et godt steg nærmere ferdig....

Hei og god onsdag.

Dagen idag har gått non stop igrunn...jeg jobbet først til 15.30. Rakk å være hjemme ca kvarter før vi alle kastet oss i bilen mot byen. Første stopp var flisbuttikken for å se om vi fant noen fliser til badet i hybelleiligheten vår...Når vi hadde funnet dem vi ville ha, så vi de også hadde flisplater til kjøkkenbenken..så vi dro med noen av dem i samme slengen...Så da har vi resten av alt vi trenger for å bli ferdige der nede :) Fliskjøpet gikk faktisk unna på under 15 minutter, så det må være rekord for gubbsnubben og meg altå..for vi pleier aldri å bli enige om sånt så kjapt..som regel pleier snobben å be meg bestemme for å bli ferdig...men idag ble vi enige gitt ;) Etter det kjøpet var ferdig, gikk turen til kjøpesenteret..vesla hadde behov for pensko..kan tro hun koste seg..hun elsker shopping og var ei skikkelig blidfis hele tiden i byen. Det endte med 3 par sko, Elsa flette, penkåpe, truser og strømpebukser..Dagens høydare var nok Elsa fletta og glitterskoene i Elsa serien..Skjønningene ville egentlig sove med alt på seg når hun la seg i kveld..men, det står fint å venter på henne til imorgen isteden.

Hun er ikke helt i form stakkars..reiste hjem igår med feber og ekkel hoste. Hadde litt feber til morningen idag også, men feberfri nå i kveld heldigvis. Men, det blir en skoledag hjemme med pappsen sin imorgen da..så kan hun jo få leke seg litt med de nye tingene sine ;)

Imorgen blir det langdag på meg..først jobbe i barnehagen fra 8-15, så bærer veien til Joker og jobbe 16-20.30 Jaggu godt man ikke gjør det hver dag for så si det sånn...Noe sier meg det kan bli tidlig kvelden idag..

Håper du har en fiiiiin kveld. 

Mett i magen og fødeavdelingen...

Hei fine deg.

Her sitter jeg ganske så mett av masse deilig kake..vi har hatt familieselskap her hjemme idag. Planen var at jeg skulle ha fri idag, men ble ringt etter imorges om jeg kunne jobbe likevel. Og glad er jeg for det så klart...og ennå mer glad var jeg for at jeg tok det lure valget om å bake kaka ferdig igår kveld...for ellers hadde jeg ikke rukket baksten innen selskapet idag ;) Og snille gubbsnubben min hadde i tillegg fiksa marsipankake til selskapet også..Så det var ikke manko på søtsakene kan du si..

Begge kakene fikk bein å gå på, så det var jo koselig at det falt i smak hos gjestene. Ekstra stas er at kaka mi forsvant det mest av ;) Så den kan jeg med sikkerhet prøve meg på igjen en annen gang også. Det var ikke mer avansert enn gulrotkake..men om det er lov å skryte litt av seg selv, så var den veldig god faktisk :) Heldig er jeg som fikk mange fine blomster og gaver idag også.

 

På tv´n i bakgrunnen er det fødeavdelingen på kanal 5. Jeg blir så fascinert av sånne programmer og kan vel aldri se meg mett på barn som blir født.. Men, Gud hjelpe meg så glad jeg er for at jeg er ferdig med sånne ting!!!

Så planen frem til leggetid er å eie fjernkontrollen frem til gubbsnubben kommer hjem fra kino..Og så er det natta tenker jeg..

Jobb 7.30 venter imorgen :)

Ha en flotters kveld :) 

Fordi det smaker godt...

Hei og god søndags kveld.

Da var man endelig hjemme igjen etter en hektisk kveldsvakt på Joker. Kan vel ikke påstå annet enn at dagen/kvelden har gått rimelig kjapt idag. Men, sånt er bare gøy. Liker det når det går unna i svingene på jobb, vakta går så fort atte fy. Bonusen med søndags vakt er gjengen på jobb, alltid like artig å jobbe med dem.

Jeg merker det i beina at det har vært masse kunder innom..de banker og verker fra tærne og hele veien opp..(godt å kjenne man lever) haha. Hjemme er det stille og rolig..de yngste har lagt seg for lengst, tenåringen lever seg inn i dataverdenen og gubbsnubben gjør siste finishen i hybelleiligheten nede..(gulvleggeren kommer imorgen tidlig) Så nå er det ikke mye som gjenstår der nede heldigvis. Vil tippe at nevøen min kan flytte inn iløpet av 3 uker eller noe ;) Jeg dro med meg noen kanelboller fra jobb isted, så du kan jo tro tenåringen ble glad ;) De er farlig gode!!! Nesten avhengighetsdannende! 

Så det ble en bolle på husmusa også gitt ;) Mmmmmmh, Det beste av alt...er at de er helt ferske..på jobben steker vi utover hele vakta...

Så Roger, takk for at du smører skikkelig godt på dem ;) Love ya!!

Resten av kvelden blir det godstolen...hvile beina og klargjøre seg for seinvakt i barnehagen imorgen :)

God kveld til deg. 

Tupper på gården

Hei og god lørdags formiddag...

Siden jeg ble hjemme alene igår kveld, benyttet jeg sjansen å ta turen på bøgda og besøke søs og gubben hennes. Det har blitt så koselig der ute, med blomstergrupper rundt om kring, kjøkkenhage og tuppehus. Tuppehus og kjøkkenhage hører lissom med på en gård syns jeg..Og søs hadde lyst å prøve å ha det.

Hun har aldri hatt verken tupper eller kjøkkenhage..Men, skal si søs har fått det til. Syns hun har vært skikkelig flink jeg. Hun er opprinnelig en byjente som har funnet kjærligheten med en herlig bonde. Selv om hun er oppvokst i byen, har hun alltid hatt en forkjærlighet til naturen, og kunne vel egentlig ikke kommet til en bedre plass enn i Bjørkedalen :) Jeg er og blir en byjente..Selv om jeg syns gårdslivet virker idyllisk, er det ikke noe for meg. Jeg er glad i dyr og syns det er spennende med sauer, kuer og høner, men må nok innrømme at jeg er nok litt for pysete til å leve blant det. Jeg er ikke redd for å bli skitten, eller for å ta i et tak.

Men gårdslivet går nok langt over mine evner. Det er hardt arbeid og det er alltids noe å gjøre/utbedre. Dyra trenger sitt og det samme gjør selve gården. Men, det er utrolig koselig å være på besøk, skravle litt  og selvfølgelig  mate dyrene. Kuene og sauene er på beite, så de traff jeg ikke igår, men tuppene var der ;) Siste bilde er av sjefen sjæl..hanefar som holder et godt øye med alle damene sine. Søs har fått de brune tuppene tamme, så de kommer til deg for å få litt kos..var jo så koselig. Men han hanefar, han holder god avstand og passer godt på..Tuppene har blitt så store nå at de fleste har så smått begynt å legge egg og det er jo litt kult syns jeg.

Her  går ferden snart på jobb, men hadde litt lyst å ta turen innom bloggen for å ønske dere alle en god lørdag.

Og er du i Skien er du hjertelig velkommen til Joker Duestien, der sitter det nemlig ei skikkelig blidfis bak kassa, og den blidfisen, det er meg ;)

Håper vi sees. 

Så stas med bursdag.

Hei og god fredags kveld. Fy fillern så koselig det er å ha bursdag :)

Dagen er for det meste tilbrakt på jobben i barnehagen..Det var jo ikke no stress, tvert imot. Har jo vært så utrolig koselig å feire bursdagen sin på jobb. Med en så herlig gjeng som har overøst meg med bursdagsklemmer, bursdagssang og gode smil hele dagen. Ikke nok med det, men de hadde stelt istand superkos på pauserommet også. Fruktfat, is, og sjokoladekake..og de som har bursdag får 1 times pause. Makan, du snakker om herlig dag!

Nå skal det sies at det alltid vanker gode smil på arbeidsplassen min altså, så det var så klart ikke noe særpreget for dagen. Og latteren henger alltid løst i veggene. Men, klart det er ekstra stas når man har bursdag i tillegg :)

Pakker ble det idag også gitt... Gubbsnubben er en kjekk liten luring han..alltids noe på lur til konemor..Da jeg sto opp imorges lå det 3 pakker så fint på kjøkkenbenken fra ungene...haha..ikke vanskelig å se at det var pakket inn melkesjokolade i dem (jeg er en sjokoman) Så sjokolade smaker alltid godt ,) 

Disse kunstige blomstene har jeg sikla på i flere uker nå...men syns det har vært i overkant dyre. I håp om å finne dem rimeligere, har jeg saumfart nettet for å finne noen, uten hell...Jeg trodde de het pioner...noe de ikke gjør visst..så kanskje ikke så rart jeg aldri fant dem..Men, nå trenger jeg ikke leite lenger..for nå står de så fint her i stua vår..Gubbsnubben hadde kjøpt de 3 siste i butikken i gave til meg :) Wiiiiiiii, og jeg er kjempe glad for det. Her i huset bestemmer jubilanten dagens middag, men siden vi ikke skulle ha noe familieselskap idag, så lurte gubbsnubben om pizza hadde kunnet friste ganen..Noe den klart gjorde. Dagens meny-vinnere ble spicy pepperoni og taco pizza..Mmmmmmh. Planen for helga var egentlig at vi skulle på campen og nyte en av de siste helgene som er igjen denne sesongen..men pga sykdom på Joker ble det arbeidshelg på meg istedenfor. Så gubbsnubben og de to yngste barna har tatt turen utover og blir til imorgen.

Jeg "rømmer" huset og tar turen til storesøster i kveld. Altfor lenge siden vi har sett hverandre nå syns jeg. Blir spennende å høre om turen de hadde til Kroatia nå i august.

Det er fredag og frihelg for mange.

Kos dere alle sammen, enten du har fri eller ei :) 

Hipp hurra!!!

Er det lov å heie litt på seg selv??? What ever....Jeg gjør det idag ihvertfall.  

For dagen er miiiiiin, fra jeg lukker opp øynene på morgene og frem til jeg lukker dem om kvelden. Bursdag er stas, den er helt spesielt...og den er kun din egen. Her i huset er det ihvertfall sånn...bursdags"barnet" eier hele dagen!! Så da er det klart det er ekstra stas å ha bursdag her i huset... Hipp, hipp hurra :) 

Ååååååh, for en dag..

Hei fininger og riktig god kveld i heimen.

Åh, for en dag det har vært.. Gubbsnubben og jeg har feiret 15 års bryllupsdag idag..tenk så fort de årene har gått...gleder meg til de neste 15. Dagen idag har vært super! Jeg har blitt godt skjemt bort av mannen min gjennom disse årene og han slutter tydeligvis aldri å overraske kona si. Gaven idag satte meg godt ut..først fikk jeg en herlig bukket blomster.Men, han hadde ikke gitt seg med det...han hadde fått lurt inn en gave i skjult også den luringen.En Applewatch!!!! Du snakker om å være gal...jeg ble helt satt ut jeg. Blomstene holdt i massevis og jeg forventet ikke noe mer enn det..Men, skal si jeg ble hoppende glad for applewatchen altså!!! Jeg har elsket den siden jeg så den første gangen i butikken..det hadde gubbsnubben husket på..Og det er flere måneder siden..Så da ble det noen gledestårer må jeg innrømme...Gaven fra meg idag var en kveld ute, kun gubbsnubben og meg..

 Svigermor var snill og satt barnevakt for oss idag, sånn at vi fikk luftet oss litt på kvelden. Vi gikk på Osebro og spiste en 3 retters..så man kan trygt si man ble godt stappa ;) Forerretten var hvitløksmarinert scampi, med sala og hvitløksbrød. Smakte langt bedre enn det ser ut.Bildet av hovedretten sier mer enn nok hvor god den var kan man vel trygt si...glemte helt å ta bilde når jeg fikk den servert...snadder!!! Indrefilet med rotgrønnsaker, to typer sauser og fløtepoteter. MmmmmhNår man ikke klarer å bestemme seg for hvilken dessert man ønsker seg..sa har man mulighet å få en kombinasjon av 3 desserter i miniatyr...noe jeg da valgte meg. "Cupcake", sjokoladefondant med saus og cremebrule ble resultatet da :) Alt i alt, en skikkelig god og ikke minst veldig hyggelig middag. Med verdens beste selskap!!

Her er  det natta om få strakser...opp 6.30 imorgen og gjøre seg klar til jobb..

Imorgen har jeg bursdag..så da lurer jeg fælt på hva gubbsnubben har funnet på da...Håper han har latt det være egentlig, for klokka og blomstene holder i bøtter og spann :)

Sove godt alle sammen, så blogges det nok snart igjen. Knusekos til alle sammen. 

15 års bryllupsdag.

Til verdens flotteste og hotteste mann :) 

At jeg som 15 åring drømte om deg som min mann og at det faktisk skulle gå i oppfyllelse ville jeg aldri ha trodd. Det tok riktignok noen år før du ble min og selv om vi i venneflokken levde hver våres liv i tenårene, hadde du alltid en helt spesiell plass i mitt hjerte.. Det er noe helt spesielt med deg gubbsnubben min, noe ekte, så godt og trygt.  

Tenk at vi har vært gift i 15 år allerede. Du er mannen i mitt liv og jeg har lyst å dele noen ord om hvorfor du er gubbsnubben min.  

Du er mann med stor M, du er robust og stødig med begge beina planta godt i jorda. Du har et smittende humør og sprer så mye glede rundt deg. Med din syke humor får du alle til å le med deg. Når jeg er i dårlig humør, vet du alltid hvordan du skal snu det på topp igjen. 
Du og jeg deler alt, på godt og vondt. Du er min klippe når jeg trenger det. Du er åpen og ærlig og du har en varme som smitter over på de fleste. Det har vist seg mang en gang at du er en superkunstner, for det er vel ikke en ting du ikke klarer å fikse. 
Du har alltid en god kommentar på lur og alle liker å omgås deg! Du er omsorgsfull og kjærlig, ungene og jeg er så ufattelig glad i deg. 

Du er ekte og prøver aldri å være en annen enn den du er! Det er så herlig å være samen med deg! Du er leken og morsom, på din egen spesielle måte ;) Du sier sjelden nei, så du har skjemt meg godt bort! Du setter familien vår alltid først, og du øser rundt deg med kjærlighet til familie og venner. 
Du viser meg tillit, gir meg trygghet, ubetinget støtte og kjærlighet. Og jeg er deg evig takknemlig for det. 

 


 


Er jo ikke noe rart at jeg giftet meg med deg! Gratulerer så masse med bryllupsdagen vår snubben min, disse 15 årene har gått som en drøm og jeg gleder meg til våre neste 15 år!

Sammen klarer vi alt :) 

 Jeg elsker deg gubbsnubben min. 

 

Lillelørdag...

Hei og god kveld i heimen.

Dagen idag har for det meste gått til jobb igrunn...Jeg hadde seinvakt idag, så jeg var ferdig kl 17. Gubbsnubben hadde ingen store ønsker å lage middag idag, så vi tok det kjapt og enkel..turen gikk til Burger King..til ungenes store glede. Innimellom syns vi det er greit å ta en slik middag, men det er ikke ofte vi gjør det. Ikke syns jeg det smaker særlig heller egentlig...de første ryggene smaker godt siden man er sulten lissom..men ettersom man tygger seg igjennom, så blir smaken mer og mer vissen syns jeg.

Nei du, lenge leve hjemmelaget mat isteden. Vi har lagd hjemmelagde burgere og brød hjemme noen ganger og jeg vil si de smaker 1000 ganger bedre enn de burgersjappene sine. Men, som sagt..en gang innimellom går det helt greit. Merker på kroppen idag at jeg er sliten etter gårdsdagen, det tæret visst mer på enn jeg først trodde.

Sovnet som en stein da jeg la meg igår kveld og sleit virkelig å stå opp når klokka ringte idag morges. Men, dagen på jobb har flydd som en lek idag, hjelper så godt med en herlig gjeng med skjønne barn og et herlig knippe med flotte kollegaer :) Men, når klokka slo 17 idag, virket det som om lufta gikk ut meg gitt...Jaja..sånn er det bare noen dager. Vesla er i seng og junior står snart for tur.

Godstolen blir sikkert like god i kveld som den var igår ;) Ikke store oppdateringen fra denne fronten idag, men en liten hilsen ble det jo ;) 

Ønsker dere en fin onsdags kveld. 

Klem til dere😘

Vel overstått.

God kveld fra godstolen. Da er minnestunden vel overstått.

Er det lov å si at en minnestund var hyggelig? For det var nettopp det den var. Det virket som alle slappet godt av, og koste seg sammen. På skjenken sto bildet av svigerfar med tente lys og "speidet" utover oss alle sammen.

Jeg tror han hadde satt pris på måten vi gjorde ting på. Det var en fin, men merksnodig begravelse, med tanke på at svigerfar ikke ønsket noen seremoni. Han ønsket å kremeres og legges på en gravlund uten gravstein. Og han fikk det slik han ønsket :)

Han hadde en formening om at man ikke trenger en gravplass for å minnes de som går før oss og jeg kan egentlig ikke være mer enig i det. Man trenger ikke gå på kirkegården for å tenke på de som er døde, det er ikke der man minnes. Det er hjemme eller nær der hvor den avdøde har vært. Det kan være hjemme hos de etterlatte, eller på plasser hvor du har vært med den avdøde. Det er gjerne der man finner de gamle minnene frem.

Noen finner god trøst å vandre på kirkegården og stelle ved graven, men det er ikke for alle. Jeg har aldri opplevd begravelse på denne måten, men jeg syns den var utrolig fin og personlig. En dag vi alle har gruet oss til er over, og jeg er lettet at dette kapittelet er ferdig.

Det var en verdig avslutning for en fantastisk flott mann. 

Klappet og klart for morgendagen..

Hei sveis..ble litt sen oppdatering fra denne fronten idag men...Her hjemme har dagen og kvelden gått til klargjøring for morgendagen. Min gode svigerfar skal bisettes imorgen, og minnestunden skal være her hjemme hos oss. Da syns jeg det er på sin plass at heimen er relativt ren og pen.

Ikke det at jeg tror noen hadde brydd seg om det var litt slengt her og der...men hodet mitt takler ikke at det slenger. Særlig på en slik dag. Her bor det 3 barn og 2 voksne med en hund, så det er klart det merkes at det leves i dette huset. Men, jeg syns nå det er deilig å kunne ha det rent og pent også. Mest av alt liker jeg det vel når det er ryddig og ting ligger på plassene sine, slik at det letter er å finne det frem igjen. I mitt hode, så er det vel stort sett bare jeg som ser rotet også ;)

Svigerfar var en god mann, en skikkelig multikunstner når kroppen lystret han etter egne ønsker. Da svigers hadde huset, var det stadig noe han fikset på. Han var nøye, ryddig og strukturert. Alt hadde sin plass hos han :) Han hadde så god latter, en skikkelig skøyer med stort glimt i øyet. Men han kunne si fra om det var noe, han var sta og til tider egenrådig selv om han ble motbevist svart på hvitt.

Svigerfar ble syk for mange år siden og levde de siste årene sine med store smerter. Hvor smertefullt det enn var,  ville han ikke vise det. Selv om det er fryktelig trist at han er borte, er jeg samtidig glad på hans vegne. Han er omsider smertefri og har det godt der han nå er. For de som tror på et liv etter døden, så trøster jeg meg med tanken på at svigerfar nå lever livet til fulle, smertefri og med en kropp som fungerer som den skal. Og med seg på sin reise har han pappaen min ved sin side. Sammen vil jeg tro de har dagene fulle med ablegøyer med oss som er igjen her hjemme.  

La helligdagen være hellig...?!

Vel, ikke her i huset ihvertfall...her er det husvask som gjelder...vinduene i hele første etg er nå tatt inn og utvendig..Utrolig deilig...sola skinner og husfrua har egentlig veldig lyst å bytte gardiner også..Når man først er igang her lissom ;) Meeeeen...skal være flink...og la det vente litt til...Vinduene oppe er straks ferdige også..Det gamle tranchebordet er børstet støv av og funnet frem fra boden..så da er det plassert også..VG lista på Spotify spiller for full guffe og jeg storkoser meg. Gubbsnubben har tatt med bikkja og de yngste barna på skogstur..

Mor er hjemme alene og nyter lukten av salmiakk og ajax! Som nevnt tidligere i bloggen, så venter vi huset fullt på tirsdagen, blir rundt 20 stk her, så da liker jeg at huset skinner litt ekstra. Kommer sikkert til å se ut som et takras etterpå, men det får så være. Den tid, den sorg ;) 

Siden det ikke er lov å klippe plenen på søndager her i Norge, så får det vente til i morgen...da er det gubbsnubben som får oppdraget for jeg skal på jobb først på dagen, så er det hjem og bake til tirsdagen. Det er Oreo på menyen, noe som stort sett alltid faller i god smak her hjemme.

Snublet bare innom for å si hei, musikken og vaskebøtta roper på meg..

Men, vi blogges igjen snart ;)

Klem til deg. 

Familiedag.

Hei og god lørdag til deg. Dagen idag ble litt annerledes enn vi først hadde tenkt, men den ble veldig koselig likevel. Planen var at vesla skulle bli med noen familiemedlemmer på stevnet i SKien og kjøre masse karuseller...Men, så ble den avtalen avlyst i siste timen..Victor og jeg hadde tenkt oss på kino med ei venninne og hennes barn mens vesla var å kjørte karuseller.

Siden det ikke ble noe tivoli på vesla, ble gubbsnubben og henne med oss andre på kino isteden. Så da ble vi en god gjeng på 8 på kino og så Istdid 5.

Victor hadde egentlig ønsket seg å se den til bursdagen i juli, men av mange grunner jeg ikke kommer på nå, så ble det lissom aldri tid til det. (Eller ble ikke prioritert siden han ikke nevnte noe mer om den). Men, idag fikk vi sett den endelig...Men, nå må vel istid filmene være et avsluttet kapittel...nå syns jeg de har melka kua tom...Jeg ble vel igrunn forsynt etter å ha sett nr 3..Jeg syns sånne filmer er utrolig morsomme og storkoser meg fra begynnelse til slutt...Idag hadde jeg mest lyst å gå ut etter 30 min..Ungene storkoste seg og lo høylytt fra den startet, så da er jo hensikten nådd tross alt ;) 

Nedtellingen unnagjort for denne gang

Hei og god fredag til deg.

I dag skulle jeg egentlig vært den fornuftige husmora og vaske flere vinduer her hjemme..Men, den gang ei. Det ble heller en kosemose dag med eldste niesa mi, med kaffeslabras og skravlings. Utrolig koselig var det. Ikke så ofte vi gjør det, så det er ekstra stas når vi får muligheten til det.

Idag slutter nedtellingen for denne gang. I kveld kommer gubbsnubben hjem fra sjøen og vi her hjemme gleder oss masse til å få nestkommandøren hjem ;) Dette var siste turen hans ut for en god stund, for når friperioden hans er over, så bærer til avsted til Bergen med han. Da skal han ukependle noen måneder...BAH!!!! Liker ikke...

