og akebrett blir byttet ut med  sykler og skateboards. Trampoliner blir montert og vi voksne blir plutselig litt som barn vi også. Man børster støv av grilltrekket og bærer frem hagemøblene..lysere dager og lengre kvelder. Deilig.  

 

 

 

 

Fortsatt noen kjølige dager men de blir stadig varmere. På med turtøyet, ut å utforske verden på ny. Og snart, snart har vi sommeren her. 

Sykt barn i hus...

Veslemor er pjusk.

Her i heimen er vesla pjusk. Det begynte på fredag med at barnehagen ringte og sa hun hadde feber. Da mannen min kom for å hente henne, lå hun i fosterstilling på en madrass og tok seg til hodet. (hun er under utredning for barnemigrene). Da hun så pappa'n sin ble hun så klart mer sår og begynte å gråte. Mannen min løftet henne opp for å bære henne ut til garderoben for påkledning. Meeeeeen, tydelige tegn fra vesla...var at doen var neste stopp istedenfor. Stakkars lille vennen.. hun rakk akkurat doen før hun kastet opp og "tømte" hele seg. Da hun var ferdig med det, sovnet hun på armen til pappaen sin. Etter en god soveøkt, var det som om frøken gull var frisk som en fisk igjen.. Trodde vi.. det som er så merkelig med henne, er at feberen hennes alltid er så skiftende.. kan være pigg og rask det ene øyeblikket...og totalt slått ut det neste.. fra normal temp, til 39 i feber på under en time lissom... lørdag og søndag var hun feberfri...så kom mandagen... og igjen ringte barnehagen.. feber! Jeg var på seinvakt på Joker, mannen min på sjøen... Takk gud for gode venner.. ei venninne av meg fikk hentet henne fra barnehagen og kjørt henne hjem hvor vår 16 åring tok henne imot. Og vips.... feber borte igjen.. snodige greier.. tirsdag var det ikke feber hele dagen..men tidlig på kvelden..kom den jaggu igjen. Da ble det hjemmedag onsdag også. Onsdagen helt feberfri og vesla og jeg hadde et godt håp om barnehagen i dag. Da eldstegutta hadde gått på skolen imorres..gjorde vesla og jeg oss klare til å dra i barnehagen.. vesla gledet seg veldig til å treffe vennene sine igjen :) Da vi skulle ta på sko og jakke..fikk jeg en merkelig følelse i kroppen...tempen.... lurt å sjekke tempen...og joda....der var'n jaggu igjen... ikke mye heldigvis.. men like fullt tilbake!! Med andre ord...ikke noe barnehage før på mandag her i heimen.. Ikke at det gjør meg noe, misforstå meg rett her altså. Utfordringen er det at vesla ikke liker å gjøre NOE alene.. til og med tv-titting skal hun helst ha selskap til..rommet sitt?? nei, det er visst bare å sove i har jeg skjønt. Leke? Næh, det er kjedelig... ALT skal foregå i tett nærhet av oss voksne..enten man er pjusk eller ei. Eneste som kan være artig, er å se på tv..holde på med ipaden..(begge deler begrenser vi hjemme), perle, tegne, male, kitte. Men, igjen..helst kun med en voksen. Og når jeg da sitter med henne for å gjøre noe hyggelig sammen..næh, da vil hun bare i max 10 min om gangen.. Og når mor ønsker å henge opp en klesvask eller tømme oppvaskmaskinen..da blir hun snurt... for da vil hun plutselig sitte lenger å holde på... GOSJ altså...dette har vært en lang uke...og noe sier meg at helga blir å føles ennå lenger....

fingre og tær krysses for feberfri helg, slik at man kan finne på noe hyggelig utendørs :) 

God helg ønskes dere alle

 

 

07.04.2016

H ei på deg.

Live heter jeg og velkommen til min lille blogg. 

 Vet ikke helt hva bloggen skal være om...annet enn livet jeg lever. Jeg er ikke noe sminkedukke som løper ned butikkene etter siste mote..jeg bryr meg ikke stort om hva som er HOT or NOT. Så er det mote & sminketips du leter etter, er du nok dessverre på feil side 😁 Men, det er mange flinke bloggere som har god greie på de temaene. 

Livet jeg lever er nok sikkert like A4 som de fleste andre har. Med middagslaging, skittentøy og skiftarbeid. Men, jeg ville ikke byttet det ut med noe i verden. Her i heimen er det stort sett full rulle fra morgen til sent på kveld uken lang. Gubben og jeg har 3 barn..Nelly på 4,5. Victor på 8,5 og Remi på 16. Full spredning med andre ord. 

Det var litt om meg..blir spennende å lese litt om deg også. Legg gjerne igjen en liten hilsen. 

Hilsen Live
 

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen