Danseshow og hetetokter..

Hei i varmen. 

Oioioi, dette har vært en lang og klam dag altså...

Frøkna ble hentet tidlig fra Sfo idag, for barna skulle møte på Ælvespeilet kulturhus allerede kl 16 idag. 

Mange flotte og fargerike barn skulle ha danseshow og det virket som om alle gru-gledet seg masse til eventen. Salen var proppfull av stolte foreldre, besteforeldre og øvrig familie. Før det hele startet kunne du se nysgjerrige barn stakk hodene forsiktig frem blant forhengene for å se etter kjentfolk blant publikum.

Alderstrinnene var fra 5-20 år. Og de skulle illustrere en reise gjennom verden. 

Ælvespeilet  med sitt spesielle utseende.. Vet ikke helt hva jeg egentlig mener om designet, syns jo det er litt kult og moderne...Men, i kontrast til byggene rundt, så syns jeg det ikke passer helt inn. 

Dansetrinnet til vesla var det yngste partiet under showet og de var jo så flinke alle sammen. :) Tante, bestemor og mamm'sen fulgte stolte med kan du tro. Egentlig var det ikke lov å ta bilder under oppvisningen, men jeg kunne jo ikke la vær å knipse litt likevel. Bildene er ikke av beste kvalitet, men dyrebare minner senere likevel. 

Og som typisk min flaks, fikk jeg en høy person rett foran meg ;-) Men, jeg lente meg bare over svigermor og fikk knipset litt. 

Det var varmt i salen, og da mener jeg virkelig varmt...du vet når du sitter helt stille og kjenner det renner nedover ryggen varmt.... samtlige av oss satt og viftet med programbladet foran ansiktet..Det hjalp litt...men, bare de sekundene du viftet.. Idag fikk jeg virkelig kjenne hvordan hetetokter og overgangsalder kjennes. Og jeg vil si det var deilig når alt var over...4,5 time innendørs i den varme og klamme luften...frisk luft er virkelig undervurdert folkens!!!! 

Siden klokka allerede var langt over både middag og leggetid for frøkna, tok vi likegodt kveldsmiddagen på en benk i byen. Frøkna valgte hamburger-tallerken..og jeg noe langt bedre

Sushi :) Altså, jeg elsker sushi! Og idag tror jeg nesten jeg smakte verdens beste...Om det faktisk er verdens beste...eller kun atmosfæren rundt sushi-brettet skal jeg ikke fordype meg i her og nå ;) Men, det var fantastisk godt ihvertfall.

Og ikke minst, en perfekt avslutning på kvelden vår. 

 

Endelig er den borte.

Endelig har roen senket seg her hjemme. 

Jeg var ferdig på jobb kl 18 idag og da bar veien rett hjem for å hente vesla. Hun skulle på generalprøve på Ælvespeilet..siste finstussen før premiæren imorgen. 

Da vi kom hjem sto det to karer og kikket inn i Bmw'n vi skal selge. Gubbsnubben hadde gjort avtale med dem å prøve bilen idag. 

De tok den med for en prøvetur og når de kom tilbake, virket de ganske så fornøyde med bilen. 

Det tok ikke lange tiden før jeg skjønte at de ville kjøpe den om prisen var rett. Etter litt diskusjon og pruting var visst jaggu bilen solgt til en ung herremann. 

Alle parter fornøyde og vi har omsider litt større plass i gården.  

Siden alt har gått slag i slag idag, uteble middagen for min del tidligere idag. Eldstemann serverte sine søsken da de kom fra skolen idag. Jeg sitter herved og nyter min restemiddag i fred og ro. Sånn måtte det bare bli idag.

Imorgen er programmet minst like fullt. Frøkna danser i to forestillinger imorgen og jeg skal så klart bli med på dem begge ;) 

Jeg har nedtelling til gubbsnubben kommer hjem igjen. Imorgen er det kun 7 dager igjen ;) 

Ha en fin onsdags kveld. 

 

Et lite innslag av India.

Siden ukesprogrammet her i heimen er særdeles travel denne uken, valgte jeg å lage morgendagens middag klar idag. 

Eneste 18 åringen her hjemme trenger å gjøre imorgen er å sette igang riskokeren og kutte opp litt salat. 

Idag fallt valget på indisk kylling-gryte. Har aldri lagd det før, men syns det hørtes veldig godt ut. Det var visst et hav av oppskrifter å oppdrive, men jeg fant til slutt en som hadde de ingrediensene jeg hadde hjemme. 

Løk og hvitløk freses et par minutter i olje. Jeg er veldig glad i mat med hvitløk og kunne veldig gjerne hatt mer enn de 4 feddene som oppskriften krevde..Men, for en gangs skyld fulgte jeg oppskriften. (jeg er en som alltid pleier å slumpe) 

Hakkede tomater som røres inn. Mange syns hakkede tomater er litt for syrlige, men da er det bare å ta oppi litt sukker ;) så smaker det langt bedre med en gang. Jeg rørte også inn garam masala, karri og rosmarin.

 

 

Etter som jeg kunne se, så er det yogurt i de fleste indiske retter...Selv jeg er meget skeptisk til yogurt i matretter, er redd retten skal skille seg og det ser så uappetittlig ut syns jeg. 

Kokosmelk er også en typisk indisk greie har jeg skjønt..Og etter som jeg har sett og hørt, så er det mange andre gode retter man kan bruke kokosmelk i. Ikke nødvendigvis  bare indisk. 

Ble forresten tipset om å bruke stavmixeren for å lage en jevn røre. Veldig lurt ;) 

Og mens "røra" putler i kjelen, har man god tid på å steke kyllingfileten. Etterhvert som man blir ferdig med å steke, legger man bare kjøttet i kjelen med det andre. Og sammen kan det gjerne putle litt i en 20 minutters tid ca. 

Sluttresultatet smaker langt bedre enn utseende tilsier altså.. Jeg ble litt bekymret først av utseende, men etter en liten smaksprøve, er den godkjent ;) 

Hvis dette blir godkjent av flokken imorgen, blir det ikke siste gang jeg lager det..Men, da vil jeg gjerne prøve det med nanbrød ved siden av. 

Ha en god kveld der hjemme. 

Her roper puta på meg. 

Klemmer i fleng

Forsøker å lure meg?

Hei. 

Idag hadde jeg to karer her for å se på Bmw'n vi har for salg.. Vedkommende har mailet frem og tilbake med min mann og tilbydt en sum for bilen.. Så klart da langt under prisantydningen. Og det er fear å prute så klart, men skambud gidder jeg ikke. 

Jeg har saumfart nettet for å finne tilsvarende biler til salgs på finn og samtlige av bilene jeg har funnet ligger langt over hva vi ønsker for vår bil. 

Disse karene her snakket et annet språk enn norsk og ikke at det har noe å si, men når de diskuterer masse frem og tilbake, hvisker litt seg i mellom, så blir jeg så klart litt skeptisk og ekstra var. 

Vedkommende som hadde tatt mailet med mannen min, presenterte seg ved et norsk navn, men vedkommende som ringte og avtalte med meg snakket ikke helt rent. Jeg sjekket da mobilnummeret hans hos 1881 og det var ikke registrert noe sted. Så mye svindel det har vært i det siste, så ble jeg naturlig skeptisk. Karene  som var her var hyggelige de altså, så det var ikke det jeg stusset på. Jeg ble presentert noen helt andre navn enn hva min mann hadde og da syns jeg det er naturlig å undre litt. 

Etter at de hadde hatt hodene under panseret noen minutter og sjekket bilen fra innerst til ytterst, snakket de sammen litt til før de kom med budet. 20000,- under ønsket pris. Vår bil hadde akkurat blitt satt ned 5000,- noen dager før og som sagt så var jeg prutbar..Men, siden situasjonen var som den var sa jeg blankt nei. Det kom frem at han var bilselger, så han visste hva disse bilene gikk for på det private markedet ifølge han selv. Jeg fortalte at jeg hadde sjekket nettet i alle mulige forum og kunne opplyse han at disse bilene, med samme årstall og utstyr lå faktisk 15-20000,- høyere enn vår bil gjorde. 

Vet ikke om han ble fornærmet for at jeg faktisk hadde gjort leksa mi eller hva det var, men han virket snurt for at budet ikke gikk igjennom. 

Jeg informerte han også at han burde ta kontakt med ei dame på finn som skulle selge tilsvarende samme bil som meg for den summen de bydde. 

Jeg var ikke frekk eller nedlatende når jeg takket nei til tilbudet, men som selger sto jeg der og følte at jeg ble forsøkt lurt og det setter jeg liten pris på! 

Så med andre ord, så står bilen fortsatt i gården her, vi har ikke noe hast med å bli kvitt den. Det er flere som har mailet om den, så en eller annen dag så får den seg nok en ny eier. 

 

Ha en fiiiiiiin tirsdag. 

Klemmer i fleng

Mange baller i lufta

Da var jaggu meg mandagen over..

Denne uka er det mye på planen og hvordan alt vil lande på slutten vet jeg ikke helt ennå. 

Utenom jobben har vesla 3 dager med dansetrening før preimæren på Ælvespeilet her i byen. Junior har 2 treningsdager med brytingen og begge ungene har obligatorisk oppmøte på sommeravslutningen på skolen denne uken. Og jeg jobber til 18 alle de dagene ungene har avtaler. Heldigvis har jeg verdens beste jobb som er ganske så fleksibel, men det er så klart ikke hver gang det lar seg fikse. 

Jeg har gode venner som stiller opp når de har mulighet og det er jeg så takknemlig for. Idag ble junior kjørt til trening av niesen min og hentet igjen av hennes samboer. I mens junior var på trening, passet hun på frøkna til jeg kom fra jobb. Imorgen har jeg fri fra jobb, så da har jeg mulighet å kjøre/hente barna fra dansetrening, bryting og håndballtrening. 

Onsdagen stepper ei venninne opp og kjører vesla til dansetrening tidlig på dagen, hvor jeg kjører henne ned for generalprøven på kvelden..

Torsdag passer det for jobben å ta tidligere fri, så da kan jeg kjøre frøkna ned til Ælvespeilet selv heldigvis. Det blir en full uke med lange dager for henne og heldigvis er ikke dette tilfelle hver uke.

 

Til tider føler jeg at det er litt for mange baller i lufta, og ikke like lett å følge med i svingene på alt. Men heldigvis kommer gubbsnubben  hjem fra jobb neste torsdag, så da stepper han så klart inn de dagene jeg jobber. 

Mai står for hell og snart er vi i juni, jeg regner med at det kommer noen sommeravslutninger fortløpende da. 

Og til de av dere som husker, så hadde vi to biler for salg...den ene er solgt :) og i kveld kommer det en kar som skal se på den siste...krysser fingre for at den bilen er nettopp en slik bil han er på leit etter ;) 

Jeg velger å avslutte her, junior har utnyttet lenge nok at mamm'sen ikke har fulgt med på klokka, så det er på tide han kommer seg i seng. 

Klemmer i fleng. 

 

Hvem trenger syden på slike dager?

I skrivende stund sitter jeg på verandaen og jobber litt.. desperat etter å finne le for varmen. 

Dagen idag har vært vel så koselig som den igår, men betraktelig varmere. 

Gudbarnet mitt feiret 4 års dagen sin med "gjengen" sin fra barnehagen og vesla og jeg var der og hjalp litt til. 

Etter selskapet var over dro vi hjem til min niese og hennes samboer, slik at vesla her kunne leke med barna der. Mens vi voksne lette etter skygge, lekte barna seg med vannsprederen på trampolina. 

Vi fant omsider litt skygge på baksiden av huset, noe som var utrolig deilig. 

Når det er så varmt som det har vært de siste dagene, er det ekstra viktig å få i seg nok væske. Og idag var vi så heldige å være på besøk hos eieren av www.partyplaneten.no og de har nemlig slushmaskin ;) 

 

 

Ingen av oss trengte å bli bedt to ganger om vi hadde lyst på slush ihvertfall. Så utrolig deilig å sette seg ned på verandaen i solsteika med iskaldt drikke. Det var ikke få kopper som gikk ned for å si det sånn. 

Før vi skulle dra derfra, ble vi bedt på grillings også gitt. Pølser og burgere sto på menyen og selv om man var rimelig full i magen av all den gode slushen, fikk vi plass til litt mat også. 

Selv om det er relativt varierende aldersforskjell på ungene, lekte de fint sammen. 

Hjemme ble det smørgrøt til kvelds for dem som orket noe mer mat i magen. 

Vesla er i seng og junior følger straks etter. Det er steikende varmt i huset og jeg kan godt forstå hvis de bruker litt tid på å sovne. 

Jeg sitter som nevnt tidligere på verandaen og jobber, håper på et lite vindkast, men det ser heller dårlig ut idag. 

Jeg ønsker ikke klage på varmen, men kjenner jeg er litt arm av den idag. Og jeg kan ikke forstå at folk ønsker å reise til syden når vi har slike temperaturer hjemme selv. Idag manglet vi bare et svømmebasseng, så hadde syden vært her hjemme på ordentlig ;) 

Tenker jeg sitter her ute en god stund til, og i mellomtiden har jeg huset til full gjennomlufting. 

Nyt sommerkvelden, imorgen er det full rulle igjen. 

Klemmer i fleng. 

 

Fantastisk sommerdag.

Hei og god lørdags kveld. 

For en fantastisk dag det har vært idag...

Fra morgen til sen kveld har solen varmet og det har vært så utrolig deilig. 

Idag har Porsgrunn sin faste tradisjon siste helgen i mai, Barnas dag. Da er det nærmest som 17.mai om igjen her i byen. Vi har barnetog hvor kommunens barnehage-barn kler seg ut og går igjennom Storgata. Det er tivoli og lodd-boder. Is, sukkerspinn og popcorn er det som gjelder. 

(bildet lånt fra varden.no)

Barnas Dag har eksistert så lenge jeg kan huske fra min egen barndom og er en stor happening her i byen. 

Vi har ingen barn i barnehage som skal gå i toget lenger, men det stopper ikke barnas ønske om å delta på festlighetene. 

Vi ble enige om å dra ned til byen på formiddagen, i håp om at køene til karusellene ikke var så innmari lange... (in my dreams) Frøkna og jeg sto i 4 runder i samme kø, før det ble vår tur å kjøre. Ikke et vindpust i sola. Ungene fikk utlevert sine rader med billetter slik at de kunne fritt velge hvilken de ønsket, frem til det ble tomt. Siden frøkna er under 8 år, var det flere karuseller hun måtte ha med voksen på. 

 

 

Ingen av barna hadde noe ønske å se på barne-toget i varmen, så når billettene og isene var fortært dro vi hjem igjen for å pakke litt badetøy. 

Vi dro en tur der hvor båten vår ligger...først med tanke om å ta en kjøretur, men junior hadde ikke så veldig lyst at jeg skulle kjøre båten visst...stakkars gutten, var redd for at mamm'sen skulle kræsja han da... "mamma, kan vi ikke vente til pappa kommer hjem fra jobb igjen da?" "det er lavvann idag nemlig"  hahaha..

Men, vi koste oss gløgg ihjæl på brygga også vi. Ungene nærmest bodde i vannet.. jeg fikk meg noen sprut innimellom og jeg kan vel ikke helt si meg enig i at vannet var så varmt at det gjorde noe... 

Luna fikk seg et par dukkerter hun også..ikke helt frivillig kan men vel påstå...Men, etter å ha furtet en god stund, så det ut som hun satte litt pris på det likevel. . Tro meg, hun satt leeeeengeee og stirret stygt på meg i starten.. 

 

Båten fikk seg en liten kattevask av frøkna.. ikke at man kan se at den er vasket igrunn men...Hun skal ha for forsøket da ;) 

 

På veien hjemover stoppet vi innom matbutikken og kjøpte litt is. Svigermor har bursdag idag, så vi stoppet innom og overrasket henne på veien. (Vi hadde familieselskap tidligere denne uken siden mannen min skulle på jobb)

Vi dro ikke fra svigermor før i 19 tiden og sola varmet fortsatt skikkelig godt, så vi satte på grillen da vi kom hjem. 

Siden vi egentlig hadde tenkt å overnatte i båten i natt, ble det en "ta hva du har" grillings idag. Nakkekoteletter, råstekte poteter, salat og maiskolber. Brus hadde jeg glemt for helga, men isvann smakte ypperlig i varmen. 

Noen av oss tålte sola litt mindre enn andre idag og trenger nok en liten pause imorgen. 

Dagen har vært nydelig fra morgen til kveld. Resten av kvelden tilbringes i sofaen med tv'n i bakgrunnen. 

Ønsker dere alle en god lørdags kveld videre og god natt når hodet treffer puta :o) 

 

Klemmer i fleng

 

 

Verdens beste svigermor

Hipp hurra for verdens beste og godeste svigermor. 

Tenk at for 23 år siden tok du meg imot med åpne armer. Jeg har følt meg som en i familien siden første dag. Og for det takker jeg deg May. 

Du har gjort en fenomenal jobb med sønnen din og jeg kunne ikke funnet en bedre mann i mitt liv. Ungene digger deg og stråler hver gang vi skal besøke deg. Dørene dine er alltid åpne og vi føler oss alltid velkommen hos deg. 

Gjennom årene løp har vi snakket mye sammen, ledd masse og grått mange tårer på godt og vondt. 

Det er når verdens fineste menneske nettopp viser seg å bare være et menneske, at hun om mulig blir ennå finere. 

Må du alltid være like god og hjertelig som nå. 

Gratulerer så hjertelig med 70 års dagen din kjære, gode svigermor. 

Takk for at du er du, jeg elsker deg. 

Det slår sjeldent feil..

Når gubbsnubben reiser på sjøen, kan du nærmest banne på at mye skjer på en gang her hjemme..