Jeg syns det blir så stressende å ha han borte i ukedagene og hjemme i helgene..Jeg er et vanedyr og liker best 2 uker på og 4 uker av. Bedre kvalitetstid blir det også ut av det syns jeg, samt at jeg føler at han blir å gå glipp av så mye av det som skjer med oss andre i ukedagene. Vet han bare er en telefonsamtale unna, men det blir lissom ikke helt det samme syns jeg. Hjemme er det fritidsaktiviteter for barna, foreldremøter osv og det er alltid på ukedager.

Jeg har alltid blitt så stressa i starten av landperioden hans, særlig når jeg hadde fast stilling i kommunen med masse kveldsvakter. Den barnevaktsordningen var alltid like vanskelig når gutta var mindre. Nå er vi heldige med at husets 16 åring stiller opp..Etter jeg valgte å si opp jobben min, har jeg ikke lenger vakter til 22/23 tiden, så da blir det straks litt lettere å få barnevakt. Det er stor forskjell på å slutte kl 20 og slutte kl 23..

Men, detta har vi vært gjennom mange ganger før, så det blir helt sikkert å gå like bra denne gangen også...bare jeg som må lære meg å stresse ned noen hakk ;)

Først og fremst skal vi nyte de 4 ukene han skal være hjemme her med oss :)  

Skjer hver gang...

Hvis det begynner å regne i Porsgrunn idag, så må jeg bare beklage....for det er min feil.

Jeg har begynt med vindusvasken utvendig her hjemme..og hva er vel mer typisk enn at det begynner å regne...Hver forbasket gang skjer det...Ikke at jeg har så fryktelig lyst på regn altså, men vinduene trenger sårt en vask..regn eller ei...det MÅ bli gjort. Og det er ikke tull engang...jeg hadde såvidt gjort meg halvveis med første vindu, så mørkner skyene til her oppe!!! Hva gir du meg lissom?! Det kan se ut som det vil bli endel regn fremover, takket være meg...for da sola lyste gjennom vinduene i stua, så virket de grå..Ikke nok med det, men fra 0 til 1,5 m over bakken er det fingermerker..OVERALT..For det er i den høyden vesla her hjemme rekker opp til sånn ca..Muligens litt i tidligste laget for julerengjøringen, med vask av vegger, men noe må gjøres. Heldigvis er jeg ganske så flink til å "jukse"..Er utrolig kjekt med sviffer støvmopp altså..sveipe over med den før en fuktig klut avslutter jobben..Men, det får komme i andre omgang...vinduene først.

Har "bare" 20 vinduer i første etg å kose meg med først. De 8 i 2.etg må nesten gubbsnubben ta seg av..de tør jeg ikke prøve meg på. Han glupingen vi kjøpte huset av tenkte i særlig smart da han satt inn vinduer her..for alle vinduene i huset kan kun gå utover...og jeg tør ikke henge i vinduskarmen for å vaske de på utsiden.

Gubbsnubben har nerver av stål, så han pleier å ta seg av de vinduene oppe :) Ikke at jeg liker at han gjør den jobben altså..superflink er han, men jeg syns det er skummelt med de vinduene.

Så det er ikke for ingenting at vindusvask ikke står på planen ofte her hjemme. 

Tygd og spytta ut...

Hei og god kveld.

Dagen idag har vært utrolig koselig, men samtidig fryktelig lang...Jeg har jobbet i barnehagen idag og hatt det skikkelig fint med smått og stort. Vi har vært ute hele dagen, bortsett fra under måltidene. Vepsen er no skikkelig dritt på denne årstiden..og med 17 barn og passe på ang innpåslitne veps på brødskivene, fant vi ut at det var lurt å spise i fred inne. Det var vel 23 grader ute idag og ikke særlig nevneverdig vind å finne..så det har vært litt for varmt for meg idag må jeg innrømme.

Selv om jeg syns det er deilig med sol og varme, ble det litt i overkant for meg idag. Så når jeg kom hjem i ettermiddag nærmest ropte senga på meg. Verket i hele kroppen og det virket som om hodet mitt ikke helt hang fast der det skulle. Følte meg rett og slett ferdig tygd og spytta ut igjen!! Jeg slang meg på senga, men de yngste barna likte ikke det noe særlig..så det ble med 15 minutters ryggstrekk før jeg måtte gi opp. Da sto de så kjekt på hver sin kant av senga og sladret på hverandre. Ikke spør meg om hva, for det klarte jeg ikke få med meg.Ganske passende bilde for dagen syns jeg. 

Stoffskifte kan være noe skikkelig herk til tider...men, det er godt at det finns flere solskinnsdager enn regnværsdager ;) 

Frøkna fikk besøk av ei nabojente, så de ble opptatt med sitt og 9 åringen forsvant på sykkelen til noen venner. (At de ikke kunne funnet på det litt før lissom). Men, det virket som de 15 minuttene hjalp litt på kropp og sinn..for hodet fant sin plass igjen..Men, noe avansert middag var det ikke overskudd til idag..latmanns-middag...speilegg og brødskiver, og hjemmelaget juice. Idag var det bare en sånn dag! I kveld har jeg hatt koselig besøk av verdens herligste svigermor. Hun har vært oppom med mange fine gardiner, noen som jeg skal sy om til hybelleiligheten vår og noen tenkte jeg å høre med ei venninne som snart skal flytte. Utrolig kjekt med gjenbruk altså :)

De yngste barna er vel plassert i hver sin seng, så da er det vel greit å begynne på litt nister til imorgen..skal jobbe imorgen tidlig, så da er det deilig å ha nistene ferdige. Kun 2 dager til gubbsnubben kommer hjem, og det skal bli utrolig deilig!

Ha en god kveld.

Så blogges det snart igjen. 

God morgen


God morgen fintfolk.

Her er man oppe før fuglene fiser...dagen startet 5.45..Hva gjør man ikke for å få litt alenetid på morgenen ;) 2 kaffekopper og dagens nyheter er inntatt.

Ungene sitter nå å spiser frokost før det er tid for jobb, skole og barnehage. Det er lillelørdag..og kun 2 dager til gubbsnubben kommer hjem igjen. Hjertet gledes!!!! Sola er hengt opp og det blir varmt og deilig idag. 

Snublet bare innom for å ønske deg en fantastisk dag i sola :)

Nyt de siste varme dagene.

Klem til deg. 

Når ungdommen lager mat...

Jeg er glad husets 16 åring har næringsvett og evne til å fore seg selv, men fy så mye rot det blir..Han sprer seg godt rundt hele kjøkkenet. Hvordan det er fysisk mulig å bruke 3 meter benkplass for å lage seg kveldsmat, det fatter jeg bare ikke.. Er som om ingenting kan ligge på samme sted på benken..Alt spres utover! 

Igår "tømte" han mannehula si også, med alt slags kopper og kar, for ikke glemme tomgods..Og på få strakser ble oppvaskmaskinen full også..Ikke rart det stadig er tomt for glasset i skapet..De befinner seg nemlig en etasje opp! "Slapp av, jeg skal rydde det" Gud, bedre hvor mange ganger jeg hører den setningen der....Jeg er sånn av natur at sånne ting skulle helst vært fiksa igår...ikke om en time. Og som regel står det der fortsatt etter en time også..Så da ender det med at husmusa gjør jobben selv..

I det siste har jeg byttet taktikk...da flyr jeg etter som en halvdrita veps og ber han/de rydde etter seg. Er han/de oppe, ja, får de komme ned og rydde. "Skal bare", "vent litt da" funker ikke. Føler meg som den verste hurpa der jeg "flyr" etter dem og kjaser og maser. Nå skal det vel sies at jeg driver ikke å jager dem rundt altså...bare sånn at ting ikke kan misforstås her. 

Det er noe som heter å velge sine kamper, og for noen så er det liten vits å bruke tiden på å mase på ungene for å rydde opp. Men, hvordan skal de da lære? Skal man vente til de blir gamle og flytter ut...er det først da de bør lære?

