Morgendagens planer...

Hei og god kveld i stua :)

Her hjemme har det ikke skjedd særlig stort i kveld. Victor har vært på rulleskitrening og Nelly har hatt besøk. Begge godt plassert i seng for en god stund siden forøvrig. Godt fornøyd med hver sin dag.

Gubbsnubben hadde lyst på litt varm kveldsmat idag, så han fyrte opp grillen etter en liten tur innom matbutikken ;) Grillpølser med chilli.....mmmmmmmh, smakte godt. 

Oooooooh, hold på å glemme....jeg har endelig fått bestilt kjøkkenet og annet stæsj til hybelleiligheten vi lager nede...og hele sulamitten kommer levert iløpet av 8 dager...haha..så nå får gubbsnubben noe å gjøre fremover ;) Neida...han skal ikke gjøre alt alene. Jeg skal hjelpe til jeg også selvfølgelig :) Rørlegger har gitt sitt prisoverslag og gubbsnubben er fornøyd med sluttsummen...Blir ikke noe mega fancy greier..men, enkelt, og lyst. Bare en signatur unna nå, så er rørlegger´n og snekker´n igang her :) Wiiiiiiiii.

Planen for idag var egentlig å klippe gresset, men så langt kom vi ikke idag...og etter bildene under å dømme, så trengs det virkelig...

Luna ha fått sin egen private skog i Hagen...haha...ser henne nesten ikke når hun tripper rundt på gresset her hjemme...Gresset har vokst så sykt mye de siste dagene når det har regnet..Men, imorgen...DA blir det kort og godt igjen :)

Resten av kvelden blir sløves. Jeg har fått dilla på en komiserie jeg fant på Viaplay her om dagen...Drop dead diva..Sett den? Nå skiftes det mellom Skam og den serien..Skikkelig vanedannende ;)

Kos dere masse videre i kveld.

Så blogges det plutselig igjen skal du se. 

Allerede mandag

Hei på du og god mandag til deg.

Skal si forrige uke og helga føyk fort avsted..Jeg har vært på jobb mandag til søndag, så jeg vil si at det var litt godt med en fridag idag. Huset trenger litt omsorg, så idag har moppen fått svingt seg litt her hjemme. Rart med det..alltids noe å gjøre i et hus. Ingenting spennende som står på planen idag i grunn...kun husarbeid, familietid og gressklipping.. (Sistnevnte er om det tørker godt nok ute idag da)

Ønsker deg en fin mandag...imorgen er det meldt at sola og varmen skal komme...hører rykter om nærmere 30 grader...så får vi se da..om sommeren har kommet for å bli denne gangen eller ikke ;)

Klem til deg, enn så lenge.

God søndag

Søndag er på plass og jeg er straks på vei ut døra for å dra på jobb. Ville bare ønske deg en fin søndag. Ute har det sluttet å regne...enn så lenge ihvertfall.. Gubbsnubben og de yngste barna er på vei hjem fra campen. Victor skal i bursdag på eventyrfabrikken idag og jeg kan tenke meg at han gleder seg stort. Vesla får alenetid med pappaen sin :) Alltids like populært.

Nei, jeg må komme meg avgårde her..jobben kaller ;) Og hvis du skulle trenge noe til heimen på slik en søndag...ja da er du hjertelig velkommen til å ta turen innom Joker Duestien i Skien. Der har vi søndagsåpent til 20.00 idag. Der har vi ferske deilige brød og rundstykker som vi steker dagen lang.

Velkommen skal du være.

Klubbkveld

Det ble en sen kveld med kaklehønene igår..Tror vi ga oss nærmere 1.30 jeg. Reidun serverte sushi som hun lovte ;) og det var flere av oss som var henrykte over maten. Hanne var skeptisk, men hun smakte på en eller to biter..Ellers gikk det i skinkesalat på henne ;) Jeg derimot langet innpå som bare det..skulle jo tro jeg ikke hadde spist hele dagen sånn som jeg spiste...mmmmmmm, det er jo så godt. Etter å ha spist oss gode og mette, skravlet vi et par timer før det ble tid for bingo...Ja, du leste riktig...Bingo..Den er fast tradisjon på klubben. Hver av oss har med en gave som blir "loddet" ut som gevinst..så sitter vi der og kakler og spiller en lang stund. Det var ikke min lykkedag igår..Mette derimot tror jeg kunne ha vunnet nesten alle sammen alene. De to siste premiene ropte hun ikke bingo når hun egentlig hadde vunnet..Så da ble det et par gevinster på Hannemor også ;)

Neste gang er det jeg som skal ha klubben. Men, det er usikkert om jeg skal ha det her hjemme eller og vi rømmer ut på campen og har en overnattings-klubb istedenfor. Gubber og barn får bli hjemme den helgen ;)

Da er det sommeravslutning for klubben og da pleier det gjerne å bli litt fuktig. Og det vil vi ikke ha barna med på. Jentekveld, er jentekveld tross alt ;)

Denne klubben vår tror jeg må være rundt 13 år gammel nå, en utrolig koselig og artig tradisjon vi trenger i vårt liv. Jeg gleder meg hver gang det er klubb. Hver av oss har en sparekasse, hvor vi sparer til en eller annen tur vi ønsker å dra på. Enten det er en hytte-tur eller utenlandsreise. Det er altfor lenge siden vi fant på noe nå. Sparingen har vært litt så som så den siste tiden, men har begynt å ta seg litt opp igjen heldigvis. Man bestemmer selv hvor mye man ønsker å spare hver gang. En 50 lapp her, 100 lapp der...blir penger av det til slutt. Ikke alle har mulighet å bare betale turen i et jafs, så da er det veldig kjekt med en slik sparekasse.  

Ellers er det stille her hjemme...kun bikkja og meg som er hjemme. Gubbsnubben har tatt med seg barna til Barnas Dag i byen.Ungene gledet seg til karuseller og barnetog. Jeg kuler´n her hjemme frem til jeg skal på jobb. Eneste fornuftige som blir å skje her nå evnt er litt klesvask og slikt..

Ha en fantastisk fin lørdag folks. Kos dere.

Så blogges det snart igjen. 

Da var helgen her..

Ja, da var helgen her da...for mange av dere betyr det helg og max avslapping..mens hos meg betyr det arbeidshelg :) Gubbsnubben er hjemme fra jobb og skal kose seg med ungene mens jeg er på jobb. I dag tar han de med for å feire svigermor sin bursdag :) Jeg skal på jenteklubben med kaklehønene mine. Kjenner det skal bli koselig å treffe damene igjen.

Imorgen er det barnas dag i Porsgrunn, hvor alle barn i barnehagen kler seg ut etter årets tema og går i tog langs Storgata. Det er tivoli for store og små, gassballonger og for ikke glemme is...MASSE is ;) 

 

Hvert år skiftes det tema for barnas dag. I år mener jeg å huske at temaet er Bursdag. 

 Bildene over er lånt av varden.nokaruseller er noe av det kuleste gjengen vår vet om. Jo høyere og fortere, jo bedre :) Utfordringen er antall folk som møter opp hvert år. Mange mangler køkultur og dytter ungene sine foran seg for å snike i køen..De mindre barna som må kjøre alene har ikke sjans å komme med på karusellen..Det gjelder å ha spisse albuer dessverre. Vi er opptatt av å lære barna våre å vente på tur, men på barnas dag er det fysisk umulig å vente..for da får man aldri kjørt noe som helst. Er man lur, så tar man turen til byen relativt tidlig på formiddagen..leeeenge før barnetoget går..for da er det ikke så mange folk der..da slipper man spisse albuer og triste barn. Alle får kjøre og man kan reise hjem så fort barnetoget er ferdig hvis man ønsker det. For da har man lissom opplevd alt.

Men, jeg innrømmer at jeg er sjeleglad for at jeg slipper unna imorgen ;) Jeg skal kose meg på jobb istedenfor haha. Tenker gubbsnubben min er helt skakk-kjørt imorgen kveld jeg ;)

Nei, skal man begynne å gjøre seg klar for jentekveld mon tro..på tide å hive seg i dusjen.

Kos dere masse og god helg til alle sammen. 

Grilling av pizza og hjemkomst

Hei og god kveld til deg.

Husker du at jeg prøvde steinplate-pizza i bursdag her om dagen? Jeg sa jo at jeg bare måtte ha en sånn steinplate...Etter jobb idag dro vesla og jeg innom plantasjen og kjøpte en :)

Gubbsnubben min kom hjem fra sjøen idag, så da tenkte jeg å servere grillet pizza til kveldsmiddag for små og store mager...
Eldste tante"barnet" mitt kom på besøk i ettermiddag og spiste sammen med oss. Kjempe koselig. Heldige frøkna reiser til Kreta med søs på lørdag, og da var det litt kjekt at tante hadde middag å by på og litt klær til reisen ;) Victor er matglad og koste seg godt med pizza i kveld. Må jo få med et aldri så lite bilde av gubbsnubben min også da :) Carina og tante pose poserer mette og fornøyde :)

Nå først gikk vi inn fra verandaen.

Jeg har vært ute siden kl 9 idag, så jeg tenker at kroppen sovner fort når jeg legger meg i kveld ja. Deilig å være ute i så fint vær. Ungene i barnehagen har storkost seg i sola i hele dag. Avdelingen jeg var på idag tok en impuls-tur i nærområdet med 2 åringene. Når vi kom tilbake til barnehagen igjen, var det ingen som hadde lyst til å gå inn på avdelingen igjen. Ut i finværet, kose seg med nakne føtter i sanda..Håper været holder seg en god stund fremover nå. Vesla her hjemme fikk reise til barnehagen med kjole og sandaler idag og hun var sååååååå fornøyd. Nakne føtter fører oftest med seg plasterlapper på legger nå i starten av sesongen. Ingen bukser som beskytter leggene lenger...og jeg måtte le når jeg hentet henne i barnehagen idag...for der lyste leggene hennes godt opp med rosa plasterlapper. haha..men, hun var så lykkelig over at hun kunne gå uten bukse eller tights hun..at noen plasterlapper gjorde ingenting ;)

Her i huset har kvelden kommet og roen senket seg..gubbsnubben har inntatt horisontalen og faktisk sovnet på sofaen..tar på med frisk luft for en voksen mann også tydeligvis ;) Muligens litt vanskelig med frisk luft på jobben han har..12 timers vakter som stort sett foregår inne på plattformen...Dere får kose dere videre i kveld. Jeg skal være sleip og vekke gubbsnubben...for han har en armkrok som trenger selskap resten av kvelden.

Hei så lenge, så blogges det snart igjen. 
 

Verdens beste Liam.

Hipp hurra for verdens beste Liam som fyller 2 år idag :)

Idag har vi vært å feiret min nieses sønn Liam som fyller 2 år. Hælle masurken så fort de to årene har gått. Syns ikke det var så lenge siden Carina fortalte meg at hun var gravid jeg ;) Og vi kan jo ikke innrømme at jeg blir noe eldre...tiden min står stille for en liten stund, mens de andre "gror" videre. HahaHarru sett for en sjarmør da :) smelter jo alles hjerter han møter på sin vei han der. 2 år og skikkelig propell har han blitt. Småløper frem og tilbake...Om han forsto så veldig mye at han hadde bursdag idag vet jeg nok ikke, men mange fine pakker fikk godgutten ihvertfall. Stakkars, han rakk ikke åpne og inspisere de godt nok selv han før gjestene hans tok over. For de ville så klart også  leke med gavene hans.. Til høsten starter sjarmøren i barnehagen jeg jobber litt i, så det blir veldig stas. Da blir han og vesla mi å gå i samme barnehage. Vesla gleder seg veldig mye til han starter der i hvertfall :) Mange av de andre barna i barnehagen har mindre søsken der og de flyr stadig og skal "passe" på søsknene sine..Nelly har jo ingen småsøsken, så hun har lissom ingen å passe på...Men, til høsten tenker jeg det blir litt forandringer der ja..Da har hun jo kjekkasen å passe på ;)

I morgen er det svigermor sin tur å feire bursdag..men, den skal feires på fredag. Svigermor smeller sammen den sykt gode pizzaen sin..og gjengen her hjemme gleder seg som alltid. Bestemor sin pizza ruler over alle andres :)

Blir ingen pizza-feiring på meg denne gangen..jeg skal på jenteklubb med jentene på fredag. Men da blir det hjemmelaget sushi på oss jenter..og det kan ikke foraktes det heller ;) Wiiiiiii, som jeg gleder meg.

Nei nå får jeg gjøre litt istand til morgendagen her...klær skal legges frem, nister skal smøres og klær skal vaskes...Og sååååå er det sofaen for husmusa....

God kveld alle sammen. 

Herlig dag.

Hei og god kveld til deg.

Dagen idag har vært full fra kl 7.00 til nå...først jobb til 16, så hente vesla i barnehagen, kjøre hjem og hive på finstasen. Og kjøre rett til Skien. For idag fyller faddergullet vårt 1 år :) Tenk at lille Aurora har rukket å bli 1 år allerede :) Fatter ikke hvor det året har gjort av seg jeg. Og klart vi vil bli med å feire det. Jannike og Bård hadde dekket på og fyrt igang grillen. Vi skulle spise pizza på steinplate. Det er noe jeg aldri har prøvd før og jeg må si det ga mersmak ja. Jeg vil ha steinplate!!! Bunnen ble så sprø og god. 

Vi koste oss på verandaen i det fine været alle sammen. Hvem skulle tro at været skulle snu og bli så fint som det ble i kveld?! På jobb idag gikk jeg med ullsokker og fleece under vindjakka..skikkelig grøss var det. Men, i kveld har sola varmet godt. Nelly har høytlesing for Aurora på verandaen ;) Nelly ønsker seg så fryktelig en lillesøster...men, får nok kose seg med Aurora når hun ha mulighet til det. Hadde alle barn vært så blidfiser som Aurora, hadde det ikke vært vanskelig med flere små ;) Men, vi får kose oss med de barna vi har. Skal følges opp som alle andre de også :)

Etter selskapet var over og barna her hjemme var i seng, fikk jeg besøk av Nina-snupp på vår faste tirsdags "date". Da sto Grace Anatomy på agendaen. Nå er det snart natta for min del..bare smøre et par nister ferdig først. Og imorgen gjør vi oss klare til å feire tante-gullet Liams sin 2 års dag :)

Håper du får en fin natt.

Så blogges det snart igjen. 

Tiggere....

Idag sto det i media igjen...Romenske tiggere som stopper trafikken og tigger etter penger. Lukker opp bildørene mens det er rødt lys og vifter med koppen i ansiktet til fortvilte bilister. 

http://www.ta.no/nyheter/skien/politi/tiggere-stoppet-biler-ville-ha-penger/s/5-50-216982

Jeg blir sikkert stemplet som en stor egoist når jeg skriver dette...men, det får så være. Jeg er imot disse tiggerne, jeg er imot at de kommer mot meg med sorgløse blikk, viftende med koppen..for å gi meg dårlig samvittighet. Beklager, men det funker ikke. Jeg er ikke en kald person, tvert imot..jeg er for å hjelpe, men ikke på en slik måte. Opptil flere ganger har det blitt vist på nett..hvordan det egentlig står til med disse tiggerne. Med flotte biler og klær..Bunter med sedler, klare for å sende til hjemlandet. Nei, jeg sier ikke det gjelder alle sammen..men jeg tror det er i en meget stor skala. Så lenge jeg ikke vet hvem som er "ekte" og ikke..da gir jeg ikke. bildet lånt av dagbladet.no

Jeg er ikke overlegen når jeg ser dem, jeg hilser på dem på lik linje som alle andre..men det betyr ikke at jeg donerer noe. Jeg donerer ikke til norske tiggere heller..Jeg misstenker for sterkt hva de pengene evnt vil gå til. Jeg donerer heller et måltid, så de ihvertfall får i seg et ordentlig måltid denne dagen.

Jeg husker jeg traff med mann ved kjøpesenteret vårt for en god stund siden..Han satt der med kaffekoppen sin, med en stor bandasje på høyre beinet. Ga utrykk for at han hadde det fryktelig vondt. Så klart følte jeg med han..Helt til jeg så han et  par dager senere...med ny bandasje på venstre bein!! Så min empati forsvant like fort som smertene hans aldri hadde eksistert i disse beina.

Tidligere her i byen vår, har kommunen gitt dem et område de kunne campe, et sted de kunne sove om natten, vaske seg, lage seg mat osv. Men, fy for et søppelplass det endte opp som. De kastet bare søpla rundt seg. Og det var det kommunen som endte opp med å rydde. Det området kostet kommunen flere hundre tusen kroner i arbeidskraft med å tømme septik, søppel osv.

Selv på vår nasjonaldag tok de ikke fri. Mens vi sto å ventet på borgertoget i sentrum, gikk de rundt med koppene sine, viftet med de tett opptil ansiktene våres..tydelig irriterte over at de ikke fikk noenting. Nå har de tydelig funnet nye metoder å tigge på. I trafikken...jeg blir heretter å kjøre med dørene låst ihvertfall..

Jeg har ingen store ønsker å få dem inn i min bil...ikke har jeg lyst å få en kaffekopp trykket oppi fjeset mitt heller.

Hvordan er det med deg? Har du opplevd tiggere? Har du en positiv opplevelse av det eller negativ? 

Ny arbeidsplass

Hei fine du.

Idag har jeg jobbet i en annen barnehage. En stor og luftig barnehage, med masse av boltreplass inne og ute for ungene. Jeg ble tatt godt imot av de andre som jobbet der og vist rundt på avdelingen. Idag startet jeg på minste avdeling. Noen barn var selvfølgelig mer skeptisk enn andre, men det gikk seg fint til. De forsto fort at det var like mye omsorg å få hos meg som de andre faste. :) Hele denne uka skal jeg være litt rundt omkring i denne barnehagen. Enn så lenge så lover det godt til god trivsel ihvertfall :)

Etter jobb idag, bar det avgårde og hente vesla i barnehagen hennes. Og rett hjem for å lage middag til sultne mager. Idag ble det så enkelt som kylling med shop suey. Vesla skeptisk som alltid..liker ikke det ene, liker ikke det andre...hun har spist det opptil flere ganger tidligere...men, liker det plutselig ikke idag. Lokker med dessert (saftis) og hun spiser som bare tusan..Hun der altså....lille luringa. Mmh, masse deilige grønnsaker. Og hvitløk...må ikke glemme hvitløk ;) prikken over ién det :)

Resten av kvelden blir å klargjøre morgendagen og kose oss. Imorgen er det rett i bursdag til fadderbarnet vårt som fyller hele 1 år :) Lille skjønne Auroa skal feires ;) og vi gleder oss masse til å feire henne.

 Kos dere masse i kveld. Så blogges vi snart igjen. 

Nettbrett, brettspill og tidsforbruk

Ja, da bøtter det ned her da...Vått og grått..skikkelig innevær. Man slutter vel aldri å klage over været...enten er det for varmt, bitende kaldt, eller altfor vått.. 

Er vel slik vi er skapt...klagete..istedenfor å gjøre det beste ut av det. Hva med å finne på noe i shitværet? Har brettspill og kortstokken blitt totalt avlegs? Har nettbrett overtatt all form for underholding? Skal ikke legge skjul på at nettbrett hører sjeldenheten til her hjemme. Her foretrekkes nettbrettene foran alt annet. Dessverre!! Man er mer opptatt av seg selv og egne interesser at man "glemmer" de andre i samme husstand.

Vi har skuffer og skap fulle av ulike brettspill, passer til alle aldre i vårt hus..men, de ligger der og samler tykt støv. Masse har blitt donert til barnehagen, hvor jeg vet barna setter stor pris på dem. Men, ennå er det masse igjen her hjemme.  

Jeg tviler på at det kun er hos oss det er slik. At man velger bort det sosiale, "forsvinner" i sin egen verden, med hvert sitt nettbrett...flykter inn i den virtuelle verden for en kortere periode..

Jeg for min del er over gjennomsnittet "avhengig" av livet på nett. Jeg har mine faste bloggere jeg leser hver dag, facebook, snap og nyhetene.. gjerne flere ganger om dagen også. Mobilen ligger aldri langt unna..man er lissom alltid så tilgjengelig. Og svarer man ikke den ene gangen....ja da tror folk noe galt har skjedd.

Husets 8 åring har fått et par venner på besøk og jeg ga dem alle klar beskjed. Her skal det lekes, ikke tv eller nettbrett...kun leker er tillatt å ta i bruk. De ble vel noe overrasket, men de er faktisk på rommet å leker..Bygger med klosser og togbaner. Musikk i mine ører igrunn. Vesla har dessverre ingen å leke med idag, så hun har fått lov av gutta å henge seg på dem ;) Og her sitter jeg...på nett...blogger..På tide å logge seg av, vise at mammsen også klarer å være offline en stund. Hvem vet..kanskje man finner frem til støvlagte brettspillene og spiller noen runder sammen.

Ha en storfin ettermiddag hvor du enn er.

Så blogges det nok snart igjen. Klem til deg  

Grå søndag

Hei og god søndag til deg.

Her er vi på vei ut døra for å reise på besøk. Været ute er så grått som det er mulig å være..værmeldingen melder masse regn..så det er bare å stålsette seg!

Uka som kommer tror jeg kan bli skikkelig spennende...Imorgen starter jeg i en ny barnehage ikke så langt unna der vi bor...Det er en stor og fin barnehage, men med noen annerledes drivemåter enn det jeg tidligere har erfart. Noen likhetstrekk er det så klart, men de har et annerledes system enn hva jeg er vant til fra andre plasser. Men, alt går seg til, bare man får opplæring og litt tid på seg ;) 

Med positiv innstilling og godt humør, blir dette å gå så bra så ;) Blir rart å ikke være i barnehagen til vesla på en stund..Den barnehagen kjenner jeg like godt som bukselomma mi, digger personalgruppa og ungene som er der. Men, det sies at man vokser av å gå utenfor komfortsonen sin også...så da skal jeg vel vokse litt nå da :) Jeg ser det heller slik at jeg er heldig at de ønsker å "bruke" meg der. Jeg skal jobbe der hele uka som kommer.

Jeg har bestemt meg for at det skal gå bra, jeg skal trives, jeg skal gjøre en god jobb og gjøre et godt inntrykk.

Ønsk meg lykke til :)  

 

Blogges

Hjemme igjen

Vi dro ut til campen igår kveld..Ungene og jeg. Til og med eldstemann var med denne gangen :)

Værgudene var ikke helt med oss, men det regnet ikke så mye som det egentlig var meldt. Jeg ble bedt med bort til B-feltet, så etter at vesla var lagt for kvelden, tok jeg turen bort. Tenåringen satt barnevakt i husvogna, så det var ikke noe problem å gå bort til de andre. 

Det var utrolig koselig, vi satt en stor gjeng i paviljongen. Jeg var kledd for vinter'n med ulltøy og softshell..Her skulle man ikke fryse nei ;) Men, det ble ikke kaldt som jeg trodde det skulle bli, Kjell hadde fyrt opp gassvarmeren, så det var godt og varmt.

Jeg er ikke den som menger meg mest med de andre camperne, jeg holder meg stort sett i gata mi. Ikke for at jeg har noe imot de andre, tvert i mot. Alle er veldig imøtekommende og hyggelige. Jeg er heller ikke den som drikker noe særlig på campen, ikke hjemme heller. Jeg er megakresen og liker nesten ingenting. I tillegg blir jeg stort sett bestandig dårlig dagen etterpå. Så da ser jeg ikke vits i det. Jeg pleier å ha det like gøy edru egentlig.

Men igår da....da var det jo så hyggelig...og alle de andre satt og koste seg med noe godt i glasset...Så jeg skulle vel ikke være noe "dårligere" ;) jeg hadde tatt med meg en flaske vin og en cider. Cideren var godt, vinen var alt annet enn det...Smakte rett og slett dritt...Sur som fy!! Tvang i meg 3 små glass, men da klarte jeg ikke mer av den. De andre tilbydde meg rom og cola (tror det var det ihvertfall) Det sklei ned...smakte greit. Men, siden jeg aldri drikker, så tåler jeg heller ikke stort..Så ble på en liten snurr da vøttø...

Og så våknet jeg på morgenen idag......fy F....jadda...snakk om dårlig...At jeg aldri kan lære!!! Føltes som jeg hadde skikkelig migreneanfall...all bevegelse, lyd og lys gjorde så sinnsykt vondt i hodet. Bare jeg flyttet på meg i senga...så måtte jeg en tur på badet.... BAAAH...skikkelig flott start på dagen...Og blir jeg først dårlig, er jeg dårlig i minst 12 timer fra jeg startet...Blir mange turer på badet iløpet av 12 timer gitt....

Heldigvis for meg så var tenåringen med oss i helgen, så han hjalp de yngste med frokost og lunsj idag...Jeg lå strødd på soverommet, med verdens værste samvittighet.

Det var meldt mer regn idag, og med 3 barn inne hele dagen som kjeder seg, ikke har noen andre å leke med..da blir det fort laaaaange dager på camping altså...Så vi ble enige om å reise hjem igjen. Hjemme har de større plass å boltre seg på, venner i området og flere lekemuligheter. Angrer ikke på at vi reiste hjem. Tenåringen reddet meg til middag idag også...flinkingen min det, lagde kjøttkaker og mos til oss til middag...

Tidligere i kveld var formen min fin igjen, så da var det min tur å gjøre det godt igjen. Så i kveld har Nelly lagd "mat" til meg med lekekjøkkenet sitt, Victor har gladelig vist meg morsomme videoer på youtube og jeg har lagd popcorn til alle sammen. Imorgen vet jeg ikke hva vi finner på, noe blir det nok. Kose oss i regnværet :)

Jeg for min del har vel tatt min "årlige" fuktige kveld på camp...så da blir det nok ikke noe før neste år igjen...haha..pleier å være sånn. Men, fortvil ikke..denna dama danser gjerne på bordet edru også. Håper du har hatt en bedre dag enn meg ;)

 

Blogges

 

Å kle seg naken.

Noe jeg innimellom føler når jeg blogger er den tanken at jeg sitter hjemme i egen stue og "kler meg naken" for dem som leser innleggene mine. Jeg syns det er morsomt med egen blogg etter å ha fulgt mange bloggere i flere år selv. Men jeg blir usikker på hvor mye som skal og bør deles.

Hvor mye ønsker man å fortelle, og hvor mye bør man fortelle? Hva skal være personlig og hva må holdes privat?

Mange bloggere legger ut mange intime og private detaljer om livene sine på bloggen, noe som både fascinerer meg og skremmer meg på samme tid. Jeg tar av meg hatten for dem som bretter livet sitt ut på nett, de som ikke sparer på detaljer og krutt. De som tør vise seg på det mest sårbare punktet. Klart det fenger og skaper lesere. 

Klart jeg syns det er spennende å lese en blogg hvor det deles mye av deres liv, samtidig som jeg selv vegrer meg sterkt for å dele for mye. Ikke det at jeg tror det er så forbaska spennende liv jeg selv lever altså...ganske så A4 egentlig..sikkert like normalt som ditt liv vil jeg tro.

Det som er litt spesielt...er det at man nesten at man kjenner blogger'ne man følger, fordi man blir hele tiden oppdatert om hva som skjer i livet deres. Nesten avhengighetsdannende.

De bloggerne jeg følger er ganske så ulike hverandre. Det er alt i fra toppbloggere til andre som ligger langt nede på listen som meg selv. Hverdagsmennesker med et normalt liv og de som tydelig tjener fett på bloggen sin.

Nå startet jeg ikke blogg for å bli noe rik heller, men skal så klart innrømme at det hadde vært utrolig stas å ligge høyere på listene ;)

Men hvor langt må man gjøre seg villig å gå for å komme til det punktet? "Selge" familien sin? Blottlegge familielivets opp og nedturer?  Om ikke mine barn ønsker å bli tatt bilde av for å havne i et blogginnlegg, nei, da gjør jeg det ikke heller. Det er deres valg. Jeg deler heller ikke bilder av resten av familien min. Ingen av dem har bedt om å bli lagt ut...og ikke alle vet at jeg har en blogg heller..Noe jeg syns er helt greit. Ikke alt alle i familien trenger å vite til enhver tid  ;)

Jeg har lest litt rundt omkring om hva man burde gjøre og ikke gjøre for å få en blogg verdt å lese..Og de fleste sier det samme...kanskje ikke med direkte ord men...selge seg selv, blottlegge privatlivet, skru av alle filtre...ikke holde noe tilbake. Men til hvilken pris? Hva vil skje om noen år? Alle vet jo at alt man deler online, forblir der.

Noen ganger vil jeg tro det føles ganske så befriende å rable ned hele hodet på en gang, få ut alle triste tanker man må bære på. Få dem ned svart på hvitt, "rense" systemet. Det er ikke alltid man ønsker å tømme seg hos en bestevenn, da er bloggen et perfekt sted om man tør å dele. Blir som en digital dagbok som hele verden har tilgang til.

Enn så lenge er jeg veldig takknemlig for at jeg har så gode  venner som holder ut med meg og mine utblåsninger. Som har tid til å høre, ikke minst lyst til å høre. Som kommer med gode råd om jeg trenger det. Venner som kan dra meg litt i ørene om jeg går litt for langt, ærlige venner som ikke er redd for å si hva de mener. Og jeg er så ufattelig heldig som har det. Egentlig burde jeg skrevet en blogg om hver enkelt av dem...Men, det hadde blitt mange og lange innlegg...har så mye godt å si om dem. Jeg vet de også leser bloggen min..og dere vet nøyaktig hvem dere er. Dere på Stridsklev, Hovet, Vallermyrene, Borgestad og Brevik.  Takk for at jeg kan "kle meg naken" med dere. 

Jeg er så utrolig glad i dere alle sammen. Knusekos til dere alle. 

 

Redd for å fly...

Uff, for en forferdelig nyhet om flystyrten utenfor Hellas! Det spekuleres i bombe...flyet hadde hatt noen bråe svinger før de hurtig mistet høyde og ble borte fra radaren..

Hadde det skjedd med fly fra Kairo til Paris hadde jeg muligens forstått litt mer...sier overhodet ikke at dette er greit, tar totalt avstand fra all form for terror!!

Men, med tanke på sikkerhetssjekken som Egypterne var kjent for rett før jul friskt i minne...og fordi jeg selv var i Egypt mellom jul og nytt år. Det ble filmet av et norskt par, vakter som sov på sikkerhetssjekken..hver så god...gå rett igjennom...Hvem som helst med hva som helst kunne valset rett igjennom der..Sikkerheten var heldigvis ganske så skjerpet da vi var der nede..Men, jeg følte meg ikke særlig høy i hatten likevel. Hva om? Tenk om? 

Men, pga alle terrortruslene og ikke minst hendelsene i Paris, ville jeg tro at INGEN ville klare å få lurt noe dritt ombord i noen fly derfra. Men...jaggu tok jeg feil...jeg syns dette begynner å bli skikkelig skummelt...skjulte terror-celler på flyplasser, ferdig kjøpt og betalt...smugler dritten ombord..Uvitende turister, uvitende hjemreisende...små barn..som aldri kommer hjem! Ufattelig trist. Terroristene begynner å få det som de ønsker med meg...de skaper frykt hos meg, frykt for å lære mer fra andre kulturer og se mer av verden, frykt for å reise med andre fremkomstmidler enn 4 hjul..

Jeg vet odsene er minimale for at noe kan skje..men, jeg er fortsatt redd. Kan det skje fra en topp sikret flyplass i Paris, kan det jaggu meg skje i alle andre land også...

Dagen idag

Hei og god ettermiddag til deg.

Dagen idag har igrunn flydd avsted siden jeg leverte Nelly i barnehagen.

Først var eldstemann hos reguleringstannlegen for en liten sjekk...den var ferdig etter 3 minutter..ny time i november..fatter ikke jeg..nå er det over 1 år siden han tok den av, men ennå skal han til kontroll... Tannlegen var fornøyd med tannstillingen til Remi..hva mer kan det være å sjekke? Nå har han vært på etterkontroll 3 ganger..og skal da tilbake på kontroll nr 4....for hva?

Etter han var ferdig gikk turen til coop obs for å finne ny vimpel til flaggstanga her hjemme..På veien hjem stoppet jeg innom svigerforeldrene mine for å ta en kaffekopp. Det resulterte i at svigermor fikk med kortet til svigerfar for å kjøpe seg en ny iphone i bursdagsgave :) To glade og fornøyde damer spant avgårde til nærmeste sjappe for å finne ny mobil..Når mobil var kjøpt, var det tilleggsutstyr som sto på planen..så da tok vi turen til Teknikmagasinet for å finne litt stæsj :) (fant litt til meg selv også da)

Da svigermor hadde funnet det hun ville ha, kjørte jeg henne hjem. Vi gjorde en avtale at hun skulle opp til meg litt senere for å installere den nye telefonen hennes. Jeg rakk å montere den nye vimpelen i flaggstanga, så kom storesøster for å ta en kaffe :) Og når hun skulle dra igjen, kom svigermor.

Mobilen til svigermor er herved klar til bruk. Vi fikk omsider over bilder og kontakter. Victor ble hysterisk lykkelig over at bestemor hadde kjøpt seg ny mobil..han spurte fint om han kunne få kjøpe hennes gamle. Vi blir sikkert enige om noe svarte hun. Da Victor spurte om hva hun ville ha for den, svarte hun at hun ville ha en god klem som betaling for telefonen. Stakkars...han trodde bestemor tøyset med han først han ;) Men, neida, bestemor tøysa ikke..god klem ble gitt og Victor er herved en heldig eier av sin første iphone. Nå fløy han akkurat ut døra her..middagen kunne ikke spises noe fortere enn det den gjorde. Han hadde fryktelig dårlig tid..mobilen må vises frem til vennene...og det SNAREST ;) 

Og en liten ting til deg svigermor (jeg vet du leser bloggen min)  :)

Grattis med ny iPhone :) nå blir det lettere å motta bildemeldinger og sjekke face :) Nå trenger du ikke stresse med å sprenge nettbruket ditt heller...nå kan du bruke, surfe og kose deg dagen lang. Og en ting til skal du vite, den telefonen fortjener du virkelig! Kos deg, og du blir garantert like fornøyd og glad i den som jeg er i min :) Og du May?! Du vet den esken med is du kom med isted?.....Den er TOM...hahaha...overlever ikke lenge her i hus ;) Stor klem til deg, verdens beste svigermor!!  

Regulering

Hei og god morgen til deg.

Idag har Remi time hos reguleringstannlegen...og denne gangen håper jeg virkelig er hans aller siste gang...

Nå har han vel holdt på i 2 år hvis det ikke er ennå lenger...Han tok av reguleringen rett før konfirmasjonen sin ifjor, men har vært på etterkontroller. Remi har hatt gom siden han tok av reguleringen...og jeg vil vel ikke si at han har fulgt planen fra tannlegen så veldig godt det siste halve året. Han er lei, og vi er lei. Men, det hadde vært synd om tennene gikk tilbake til gammel stilling igjen. Vi er fornøyde med utseende til tennene han har fått, det har vært veldig dyrt, men jeg er veldig glad for at vi har hatt økonomi til det. Han har ikke hatt det veldig behagelig den tiden reguleringen var på stakkars..det har vært vanskelig å spise ulik type mat. Enkelte ganger har han hatt store smerter ved tygging av cornflakes at han ikke har kunnet spise i det hele tatt uten smertestillende.  

Når det er sagt, så skulle jeg selv egentlig hatt regulering da jeg vokste opp...mine foreldre tok meg med til sin tannlege i mine tenårings år og han mente tennene mine ville rette seg ut med tiden..Noe som da IKKE skjedde..jeg har hatt noen visdomstenner som har ligget bak og presset godt på tennene forover i munnen. Noe tannstillingen min har fått varige men av.. Jeg har vært på en konsultasjon for noen år siden da jeg vurderte å få regulering. Jeg nevnte for tannlegen jeg da var hos at jeg helst ville ha regulering bak tennene istedenfor foran..Noe som tydelig ville bli veldig vanskelig. Jeg fikk beskjed at jeg måtte trekke visdomstennene mine før jeg kunne vurdere regulering. Og siden jeg egentlig er vettskremt tannlegen, så ble visdomstennene mine "glemt" i fryktelig mange år. Er først dette siste året to av dem har blitt trukket...


(innvendig regulering)
 

Så ingen regulering på meg ennå med andre ord.... det er aldri for sent er det noe som heter..men, jeg vet ikke jeg..ved alderen krymper gommen og jeg vet ikke helt om det hadde vært så lønnsomt i lengden likevel.. Jeg føler tidvis på dette med bittet mitt..særlig fortennene mine som er mest synlige. Jeg er ikke en person som ler stille, men gjerne ei med fullt gap og skikkelig skrattende latter. Er jeg på ukjente plasser eller med noen jeg ikke er helt kjent med, har jeg bitt meg merke i, at jeg har blitt mer reservert og ler mer lavmælt, med så lukket munn som mulig. Hender så klart at jeg glemmer meg og skratter i vei..helt til jeg plutselig kommer på det og kniper igjen..

Jeg har også lekt litt med tanken om å fikse regulering i utlandet, men når jeg så hvor mange ganger Remi ble innkalt til stramming og andre vanlige sjekker, falt den ideen fort bort igjen. Fristet ikke særlig å fly utenlands hver 3.mnd for sjekk/stramming..

Nei...det spørs om ikke toget mitt har gått når det gjelder regulering..om ikke noen skulle sparke meg på neste tog da..Men, da må de jaggu sparke meg hardt også...Og frem til noen ønsker å sparke meg i riktig retning..så får vi heller begynne sparingen til Victor sin regulering...

 

Hei og god kveld i stuen.

Ny uke, nye muligheter.

Ny onsdag og ny turdag i barnehagen til vesla :)

Idag gikk turen til et sted vi kaller for Jons plass..ca 5 min å gå fra barnehagen...men med alle barna tar det fort 15 min å gå. Hahaha, små bein vøttø ;) Idag var det mange barn som ble glade på tur..for idag hadde vi med syltetøy som pålegg...og det er ikke hverdagskost for den gjengen. Kreeeemt...smaker godt for store og små det innimellom. "Bukkene bruse broen" som går over til Jons plass. Ekornet har forsynt seg godt av konglene i skogen. Noen barn fant hele kongler også, og samlet det med tilbake til barnehagen. Husker da jeg var barn, så lagde jeg bondegårder av kongler og fyrstikker. Kunne holde på i mange timer om gangen. Noen av dere som pleide å gjøre det som barn? 

 

Jeg hoppet nesten av ren glede da vi var i skogen med barnehagen idag..jeg fant liljekonvaller som har begynt å blomstre!!! Det finnes vel ikke noe bedre lukt enn liljekonvaller??? Mmmmmmmmh, tenker de er klare til plukking til helgen jeg :) Og gjett om det skal plukkes en stoooor bukett :) 

Etter jobb idag dro vesla og jeg til byen en liten tur. Tenåringen her hjemme har en ødelagt mobil og trengte sårt en ny. Jeg er ikke av den typen som bare kjøper en ny mobil til barna..de får være med å "dra lasset" selv. jeg kjøpte en ny iphone til meg selv for 10 mnd siden..og den svei godt på kontoen min..Jeg kjøper alltid telefoner uten binding, så da koster de gjerne litt ekstra. Remi sin mobil var nå 4,5 år gammel og hadde virkelig gjort sitt. Ingenting funket lenger (og den har sliti lenge nå også). Remi fikk tilbud om å kjøpe min "gamle" mobil til en grei pris..Noe han gjerne ville. Han har spart opp endel penger selv, men langt unna summen en slik telefon koster. 

Så idag ble det innkjøp av en ny mobil til meg..Mor er fornøyd og tenåringen er fornøyd. Og bedre enn det kan det jo ikke være ;) 

Han vet at penger ikke vokser på trær og at skal man ha noe, må man jobbe og spare seg frem til det. Da føler jeg at barna tar bedre vare på tingene sine, og de varer betraktelig lenger enn de ville gjort om de bare fikk det de pekte på. De vet også at om de er uforsiktige og ødelegger tingene sine ved å være hardhendte, får de ikke nytt. Da får de heller være foruten. For at mobilen skal vare så lenge som mulig, krever vi at han bruker lukket deksel på den. Jeg har alltid brukt det på mine iphoner. Og de har alltid sett ut som nye. 

Resten av kvelden skiftes det mellom godstolen og vaskerommet...alltids noe å henge fingrene i ;) 

Håper du får en flott kveld der du er. Så blogges det snart igjen. 

Klem til deg.  

Hipp, hipp hurra

Hipp hipp hurra, gratulerer med dagen alle sammen :) 

Her i huset tar vi livet med ro.

Vi har vært å sett skoletoget og vi har vært på skolen til ungene og feiret med brask og bram. 4.klasse arrangerer 17.mai hvert år på vår skole og i år har tantebarnet mitt sin klasse stått på scenen og sunget mange fine sanger.

Vi har spist deilige kaker og drukket brus. Ungene har vært på aktivitetsleker og vunnet seg premier. Begge ungene ville hjem før selve festen var over på skolen. Det passet meg vel litt bra idag siden mammaen min kommer hit på grillings litt senere. Så fikk jeg god tid til forberedelsene også ;) Nelly er bare "litt" stolt av bunaden sin og gleder seg til hun blir voksen og kan ha samme som meg ;) 


Guttakrutt har rømt kameralinsa idag...var ikke aktuelt å pose på noen bilder...Fikk sneket meg til noen, men de ligger på det andre kameraet...Ble ingen 17.mai tog på jobben til gubbsnubben i år, men de har sendt en hilsen på dagen til alle oss her hjemme ;) 

 

Bunaden er pent pakket bort for i år og bordet er ferdig dekket. Sola skinner og vi gleder oss til grillmat. Kos dere masse videre med dagen, husk idag er det lov å spise så masse kaker, pølser og is man bare kan hæle å bøtte i seg..Har Norge bursdag, så har Norge bursdag ;)  

 

Kosehelg

Da er vi hjemme fra camp igjen..skulle egentlig være der til i morgen, men nå ville plutselig barna hjem likevel. Like greit egentlig..det var ikke barn på deres alder som skulle være der imorgen heller..hadde blitt et stusselig 17.mai tog med kun mine to barn ;) 

Denne helgen har vi kost oss masse, vi har lagd sushi, grillet, spist taco. Har vært ute stort sett hele tiden..Ungene har flydd frem og tilbake..fått seg litt mat og så flydd avsted igjen. Ingen tvil om at de storkoser seg på campen. Verre med 16 åringen dessverre. Det er ingenting å finne på for han der ute og tenåringene som er der ute er rundt 13 år gamle..vår tenåring er 16 og syns ikke det er like stas å "henge" rundt med 13 åringene. Det gikk greit tidligere år, men jeg merker at tenåringene har vokst fra hverandre på en måte. 

Hadde tenåringene hatt et eget sted som var "deres" hadde det muligens blitt litt annerledes..istedenfor sitter de for det meste ved dusjanlegget hvor det er wifi. Der sitter de fri fra regn og vind, men det er ikke noe å skryte av syns jeg. Enten må de sitte på gulvet eller så sitter de på oppvaskbenken der nede.. SKikkelig luksus.. 

I morgen er det selveste 17.mai og vesla stor gleder seg til å ha på penkjole og fletter i håret ;) Etter skoletoget er det arrangement på barneskolen her hjemme. Etter det kommer min mamma hjem til oss for å grille. Vi har blitt bedt ned til svigers, men tenkte at siden mamma er alene så hadde det vært koselig å invitere henne hjem til oss istedenfor. 


Hadde ikke stort å kunne klage på når det gjaldt været i helgen ihvertfall :) Nelly hadde salgsbod hvor hun solgte jordbær og pannekaker...Satt å sang så fint utover hele plassen atte :)

"kom å kjøp, kom å kjøp, før butikken steeeeenger" 

Roger'n min beste kompis, kollega og mannen til min beste venninne. My partner in crime ;) 


 


Finnes det bedre dessert enn is, jordbær og sjokolade??? Victor og Nelly utfordrer deg til å tipse om noe som kan være bedre enn det ;) 


 

Prøvde gjentatte ganger i helgen å blogge mer fra campen..men av en eller annen grunn ville ikke iphonen min eller pad'n min godta bildene jeg prøvde å legge ut. Så da ble det ikke gjort før idag. Bedre sent enn aldri ;)  

Ha en fantastisk feiring til alle dere :)

Så blogges vi igjen ganske så snart igjen 

Herlig start på dagen

God morgen fine du.

Da har vi hatt første natten på campen. Skal si det var litt kaldt..måtte ligge med ulltundertøy hele natten. Victor har en innebygd varmeovn, så han ligger aldri med verken pysj eller ulltøy...alltid glovarm på natten. 

Her våknet vi til deilig sol, litt vind så varmen kjennes ikke helt ordentlig ennå. Frokosten er inntatt og ungene har løpt til hver sin kant. Jeg sitter og koser med meg morgenkaffen i solveggen. 

 

Ungene har lyst å være her å feire   17.mai..så får vi se om vi ikke lager til et skikkelig tog her på den store dagen. Her ute har vi feiret 17.mai før med kjeler og lokk som musikk-korps :) sunget nasjonalsanger og spist pølser og is. Flagget har vi med også :) 

kos dere masse videre i helga folkens. 

 

På plassDa er vi på plass på camp, stille og rolig før alle har kommet seg på plass i vognene. Langhelg er skikkelig digg. Ungene har gledet seg masse til denne helgen. Vesla er noe skuffet over at ingen barn på hennes alder er her ennå..Victor er mest ivrig på å klippe plenen her ute..tjene seg penger vøttø ;) kanskje ikke det beste bilde..men,men, man tager hva man haver ;) Victor er ivrig som dere ser..Flinke gutten miiiin. 

Så her skal vi nok kose oss masse i helgen. Tenåringen er hjemme og maler uteboden ;)og jeg sitter her og blogger, haha..

Fredag 13...ulykkesdag for noen, lykkedag for andre

Hei og god fredag til deg. 

Nå har jeg akkurat vært i et intervju som vikar i en privat barnehage. Møtte en utrolig hyggelig dame som er leder der. Jeg ble vist rundt og jeg må si jeg ble imponert over hvor store, lyse og luftige avdelingene var. For ikke snakk om uteområdet, det var så fint. Masse å gjøre for store og små kropper :) Avskjermet område for de minste, større  og utfordrende for de større. 

Intervjuet gikk over all forventning :) og så fort den lovfestede politiattesten er kommet, er jeg igang som vikar i den barnehagen :) 


 

Håper jeg blir like heldig med personalgruppa der som jeg er i den barnehagen til vesla. Det er mye som skal til for å slå den glad-gjengen der :)  Av de jeg rakk å hilse på idag, virket de veldig imøtekommende ihvertfall og det er jo et pluss. Større pluss er at jeg traff ei jeg kjenner fra før som jobber der...Phuuu, alt blir såååå mye tryggere med en gang...rart med det der..hvor sjenerte man plutselig blir på nye plasser ;) hehe..blir som barn igjen lissom..

Frem til attester og alt er på plass, så er det fortsatt lov å krysse fingre og tær for meg at en av jobbsøknadene mine går i god jord og at noen av dem har lyst å ansette meg ;) Jeg er glad for å være vikar, men hadde virkelig satt pris på noe fast. Er ikke kravstor heller serru...trenger ikke full stilling...3-5 dager i uka er helt perfekt for meg :) 

Snart er det tid å hente vesla i barnehagen..vi tar tidlig helga idag. Så bærer det ut på campingen og nyte helga. Kos dere masse, masse, masse i helga. Kos dere med pølser og is eller hva enn som gjør deres feiring aller best.

Så blogges det veldig snart igjen.

Hva skjedde med sola?

Hvem var det som slo av sikringen til sommer og sol?

Fy så kaldt det plutselig skulle bli idag da...Her var man innstilt på å våkne til sol og varme...Ungene var klare for å stå opp til shorts og skjørt...og for ikke glem den seige solkremen. 

Her er det vind, sur og kald vind...blir ikke skjorts og skjørt i slikt vær..vesla er sur som ei potte...Bukser suger og er skikkelig ekle å ha på. (Ifølge hun selv da). Victor bryr seg ikke spesielt..han er bare glad han slipper den solkremen han ;) 

Vesla tror jentene i barnehagen skal ha på kjole eller skjørt...de skal jo feire 17.mai der idag..så hun MÅ ha på det samme som de andre..Prøver å fortelle at hun fint kan ha på skjørt, men kan ha tights under skjørtet...men, NEI, er visst ikke sånn det funker. "Skjørt og truse mamma" sier hun..."ikke tights"

Prøde å fortelle henne at det var surt og kaldt ute...men, det øret funket ikke idag,,hun var urokkelig på ønsket om skjørt og truse..endte med at jeg måtte ta henne ut på verandaen i nattkjolen for å kjenne på varmen som IKKE er her idag..Tok ikke lange tiden før hun sto her å hutret..det var visst kaldt ute likevel ja..

Så da klarte vi å bli enige idag da...det blir skjørt og tights likevel ;) "og jakke mamma, jeg må ha på jakke" Morgenens diskusjon ga seg før vesla ble tårevåt...hun fikk kjenne på været og fant ut selv at jakke var veldig lurt idag. 

Nei, nå får vi vel gjøre oss klare for dagen her. Kos dere masse, håper ikke dere blåser bort ;) 

Klem 

Da er de sendt....

Shit....jobbsøknader er ikke bare, bare altså...tunga rett i munnen....hva skal man skrive for å "skille" seg ut...gjøre seg litt interessant på markedet? 

Hva er det som skiller en jobbsøknad ut og gjør den spennende...som gjør at en fremtidig leder ønsker å ta kontakt med meg....kontra de 1000 andre søkerne??? Noen som sitter med fasiten? Hadde jaggu gitt mye for den gullbilletten altså...

Pr idag har jeg ingen fast jobb..den valgte jeg å si opp for 2 år siden..kanskje ikke det smarteste jeg har gjort i mitt liv..men følte den gangen at valget var riktig for meg. Føler fortsatt at det er riktig for meg, men kanskje ikke rekkefølgen jeg valgte å ta...

Når man "eier" en fast stilling innen kommunen, har man mulighet å bli internt forflyttet om noe skulle være "galt" med arbeidsplassen du har. Altså om ikke trivselen osv er på plass. Var vel igrunn det som gjaldt meg den gangen. Var ikke beboerne jeg var lei, for det hadde ikke vært mulig å gått lei dem. Beste gjengen i verden :) Tror ikke det finnes en bedre bolig med herligere gjeng som bor der. Men, når hjertet banker, magen vrenger seg og håndflata svetter bare man skal reise på besøk til sin arbeidsplass...ja, da er det på høy tid å gjøre noe. Så etter mange og lange samtaler med mannen min..leverte jeg opp min oppsigelse. 

Det å gå arbeidsledig er ingen dans på roser heller...ikke det å NAV'e heller...snakk om å pisse i motvind med NAV,,

Man blir motløs av å gå på NAV, føler de motiverer til å IKKE jobbe. Jobber du mer enn 50% i uka, mottar du ingen dagpenger...i mitt tilfelle så sluttet de utbetalingene når jeg hadde hatt for "stabile" arbeidsuker over 3 innsendinger av meldingskort.. For da må man registrere seg på nytt i systemet da serru!!!! Og det hjelper ikke å bare møte opp på NAV heller skal du vite..nei, da må du ha bekreftelse fra "arbeidsgiver" at du fortsatt er vikar, men pga lite sykefravær blant personalet er det lite ledige vakter på arbeidssøker. 

Mye frem og tilbake for lite dagpenger spør du meg...jeg meldte meg arbeidsledig rett før sommeren 2015 og har mottatt 3 utbetalinger fra NAV. Sist gang jeg sendte meldekort var vel 2 måneder siden...for da måtte jeg visst ned å levere en ny bekreftelse..Det blåste jeg langmasj i.. jeg jobber 1 dag i uka + - og en helg i mnd i en dagligvarebutikk..Men, det får heller bare være. Vet jeg har krav på dagpenger fra systemet, men det får heller bare være. Jeg elsker å jobbe, og hater tanken på ikke ha noe fast å gå til. Jeg søker på alt som jeg "passer" til. Jeg er en god årgangspotet som kan brukes til alt. Ikke redd for å brette opp armene og stå i det. Stortrives bland små og store, lett å bli kjent med. Føler selv jeg er blid og omgjengelig. 

Så da krysser jeg ALT jeg har som krysses kan...søknader er sendt inn...og jeg håper virkelig en av dem blinker i min retning :)  

Gressenke igjen

Tja, da var jeg gressenke igjen da....

Gubbsnubben dro hjemmefra 5.15 idag morges for å ta flyet fra Torp. Skal innrømme jeg sov litt urolig i natt...jeg hadde helikopter-ulykken friskt i minnet for å si det sånn....

Han ringte for ikke så lenge siden, helikopterturen hadde gått fint..han sa selv at han syns det var greit å fly, men kjente litt på det når de var halvveis over... Vet det er flere offshore-arbeidere som har fått en reaksjon på første turen etter ulykken og det forstår jeg veldig godt.

Nå vet jeg at gubbsnubben min er trygt plassert på Heimdal for de neste 14 dagene :) så håper jeg mine flynerver ikke smitter over på han når han skal hjem igjen! 

Idag har jeg hatt fri, så etter jeg leverte vesla i barnehagen, tok jeg en kaffestopp hos et vennepar av meg. Deretter bar veien til G-sport for å handle inn litt bursdagsgaver og treningstøy til tenåringen. Fy, så mye lekkert man kan friste seg med...men, ble ikke noe på husmora idag faktisk...kun de tingene som sto på planen. 

I kveld er det bootcamp på stamina for 8 åringen..siste trening før sommeren. Ellers er det ingenting på planen her hjemme...kanskje benytte sjansen til å pakke litt for helgen..Så får vi se hvor mange dager vi velger å bli. 

Kommer en rørlegger for å befare hybelleiligheten om få strakser..blir spennende å se hvor jæ....dyrt dette vil bli...Så nå er det ikke så mye som gjenstår der nede egentlig ;) wiiiiii

Håper du har hatt en fin dag enn så lenge :)

 Klem til deg

Stille og rolig


Hei fine du. 

Nå sitter jeg på verandaen og bare nyter...jeg jobbet til 17 idag og har hatt en herlig dag på jobb med 28 flotte barn og 3 voksne. Vi har hatt tur-bingo idag. Barna fikk utlevert laminerte ark hvor de skulle gjenkjenne diverse planter og dyr på arket ute i naturen..så måtte de krysse av for de tingene de klarte å finne. Skal si det var en ivrig gjeng som fløy rundt omkring i skogen og lette. ;) 
Da vesla og jeg kom hjem etter barnehagen hadde gubbsnubben satt i gang grillen her hjemme. Så deilig å spise ute i ettermiddagssolen. 

Etter middagen var unnagjort forsvant de alle til hver sin kant..så da sitter jeg her da...og nyter stilleheten. I det fjerne hører jeg naboer som holder på i hagen med gressklippere og kanteklippere...vi er heldigvis ferdige her hjemme med det. 

  

Imorgen tidlig reiser gubbsnubben på jobb igjen etter å ha vært hjemme i 4 uker. Han blir ikke hjemme 17.mai i år med andre ord. Hva ungene og jeg blir å finne på 17.mai er litt usikkert ennå...enten så feirer vi dagen med brask og bram, ellers så rømmer vi byen og tar livet med knusende ro på campen... Kjenner jeg oss rett...så rømmer vi nok byen...
 

 

God morgen

God morgen til deg.

Onsdag morgen og sola skinner...idag er det turdag i barnehagen og jeg er heldig som skal jobbe der idag :) 

 

Tenker på alle de som må sitte inne å jobbe på kontor på dager som dette...hadde det vært meg, hadde jeg sikkert sittet å dagdrømt mens jeg satt og kikket ut av vinduet..Nei, kontorjobb hadde ikke vært noe for meg tror jeg. Ut i finværet tror jeg passer meg best :) 

Solkremen er på og det lukter sommer her hjemme. mmmmmmmh, deilig. 

Håper du får en flott dag enten det er sol eller ei. 

Husk solkrem da ;) 

 

Barn og våpen.

Jeg leser i vg idag at ekspertene fraråder lek med våpen for barn. Noe jeg forsåvidt alltid har støttet fra vi fikk barn første gangen. Men, etter som årene har gått har meningen endret seg sakte men sikkert. Om vi valgte å ikke gi Remi lekegevær og pistoler, fant han bare andre alternativer til våpenlek. Som store pinner feks..Store pinner blir fine gevær...og de treffer faktisk betraktelig hardere enn lekevåpen når det er sagt ;) 

 

 

Min mening er at det kommer ann på selve lekevåpnet de leker med..hvis jeg må være for lekevåpen, vil jeg at det skal se ut som skikkelig plastleke, ikke som det våpenet over som barnet leker seg med. Jeg har ikke sans for lekevåpen som ser mer eller mindre ekte ut..  

Som denne fine karen..han leker cowboy..noe jeg selv har vokst opp med..ser ikke noe problem med det. Man ser tydelig at det er plast. 

Ja, jeg forstår at vi lever i en terrortruet verden, og at våpen er meget reelt og "normalt" for barn i andre land..Men, betyr det at våre barn skal la vær å leke med det? Før man hiver seg på nok en debatt om våpenlek for barn, burde man heller bekymre seg over hva barna har tilgang til på nettbrettet..all volden de spiller der! Mange av oss foreldre er naive og tror ikke at våre barn spiller slike spill..eller klarer å finne slike spill på nett.. Tro meg...det gjør de..og gjør de det ikke hjemme hos oss, gjør de det hos venner.  

 

Vår sønn på snart 9 har stadig overrasket oss her hjemme at han vet at disse spillene i det hele tatt eksisterer..Og det skremmer meg at jeg ikke har kontroll på hva han gjør hos andre. Vi motiverer han til å leke når han er hos klassevenner og vi har snakket med deres foreldre om nettspill..Vi syns ikke det er nødvendig. Så, jeg vet ikke hva du syns er verst jeg...lekevåpen eller nettspill? Kan vel egentlig ikke sammenlignes syns nå jeg. Uansett hva vi foreldre ønsker, så slipper vi ikke unna vold i spill, selv for de yngste..til og med legospillene til ds har våpen i seg..og man må bruke det i spillet for å kunne komme videre i spillet..Og legospill tror jeg er 7 års grense..
  

Lengter tilbake...

Aaaaaaa, Kreta er og blir mitt favoritt reisemål av alle reisemål...Jeg har vært på Kreta 5 ganger..3 ganger på samme sted..Jeg går aldri lei..

Atmosfæren, folket, maten...mmmmmh, for ikke snakke om maten :) Fikk et lite flashback da jeg lagde gresk salat til grillmaten igår...og det frister med ekte gresk mat...

Min søster og min niese reiser til Platanias nå i slutten av mai for en uke...og jeg har veeeeldig lyst å bli med dem den uka. De skal ligge på et lite hotell jeg har vært på tidligere. Marys. Marys ligger i enden av shopping-gata til Platanias, stille og rolig hotell. Vekk fra byens larm og jag.

Gubbsnubben har aldri noe problem med at jeg ønsker å reise en tur, tvertimot..han oppfordrer meg til å ta en "husmor"-ferie. Men, jeg har ikke bestilt turen ennå...En kollega av mannen min (som skal avløse min mann på jobb etter 14 dager) venter på en ryggoperasjon innen veldig kort tid..og vet ikke om det er før eller etter sin sjøtur..Så gubbsnubben min må være parat til å steppe inn for han på jobb når han blir sykemeldt. 

Da er det ikke lurt om jeg bestiller tur helt ennå...Frank reiser på jobb torsdag denne uka og blir normalt sett borte i 14 dager..Mener å huske at turen til søs er 28/5..så hvis det ikke blir noen operasjon, kan jeg bestille turen 2 dager før avreise...ellers må det bli ved en senere anledning...(neste år sikkert)? 

Samtidig som jeg har veldig lyst tilbake til Platanias, er jeg samtidig veldig bekymret...helt ærlig litt redd...Jeg er redd for selvbombere som truer med å "gå løs" på europeiske badestender i Syden... Platanias er et kjent turistområde..Vet ikke hvor avslappet jeg hadde klart å være der nede med det i bakhodet...Ei venninne av meg er lugn og trygg når hun drar utenlands...hun sier så "enkelt" at smeller det så smeller det.. da var det vel ment to be som hun sier..

Men, disse pysenervene mine da...de kokte over da vi skulle til Egypt og feire jul og nyttår...jeg var pisseredd så fort vi forlot hotell området vårt..livredd for disse selvbomerne...Og flyturen hjem var ikke noe bedre den heller...

Og kun 2 dager etter vi kom hjem, sa det Pang på det ene hotellet der nede.. Heldigvis ble ingen av turistene skadd. Kun de som innvaderte hotellet. Nå var riktignok ikke de selvbombere ifølge nettet, men ranere som kom sjøveien.. BAAH, skikkelig ekkelt syns nå jeg...Nei, jeg kan ikke skrive noe mer om den turen der kjenner jeg...vri hodet og tankene tilbake til Platanias jeg tenker jeg ;) 

Når jeg ser på bildene på dataen over Platanias...så må jeg jo si det frister å dra...Selve storsesong har jo ikke startet helt ennå der nede...kanskje det er "tryggere" da?! Hmmmmm....tenke, tenke...

Hadde du valgt å reise?  


Kleftiko....mmmmmh smaker utrolig godt..Stifado :) 


Særiøst...hvem kan ikke elske denne plassen? 


man kan ikke unngå å falle for den greske atmosfæren


Platanias by night :) 


Hele Kreta har de mest sjarmerende markeder jeg har vært med på. Dette er et bilde jeg fant fra Chania..nabo-byen til Platanias. Absolutt verdt et besøk i den gamle byen. 

I wanna go back :) 
 

Lavt stoffskifte

MITT NAVN ER LAVT STOFFSKIFTE...

Hei. Mitt navn er LS, og jeg er en usynlig autoimmun sykdom som angriper skjoldbrukskjertelen.
Jeg har valgt deg for livet!

 Andre rundt deg kan ikke se eller høre meg, men DIN kropp kan kjenne meg.
Jeg kan angripe deg hvor og hvordan jeg vil.
Jeg kan gi deg voldsom smerte eller, om jeg er i godt humør, bare gi deg verk over alt.
Husker du da du og energien din løp rundt og hadde det gøy? Jeg tok energien fra deg og gav deg utmattelse. Prøv å ha det gøy nå!

 Jeg kan ta fra deg god søvn og i stedet gi deg ?hjernetåke? og mangel på konsentrasjon, jeg kan gjøre at du ønsker å sove hele døgnet, eller gjøre deg søvnløs.
Jeg kan få deg til å skjelve, fryse eller svette.
Jeg kan få deg til å hovne opp i hender og føtter, ansikt og øyne.
Ja, jeg kan gjøre deg svært engstelig og svært deprimert også, jeg kan føre til andre psykiske problem også.
Jeg kan få håret ditt til å falle av, bli tørt og sprøtt, forårsake kviser, føre til tørr hud, der er ingen begrensinger for meg.
Jeg kan få deg til å gå opp i vekt, og uansett hva du spiser eller hvor mye du trener, kan jeg holde vekten på deg, jeg kan og gjøre deg for tynn,
Jeg er ikke diskriminerende.
 Noen av mine andre autoimmune sykdoms-venner blir ofte med meg, og gir deg enda mer å håndtere.

 Hvis du har planlagt noe eller ser frem til en stor dag, kan jeg ta det fra deg da du ikke spurte meg. 
Jeg valgte deg av ulike grunner, det viruset du hadde og aldri ble kvitt, ulykken du var utsatt for, stress over tid.
Du kan ha en familiehistorie med meg.

 Uansett årsak, jeg er kommet for å bli!

Jeg vet du kommer til å gå til lege for å bli kvitt meg, det får meg til å le !!
Bare prøv ! Du kommer til å gå til mange, mange leger før du finner en som hjelper deg effektivt.
Du vil bli satt på feil medisiner for deg, smerte piller, sovemedisiner, energi piller.
Sa du at du har angst eller depresjon, får du antideprisiva.
Der er så mange andre måter jeg kan gjøre deg syk og elendig, listen er endeløs:
Høyt kolestrol, galleblære problemer, øresus, blodtrykk, blodsukker, hjerte, alt trolig meg.
Kan ikke bli gravid eller hatt spontanabort? Det er nok meg det også.
 Tann og tannkjøttproblem? Diare eller forstoppelse ? Blødninger ?
 Jeg sa at listen var endeløs!
Du kan bli fortalt at bare du spiser riktig, sover nok, trener riktig, tenker posetivt, vil jeg gå min vei. Du vil bli utredet, stukket, og mest av alt , ikke bli tatt alvorlig når du prøver å forklare legen hvor ødeleggende jeg er og hvor syk du virkelig føler deg. Etter all sannsynlighet vil du få en henvisning til psykiater. 
Din famile, venner og kollegaer vil alle lytte til deg, helt til de blir leie av å høre om hvordan jeg og du føler deg, hvor ødeleggende jeg kan være.
 Noen av de vil si ting som ? Åh, du har bare en dårlig dag? eller ?husk du kan ikke gjøre de tingene du gjorde for 20 år siden?, uten å høre at du sa 20 DAGER siden.
 De vil og gjerne si ?hvis du bare tar deg sammen, går ut, gjøre ting, da vil du føle deg bedre? De vil ikke forstå at jeg tar energien din som driver din kropp og hjerne. Noen vil snakke bak ryggen din, kalle deg hypokonder, mens du sakte mister din verdighet og prøver å få dem til å forstå, spesielt når du er i en samtale med en ?normal? person, og ikke kan huske hva du skulle si.

  Den eneste plassen du vil få den type støtte og forståelse i hånteringen av meg, er med andre mennesker som har meg.
 De er de eneste som virkelig kan forstå.

  Jeg er LAVT STOFFSKIFTE.

Forfatter ukjent 

 

Endelig ble det min tur

Wiiiiiiii,snakk om å være både mett og glad...idag ble det endelig grillings på meg :) 

Etter at første del av oppkjørselen ble gjort ferdig, startet vi grillen i solveggen. Gubbsnubben klargjorde grillen mens jeg gjorde klart tilbehøret vi skulle ha...Og siden vi ikke kan til Hellas, så fikk Hellas heller komme til oss idag..Så idag lagde jeg gresk salat i tillegg til vanlig salat. Annet tilbehør vi hadde var potetsalat, saus og litt pasta. Hovedretten ble biff idag. Men, jeg var så bunnhol da maten var ferdig, at jeg glemte helt å ta bilder.. Så bildene jeg har lagt ut under her har jeg lånt av Dagbladet.no

Fy,så glad jeg er for grillsesongen er igang.. Er så ufattelig masse snadder man kan grille. Fisk, kjøtt, grønnsaker i skjønn forening ;) Masse godt i vente med andre ord ;) 

Andre enn meg som er storfan av gresk salat?

Ungene storkoste seg og ville nesten ikke gå fra bordet da vi var ferdige, tror de også syns det var stas å spise ute idag. 

Nå er det bare å brette opp armene igjen...andre del av oppkjørselen skal igang...Hei så lenge :) 

 

Hagedag..

Idag har vi latt kjellerleiligheten være...vi har heller vært litt rundt omkring og sett litt på fliser og gulv som vi kan ha der. Men, bestemte oss heller for at hagen trengte sårt litt vedlikehold..Jeg er ingen blomsterguru som planter i bed og slikt...kan ikke fordra det. Jeg syns det er fint hos andre og skulle vel ønske at det lå i mine fingre...men, det gjør det ikke. Jeg er av den typen som heller tar med urner til gartneriet og ber dem fikse noe som klarer seg selv. 

Har ikke helt bestemt meg for om jeg vil ha urner ute i år heller...Men, vi har vært og hentet et stort lass med bark som vi skal ha på hver side av oppkjørselen. Så idag skal vi skave av masse driiiiit ved oppkjørselen før vi legger duk og bark. Og til slutt blir det jo såååååååå fint der. Deilig. Lettere og bedre kan det jo ikke bli :) Og det  var på høy tid vi prioriterte sidene på oppkjørselen..etter vi hadde anleggsgartnere her i fjor, så har det ikke vært så pent bak der de lagde murene våre. Men, nå kommer siste finishen. Wiiiiiiiiiiii

 

Pysj..normalt i butikk?

Hei og god kveld i stua...Nok en arbeidshelg er over..var godt med folk ute i finværet idag..

Men, en ting jeg undrer litt over...er bruk av pysjamas-bukse ute i det offentlige..Er det blitt normalt å gå på nærbutikken i pysj-bukse? Har jeg gått glipp av noe her? Minst 4 stk var innom idag i pysjen..og jeg stusser litt over det...har pysj blitt det "nye joggisen"? Eller?

Jeg pleier stort sett aldri å bry meg om hva folk kler seg i, så lenge jeg ikke ser mer enn jeg har "godt" av, så bryr jeg meg overhodet ikke..Men, idag kastet jeg noen ekstra blikk på kunder som kom i pysjen altså..Jeg også syns det er ganske komfy å valse rundt i pysjen hjemme i helgene, men jeg ville aldri gått ut av mitt hjem kledd slik..Er det for mye stress med å gidde å bytte bukse? For mye forlangt av meg? Jeg er ikke en sånn person som må stæsje meg fra topp til tå for å stikke innom Kiwi her hjemme...tvert i mot...jeg driter langmasj om folk ser meg uten sminke og siste mote..Ærlig talt...det er snakk om mathandling lissom..ikke the runway. 

Vel nok om det...Her hjemme har jeg inntatt pysjen, gubbsnubben og Remi har kommet seg hjem fra Polen :) Pakker har blitt utlevert og normal hverdag venter igjen imorgen.

Det er så mange som har vært på jobb idag og kjøpt grillmat, virkelig utnyttet været denne helgen. Og jeg har vært skikkelig misunnelig..Siden jeg har vært på jobb, har det blitt dårlig med grillings på oss her hjemme...Men, imorgen..om været er godt..da SKAL jeg grille altså ;) spise middag på verandaen...mmmmmmh, gleder meg.

Ønsker deg en god natt.  

Klem til deg

Nesten som sommer...

God morgen fine du...

Nok en herlig dag å våkne til..Satt akkurat i solveggen og tok morgenkaffen og kjente at sola varmet skikkelig godt..Kan ikke akkurat klage over en slik start på morgenen altså ;) 

Ikke bare jeg som startet dagen på verandaen idag..Luna er ei skikkelig soljente og ligger langstrakt i solveggen.

Nelly sitter i badekaret og traller og Victor er straks på vei i dusjen. Denne dagen må jo bli minst like bra som igår :) 

i kveld kommer gubbsnubben og Remi hjem fra det store utlandet..selv om de bare har vært borte et par dager, skal det bli godt å få de hjem igjen. 

Ellers er det kveldsvakt idag..jobbe til 20. Imorgen er det fri ;) 

Nei, her får man vel begynne å forberede frokosten. Nyt dagen folkens.

Klem til dere

 

I disse konfirmasjonstider....

Kjenner jeg blir litt provosert her jeg sitter...i flere dager nå har det florert på nettet om hva konfirmanter burde og ikke burde få i pengegave..

Jeg er forsåvidt veldig enig at de fleste av dagens ungdommer er noen bortskjemte unger som helst ikke skal løfte en finger for sin egenkapital..helst skal man få det overført kontoen sin..og helst så det bugner..

Hvem er det som er med på å bestemme hvor mye hver enkelt skal kunne gi en konfirmant? Er det forbrukerøkonomene? Eller dem som faktisk har jobbet for de pengene de ønsker å gi bort? 

Noen mener man er gjerrig om man kun gir 200,- mens andre mener det er høl i hodet å gi 2000,- trodde det var en personlig greie jeg om hva man selv har råd til/kan ta seg råd til. Man er vel ingen dårlig person om man gir en gave på 200 kroner? Jeg er oppvokst med at det er tanken som teller ikke sluttsummen du har å avse. Jeg kjenner faktisk ei som lot være å betale en regning for å kunne gi konfirmasjonsgave til noen hun kjente..For hun følte hun ikke kunne gi under 1000 kroner..Og det syns jeg det blir veldig feil. 

Jeg og mannen min har aldri følt noe "press" om hva vi burde gi i gave, enten det er nær slektning eller barn av våre venner. Vi gir det vi føler for, thats it!! 

Klart jeg forstår at det er gjevt for en konfirmant gutt som jente å få penger til konfirmasjonen...var ikke noe annerledes da jeg sto konfirmant..Og jeg husker meget godt hvordan ungdommene flokket seg rundt hverandre dagen etter på skolen...man MÅTTE jo sammenligne hvor mye hver enkelt hadde fått lissom..

Jeg for min del samlet meg ikke i den flokken..jeg fikk ikke noe å skryte av i den forstand..i min tid var det mer normalt at jenter fikk smykker og guttene fikk penger. Men, nå var det vel egentlig ikke det som var poenget her. 

Noen har bedre råd enn andre og ønsker å gi mer, mens andre har dårligere råd og har ikke så mye å avse. Sånn er det jo bare. Er man lissom et dårligere menneske da eller? 

Vet det er mange ungdommer som helt sikkert er ganske uenig med meg i dette her...men, jeg syns at dagens ungdommer har det altfor enkelt!! Pek og få det servert... (ja, jeg vet det ikke er alle som er slik) men, ganske så stor andel av dem jeg har møtt har det sånn. Dessverre! 

Hva slags lærdom er det ungdommen får av å få alt servert..ikke trenge jobbe for noe, bare få..Hva faen skal de gjøre når de blir "voksne" og skal prøve å stå på egne bein? Ringe grinende hjem til mamma og pappa og be om mer penger? 

Vi her hjemme er sikkert avlegs...for her må barna bidra hjemme for å få sine ukepenger og månedspenger. Ingen bidrag...sorry...ingen penger! Sånn er det i virkeligheten også..gidder du ikke møte opp på jobb...nei, da kan du ikke forvente deg lønning heller! 

Ikke rart det blir mye drama på luksusfellen på tv3 vøttø..hvor den yngre garde låner seg til fant, setter halve livet sitt på krita..Kan fort bli sånn når man får tilvendt seg et levesett av evigvarende lommepenger hjemmefra, man har null ansvar, bare å bruke pengene...det er mer der det kom fra..

Sporet jeg av litt her men...blir litt vel engasjert kan man vel si... Når det gjelder det med pengegaver generelt da...så syns jeg hver enkelt skal gi med hjertet, ikke med samvittigheten, eller med "frykt" om å bli stemplet som gjerrig. For man er faktisk ikke gjerrig..man gir jo noe. Og er det ikke bra nok for mottakeren..så syns jeg faktisk mottakeren burde ha vett å gi gaven tilbake. For giver har sikkert noe fornuftig h*n ville brukt det på istedenfor. 

God lørdag

Hei og god lørdag alle sammen. 

I hele formiddag har det vært sløvedag, må vel innrømme at det ble ganske så seint i natt...Ikke no spes egentlig..har bare blitt anbefalt å se en serie som går på Nrk...så da måtte jeg jo det...dere har sikkert alle hørt om SKAM?! Jeg er noe tregere enn mange andre og har ikke fått med meg den serien i det hele tatt. Men, som sagt, så gjort...snakk om å bli hekta på en fjortis-serie...Kreeeemt...jeg begynte i går kveld å se den, og bare MÅTTE se hele 1. serien ferdig før jeg la meg...Må si jeg kunne kjenne meg igjen i mange av episodene fra min egen ungdomstid..bortsett fra det med internett og sånt da så klart...Den gangen hadde ingen mobil og internett..man brukte god gammel telefon som var koblet fast i veggen...haha...Serien fenger skikkelig...ikke bare det at jeg kan relatere flere ting til min egen ungdomstid, men med tanke på at vi har en 16 åring her i hus og som snart skal begynne på sin egen vgs...Jeg syns det gir et innblikk om hvordan dagens ungdom tenker...og gjør..Mange tips en "stakkars" tenåringsmor kan få med seg der. Spennende tider i møte med andre ord ;)

Her ventes straks kveldsvakt..og min gode svigermor skal passe Victor og Nelly mens jeg er på jobb. Litt sent å angre for å ha takket ja til å jobbe for ei kollega denne helga..kunne  vel mest av alt tenkt meg å vært på Torpa og kost meg i sola...men, men...avtale er avtale :) Mer kling i feriepotten til meg ;) 

Kos deg masse. Og du??? når du først er i gang med grillen....sleng på ei "kottis" for meg også da ;) 

Klem til deg

Vårens første..

Tror jeg er over gjennomsnittet glad i alt som heter is...og de yngste barna deler det samme DNA som meg der...is smaker godt året rundt for oss. Men, det smaker ekstra godt når sola varmer som idag. 

Idag tok vi turen til Telemarksporten for å kose oss litt ekstra. Jeg tok med meg de to yngste barna og to av tantebarna mine. Hadde vel så vidt fått satt meg i sola, før spørsmålet om is kom på banen, haha 

Men, planen sto jeg på...leke først, is etterpå ;) 

Etter 40 minutter var det bare å kaste inn håndkleet altså...ungene MÅTTE ha is ;) kreeeeemt...jeg var vel ikke så vanskelig å overtale da...hadde jo fryktelig lyst på is selv også..Etter 1,5 time var barna lei av å klatre og skli, så da var det igrunn bare å pakke sammen og reise. 

Snart er vi på farta igjen..vi skal til svigers og feire bursdag til min svigerinne :) og der nede venter det verdens beste pizza!!! Vet ikke hva svigermor gjør med den pizzaen sin altså, men den er så sinnsyk god. Alle digger den og hiver seg over bordet som gribber så fort den er satt på bordet...og JEG er inget unntak. haha. 

"finstasen" er lagt frem og det er vel på tide å gjøre seg litt klar til avreise. God helg alle sammen, kos dere på det beste viset dere kan. Så blogges vi snart igjen ;) 

Ny dag, nye muligheter.

Ååååh, tenk å våkne til slikt et vær...snakk om lykke.

Idag har jeg fri og fridagen skal utnyttes til det fulle..ikke en fornuftig ting i hjemme skal utføres på en dag som dette...nei, idag blir det rein kosedag på meg og de to yngste barna. Gubbsnubben og 16 åringen (Remi) har reist til Krakow for helgen..så da er det kun de yngste og meg hjemme. 

Frokosten er inntatt, klærne på..så da er det bare å finne på noe kos. En ting er ihvertfall sikkert...idag er det softis på menyen ;) hvis ikke to faktisk...hehe..

Tenker jeg innviterer med meg et par tantebarn på slabraset også jeg..Koselig med litt fler ;) Kos dere masse i finværet, det skal vi. Og når du først er igang med kosen...så spander på deg en softis i samme slengen ;) 

Klem til deg. 

Er du lykkelig?

Hva er egentlig lykke? 

Hva definerer lykke egentlig, hvilken mal måler man etter? Er lykke for deg noe man måler i penger eller materielle goder? Eller etter hvor mange venner du har? Kan lykke måles i antall kvm boligen du har, eller hvilket merke bilen din har? Er lykke målt i kroner og ører, eller kanskje etter hvor mange designmerker som henger i klesskapet ditt? Er det slik at det er om å gjøre å ha det flotteste og det største? Det aller beste og dyreste? Blir man så mye mer lykkelig etter å eie siste mote? Jeg syns det er en skremmende utvikling blant mange av oss. Hvor status betyr mer enn egen helse og trivsel. Om å gjøre å ha det beste, flotteste og dyreste. Man betaler med mastercard og kjøpekort. Er det lykke? 

Jeg kan ikke si deg din definisjon av hva lykke er for deg, kun svare for meg selv. Ja, jeg kan innrømme at noen merker "trigger" mer hos meg enn andre, men jeg trenger ikke bruke kjøpekort eller master for å oppnå dem. Jeg har jobbet og tjent mine penger og jeg tar ytterst godt vare på tingene jeg kjøper. 

Men, min lykke defineres definitivt ikke av mine materielle goder. Tvert imot. 

Jeg blir lykkelig av å leve, å ha helse til å jobbe hver dag, tjene mine egne penger. Jeg er lykkelig over å ha 3 flotte barn med verdens beste mann. Jeg blir lykkelig å tilbringe tid med mennesker som betyr noe for meg. Jeg er lykkelig over å ha så gode venner i mitt liv. Jeg er lykkelig over å ha en herlig familie å slekte på. Vi har tak over hodet, og legger oss aldri sulten om kvelden. Jeg er lykkelig og takknemlig for at vi har mulighet å legge midler til side og spare opp til ting vi trenger/har lyst på. Jeg er lykkelig over å bo i Norge og i vår lille by. 

Ifølge wikipedia kan ordet lykke bety blant annet flaks, medgang, og det blir nevnt velstand og velferd. Ordet velstand syns jeg kan bety så mangt, det kommer helt an på hva du selv legger i ordet. Velstand for en person kan bety drøssevis med penger og rikdom, mens hos en annen person kan det bety familie og venner. Ens egen definisjon veier sterkest. 

Noe jeg da lurer på.....hva er din definisjon av lykke?  

 

Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofireligion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebneFNs «Indeks for menneskelig utvikling» brukes på samme måte som bruttonasjonalprodukt for å måle velstand og velferd i ulike land. Disse indikatorene kan også tolkes som et uttrykk for å måle lykke. Lykke vil i denne sammenhengen være avhengig av helse, trygghet, opplevd egenverd, familietilknytning, graden av skjevfordeling i et samfunn og en rekke andre faktorer.

https://no.wikipedia.org/wiki/Lykke

Snaaaaart kvelden :)

Idag har jeg missunt alle som har vært innom jobb og kjøpt med  seg engangs-griller og noe godt å slenge på den, skulle så veldig vært meg ;) . For et fantastisk flott vær det har vært idag. Blir jo i så godt humør...har vondt i kjakene etter å ha smilt i mange timer...haha. 

Om veldig få strakser er det pizza-snadder her hjemme. Gubbsnubben min har lagd sin spesialitet og jeg gleder meg som jeg alltid gjør til hans pizza.. Frank sin pizza er veldig god,  men ingen pizza  slår svigermor sin :) 

Etter det tror jeg det blir sofatjeneste altså...beina verker fra stortåa og helt opp til trusekanten...Mye å gjøre på jobb idag med andre ord. Deilig det altså, vakta flyr som en virvelvind og plutselig skal man hjem igjen. Nå er det fridag imorgen, og jobbing lørdag og søndag. Vi skal også til svigermor å feire min svigerinnes bursdag og da skal svigermor lage verdens beste pizza :) :) Kan tro jeg gleder meg! 

Gubbsnubben og 16 åringen reiser på guttetur til Krakow imorgen tidlig og blir borte hele helgen, så det blir de yngste og meg hjemme i helgen. Heldigvis kommer verdens flotteste svigermor hit og passer på barna for meg :)

Nei, nå er det tid for mat her. Kos dere masse videre i kveld.

Klem til dere.

Bortkastet kjøretur...

Tja, da var det en bortkastet kjøretur til Sandefjord igår da...vi kom håpefulle for å se på kjøkkeninnredningen, men innså fort at det var en bortkastet tur...Alle frontene måtte byttes ut...det var så vidt knottene hang fast i skapdørene for å si det sånn...

De skulle faktisk ikke ha mer enn 9500 for hele greia, men pga plassen i hybelen hos oss, kunne vi ikke bruke hjørneskapet ved vasken og heller ikke høyskapet. Ikea har som mange vet, byttet ut alle skrogene og frontene sine, slik at man kan ikke bare bestille nye fronter om man ønsker det. De har en nettside hvor man kan finne nye fronter etter de gamle målene...men, da er man heldig om man finner mange nok. 

Så igår satte jeg meg ned og kikket litt på Ikea sine sider...klikket inn noen varer i handlevogna..og vips...så har man en bestillingsliste 21000,- Men, da er det et helt nytt kjøkken med hvitevarer, benkeplater, foringer, dekklister og toppforing, kjøkkenvask og kran. Pluss kjøkkenbord med to stoler, baderomsbenk, vask, kran, baderomsskap med speil. I tillegg har jeg bestilt diverse stæsj til kjøkkenet til å henge på veggen. 

Så igrunn er jeg ganske så fornøyd likevel...ble riktignok litt mer enn dobbel pris enn brukt, men...så trøster jeg meg med at alt blir helt nytt og skulle noe bli ødelagt av frontene i fremtiden, så vet jeg med sikkerhet at Ikea har de målene jeg trenger. 

Da er det bare å bekrefte bestillingen som gjenstår...og grue seg til når lastebilen kommer med varene...for DA blir det masse flatpakket som skal skrues sammen....,men, det blir nok bra til slutt alt sammen :) 

Her i heimen er det avreise om 1,5 time..kort kveldsvakt venter..

Sola skinner og varmer godt idag. Nyt den, og fortsatt god langhelg :) 

Langhelg

Idag har det vært så utrolig deilig på jobb, vi har vært ute hele dagen og kost oss i finværet. Som dere sikkert husker fra forrige uke, så er onsdager turdag i barnehagen. Åh, for et vær å gå på tur i :) 

Idag gikk turen til skogen hvor barna har klatret i trærne og plukket hvitveis..skikkelig vår og sommertegn. Snart går turen til Sandefjord for å se på kjøkken til hybelleiligheten..Ifølge bildene ser det veldig bra ut i tillegg til at det er den typen jeg hadde tenkt  å  bestille fra IKEA. ;) bare til godt under halve prisen..og sånt kan man like! 

Håper du får en fantastisk flott langhelg enten du har fri eller skal jobbe (som meg). Nyt været og hverandre. Legger ved et par bilder fra dagens tur.

 

God morgen

hei fine du. 

Idag er det ny onsdag på plass og turdag i barnehagen venter. Hvor skal vi idag mon tro? Sola skinner og fuglene kvitrer, detta må jo bli en fantastisk herlig dag. 

Etter jobb går turen til Sandefjord for å se på et kjøkken til hybelleiligheten her hjemme...Krysser fingre for at det er et kjøkken som vil passe. At det er like fint som det ser ut på bildene. Finn.no er en kjekke plass altså...der finner man det meste...

Håper du får en fin dag i sola, så blogges det nok mer til kvelden..