Denne friperioden annonserte han 2 biler for salg, ingen har tatt kontakt med annet enn mail og ingen har vært å sett på bilene. 

Men, den dagen han drar...jo, da skal folk komme for å se..Og jeg som er helt hjernedød når det gjelder bil...Hakke kunnskap en plass...

Vi har solgt biler tidligere...og joda..samme skjedde da også.. Jeg ble stående som et naut med bilkjøper...

Nå måtte jeg ile hjem fra jobb for det var en ung kar som ville teste Bmw'n vi har for salg. Og som forventet begynte han å spørre meg om diverse ting ang bilens tekniske stand...Som om jeg vet....NOT

Heldigvis har mannen min etterlagt dokumenter på begge bilene, så de med litt teft for bil, kan mer enn gjerne lese gjennom det som trengs.. 

Akkurat nå er denne karen ute å prøver bilen...og jeg håper han virkelig har lyst på den. Vi har 4 biler stående her på gårdsplassen og det hadde vært veldig fint om noen av dem forsvant ;) 

Wish me luck. 

Å si farvel til en liten venn

Uff, hvor skal man begynne? 

Idag fikk jeg en særdeles overraskende og meget trist telefon fra kameraten min. 

De har verdens skjønneste og flotteste Jack Russel tispe som heter Lillemor. Hvis jeg ikke husker helt feil, tror jeg Lillemor er 7 år gammel. 

Lillemor har ikke vært seg selv de siste ukene, hun har spist dårlig hvis hun har spist i det hele tatt. Hun har ikke vært like munter og hoppende glad som hun er kjent for å være. Hun har i en periode gnagd av seg pels på labbene og holdt seg for det meste for seg selv. Det har også vært episoder hvor hun har "snappet" etter fingrene etter døtrene i huset..Og det er definitivt ikke typisk henne. 

Min kamerat har tatt henne med seg til dyrlegen for å finne ut av hva som kan feile godjenta. Etter mye frem og tilbake viser det seg at Lillemor sliter sterkt med nervene sine og har det på ingen måte godt med seg selv. Og dyrlegen mente dessverre at Lillemor ville ha best av å slippe. 

Da kameraten min ringte og fortalte meg det, var ikke tårene langt unna, jeg trodde virkelig ikke at dette var noe jeg skulle få høre idag. 

Lille, herlige og sprudlende Lillemor, som alltid har kommet som en ildkule mot meg i gangen hver gang jeg har kommet på besøk. Lillemor som alltid har med største glede blitt med meg ut på verandaen for å ta en røyk/damp, uansett vær og vind. 

Lillemor med de snilleste øynene som har gitt meg de herligste blikkene gjennom årene, herlige lille Lillemor som sitter som et ekorn når jeg roper på henne. 

(sorry Roger, jeg tyvlånte bilder av deg fra facebook) 

Idag etter at ungene her hjemme hadde fått gjort lekser og spist middagen sin, fikk jeg eldstemann til å sitte barnevakt litt for meg. 

Lillemor har vært min lille godjente siden mine venner fikk henne og jeg føler at vi har hatt noe helt spesielt sammen. Dette er like vondt for meg å miste henne, som om jeg skulle miste min egen lille hund. 

Jeg måtte ned til henne for å få tatt et farvel. Høres muligens teit ut for noen av dere, men det får så være. 

Lillemor ble kjempe glad for å se meg og i et lite øyeblikk virket alt som det alltid har gjort. Men, Lillemor's glede og iver gikk fort over. Jeg satte meg på gresset for å snakke litt med henne, ta på henne og kose med henne. Hun la seg helt inntil meg på ryggen og det virket som hun satte pris på litt magekos. Men, hun lå ikke lenge før hun gikk fra meg og ville tydelig være for seg selv. Da vi gikk inn, sto hun bare å kikket på oss med de skjønneste øynene sine, logret litt med halen, før hun gikk inn på rommet sitt og la seg. Så merkelig, akkurat som om hun skjønner at noe skal skje lissom...Hun var så annerledes, så fraværende, men så klart fortsatt like god som alltid. 

Jeg sitter med tåkesyn og har store problemer med å se tastene og hva jeg skriver, tårene triller. . . 

Jeg har så vondt av vennene mine som må følge Lillemor til sitt siste imorgen formiddag. 

Det vil bli fryktelig rart å ikke få ildkulen mot meg i gangen noe mer,  eller ha det gode selskapet på verandaen. Men jeg er glad for at Lillemor ikke skal ha det noe vondt mer. 

Takk for alle de gode samtalene på verandaen Lillemor og takk for alle kosene du har gitt meg. Jeg kommer virkelig til å savne deg!!! 

Oooh, du herlige grillsesong

Kjære vene for en herlig tid vi har om dagen..

Med sola hører det med grillings i kveldssola og sene kvelder på verandaen.

Idag er siste dagen hjemme før gubbsnubben reiser 14 dager på sjøen igjen. Den dagen har vi alltid hatt hellige med ungene. Første og siste kvelden prøver vi alltid å få til en kosekveld. 

I ettermiddag sto det grillings på planen etter jobb. Og det er jo så enormt masse snadder man kan hive på grillen. Vi hadde ikke noe tidskrevende på grillen idag, men vi hadde masse snadder likevel. Og ikke minst, masse deilig tilbehør. For meg er tilbehøret nesten mer viktig enn selve grillmaten. 

Idag sto det chillimarinert svinefilet, cheeseburgere, pølser, kyllingklubber og mais. Mmmmmmmh. Og deilig salat med avokado og bønner i.

Ungene var kanskje ikke like imponert over avokado og bønner, men det er ingen regel å plukke bort ;) Jeg overspiste som alltid ihvertfall. 

Resten av kvelden skal tilbringes med min bedre halvdel. Disse 4 ukene han har vært hjemme har flydd så innmari fort, at vi måtte dobbeltsjekke at han faktisk skulle på jobb denne uka her..Men, det stemte nok dessverre. En liten trøst er at når gubbsnubben kommer hjem igjen, så rekker han ikke være lenge hjemme før vi drar på 1 ukes ferie med de minste.

Ha en fin kveld videre godt folk. Nyt varme sommerkvelder.

Klemmer i fleng 

Kokt hund, ellers takk!

Så kom sommervarmen like overraskende og kjærkomment som alle andre år.

Men, dessverre så er mange av oss hunde-eiere like store idioter som tidligere. 

Selv så er vi kjappe med å hive på oss lette klær og nyte alt hva sommeren har å by på. Hvor mange av oss har vel ikke tenkt at det går greit å løpe innom butikken og kjøpe med seg melk og brød...selv med hunden i baksetet?! Lett å tenke at du blir kun borte et par minutter..Og mens man først er innom butikken, så finner man kanskje ut at man like godt kan ta med seg litt ekstra..og minuttene går.. I mellomtiden sitter hunden din trofast og venter i bilen..kommer ingen vei. 

Er du klar over hvor varm bilen egentlig kan bli i solsteiken? Og selv om du i første omgang tenkte på hunden din når du parkerte bilen din i skyggen.  Men, selv om bilen din står stille, gjør ikke sola det..den beveger seg hele tiden. 

Om du skal på butikken og selv om du kun trenger et par ting, er det ikke bedre å kjøre hunden din hjem først? 

Om du tenker at det umulig kan være så ille som mange sier, så anbefaler jeg deg å prøve å sitte i bilen selv. Se hvor lenge du selv klarer å sitte der. 

 

For vi har vel ingen hunder å miste? 

 

Pinsehelg og overlegne båteiere

Hei og god mandags kveld. 

Etter en dårlig natt med særdeles lite søvn i båten, må jeg si det er utrolig godt å komme seg hjem i sin egen hule igjen. 

Jeg har aldri sovet over i båt før (bortsett fra cruise ship) Men, tenkte ikke det ville by på noen utfordringer i vår egen båt...Men, der tok jeg visst skammelig feil..

For å få sove har jeg innsovningstabletter til vanlig, men de hadde jeg så klart glemt igjen hjemme...

Victor (sønnen vår på snart 11) hadde tydelig blitt matforgiftet fra en kina resturant i byen vår, så han stakkars gikk frem og tilbake mesteparten av natten med store magesmerter. 

Stakkars lille..ikke særlig med båt-tur når man er dårlig..ikke er det store badet heller i den båten. Heldigvis var det gjestetoalett i havna vi lå i, slik at han fikk kommet seg ordentlig på do. Han fikk smertestillende, uten at det ga noe særlig lindring. 

Når klokka ble 04.30 i morres, ga han opp, så han tok med seg fiskestanga si og gikk på brygga for å fiske litt. Jeg hadde fortsatt ikke fått noe blund på øynene den natten. Heldigvis hadde jeg lastet opp noen filmer på Viaplay dagen før vi dro, så etter noen mislykkete soveforsøk, pakket jeg meg inn i dyna og satte jeg meg til med ipaden og øretelefonene og snurret filmer.

 

Victor ga opp fiskelykken ganske fort og klarte omsider å sovne etter en ny runde med smertestillende.  Da han omsider hadde sovnet krøp jeg inn i kabinen, godt tullet inn i jakke og dyne for å se ferdig filmen. 