Jeg skal ærlig innrømme det at jeg har ved flere anledninger kastet leker jeg har funnet rundt omkring her hjemme...Men, det er da etter 100 advarsler om jeg vil gjøre det om de ikke rydder opp etter seg. Og alle vet at tomme trusler ikke funker i lengden. Når man har barn på 5,9 og 16 år syns jeg man kan forvente at de kan rydde opp det meste etter seg. Klart man kan glemme seg innimellom..ser jo bare på meg selv. Jeg også kan rote, og kan ikke forvente at ungene alltid skal huske på ting. Men, etter gjentatte beskjeder syns jeg ikke det finns noen unnskyldninger. 

Storfint besøk på jobben.

Hei og god kveld. Idag kan du tro jeg hadde storfint besøk på jobben. Victor ble med meg på jobb idag og var mer enn villig til å strekke ut en arm...eller to..

Idag fikk han ansvaret for å fremme varene i hyllene og påfylling av brus. Noe han klarte med glans (så klart) Ikke vanskelig å be i det hele tatt han der ;) Men, jeg burde vel være glad for han ikke blir med meg på hver dag...for det kunne fort blitt veldig dyrt...man blir sulten av å jobbe, og er man i en butikk så er det altfor mange gode fristelser å velge mellom...En is mellom slagene var absolutt på sin plass. Papptjenesten ble det litt verre med..for det ble mer artig å hoppe i dunken enn det var å fylle den med papp ;)Junior storkoste seg på Joker idag..og sa at han håper han kan bli med flere ganger ;) Poden er i seng og stornøyd med egen arbeidsinnsats, noe han har god grunn til.

Skolen er igang...nye bøker skal ha bokbind på..så her er det bare å finne frem alt utstyret og sette igang...

Håper du får en finfin kveld videre. Klem til deg. 

Alle burde hatt sin egen "Gunda"

Jeg er ikke lat eller giddalaus, men elsker det når ting kan gjøres enklere for min egen vinning. Som nevnt mange ganger i bloggen, så er vi 5 personer og en hund som bor her hjemme...Og alle legger vi igjen endel spor etter oss...Med spor, tenker jeg da særlig på gris og slikt..Til bursdagen min ifjor var jeg så heldig at jeg fikk en robotstøvsuger av gubbsnubben min :)

Noen der ute syns kanskje at det var en veldig upersonlig gave å få, mens jeg derimot kunne ha jublet høyere av glede. Det som er så kjekt med Gunda (som jeg da har døpt henne) er at jeg kan forhåndstille tidspunkt og dager jeg ønsker at hun skal ta i et skippertak her hjemme. Stort sett pleier det å være mens vi andre er på skole/jobb, så er det så fint når vi kommer hjem igjen :) Så lenge det varer da...Noen ganger samarbeider Gunda og jeg også, sånn som idag...Jeg ventet en rørlegger som skulle komme å styre nede i hybelleiligheten og jeg ville gjerne bli ferdig med støvsugingen for idag.Helst da før rørlegger'n kom. Så da var det bare sette Gunda igang, så var vi igang. 

Kjekt ikke sant?! Resultatet blir klart best når man gjør jobben selv..Men til daglig bruk er Gunda helt ypperlig å ha i huset. 

Frøken luring...

Idag var det ei frøken som var særdeles vanskelig å få opp av senga...det viste seg det at vesla lå våken etter at jeg kom hjem igår kveld..Musestille har hun styret rundt på rommet sitt uten at jeg fikk høre det. Det var først når jeg skulle legge meg at jeg hørte noen lyder fra rommet hennes. Jeg var på badet for å finne frem klærne for morgendagen da jeg hørte henne..Luringen hadde tatt på seg raggsokker, så jeg ikke skulle høre tassingen hennes over gulvet..Greia er det at frøkna har aldri vært særlig opptatt av rommet sitt, vil helst ikke leke der overhodet..kun nede blant oss andre. Hun drasser med seg leker overalt og kan til nød leke bittelitt med det...ellers ligger lekene å støver ned på rommet hennes...stort sett sistnevnte..Men, når hun har lagt seg...nei da er det tid for å leke...For da passer det best for henne..hvorfor sove når man kan leke? Hun går ikke ut av rommet heller, hun holder seg der og leker stille for seg selv..Enkelte ganger har vi testet henne..og funnet ut at hun som regel venter med å legge seg for å sove til 9 åringen har lagt seg..Alt storebror får lov til å gjøre er jo urettferdig..så da venter man til han har lagt seg..for da har de lissom lagt seg samtidig..

Du snakker om smarting altså. Normalt sett er hun i seng 19/20 tiden..Så når hun plutselig drøyer det til kl 23, så kan du tenke deg selv hvilket humør frøkna hadde under frokosten idag...haha, håret til alle kanter, smal i øynene og skikkelig mutt og irritert..spørs om ikke dagen i barnehagen kan virke lang idag ja...Jeg har seinvakt på Joker idag også, så vesla blir hentet av min niese idag. Men, jeg håper hun sovner greit til kvelden. Regner med at hun vil være rimelig gåen etter en lang dag i barnehagen og betraktelig mindre søvn enn vanlig. 

Der gikk han ut døren...en ny epoke starter

Der gikk han...husets tenåring.. Han starter på videregående skole idag...jeg syns det er så rart å tenke på. At lille gutten (kreeeemt, han er 188 høy) skal begynne på videregående..Han vil alltid forbli lille guttungen vår, selv om han vokste forbi meg for flere år siden.. At han skal begynne på sin livs reise, utdanne seg og finne seg et yrke jeg håper han vil bli å trives godt i. Han skal begynne på IB i Porsgrunn og jeg kjenner at jeg er så ufattelig stolt av han.

Pr idag ønsker han å bli ingeniør, men hva slags felt han ønsker å spesialisere seg i aner jeg ikke. Det tror jeg ikke han vet selv ennå heller. Han elsker gammel historie...så hvem vet..kanskje han endrer sitt utdanningsvalg på veien? Jeg håper og ønsker at han følger intuisjonen sin om hva som føles rett for han og ikke hva vennene hans velger. Det er kun han som kan gjøre seg selv tilfreds og lykkelig med hva slags vei han velger å følge videre.

Vi her hjemme heier på han med brask og bram. Følger han hele veien med stor iver. Jeg syns det er rart at vår første gutt har blitt så "voksen" jeg syns årene har flydd så fort. Jeg syns ikke det er så lenge siden han ble født, lille gutten på 4100g og 53cm..Snart er han en voksen mann..jaggu godt vi har et par små til her hjemme, så vi har noe å klamre oss til noen år til ;)

Og jeg, har tenkt å klamre meg godt fast. 

Endt arbeidshelg og 15000 skritt "rikere"

Da er arbeidshelga over for denne gang...og jeg er 15000 skritt rikere.

Ikke no stress å jobbe helga når man har så fine kollegaer å jobbe med. Roger har mer eller mindre bodd i stekeovnen og stekt all verdens bakevarer til fornøyde kunder. Kan tro det har luktet godt gjennom hele vakta idag :) Mmmmmh, kanelboller...verdens beste kanelboller!!!! Dette er da sjølvaste Roger'n, verdens beste kamerat! Godgutten som stiller opp i tykt og tynt. Roger er en ertekrok, finner alltid på noe sprell, ingen dager blir like med den karen der :) Bortsett fra gubbsnubben min, så er det vel ikke en mann jeg kjenner bedre enn Roger'n. Vi har hengt sammen i samme vennegjeng i 28 år. Det er jaggu meg ikke verst altså! Og du Roger, om du leser bloggen min idag. Jeg er utrolig glad i deg og setter stor pris på deg. (Og konemor også da selvfølgelig) Smask til dere begge to!!

Her er tiden inne for å klargjøre morgendagen..to spente gutter starter skolen imorgen, en gutt i 4.klasse og en på 1 videregående..Spennende tid fremover vil jeg tro..særlig for eldstemann. 