Kos deg

Når nettet overtar livet...

hva er det med ungdommen og nettbruk...eller la meg heller si nettspill...Her i huset har vi en 16 åring som i mine øyne "lever og ånder" for nettspill..Ja, for ikke glemme Youtube også da selvfølgelig...

Bortsett fra middagen kan jeg ta han i å sitte til ethvert måltid med pad'en foran seg..kompisene hans kommenterer ved flere anledninger at han lett kan sitte 40 min på do når de er på besøk...Grunnen? Jo, pad'en så klart!! Denne nettbruken er noe han til stadighet får kommentarer på, fra meg og gubbsnubben. Liker utviklingen særdeles dårlig. Sitte på rommet sitt og gjemme seg fra omverden, gjemme seg for livet sitt (ja, jeg kaller det det). 

Min mening om mange av ungdommenes psykiske helse og utvikling er at den blir hemmet i sin utvikling nettopp pga nettbruken..eller, tidsbruken på nett passer bedre. Ved å tilbringe mesteparten av døgnet foran en pc eller nettbrett, mener jeg at barn og unge mister den daglige kontakten med omverden og dens normale utfordringer i livet. Med det mener jeg sosiale ferdigheter blant andre, møte venner, få seg kjæreste, takle motgang, mestring, kjærlighetssorg. Flere av ungdommer jeg kjenner sliter psykisk med seg selv, og dette er ungdom som har tilbrakt mesteparten av sin barndom "gjemt" bak diverse spillemaskiner allerede fra 4 års alderen. Hver gang motgang møter dem, raser de rett i "kjelleren". Og ingenting er deres feil må du vite...nei, det er stort sett alle andres feil. 

Vår mellomste gutt er også veldig glad i ipad'en sin og kunne aller helst sitte kun med den...døgnet rundt også gjerne. Når han spiller for mye, merker vi det tydelig på humøret hans. Han blir veldig fort irritabel og freser fort for små bagateller. Han blir ofte kjeftete og skjeller og smeller som oftest på lillesøster..selv om hun egentlig ikke har gjort noe særlig galt. 

Jeg skal ikke sitte her og være uskyldigheten selv...for jeg også liker sånne nettspill...candycrush for eksempel...har brukt mange timer på det spillet der gjennom tiden..men, så klarer jeg å legge det bort også...lar det ikke gå utover barna, jobben min, huset, venner og familie. Jeg sitter ikke å gjemmer meg bak spillet og unngår å gå ut å møte verden. 

Vår eldste sønn sitter på nett så fort han går på badet på morgenen for å stelle seg. Setter seg ved frokostbordet med ipad'en frem til han skal på skolen. Da han kommer hjem, er det rett på pc'n og gamer/surfer på youtube og chatte med venner. Og da snakker vi om maaaaange unødvendige timer på nett. I helgene snur han gjerne døgnet og spiller til langt på natt. 

Han har et stort ønske for denne sommeren og det er å være hjemme alene mens vi er på campingen..noe jeg ikke helt ser frem til. Jeg har sagt til han om at får seg sommerjobb, så kan vi vurdere om han kan være hjemme alene (noen dager om gangen). Om han ikke har noe konstruktivt å gå til hele sommeren, blir det garantert camping på fulltid for han. Om ikke, er jeg redd han blir å spille hele døgnet og glemme alt annet. 

Til høsten begynner han på videregående...og jeg tror det vil bli hardt for han. Han har alltid vært skoleflink, men de siste året har all spillingen gitt sine resultater på prøvene hans. Vi vet han kan bedre..om han gidder å gjøre en liten innsats..ikke kvelden før prøva. (Hvis han faktisk vet han har prøve da). Videregående kjører et annet løp..og det kan bli hardt å jobbe det inn igjen. Jeg blir skremt når jeg teller timene man bruker foran denne flate skjermen...den fanger deg i et jafs og holder deg "fanget" i flere timer. Det verste er at internett har overtatt fra vanlig tv-skjerm..Det er så enkelt med nettet, man finner alt man trenger vite. Trenger jo ikke tv lenger, man kan se på barne-tv på dataen eller nettbrettet. Ikke trenger vi bøker lenger heller...man kan lese online. Brettspill lages vel snart ikke lenger heller..Man går online isteden. Snart snakker man vel ikke sammen lenger..man sender meldinger gjennom husets etasjer...kreeeemt (har skjedd her hjemme alt)... Det er en skremmende utvikling syns jeg. Liker det ikke. 

Hvis jeg var millionær

Jeg har en drøm om å bli millionær...aller helst mangemillionær...

Ikke bare har jeg drømmer om diverse feriemål til de flotteste strender...

Men, jeg drømmer mest om å eldres med "stil"...Altså...hjemme i mitt eget hjem...ikke sykehjem eller hjemmesykepleie her i gården..Ikke at jeg har noe mot dem, men jeg liker ikke tidsklemma de er satt under. Jeg har selv jobbet i hjemmesykepleien og jeg trivdes ganske så godt med det. Men, jeg dro ofte fra de eldre med dårlig samvittighet..det var flere på lista som måtte ha hjelp..tiden var så knapp hos alle. Sjelden fikk du tid til å sette deg ned med de eldre og slå av en god prat. Jeg syns det er viktig med de gode samtalene i helsevesenet..ikke bare ta et morgenstell og haste videre. Ikke bare gi noen medisiner/øydedråper for så å forsvinne ut døra..så jeg håper jeg aldri opplever slikt. De pleierne som flyr fra hjem til hjem gjør så godt de kan og yter den beste mulige pleie de har mulighet til. Ikke har jeg lyst å bo på sykehjem heller. Der syns jeg det virker ennå verre enn hjemmesykepleien. Jeg har jobbet litt på sykehjem og trivdes med det, missforstå meg rett. Men, det er så institusjons-aktig..ikke noe personlig og koselig i det hele tatt.  Ser nesten ut som et sykehus syns jeg. Personalet har jeg ikke noe negativt å si på overhodet, men systemet rundt. Mange ganger blir de eldre lagt altfor tidlig..hvor normalt er det å legge seg kl 19 lissom? Middagen ble servert kl 14, middagsluren kl 15, opp av senga igjen kl 17..få servert kveldsmaten...og vips så er det leggetid kl 19...Nei takk! Jeg vil ikke være en av de gamle damene man bare putter i sovetabletter og bli lagt kl 19..er det rart det blir trykksår på de eldre? Neppe! 

Nei, som sagt..så ønsker jeg å bli gammel hjemme hos meg selv..med privat pleie.. Jeg drømmer om å ha mulighet til å ha egen hjemmehjelp, som kan hjelpe min mann og meg med det vi måtte ha behov for i alderdommen. Mulighet til å sove i egen seng, dusje når vi selv ønsker, spise mat når vi selv ønsker. 

Tenk så deilig det måtte være å sitte på verandaen og få middagen servert. Eller sitte i godstolen når man er skikkelig skrall og få servert kaffe og cognac (må jo passe på at gubbsnubben min koser seg også vøttø) 

Ingen vet hva fremtiden bringer og om helsa i det hele tatt er der. Selvfølgelig er det mange år til jeg selv er der..men, tankene har stadig slått meg. "hvordan blir det når jeg blir gammel?" Blir jeg sittende å sture i en stol på et sykehjem? Kommer det stressende pleiere fra hjemmesykepleien 2-3 ganger om dagen...eller blir jeg så heldig at jeg kan nyte de siste årene i mitt eget hjem med privat pleie? 

Om det skulle vise seg at drømmen ikke lar seg oppfylle og jeg må på sykehjem...Ja da håper jeg at jeg er så dement at jeg ikke skjønner bæret av hvor jeg er...så kan de putte i meg alle de lykkepillene de mener jeg trenger, så kan jeg sitte der i stolen og tro at jeg er på verdens flotteste cruiseship som seiler i solnedgangen. 
 

Frasier kommunen seg alt ansvar?

En ting jeg lenge har undret meg over er kommunen og kommunens ansvar for vedlikehold.. I min barndom var det kommunen som hadde alt vedlikeholdsansvar for de kommunale lekeplassene..Så kom sparekniven på banen..all vedlikehold stoppet og lekeplasser forvitret totalt. Lekeplassene grodde igjen og ble farlige for barn å ferdes på.

Helt til frivillige i et nabolag samlet troppene og tok i et skippertak. Det ble holdt dugnader med boller og brus som "premie" til de fremmøtte. Et bra tiltak fra nabolaget som resulterte i flotte lekeplasser til barna. 

Så har man private barnehager og de kommunale barnehagene...De to eldste barna våre gikk hele tiden i private barnehager, ikke for at vi hadde noe imot de kommunale, men det var mer praktisk med privat siden det var nærmest der vi bodde den gangen. 

Støtt og stadig var det dugnad, hvis jeg ikke husker feil var det 2 pr halvår. 1 delt inn til hver årstid, i tillegg til mange andre ting som måtte utbedres iløpet av året. Så det ble en del dugnader kan man trygt si. Ikke bare i barnehagene, men også i idrettsforbundet guttene var med i.  I tillegg så var jeg dugnadskoordinator de to siste årene Victor gikk i barnehagen. 

Da vesla skulle begynne i barnehage, bestemte vi oss for at DENNE gangen skulle vi søke kommunal plass...Nå følte vi oss forsynte av alle disse dugnadene. Så vi håpte på at vi skulle slippe dugnader i hennes barnehage...

Men, tror du jaggu meg ikke de har dugnader også da...Missforstå meg rett altså, vi har overhodet ingen problem med å hjelpe til, men jeg syns det går litt grenser på hvor drøy den sparekniven til kommunen skal være. 

En ting er å sope, spyle, rake og vaske i barnehagen..det kan jo bli ganske så hyggelig egentlig. Ungene treffes og vi voksne blir kjent med foreldrene til de barna våre barn leker med. Så det er en vinn/vinn. 

Men, kommunens sparekniv har ingen grenser tydeligvis...ikke eier de skam heller...Nå ønsker kommunen at vi foreldre skal beise/male hele barnehagen!!! Og jeg kjenner det bobler litt vel over her jeg sitter. 

Bygge en fantastisk fin og dyr barnehage har de penger til...spandere på seg 1 strøk beis kunne de..og etter det sa det stopp!!! Oss foreldre sin jobb? Vårt ansvar? Når skjedde det? 

I en annen barnehage jeg har jobbet i som vikar, skriker ytterveggene etter maling, men den barnehagen får ikke så mye som 1 liter maling av kommunen. Må spare til det selv. Hvordan skal de kunne klare det, når alt "overskuddet" en barnehage sitter igjen med ved årets slutt må deles med kommunen i tillegg? Altså, en viss prosentdel av overskuddet skal kommunen ha tilbake igjen..Hva med lekestativer, sykler og andre leker som ødelegges og som må fikses på eller byttes ut? 

I tillegg til alle driftskostnadene en barnehage har, kommer alle vi vikarer på toppen av hele kaka..Her skal det også spares inn...Inn til margen og gjerne forbi den også hvis mulig! I alle barnehagene leies det helst ikke inn vikar før den syke har vært borte i 14 dager...for da er det nav som sitter med vikar-regninga...

Jeg blir frustrert på mine kollegaers vegne, jeg blir frustrert for bestyrerne som må sitte med hendene knytt bak ryggen. BUDSJETT, BUDSJETT, BUDSJETT og jeg blir frustrert på oss vikarer som gjerne vil jobbe litt mer. Jeg føler for mine kollegaer som allerede har armer og fang fulle av barn som trenger omsorg og trøst. 

Ære være de faste ansatte som tar imot oss vikarer som de gjør. Jeg er mye på samme avdeling i en barnehage og makan til personal har jeg ikke vært borti andre steder. Humør, hjerterom, romslighet, humor, selvironi..rett og slett en herlig gjeng :) 

De/vi har verdens beste jobb, vi er så heldige som har mulighet å jobbe sammen med så mange flotte barn. Det er bare så synd at kommunen ikke vet å verdsette det mer...det er ikke alt som kan måle seg i kroner og ører.  

Søndags kveld og kjærestetid :)

Åååååh, da var den arbeidsdagen over...skal si det var godt å komme hjem. Beina verker noe sykt...Gubbsnubben og de yngste barna kom hjem fra campingen for noen gode timer siden. Her er det straks pølser til kveldsmat og jeg gleder meg som en liten unge..for jeg har ikke spist middag idag :) Straks "middagen" er fordøyd står sofakos for tur ;) 

Imorgen er det jobb igjen..og jeg venter en spennende telefon...krysser fingre for at det er positivt og ting går min vei.

Kos deg masse resten av kvelden. 

Klem til deg.