Vet ikke helt når jeg selv klappet sammen i drømmeland, men jeg tro nok det ikke var før ved 6 tiden på morgenen. Kl 09 var det på tide å komme seg ut av loppekassa igjen.. Vi måtte tidlig avgårde idag for vi skulle feire svigermors 70 års dag litt på forskudd siden gubbsnubben reiser på sjøen før hun opprinnelig fyller år. Idag skulle de lage pizzaer sammen, så da var det greit å komme se avgårde i god tid. 

Hvis vi ser bort ifra matforgiftning og hjemglemte sovemedisiner, så har turen vært utrolig fin og har ikke skremt meg fra flere overnattinger fremover. Ungene har byttet på jobben som kapteiner og har fått kjølt seg ned i sjøen. Det tar nok litt tid før vi blir sjøvante, men jeg syns vi er på god vei. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Men, på turen har vi også fått kjenne på "skillet" mellom sjøfolk. Det er mange flotte båter på sjøen, og de er store. Langt større enn vår lille og gamle sjel. Og det merkes at den hilse-kulturen ikke gjelder alle som ferdes. Har man en gammel sjel, så hilses det visst ikke. Det syns jeg er fryktelig synd. Vi prøvde å hilse på båter vi møtte, men vår lille balje var visst ikke verdt å hilse på. 

Hvis du ser på bildet, så ser du den store forskjellen på størrelsen og type båt som lå til ved gjestebrygga. hehehe, vi syntes båten vår var ganske stor da vi kjøpte den, men vår er bitteliten i forhold til "baljene" vi campet med i natt. 

Noe sier meg at det blir mer jakt på flotte perler i fjorden fremover, fremfor å ligge ved gjestebrygger og føle at man blir beglodd fra topp til bunn fordi man kjører en liten båt i andres øyne. Arroganse og overlegenhet følger mulig med antall fot på båten til folk?! Ikke vet jeg. 

Imorgen er hverdagen tilbake for fullt her hjemme med skole og fritidsaktiviteter for ungene. Håper dere har hatt en herlig pinse og er klare for å ta uka fatt. 

 

Klemmer i fleng. 

 

Ship o?hoi

Hei landkrabber. 

Akkurat nå befinner vi oss i Helgeroa ved en gjestebrygge. Vi kom litt senere avgårde idag enn vi hadde håpet på..så de perlene vi først hadde tenkt å legge oss til ved, var så klart stappfulle.. 

 

Idag fikk vi med oss eldstemann også, noe som var utrolig koselig. Selv om han valgte å hoppe av i Brevik, satt vi pris på tiden han var med. 

 

I Brevik ble det en aldri så liten is-pause :) 

Når vi omsider kom frem til Helgeroa ønsket ungene å finne frem badetøyet og hive seg i vannet. Og mens de badet, gjorde vi klar maten. 

Jeg prøver å legge ved flere bilder via mobilen min her, men det skulle visst være enklere sagt enn gjort..bildene vil helst legge seg på toppen av innlegget mitt..Så det kan se ut som om jeg får vente med bildene til et innlegg imorgen isteden. 

Her i båten har frøkna lagt seg og guttakrutt har tatt med seg hver sin fiskestang og

håper på fiskelykken. Hvem vet...kanskje det blir fisk som nattmat idag :) 

Jeg har lastet ned en film på Viaplay som jeg tenkte skulle kose meg med mens gutta fisker. 

Vi «snakkes» imorgen. 

 

Klemmer i fleng

 

Gårdagen..

Hei godt folk. 

Håper dere hadde en fantastisk flott feiring igår. 

Hos oss startet dagen noe tidligere enn hva vi selv ønsket, men vi hadde ei frøken som var mer enn klar for å gå i tog...Og ikke minst alt annet som omhandler 17.mai for små kropper ;) 

Som fast tradisjon hos oss, heises flagget til topps mens et av barna blåser "fanfaren". Ingen av dem eier en en musikalsk evne når det gjelder denne trompetsaken, men det blåses ivrig til. 

Vi syns det er utrolig artig når fanfaren blåses i sine sure toner, men jeg undrer meg om hva naboene tenker...hahaha.. 

Etter en stor og god frokost bar det i vei for å levere barna til barnetogets møtested, før vi selv dro ned til byen for å stille oss klare til barnetoget. 

Siden vi ikke har nok korps i denne byen har de slått sammen flere barneskoler som da går gjennom Storgata. 

Frøkna var ikke særlig imponert over at hun måtte ha på joggesko til finkjolen sin når hun skulle gå i tog, men lot seg omsider overtale når hun fikk vite at hun kunne bytte sko så fort hun var ferdig i skoletoget. 

Etter skoletoget var over, dro vi opp til barneskolen der vi bor. Der samles smått og stort til sang og lek. Når ungene fikk utlevert lommepengene sine, var det ikke stort vi så til dem igrunn..Vesla kom innom for å vise hva hun hadde kjøpt seg, før hun forsvant videre for å delta i lekene. 

Da aktivitetene på skolen var over, dro vi hjem og hentet Luna (hunden) for så å dra ned til svigermor. Hver 17.mai samles barn og barnebarn hos svigermor for pølser og brus før Borgertoget. Det er så utrolig koselig. Og en bonus er at svigermor bor rett ved der Borgertoget starter fra. Og de fleste av barna deltar i dette toget også. 

Vesla klar som et egg for Borgertog, Heia Stridsklev!!!! Junior ville ikke bli med på noe bilde...Men, jeg lovte å skrive Heia Urædd!! ;) 

Bildene fra Borgertoget ligger på kameraet og det har jeg ikke fått lagt inn på pc'n ennå...Men, jeg tenker det egentlig holder med de bildene som allerede er lagt ut. 

Denne pinsehelga er det jobbings fredag og lørdag, så det blir ingen overnatting i båten denne helgen dessverre. Men, søndag er det meldt like fint vær som idag, så en dagstur blir det da heldigvis. 

Håper dere alle får en fantastisk pinsehelg. Kos dere masse. 

Klemmer i fleng

 

 

Drømmen om en robot.

Hei i varmen. 

Nok en dag vekk fra sola..jaja, en fordel er det jo..Jeg er på jobb mens den flinke gubbsnubben min er hjemme og ordner med hagen hjemme. 

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg hater hagearbeid, mens han syns det er koselig..Jeg har ingen blomsterbed i hagen vår, for jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å grave i jord blant alle ekle krypdyr. Hadde det vært opp til meg, så hadde vi hatt plastikk/silkeblomster i urner på verandaen. Men, der er jeg nedstemt, så da lar vi heller være. 

Hvorfor det har blitt sånn tror jeg har noe med at vi i alle tidligere år har vært bortreist i helgene, slik at hage har ikke vært på prioriteringslista vår. 

Har ikke sett vitsen med å "kaste" bort penger på å pynte hagen når vi ikke er hjemme for å nyte synet av det. Missforstå meg rett her, jeg syns blomster er veldig fine og setter stor pris på å få blomster..Men, så var det det med de krypdyra igjen da...

De gangene jeg har slått på stortromma, har jeg tatt med meg urnene ned til gartneriet og fått dem til å plante for meg. Men, siden vi aldri var hjemme, ble det en kortvarig glede. 

Det å klippe gresset er jo så klart et nødvendig onde..Men, vi er en travel familie og det er ikke alltid tiden strekker til..Dessverre har det nå blitt forbudt å klippe plenen på søndager, den dagen det som oftest passer best for mange. Jeg for min del bryr meg lite om naboen klipper plenen på en søndag. For meg så er lyden av gressklipper en naturlig sommer-lyd som jeg er oppvokst med.

Storesøstra mi og svogeren min har sånn robotklipper, hører ikke den ruller rundt på plenen i det hele tatt. For en fantastisk oppfinnelse..Den ruller rundt hver eneste dag og klipper plenen deres. Tenk så deilig, å alltid ha en velstelt plen. 

 

Jeg ser det med tanke på det jeg skriver, at jeg fremstiller meg selv som lat... Og jeg er nok litt det. Jeg verdsetter tiden jeg har etter jobben og den tiden har jeg lyst å bruke på de menneskene jeg bryr meg om. Jeg jobber til kl 18 og da er det ikke mye tid igjen før leggetiden til ungene. Den tiden har jeg ikke lyst å bruke på hagearbeid. Heldigvis er mannen min hjemme 4 uker om gangen, så i de ukene er hagen på stell ;) 

På sikt blir det nok innkjøp av en robot til hagen vår også, men innen den tid kommer får vi nøye oss med den gamle bensinklipperen vi har hjemme. 

Robotklipper er en dyr investering, og jeg har ikke lyst å bruke pengene mine på det akkurat nå. Denne sommeren er det båten som står for forbruket. 

Men, innen sommeren 2019 håper jeg drømmen om en robotklipper er i boks. 

Ha en fortreffelig 17.mai feiring imorgen folkens. Spis bøttevis med pølser og is. 