God kveld til deg der hjemme. Sove godt når hodet treffer puta :) 

Innpåslitne og plagsomme...

Kan du tenke deg noe mer plagsomt enn innpåslitne, halvdvaske vepser...Som flyr rundt på måfå etter dagens offer?!

BAH, jeg dro med meg iPaden og kaffekoppen i solveggen på verandaen..men, det skulle visst ikke bli særlig trivelig..

For det var visst ikke bare meg som ville ha morgenkaffe...4-5 vepser har sirklet rundt meg, nærmere halvdrita..ALT for å komme i den koppen min..Tror det luktet litt godt av håret mitt også forsåvidt for en forvirra veps prøvde til stadighet å ta en liten kræsjlanding i hestehalen min! Jeg er allergisk mot vepsestikk, så naboene fikk seg sikkert et godt skue, der jeg veivet med armer og bein for å jage dem.. Noe lettere panisk kan du tenke deg..Jeg skal på jobb i ettermiddag, så et vepsestikk passer skikkelig dårlig idag..

Nå ligner det et lite slagfelt her på verandaen...5 vepser ligger strødd på gulvet, men det kommer sikkert en bataljon til vil jeg tro..Men jeg er klar...et gammel ukeblad ligger klart som våpen... 

Tror jaggu jeg skal gå til innkjøp av en el-smekker imorgen jeg..For hvis det er kamp de vil ha, så er det det de skal få..Jeg er herre over min veranda...og IKKE vepsen!!  

One down, one to go..

Da er vesla i seng..

Nesten sikker på at hun lå i senga å dirra i hele kroppen jeg altså....så full av sukker etter alt lørdagsgodtet..Kjekt når storebror blir med på butikken og vesla kan bestemme selv hva og hvor mye godis hun skulle ha...Jadda...så du kan jo tro hun hadde munndiare når jeg kom inn døra etter jobb i kveld...Kjære vene...munndiare og "ballett-triks" og ALT på en gang ;) haha, skal si jeg fikk meg mange gode latterkuler av frøken-gull. Ikke at frøkna noen gang har gått på ballett, i tillegg til at hun er født med minst 2 venstrebein...Så du kan tro det ble en artig oppvisning :)Snart er det mellomste sin tur..han merker jeg forsåvidt ikke noe til i kveld. Han tror sikkert at hvis jeg ikke hører han, så kan han drøye leggetiden sin litt til...luringen! Men, nei du...leggetid er leggetid ;) Har blitt seint nok hele sommeren..og den såkalte innstrammingen jeg hadde så store planer om..Tja..den gikk rett i vasken for å si det sånn...Han er en mester til å drøye tiden og jeg er tidvis sløv og lar meg gjerne "lure" litt også. 

Resten av kvelden blir det godstolen for min del, lever i håpet om at det finnes noe spennende på TV i kveld..En ting er klar...alt annet enn OL burde passe fint i kveld.

God lørdag, kos deg! 

Lørdags kveld og arbeidshelg.

Hei og god kveld i stua.

Eller hvor du enn befinner deg ;) Etter overskriften å bedømme, så er det jo ingen tvil om hvor jeg har vært hele ettermiddagen,,på jobb. Husets tenåring har vært barnevakt og da jeg kom hjem isted satt det 3 fornøyde barn i stua og gomlet på hvert sitt lørdagsgodt :) Ikke no stress her med andre ord. Deilig. På jobb har det vært varepåfylling av ymse varer og ikke minst ølsalg..Er det lørdag, så er det lørdag. 

Roger har klargjort baksten for morgendagen..Så imorgen er det deilige nystekte kanelboller og andre deilige ting i bakedisken vår på Joker Duestien. 

Og nystekte brød hele dagen..kan du tenke deg noe bedre enn varme og nystekte brød?? Roger steker brød og annet snadder hele dagen imorgen.

Vi har åpent 9-20, kanskje vi sees? Velkommen skal du være :) 

Lure tenåringen til stua...

Husets tenåring er sjelden vare nede i stua for tiden..Stort sett er det kun middagstider han her nede..Ellers er han på rommet sitt eller ute blant venner...Så igår tenkte jeg å "lure" han ned til mitt territorium..ihvertfall for en liten stund ;)

Hadde litt rester av is og sjokoladesaus etter en familiebursdag nå i sommer..så tenkte det kunne få en annen betydning enn det ellers blir brukt til..

Sjokolade milkshake... Det passer vel alltids en tenårings-gane??? 

Han satt ikke lenge...men, han satt her i det minste ;) Og det var hyggelig med selskap så lenge det varte.. Og milkshaken??

Den smakte kjempe godt 

Når fredagen kjennes ut som lørdag..

Det har endelig sluttet å regne, ungene kjeder seg..og jeg kjeder meg. Brettspill og perling er unnagjort for lengst, og ennå er det mange timer igjen av fredagskvelden..Jeg har en skikkelig lørdags-følelse i kroppen...Du vet lissom at det er lørdag når det ikke er en DRITT på tv som er verdt å kaste bort tiden din på..Da er det bare en ting som kan funke...som kan redde siste rest av kvelden (særlig for vesla) som snart skal legge seg..nemlig..POPCORN ;) skikkelig høydare på en fredags kveld!! Mmmmmh, nypoppet popcorn med flaksalt og munkekrydder.. Deilig!!! 

Kjapp liten tur...

Hei på du.

Skal si det ble sent igår..tror jeg var i seng rundt 3 i natt eller noe jeg..Men, jeg visste at det ville bli seint når Ingunn var her, pleier som regel å bli det når to kaklegale damer samler seg..Alltid like koselig :) Etter Ingunn dro på jobb ved 11 tiden, tenkte jeg at de yngste barna og jeg kunne finne på noe..Noe så kjedelig som å reise på Plantasjen og handle inn litt grønt til heimen...Det meste som "lever" av grønt her hjemme i vinduene er silke og plastikk..Vi har sola her hele dagen, så det er ikke stort som overlever sommeren her hjemme..

Derfor er det kjekt med litt silke og plast..Men, når høsten nærmer seg, er det greit å få byttet ut noe med noe levende isteden..

Jeg rakk vel å være der 5 minutter før ungene var lei..de var mer opptatt av når jeg var ferdig, om vi kunne dra snart..Og stoppet jeg noe sted for å se nærmere på en plante, så var det hele tiden en av dem, hvis ikke begge som kræsjet i ryggen min..Snakk om å ha med seg to borrelåser..Det endte med at jeg sendte med Victor mobilen min, så han gikk litt rundt omkring og knipset litt bilder.  

Så det ble ikke så mye shopping for å si det sånn...fikk rasket med meg 2 grønne planter til stua, ungene fikk med seg en liten kaktus hver og hundefor til Luna.. Må ha vært historiens kjappeste Plantasjen tur for mitt vedgående ivhertfall...15 minutter...max!

Siden det regnet, fristet det ikke særlig stort å stoppe ved klatresklien som står der, men en stopp på Burgerking slår jo aldri feil ;) vi er noen ismonstre nemlig. Vesla ville ha sjokolademilkshake mens junior og jeg ville ha soft is med oreo :)Mmmmmh, namme...måtte begeret aldri gå tomt :)

Vi kom hjem for en god stund siden og mamma har vært her en liten tur. Det regner fortsatt dessverre, så det spørs om ikke ungene og jeg tar en liten kjøretur iløpet av ettermiddagen..

Men, først blir det middag.

Det er fredag og helg..så hva passer vel bedre enn å ønske deg en riktig fin helg :)  

 

Jentekveld.

Hei og god kveld i stua.

Dagens blogginnlegg ble visst plutselig til et kveldsinnlegg...