 

Klemmer i fleng til deg. 

Grønn av misunnelse..

God solskinnsdag.

Sitter du ute på verandaen og nyter sola?

Eller har du kanskje hatt gleden av å kjenne sanda mellom tærne? 

Idag kjenner jeg virkelig misunnelsen sniker innpå meg. Jeg jobber til 18 hver dag denne uka og kjenner at jeg virkelig ville vært andre steder ;) 

Til helga hadde vi planer om å ha første overnatting i båten, men den må utsettes. Pga noe uforesett må jeg jobbe lørdagen også.. Neste uke drar gubbsnubben på jobb, så da blir det ikke noe mer båt før han er vel hjemme igjen. 

Så mens dere nyter grilling i solveggen, står jeg her 😁 

Nyt ettermiddagssolen folkens. Jeg har nedtelling til kl 18 😘

klemmer i fleng

 

På ukjent farvann...

Hei og god mandag. 

Håper helgen din har vært super, med godt vær og hyggelig selskap. 

Gårsdagen forsvant så fort igår at jeg rakk ikke noe innlegg før det var for sent.. 

Vi var på vannet hele dagen og kom ikke hjem før leggetid for vesla. Og rett etter vi hadde tømt bilen, forsvant jeg ut døra igjen for å hjelpe ei venninne med flyttelass. 

Men, fy steike for en dag det var altså... vi fikk prøve oss på egenhånd med båten og våget oss ut på ukjent farvann. Vel, skal sies så har vi jo vært på flere av disse stedene da vi var yngre, men var da alltid som passasjer. 

Vi var vel ikke så tøffe i tryne der vi putra i vei med "Gammel nok" og ikke visste vi hvor vi skulle. Ikke visste vi hvor det var lov å legge til heller... Men, lenge leve google og kartplotter altså...

Kaffen klargjøres før avreise....(elsker den kanna der altså)  ​

Luna er ikke noe mer sjøvant enn hva vi er, men etter utrykket å dømme, så var det nok vi andre som koste oss mest ;) Var ingen brå bevegelser fra den puta der med andre ord...

Ungene fikk byttet på å være kaptein av Gammel nok og det var stor stas. 

Innimellom var det litt kjekt å få litt bistand fra pappa...særlig når det var andre båter i nærheten. 

Jeg slapp ikke unna jeg heller for den slags skyld...Tror ikke jeg var særlig høyere i hatten enn ungene...men noen måtte trå til mens resten av gjengen fant frem fiskeutstyret... 

Victor er en ivrig fisker og han var den eneste som fikk fisk også. Men, de skal alle ha for innsatsen ;) 

 

Vi endte opp på en herlig plass som heter Paradisbukta..der ble vi tatt imot av andre båtfolk, som hjalp oss til land og fortøyde båten for oss. Ikke at vi ba om hjelp altså..men, jeg tror mer det er sånn båtfolk gjør?! Vi satt pris på hjelpen vi, men ble jo veldig overrasket da de kom mot oss og ba oss kaste tauet til dem. Men, som sagt, veldig takknemlige for det. 

Paradisbukta er en populær plass for båtfolk her i fjorden og på sommeren er det gjerne "kamp" om plassene. Men, jeg kan godt forstå dem..for plassen ligger i le for vinden, det er sandstrand som ungene boltret seg på. Vi var heldige, for det var ikke mange der når vi kom. Men, det kom fler utover dagen. Og flere fikk ikke plass. Vi hadde med engangsgrillen, så vi satt på fjellet og koste oss med hamburgere etter at ungene hadde fisket seg ferdig. 

Jeg har troen på at dette vil bli en spennende sommer for oss. Mange fine opplevelser på sjøen ser vi frem til. Ungene blir forhåpentlig litt flinkere til å ikke "kjede" seg for mye ombord på overfartene...

Neste helg tar vi skrittet videre...da skal det nemlig overnattes i båten...tjooohooo...jeg er spent på hvordan det skal gå ;) 

Dette er en ny verden vi prøver ut, men jeg tror det vil gå seg til ganske fort..

Ha en nydelig mandag. 

Klemmer i fleng til deg. 

 

Lørdag og dampetreff

Hei og god lørdags kveld...

Da var arbeidshelga over for denne gang.. Det var mange hyggelige folk innom på dampetreff på jobb idag... 

Jeg er en person som ikke trives veldig i eget selskap...altfor sosial, så å jobbe hos Dampmannen passer meg helt ypperlig. Vi har mange faste kunder som tar seg en kaffekopp og skravler litt og det syns jeg er så koselig. 

Som nevnt tidligere så arrangerer vi dampetreff på lørdagene i butikken. Og da pleier vi å servere noe enkelt å tygge på til kundene. 

Denne gangen serverte jeg vannmelon.. Og det var det flere som likte godt tror jeg, for fatene jeg serverte ble tomme. Jeg serverte også litt potetskruer, men idag var det nok vannmelonen som fristet mest. 

Etter jobben var det greit å få handlet litt inn for helga og siden vi skal ut med båten en tur imorgen, tenkte vi at litt grillmat var lurt å handle inn også. 

Jeg er ingen biffelsker, tvert imot. Jeg spiser gjerne alt annet enn det. Biff syns jeg er oppskrytt og jeg syns kjøttet smaker litt som lever! Idag var det ikke stort som egentlig fristet på butikken..Men, vi ble tilslutt enige  chillimarinert svinefilet. Tilbehør ble chips, saus og saftig salat.

Jeg er ekstremt glad i salat, og salat med honningmelon og vannmelon er sinnsykt digg. Uviktig tilbehør for mange, men veldig viktig for meg. 

Resten av kvelden blir det kosekveld med de yngste før de legger seg. Filmkveld med litt godis er alltid like stas her hjemme ;) 

Ha en herlig lørdags kveld. 

Klemmer i fleng. 

 

Arbeidshelg..

Hei og god fredags kveld. 

Denne helgen har jeg arbeidshelg.. og tro det eller ei, men jeg koser meg på jobb i helgene. Da arrangerer jeg dampetreff for kundene hvor nye og mer erfarne dampere møtes. Jeg serverer alltid kaffe og noe å tygge på. Siden kundene kommer tilbake hver lørdag, tar jeg det som at de setter pris på arrangementet. 

Ikke kan jeg klage på arbeidstiden heller...10-18 i ukedagene og 11-18 på lørdagene. Søndagen fri ;) 

Idag har det vært den store produksjons dagen, jeg har produsert rundt 16 liter e-juice og tappet en god del liter i små flasker. Og ennå er det mangfoldige liter til som skal tappes og merkes på jobb imorgen. 

Men, fy så "ødelagt" man blir i fingre og hender av den tappingen...alle småflaskene har små, spisse tupper som skal settes på..Og når man har satt på nærmere 400 stk, så merker man det i fingrene for å si det sånn...På slutten av dagen idag fikk jeg kramper i fingrene, så da kastet jeg inn håndkleet. Jeg får heller fortsette det prosjektet på jobb imorgen. 

Jeg ble så glad når jeg kom hjem fra jobb idag..gubbsnubben og vesla hadde stelt istand pannekaker og bacon til middag....Akkurat som jeg ønsket meg :) 

Stort sett pleier vi å gjøre som de fleste andre her i landet...å ha taco.. Taco-fredag har blitt en tradisjon kan det virke som.. Misforstå meg rett her...for jeg elsker taco og tror vel aldri jeg kan gå lei...Men, jeg hæler ikke ha det hver eneste fredag altså.. Annen hver kan gå greit evnt.. Pannekaker er noe vi sjeldent har her hjemme.. stort sett pleier barna å ønske seg det på bursdagene sine..Men, idag hadde jeg så fryktelig lyst på det.. Og heldige meg fikk det :) 

I kveld er det siste episode av Senkveld...og den har jeg planer om å få med meg. Er ikke mange episoder jeg har gått glipp av gjennom årene..Og jeg tror ikke jeg blir alene om å savne dem på tv-skjermen fremover. 

Ønsker dere en riktig god helg. 

Klemmer i fleng 

Jomfruturen

Hei og riktig god torsdag. 

Idag kan du tro det var jubel for små og store. Båten vår "Gammel nok" ble endelig sjøsatt. 

Mens guttakrutt klargjorde båten og fikk den på sjøen, fant jeg frem den gamle primusen og stekte litt pølser og kaffe til arbeidsflokken ;) 

Altså, jeg elsker denne dobbel-blusseren..den er fra 70 tallet og lever i beste velgående. Når den kommer frem, da er jeg på skikkelig kosetur. Den blussen har mannen min arvet etter sin far og de to brukte den hyppig da gubbsnubben var liten gutt. 

Den tenker jeg vi skal få masse glede av i "Gammel nok". 

Det var endel å sette seg inn i ang båten, men stefaren min ble med oss på turen, sånn at vi fikk lært det vi trenger...les: det gubbsnubben trenger... 

Jeg fikk opplæring i det jeg trengte...som kokeblussene og slikt...Det kommer til å ta laaaaaang tid før jeg tør å kjøre den båten..når vi er midtfjords kan jeg fint styre...men, ikke ellers..

Det virket som ungene koste seg godt på denne jomfruturen. Victor er en ivrig fisker, så det tok ikke lang tid før han ba oss senke farten slik at fiskestanga kunne frem ;) Det var et par napp, men ingen fisk denne gangen.. Frøkna hater fisk, men syns det er gøy å fiske.

Blussen ble testet...dog kun for litt kaffe, men fy så godt det smakte på tur. 

Blir ingen overnatting i "Gammel nok" denne helgen..jeg jobber fredag og lørdag..Men, kanskje jeg klarer å overtale gubbsnubben om overnattings fra lørdag til søndag? 

Håper dere har hatt en strålende dag. 

Klemmer i fleng.

Sliten.com

Hei og god kveld i heimen...

Fy steike...nå er jeg sliten altså... Skal si det tar på å pusse båt ...

Idag har jeg hatt to lange økter i båten..først på formiddagen mens ungene var på skolen. Gubbsnubben holdt på her hjemme med å forbarme seg over busker og kratt, samt at han har holdt på med de bilene vi skal selge. 

Endelig ble jeg ferdig med siste strøket....kjenner jeg er helt arm i hendene etter all malingen...

hahaha, kan tro jeg lo godt når gubbsnubben måtte legge seg ned på gulvet for å få det nye teppet på plass...det var SÅÅ trangt...jeg var sikker på at han ville slite med å komme seg opp igjen...

Da vi dro ut igjen i kveld, så fylte vi bilen til randen med de nye putene...De lengste putene er 2,5 m lange, så du kan tro det var trangt ;) 

Taddaaaa, og der var de endelig på plass :o) Og vi er såååå fornøyde med resultatet. Fra blodslitte og illeluktende grønne puter, til marineblå...Små anker i ryggputene og ny skumplast. "Gammel nok" (båtens navn) kledde virkelig det blå. 

Gubbsnubben ville så gjerne bytte ut de gamle båtstolene fra hvitt til marine..Og fant disse her i en butikk i Arendal. Passet perfekt til vår gamle båt. Dessuten hadde vi fått sydd to langputer som matcher stolene...snakk om flaks 

Sånn ble sluttresultatet..

Imorgen er det sjøsetting og det gleder store og små seg til. Det er meldt regn på ettermiddagen imorgen, så om det blir en liten kjøretur eller ikke vet vi ikke ennå...Men, bort fra land skal den uansett ;) 

Det har vært en lang dag og jeg kjenner godstolen rope på meg...jeg velger å avslutte her og nyter resten av kvelden med gubbsnubben. 

Ha en fin langhelg.

Klemmer i fleng til deg. 

 

#båtliv #snartpåvannet #pusserbåt

Hvor ble den av?

Kjære vene...da var jaggu kvelden her igjen..

Vet ikke helt hvor det blir av tiden jeg...syns dagen så vidt har startet før den er over igjen jeg. 

Dagen idag har gått til å male i båten...nå nærmer det seg virkelig sjøsetting her :o) 

Kalesjen har blitt avlevert til sying av nye glidelåser og den er klar om en dag eller to heldigvis.. 

Kapteinlua er klar for sin første seilas ;) Etter som jeg har forstått sjøsettes båten til torsdag denne uken..Krysser fingrene for at vi rekker det. 

Ellers idag har Luna (hunden vår) vær hos tannlegen...stakkars lille..det ble en omfattende jobb gitt...lille vennen måtte dessverre trekke flere tenner.. Tror hun må ha fått seg en real dose for hun har vært groggy i hele kveld...Ikke spist eller drukket noe siden hun kom hjem idag heller...

Litt søt med tunga på slep da stakkar....Ikke helt seg selv her. 

Siden høytrykks spyleren gikk til dundas her om dagen, måtte gubbsnubben avgårde å finne seg en ny...Og nytt leketøy må så klart testes ut ;) 

Da ble det lissom litt artigere å vaske bilene her hjemme...Vi har to biler som skal klargjøres for salg..og nå gikk vask av bil og dekk unna i en fei. 

Dagen har som sagt flydd av sted i heftig tempo idag...jeg sitter fortsatt i maleklærne..kanskje på tide å ta seg en dusj før leggetid..Ennå er det ting som gjenstår for dagen..Nye tepper til båten skal skjæres til og forhåpentligvis legges på plass i båten imorgen...Og har jeg flaksen med meg skal putene på plass imorgen også.. Vi får se hva vi rekker..gubbsnubben har avtale med bilbutikken for å hente den nye bilen sin imorgen..Og da tenker jeg han har lyst å testkjøre den en god del ;o) 

Nei, jeg får gjøre alvor av den dusjen tenker jeg...

Ha en fin kveld. 

klemmer i fleng 

Sommerfølelse.

Hei fine du. 

Dagen idag ble ikke helt som planlagt..ble ikke noe tur ut til gubbsnubben med noe godt å tygge på likevel. Begge ungene forsvant ut døra etter lunsj idag og ble borte flere timer med vennene sine. 

Siden ungene var ute og gubbnsubben opptatt med å bytte foringer på vinduene i båten, tok jeg heller en rundgang med såpe og vann her hjemme. 

Ble langt ifra ferdig, men det var vel igrunn ikke helt planen heller...Men, alle trekkene til sofaen har blitt vasket og lagt på igjen og det var jaggu meg etterlengtet... Fikk skikkelig sommerfølelse da jeg hang ut klesvaska i solveggen.

Men, vindusvask får vente til en annen dag kjenner jeg...

Etter som en av bilene her hjemme er lagt ut for salg, var det greit å få shinet opp den også, så nå mangler den bare en vask utvendig så er det klar for en ny eier evnt. 

Min svigerinne har bursdag idag, så vi er straks på farten ut døra. Venter bare på at gubbsnubben skal komme hjem, så bærer det avsted :) 

Håper alle har hatt en flott søndag i det nydelige været. 

Blogges igjen ;) 

Sjølukt og såre fingre..

Hei og god lørdags kveld til deg..

For et fantastisk vær det har vært idag. Sola har varmet skikkelig godt på kroppen. 

Dagen idag har gått til båten...pussing og grunning av diverse flater. Mens jeg har gått med pussepapir og malepensel har gubbsnubben byttet ut to utslitte og vel pensjonerte takluer..

Han har også begynt på prosjektet med bytting av foringer rundt vinduene i akterkabinen...Skrekk og gru, skal si det var en møysommelig jobb. Gammelt lim satt virkelig fast og var nærmest umulig å få bort..Det tok såpass tid at vi rakk kun det ene vinduet idag. 

Sånn i siste innspurt idag fant jeg ut at jeg ville male badet før sjøsetting likevel...Heldigvis har jeg ei maler-venninne som tok på seg den biten. Nå mangler det bare siste strøket, så er det ferdig også. 

Tar av meg hatten for den smidigheten hennes altså...hadde jeg sittet sånn og malt, hadde jeg aldri klart å reise meg igjen tror jeg...haha..

Nå er det ikke så mye som står igjen før båten er klar for sjøsetting :) og jeg gleder meg vilt til det. Tirsdag leveres kallesjen til hun som sydde alle putene, slik at at hun får byttet noen glidelåser...Når det er gjort tror jeg sannelig ikke at det skal være mer å gjøre i stand...for innen tirsdag er omme, tror jeg sannelig vi er i havn med alt. 

Gubbsnubben reiser utover i båten imorgen formiddag for å bytte et vindu eller to (av totalt 4) Og denne gangen hadde han ikke lyst å ha med barna..Det ble litt vel kjedelig for dem idag tror jeg..Vesla ønsker så gjerne å hjelpe til, men idag var det ikke så mye som passet for hennes hjelpende hender dessverre. 

Hun har blitt en kløpper til å klatre i stigen den siste uka og er rask på labben om det er noe som trengs å bære inn eller ut av båten. 

Resten av kvelden er det beina velplassert i sofaen..

Men imorgen tenker jeg ungene og jeg tar en liten tur ut til gubbsnubben når han jobber på båten og overrasker han med noe godt å tygge på ;) 

Ha en fin lørdagskveld videre folks :) 

Alt er bedre enn ingenting..

Har du noen gang tatt deg tid til å studere den flotte stranden du boltrer deg på om sommer'n? 

Eller er du mer opptatt av å kose deg og sløve'n best mulig når du først er der? 

Hvis du tar en nærmere titt, så ser du at stranden er på langt nær så vakker som den burde ha vært. 

Ifølge aftenposten så dreper plast en millioner sjøfugler hvert år!!!! Og visste du at i Stillehavet mellom Japan og Usa er det flere øyer av plastsøppel,, som i areal er flere ganger større enn hele Norge...Ikke nok med det, men alle disse plastpartiklene som tas opp av dyreplankton og kommer inn i vår næringskilde via fisk og annen sjømat. Skremmende!! Vi alle husker vel hvalen som døde med 17 kg plast i magen?! (som tau, garn, plast og plastflasker).