Jeg har jobbet kveldsvakt på Joker og jeg plukket med meg ei venninne på vei hjem fra jobb. Har fri imorgen, så da tenkte jeg det passet med en skravlekveld. Ungene har fri imorgen også, så her er det ingen som må tidlig opp for å rekke noe som helst. Her nytes de siste fridagene før skolen starter på mandag og selv om jeg gleder meg vilt til skolestarten, så er det lov å nyte de siste dagene også ;) Så av erfaring fra tidligere overnattings-besøk, vet jeg at det vil bli seint..(fryyyyktelig seint) Lenge siden sist, såda var det på plass med et oppdaterings-besøk ;)  

Så jeg snublet bare innom for ønske deg en fin kveld...eller lettere sagt en god natt :)

Sove godt. 

 

To gode venner.

Idag har vesla hatt med seg besøk hjem fra barnehagen..Noe som er like stor stas hver gang. Dessverre så er det ikke hver uke dette skjer, men når det først da skjer..er det stormende jubel for frøkna. Idag spratt hun opp av senga så fort jeg tok i dørhåndtaket til rommet hennes..Og det ligner ikke henne 6.30 om morgenen altså ;) Som regel er hun reine tenåringen som må hales og dras ut av senga...skikkelig i koma lissom..Men, ikke idag :) Jeg tror de begge to hadde store forventinger til playdaten og ønskene deres lot ikke vente på seg. Film, leking og hopping var unnagjort på 30 min tror jeg..da hadde de ikke tid til det lenger.. 

Da var det å finne joggeskoene og komme seg ut for å jakte på skatter. Utrolig fine skatter man kan finne om fantasien settes i sving altså..tenk at et stort grønt blad kan være enn så stor glede å finne ;)  

I naboen hage hadde det sikkert vært spennende å utforske, men de holdt seg til buskene..klare til å gjemme seg om storebror plutselig kom hjem..da skulle han skremmes skikkelig! Å vente på disse storebrødrene tar lang tid og er fryktelig kjedelig i lengden..jaggu godt man har noen sykkelhjelmer liggende, så kunne snuppene utforske nabolaget isteden :) Noe som var spennende i sånn ca 15 minutter ;)

Nå ligger vesla godt plassert under dyna og har ligget der en god stund. Virker som hun har hatt en koselig og morsom dag. Tror hun sovnet før jeg hadde rukket å komme meg ned trappa :) 

Det hjalp å klage litt..

Hei og god ettermiddag. Det så dystert ut i morges når regnet og vinden slo rundt hushjørnet...Men, jeg tror jaggu det hjalp å klage litt igår kveld jeg...For tror du ikke sola er her og varmer da?! Er jo så deilig!

Vesla har med ei venninne hjem fra barnehagen idag og du kan jo tro ventetiden var lang i dag..jeg jobbet på en annen avdeling idag, men hver gang vi møttes ute, så satt de to håpefulle og KJEDET seg..."skal vi hjem snart"? "Er du ferdig på jobb snart"? "Er det NÅ vi skal dra"? De var ikke vanskelige å be kle på seg når jeg kan du tro...

Sko og jakke var på før jeg rakk snakke ferdig med Jane om dagen deres. Haha..så ivrige da, skjønningene. Første stopp inne var fryseren..der sto de så fine med blinkende øyne..."kan vi væææææære så snille å få en is"? Sola skinner, vesla har storfint besøk, husmusa er i strålende humør, så det er klart de kunne få en is. Hadde de hatt næringsvett, burde de bedt om is nr 2 også ;) Nå sitter de som tente lys på rommet til vesla og kuler'n med en prinsessefilm, så får man se hvor lenge det varer før snuppene har lyst å finne på noe annet..

Her er det veslas dag frem til leggetid, idag er det hennes tur å nyte venninne-besøk..og det er henne vel undt. Jeg nyter stillheten et par minutter til før det er tid å starte på middagen.

Håper du får en herlig ettermiddag. 

Høsten nærmer seg med stormskritt..

Du vet høsten nærmer seg, fortere enn du skulle ønske var mulig...særlig når du velger bort halvsokkene og graver litt dypere i skuffen og finner noen gode raggsokker. Det regner ute og lufta er kald, og det eneste du helst har lyst å gjøre er å fyre i peisen. På kveldene kikker jeg på nettet etter gode høstsko til ungene, sko som vil holde dem tørre og varme utover sesongen. 

Kjære vene, jeg syns ikke det er mange dagene siden ungene badet på campen jeg..Så fort det snur, det rare været vi har her hjemme...12 grader var det når jeg sto opp idag og særlig varmere ble det ikke utover dagen syns jeg.  

Langbukse og vindjakke..forrige uke var det shorts og singlet..En uke lissom, du snakker om kontraster lissom.

Det sies at det er meldt varmere vær til uka..typisk det når ungene starter skolen igjen..

Jeg liker høsten jeg altså, misforstå meg rett..jeg liker tiden med levende lys, fargesprellet på trærne og fyring i peisen. Men, jeg liker også sommeren og de lange, lyse kveldene, lukten av nyklipt gress og grilling.

Føler meg ikke helt klar til å slippe tak i den sommerń ennå kjenner jeg. 

 

Full nedtelling

Kjære verden...kan det virkelig være riktig? Er det kun 6 dager igjen til skolestart?? Sommeren har flydd som en orkan, har knapt rukket å krysse av 2 ukers ferie på planen...og vips er hele greia over...

Sommeren kan jaggu virke som en hel evighet når man er 9 år og allergisk mot å kjede seg...og ekstra når man må finne på noe selv.. 

Har rommet fult av leker og alle tenkelige duppedingser en annen sikkert kunne drømt om å eie. Ute i hagen er det både klatrestativ med husker og sklie, sandkasse, trampoline, sykler og sparkesykler..Men, nei da...."Jeg kjeder meg"!! Det må skje noe hele tiden for husets 9 åring...Og når en aktivitet/hendelse er over, MÅ det for guds skyld skje noe med en gang igjen.

Jeg leste en blogg jeg dessverre ikke husker navnet på, hun skrev at hele familien "koblet" seg ut hele ferien. Borte vekk med ipader, mobiler og all slags tenkeligheter som har nett-tilgang..Først trodde jeg dama nærmest ba om lynsjestemning i heimen...Noe jeg mener å huske nesten kom også..Men, noe herlig skjedde iløpet av ferien..Barna fant på ting, brukte det de hadde til rådighet og lekte... 

At jeg ikke har våget å gjort det samme selv..For, jeg må si det trengs baller...og da mener jeg STORE baller for å slå av nettet..Jeg er vel så avhengig av nettet som resten av flokken her hjemme..Og vet seriøst ikke hvordan eller om jeg hadde klart meg foruten internett?! 

 

Overalt hvor vi ferdes er vi alltid tilgjengelig for alt og alle som vil ha tak i oss..enten det gjelder ringing, face, snap og messenger..Og ennå finnes det et hav av andre alternativer i tillegg... Man kan velge og vrake av sosiale medier som passer hver enkelt best..Men, jeg må si det ikke frister særlig å sitte med venner som er mer opptatt av skjermen enn å kommunisere med meg. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg til tider selv også taster vel og villig på mobilen når jeg er blant folk...Så jeg er ikke det spor bedre selv, men har tenkt å gjøre en stor endring med saken. Mobilen kan fint ligge i veska mens jeg er på besøk, eller har besøk. Pleier sjeldent å være så fryktelig viktig likevel..Og når jeg er ledig, ja så ringer jeg opp igjen bare da ;) (sånn man pleide å gjøre i gamle dager). Så får vi se da...om jeg klarer å "avvende" meg disse digitale duppedingsene når jeg er blant folk...

Det man kaller mobile-rehab kanskje??!! ;) 

 

Gressenke...

Hei og god dag.

Idag dro gubbsnubben til sjøs igjen...så da er man gressenke for noen dager. Denne gangen blir han ikke så lenge borte som han pleier da heldigvis..kun 9 dager :) Når han vender snuta hjem igjen, skal han bli pendler mellom Bergen og Porsgrunn...Da er det tid for landperioden igjen...BAH, jeg hater den perioden..snubben er i Bergen i ukedagene og hjemme i helgene...Og den "festen" varer i 9 mnd tror jeg...Jeg er og blir et vanemenneske..og liker best at han er 2 uker på jobb og 4 uker hjemme. Ungene og jeg har det i blodet kan man vel si...