I følge forskere i Sveits sies det at et nylon-fiskesnøre bruker ca 600 år på å bryte ned...og de barnebleiene folk slenger fra seg bruker 450 år!! Kanskje noe å tenke på nesten gang du bytter bleie på kidden?! 

Det er ikke ukjent at hele Norge har dugnad for tiden, hvor både barnehager og skoler har Rusken-aksjon, barn og voksne går rundt i nærområdet og plukker søppel i naturen. Men, det er langt ifra nok. Jeg sier ikke at vi skal gå helt bananas og bli ekstremt miljøbevisste, men jeg syns vi alle kan ta i et tak. Hva med å plukke med deg litt søppel fra stranda når du besøker den i sommer? Og hvis du stopper en gang langs veien og ser noe søppel, så koster det deg ikke stort å røske det med deg og legge det i en søppeldunk. 

Her i huset har vi hatt kildesortering noen år nå, men ser jo det at vi kan bli langt flinkere. Bak i bilen ligger det alltid handlenett klare til bruk i matbutikken..Ikke bare sparer vi miljøet med å bruke dem, men 1kr pr pose blir endel spart iløpet av et år. 

Jeg har ikke helt kommet frem med en ide om hvordan jeg kan pakke med meg frukt uten plast i butikken, men tankegangen er der...Hvis det ikke frister å bruke matbutikkens nett, er det et hav av tøffe nett på markedet man kan velge mellom evnt. Jeg for min del har de jeg har kjøpt fra matbutikken. 

Da jeg var på kiwi og handlet isted så jeg de hadde tatt et steg videre..der hang det papp-poser kundene kunne kjøpe å bruke hvis de ønsket det..Og det syns jeg flere butikker burde begynne med. I alle år vi har feriert i Danmark, har vi aldri opplevd annet enn papirposer i matbutikkene. 

I klesbutikker har jeg opplevd over lengre tid nå at kundene må betale for posen hvis man handler klær. I begynnelsen reagerte jeg på det, men i kort ettertid forstår jeg det jo godt. Så hvis vi er på kjøpesenteret og skal handle klær/utstyr så har vi handlenett med oss. 

Største utfordringen i heimen her er restavfallet vårt...enn så lenge har vi ikke annen mulighet enn plastposer dessverre..papirposer holder ikke godt nok på fuktigheten, slik at posen går i stykker.. Hva man kan gjøre der vet jeg ikke..tips om det tas imot med stor takk. 

En gammel fjellvettregel er " det er aldri for sent å snu", og jeg syns det ligger noe i det om naturen vår også.

Om alle bidrar litt, hjelper det utrolig mye. 

 

 

(kilde Aftenposten) 

Drømmen om el bil

I et par år nå har jeg hatt lyst på el bil..Det begynte med at svigerinnen min fikk seg en Nissan Leaf..jeg syns det var skikkelig kul, og ja...jeg vet mange syns den er gørrstygg...Men, heldigvis er man forskjellige der..

Så kom Zoe på markedet..og den syns jeg nesten var ennå finere enn Leafen..Men gubbsnubben min var ikke like imponert over noen av dem som det jeg var. 

Etter å ha pendlet frem og tilbake i 2 år mellom Porsgrunn og Skien, har det blitt en god del penger til bom og diesel..I tillegg til fritidsaktiviteter for barna og andre diverse ting. 

Etter å ha argumentert for og imot om hvorfor jeg ville ha el bil, ble det til at vi bestemte oss for å ta turen innom noen forhandlere for å se litt på hva som var på markedet. Første stoppet var Nissan, der var det visst over 6mnd ventetid på den nye Leafen ifølge bilselgeren..og vi fikk beskjed at det var lurt å sette seg på venteliste så fort som mulig. Vi hadde ingen planer om å forhaste oss eller bestille noe uten å vite hvordan bilen virkelig så ut... for meg så holder det ikke å bare se bilen via reklamen på tv.. Og siden jeg er såpass lav som jeg er, så er det vesentlig om jeg ser godt nok over rattet eller ei.. 

Etter Nissan gikk turen til Bilsalongen..Der ble vi vist frem til fjorårets Bmw i3, jeg fikk prøvesittet den følte at jeg fikk god oversikt over rattet :) 

Bilen syns jeg var skikkelig funky og kul. Liten, kjapp og passet perfekt til mine behov. Før jeg visste ordet av det ble farger bestemt, felger valgt og ca leveringsdato regnet ut. (langt ifra 6mnd med andre ord) Første gangen jeg har bestilt en bil jeg faktisk aldri har prøvekjørt først..kun prøvd førersetet inne i butikken.. 

 

Jeg ble lovet bilen innen 12 uker hadde gått..Og Bilsalongen innfridde løftet innen tidsfristen. Etter 11 uker ble jeg lykkelig og stolt eier av i3 :o) 

Min er ganske så lik bildet over og jeg er sååååå fornøyd med det lille lynbæret mitt. Overraskende sprek, morsom å kjøre og en drøm å eie! Og jeg tviler sterkt på at denne i3'n blir min siste ;) 

Anbefales sterkt! 

Og til deg gubbsnubben min, TUUUUSEN TAKK

Gode tips og råd

Denne sommeren har vi tenkt å prøve oss på noe nytt..

Som nevnt tidligere så kjøpte vi båt for kort tid siden og har planer om å bruke den masse fremover. Men, denne sommeren har vi leid bobil for første gang..Denne sommeren har vi tenkt å bruke mest tid i Norge..Vi har også bestilt den årlige turen til Danmark, noe vi alltid gleder oss stort til. 

Men, tilbake til denne bobil-ferien...vi har aldri prøvd bobil før, men jeg gleder meg vilt til å prøve det. Vi har lyst å gi barna en opplevelse annet enn syden, ta frem fiskestenger og se hva annet vårt land har å by på. 

(bilde lånt fra google)

Jeg er medlem av en gruppe på facebook (oss fricampere) Og der er det mange gode tips man kan ta med seg om hvor det kan være verdt å campe. Jeg har litt lyst å prøve campinglivet utenom de typiske campingplassene..Klart vi skal campe på campingplasser også, men hovedsakelig fricamping..Noen av dere som har prøvd det og har noen gode tips å dele? Vi tenkte først og fremst å reise ned mot Kr-sand og opp mot Stavanger..Gubbsnubben har veldig lyst å besøke Prekestolen blant annet, så den skal vi få med oss på veien. Men, noe gøy for barna hadde vært supert å få tips om. Eller om dere vet om et flott område dere anbefaler en overnatting. 

Vi har en fantastisk flott natur i landet vårt og jeg syns det er synd vår familie ikke har benyttet oss så mye av den. Men, jeg håper denne sommeren vil gi en mersmak til det. 

 

Dagen idag..

God onsdags kveld. 

Idag har gubbsnubben hatt en relativt travel dag..Det er mye som skal være ferdig i hagen før 17.mai og siden jeg jobber ganske mye til tider, er det ikke alltid jeg får muligheten til å hjelpe til. Jeg skal vel ikke påstå at hagearbeid er noe jeg elsker eller bryr meg særlig om overhodet...Noe gubbsnubben ikke bryr seg stort om heldigvis. Idag har han hentet flere lass med jord og sand i tillegg til gjødsel og gressfrø. Etter vi reiv verandaen i høst har det vært en stor jordflekk her i hagen og den vil vi gjerne ha grønn igjen. 

Vesla ble stornøyd da hun kom hjem fra sfo idag...for nå var sandkassen hennes omsider fylt med ny sand å boltre seg i :) Nå mangler hun bare litt nye leker der, så tenker jeg det blir bra. 

På skolen som de yngste går på, blir de inndelt i forskjellige vennegrupper i 1.klasse, noe jeg syns er veldig ålreit. Vennegruppene er for å knytte vennskapsbånd på utsiden av skoletiden og for å lære hverandre hvor de enkelte bor. Frøkna vår er heldig som har de fleste fra barnehagen i klassen sin, men jeg syns det er flott med vennegrupper utenom den "gamle gjengen". 

Imorgen skal de treffes igjen og denne gangen er det småkaker som skal serveres. I vinter har det vært bål og grilling. Frøkna gleder seg villt til imorgen..og idag har vi bakt muffins og brownies klart til imorgen. 

Jeg er ingen mester-baker...og ikke liker jeg å bake heller egentlig...det er min søsters egenskap...Jeg er heller den som liker å eksperimentere med matlaging..Men, noe kakelignende greier blir det jo tilslutt.. Heldigvis smaker det bedre enn det ser ut ;) 

Resten av kvelden skal nytes med gubbsnubben. 

Ha en flott kveld videre. 

Vinn kampen med dampen

Røyker du? Eller har du prøvd å slutte flere ganger uten å lykkes? 

Har du noen gang vurdert å dampe for å kutte ut røyken? 

Jeg heiv meg på karusellen for over 1 år siden..tenkte jeg hadde ikke noe å tape på det likevel.. annet enn helsa mi da så klart.. 

Damping er langt mindre helseskadelig enn sigaretter er..faktisk så er det ca 96% mindre skadelige stoffet i e-sigaretter enn det er i vanlige sigaretter..Og det er ganske mye. Ikke bare lukter sigaretter vondt, men det smaker ikke noe godt heller. 

Fordelen med dampen for meg er at jeg kan velge et hav av ulike smaker jeg ønsker istedenfor tobakks smaken. Ikke bare slipper klærne mine å stinke røyk, ånden min er langt bedre og smaksløkene mine er så godt som nye :) 

Jeg trodde det skulle være ekstra vanskelig å ta seg en fest uten sigarettene, men det har gått over all forventning. Var mange som kikket litt rart på meg i starten, men det har gått seg til. Fler og fler har fått opp øynene for e-sigaretter og velger denne formen for "røyk" istedenfor. 

Mange tror man må ha store maskiner for å kunne dampe og dette er helt feil. Damp kommer i all slags former, farger og størrelser..Så noe kan passe for enhver smak. 

Nå skal ikke jeg være den som anbefaler alle og enhver til å begynne å dampe, tvert imot..Men, jeg vil anbefale dere røykere til dampen. Istedenfor å røyke. 

Nicorette har flere alternativer på markedet, men ingen av dem har vært noe for meg. Ved å dampe føler jeg at jeg fortsatt røyker, uten at jeg får i meg alle de giftige stoffene en sigarett har. Det jeg blåser ut er vanndamp og den er nærmest luktfri. Passiv damping er heller ikke skadelig for mennesker rundt deg (ifølge forskning Public Health England 2015)

Mange tror også at det å dampe er forferdelig dyrt, noe som heller ikke stemmer. Startskit kan man få fra et par hundrelapper og oppover. E-juicen man velger varierer veldig i pris...Fra 99,- og oppover..Det sies at 20ml juice tilsvarer en kartong med sigaretter, hvorvidt det stemmer helt er jeg usikker på..Men at det tilsvarer mange 20 pakninger er helt sikkert. Dagens pris på sigaretter er ca 122,- pr pkn..altså dyrere enn hva du betaler for 30ml juice til 99,- Da blir ikke regnestykket vanskelig. 

Igjen, så sier eller anbefaler jeg ingen å starte med dampen hvis du ikke røyker/snuser fra før av...Men, til dere som røyker/snuser, anbefaler jeg det på det sterkeste.

Vinn kampen med dampen :) 

(bilder lånt fra www.dampmannen.no) 

 

Gdansk for første gang.

Har du noen gang vært i Gdansk? 

Flere i vår omgangskrets reiser stadig til Gdansk på shopping og helgekos...Vi har stort sett bestandig tatt turen Danmark og stortrives der, men har hatt veldig lyst til å prøve noe nytt. En langhelg i Gdansk er betraktelig rimelig og reisetiden er relativt kort. 

Jeg har aldri vært noe særlig fan av hotell..ikke spør meg hvorfor..bare er sånn. 

Gubbsnubben fant en nettside hvor man leide ut leiligheter i Gdansk, så vi gikk for det. Når man reiser 5 stk så syns jeg det er enklere og langt bedre med egen leilighet enn flere hotellrom spredt rundt. Eller at man er samlet på samme hotellrom for den saks skyld.. Det er trangt og det blir for mange hensyn å ta når man har barn med så spredt alder som vi har. (6-18 år) 

Leiligheten vi leide hadde 2 soverom og lå i gangavstand fra den gamle byten, og passet igrunn perfekt. 

Turen vi hadde var på 4 dager, så det var litt begrenset om hva vi valgte å prioritere mens vi var der. Med 3 barn mellom 6 og 18 år, så er det mange ulike ønsker å oppfylle. Men noe rakk vi da :o) Eldstemann er glad i historie, så han hadde veldig lyst på et krigsmuseum som lå i byen. 

Historien fra krigen var vel kanskje ikke mest spennende for de yngste, men noe lærte de nå på turen. 

Noe de yngste syns var gøy, var "pariserhjulet" som sto i byen. Den kunne de gjerne kjørt opptil mange ganger mens vi var der. 

Den ene dagen vi var der tok vi taxi til nabobyen Sopot..Ifølge Tripadviser er dette en populær by å reise til. Men, jeg kan ikke si jeg helt forstår grunnen til det. Sandstranden i Sopot var helt fantastisk, men det var vel kun det de hadde å tilby (etter som vi kunne se) Nå var dette som sagt vår første tur til Gdansk og siden vi ikke er kjent der nede, så blir det fort litt sånn frem og tilbake på hva man skal finne på. Dette blir ikke siste turen vår til Gdansk, så hvis det er noen av dere som har noen gode tips, så er jeg takknemlig for det. Vi fikk et mattips via instagram mens vi var der nede. Det var en restaurant som serverte Kobebiff, så det måtte vi så klart prøve. Jeg er ingen biffelsker, så det besøket var for meg ikke verdt den stive prisen det kostet. Men gubbsnubben og 18 åringen storkoste seg med sine kjøttretter og det var visst noe av det beste de noen gang har spist.. Ikke forstår jeg det men...

Noe av det koseligste som jeg syns var med turen, var turen gjennom gamlebyen hvor de små, gamle murhusene er...trange små gater med smale hus som ligger veggivegg.. skikkelig herlig atmosfære. Jeg kan bare forestille meg hvor fine de gatene er i juletiden..skal ikke se bort i fra at det kan bli en juletur ved en senere anledning. Noen av dere som har vært der i desember? 

 

 

Jeg prøver igjen...

Hei godt folk....

Kjære vene...skal si det har gått ekstremt lang tid siden jeg sist la inn et blogginnlegg... Jeg visste det var en stund siden, men at det hadde gått SÅ lang tid var jeg ikke klar over..

Her har det skjedd ting siden sist...

Da jeg blogget sist jobbet jeg nærmest fulltid i kommunal barnehage, men de hadde visst ikke bruk for meg fra desember 16..Da gikk mitt vikariat ut. De skulle visst begynne å ta inn vikarer fra Manpower...og kun derfra. Siden jeg hadde 16 års ansinitet innen kommunen nektet jeg å registrere meg innen Manpower med andre ord. Så etter over 8 år som både sporadisk og langvarig vikar, var det visst "takk for meg". 

Hele tiden mens jeg var vikar i barnehage, jobbet jeg også hos Joker, noe som i seg selv var en hyggelig jobb, men de hadde ikke mange nok vakter, samt at det stort sett kun var helger og kvelder de hadde behov for vikar.

Men, i august 17 fikk jeg en hyggelig telefon, hvor jeg ble tilbydd en 50% fast stilling hos Dampmannen :) og der har jeg vært siden. Ting har skjedd fort siden jeg startet der igrunn... På kort tid ble jeg personalansvarlig, samt medeier i kjeden..snakk om å hoppe i det med armer og bein.. 

Og jeg legger ikke skjul på at jeg virkelig stortrives i den jobben. Og hvis jeg selv ønsker, kan jeg nærmest jobbe så mye jeg selv vil. 

Frøkna i huset startet på skolen i høst, noe som var skikkelig stas for henne. Siden hun bruker fryktelig lang tid på å bli trygg var vi veldig spente på hvordan dette ville gå. Men, vesla stortrivdes fra første sekund heldigvis. 

I høst valgte vi å selge husvogna vår på Torpevannet...tiden var inne for å finne på noe nytt...Gata vi campet i var helmaks og bedre naboer tror jeg ikke man kunne fått noe annet sted. Men, vi var litt lei av at det ikke skjedde noen endringer der etter å ha ligget der i så mange år..så da vi ble tilbydd en sum vi var fornøyde med, solgte vi. 

En ny poke er igang for oss.. fra å ha fast grunn under bena våre, har vi tatt en avgjørelse jeg aldri trodde vi skulle velge...

Vi har tatt på oss noen utfordringer som vi aldri har prøvd før, men jeg føler vi har valgt riktig og jeg gleder meg masse til vi kommer ordentlig i gang...Veien er så vidt startet og jeg tror det kan bli mye jobb fremover..Men, fy så spennende det skal bli. 

Vi har nemlig kjøpt oss båt..

Vi har hatt småbåt tidligere, men aldri i nærheten av denne størrelsen...den er gammel, men en stødig og god båt. Stefaren min tok oss med på en båttur i høst og vi alle syns det var utrolig deilig å være på sjøen. Men, aldri trodde vi at dette skulle bli vår nye "greie" 

Båten er idag under opp-pussing...Selv om putene ser hele og fine ut, var de langt ifra hele..Under var alt av sømmer gått og putene var så gamle og illeluktende...så ny skumgummi er kjøpt inn og malen er levert ei sydame. Hvis alt går etter planen, så er de ferdige i slutten av denne uka :) 

Jeg gleder meg til putene kommer med ny farge..det vil bli endel pussing her og der fremover, men jeg tror dette vil bli veldig bra tilslutt. Snart skal båten sjøsettes og vi er klare for nye opplevelser. 

Takk for at du tok deg tid til å lese :o) 

Klemmer i fleng fra meg