Vesla lå lenge i dag, så hun ble levert sent i barnehagen, lettere misfornøyd vil jeg vel kalle det..for en krise kan du tenke, hun måtte jo ha på tynn bukse og cardigan idag.HVA??? Ingen kjole eller shorts?? KRISE!!!! Sommeren snart over??? NÆH!!! Sola vil sikkert skinne snart og bli varm..Blir sikkert ikke regn idag, siden det regnet igår..

Flott start på dagen du. Etter frøken "vil ikke" ble levert i barnehagen, har vi andre hatt det så uvant stille her hjemme...Litt for stille igrunn..Eneste fornuftige jeg har prestert idag er å henge opp en liten flatskjerm på rommet til vesla..Så nå tenker jeg hun blir happy når hun kommer hjem etterpå :)

Snart går turen ned til svigermor for å hjelpe henne med noe greier. Litt skravlings og kaffekos tenker jeg nok det også blir ;)

Jøss...tenåringen har omsider funnet ut at en ny dag har begynt (for noen gode timer siden for oss andre), Nike skoene jeg bestilte til han har kommet...så husmusa er spent på om de passer..

Detta må sjekkes ut.

Vi blogges.

Sure unger...

Noen har en elsk på mandager, mens andre syns helga mangler en ekstra fridag...Selv om alle ungene her hjemme fortsatt har "sommerferie", våger jeg å påstå at de to yngste virkelig skulle ønske at helga hadde den ekstra fridagen...For fytti katta så sure man kan være...vesla kom hjem fra barnehagen, relativt blid for å starte opp igjen..Virket som det var stor stas å treffe "gjengen" sin igjen.

Han mellomste har våknet med feil bein idag tror jeg..sur for hver minste lille ting, for ikke snakke om når han ikke fikk viljen sin. Kjøpe dingser på appstore til agario..gubbsnubben sa bestemt nei, at han ikke støtter dette pengeforbruket på ekstra gadgets til spillene han har..Junior har aldri vært kjent for å gi seg med det første...klok av tidligere erfaring var han lur og ventet en god stund med å spørre igjen, men da var det meg han spurte...Som om det skulle ha noe bedre virkning lissom...Snubben og jeg har stående avtale (tidligere erfaringer fra tenåringens barndomsår) om at har den ene sagt nei, så sier den andre nei også..

Så da går han rundt her nå da og furter som bare det...og han er ganske så demonstrativ sur også! Og du kan jo tro det smitter over på resten av gjengen..spesielt vesla..Ikke hjalp det når hun ble sendt bort fra middagsbordet idag heller...frøken demonstrant hadde jo tross alt fått servert noe hun aldeles IKKE likte til middag...BAAAAH....Stekte grønnsaker, pølsebiter, løk, ris og pasta...en slags pytti panne kan vi vel kalle retten...Men, idag hadde hun visst bestemt seg for at ris..nei det likte hun ikke...Så da ble det til at hun satt å skjærte grimaser ved matbordet, pirket i maten, uttalte seg ørten ganger at hun ikke likte det...Da gadd jeg ikke mer rett og slett...for matroen sin del, ble hun da sendt bort. Kjente at det der orket jeg bare ikke høre på...idag igjen...

Det er riktignok ikke et ukjent fenomen at frøken demonstrant ikke liker maten hun blir servert..Hun er som en jojo...meningene svinger like mye opp som ned, alt etter som hun føler for den dagen. Den ene dagen er ris supersnadder, mens den andre dagen smaker det dritt..Og det verste er at jeg vet hun kan være skrubbsulten ved bordet, men spiser det pokker meg ikke. Har frøkna bestemt seg, så er saken ferdig snakka tydeligvis..Jeg er ikke av den typen som bekymrer meg over om vesla får i seg nok maten gjennom dagen...Men, jeg er konsekvent, det blir ingen mellom-måltider etter middagen...ikke så mye som en smule blir det. For stort sett kan det gå 10 min etter middagen, så spør hun om frukt eller jogurt. Baren er stengt og åpnes da ikke før kveldsmaten igjen!

Mulig mange av dere syns jeg er kjip som ikke gir henne jogurt eller frukt etter middagen, det for så være. Hvert sitt hus, hver sine regler. Hadde det vært opp til vesla, hadde vi kun hatt pannekaker, burgere, biff, chips (for poteter smaker æsj visst), pasta og pizza. Pizzań måtte ikke ha ost på da forresten..for den sånn ost likes visst ikke lenger...Osten på ostesmørbrød er godkjent da forresten...Kjenner jeg til tider blir matt og motløs av disse "anfallene", men jeg henger på i svingen etter beste evne..

En dag....en vakker solskinnsdag gir det seg sikkert...og DA skal gubbsnubben og jeg igjen kjenne gleden av å lage skikkelig god middagsmat som alle liker igjen ;) 

Hallelujaaaaa

Idag er det grunn til å feire...etter en varm, fuktig og vindfull sommer har vesla sin første barnehage-dag etter ferien idag. Hun var så spent når hun la seg igår kveld, hun gledet seg til å treffe vennene sine igjen. Vesla har hatt nesten 6 uker ferie, så jeg må innrømme at det var litt godt å vite at hun skulle i barnehagen igjen. Hun har kost seg masse i ferien, har blitt kjent med flere nye barn som hun gleder seg til å treffe igjen neste sesong. Vesla har blitt mye "tøffere" slik at hun har stadig tatt egen turer til lekeplassen og andre plasser rundt på området. Tidligere år har hun stort sett vært der vi har vært. Ville ikke reise noen steder på egenhånd.

Føler at det er ei ny jente som har vært på campen denne sesongen. Etter hun lærte å sykle uten støttehjul virker det som hun ble mye tryggere på plassen og muligens følte seg mye friere..Jeg vet ikke, men det virker sånn. Alle de andre barna har syklet rundt området dagen lang, så det var tydelig smittsomt ;)

Om en uke starter junior i 4.klasse, skal bli godt å få han igang også kjenner jeg..det blir gjerne litt sene kvelden på han, litt vanskelig å få i seng om kvelden..."skal bare", "vil bare", men, denne uka her har vi bestemt oss for å stramme skikkelig inn...Gamle rutiner skal inn i kroppen og leggetiden skal bli betraktelig tidligere enn hva den ellers har vært i sommer. Junior gleder seg til å treffe vennene sine, siden vi omtrent ikke har vært hjemme hele sommeren, så er det kun et par stykker han har møtt de få gangene vi har vært hjemom.

En av de beste vennene hans begynte å gråte da han så oss hjemme i sommer, han ble så glad for å se junior igjen at han kastet seg gråtende over han og ga han en skikkelig god klem. Hælle, ble jo ikke bare litt rørt da kan man si..

Tenåringen skal snart begynne en ny epoke i sitt liv. 10 år på barneskolen er over og om en uke starter han på videregående skole...Hvor ble de årene av? Jeg syns det var igår den alltid så tøffe, røffe og solide 6 åringen gikk sjenert opp til skolefrøken mens han trygt holdt pappa i hånda. 10 år er noen år det...borte...Nå er han på god vei i de voksnes rekker..han skal begynne på IB, få seg en utdannelse..Jeg syns det er så rart å tenke på...Lille gutten som plutselig er snart en voksen mann...

Og jeg ser nesten ikke ut som jeg har eldes siden vi fikk han ;)  God, I wish.... 

Regnets fordeler...

Når det har regnet såpass masse som det gjorde her i natt og i morges blir jorda mettet av vann og dyrene som lever i jorda må flykte til overflaten...Det syns vesla vår er veldig kjekt..Hun er som barn flest og digger krypdyr av ymse slag..Vil så klart ha dem alle som kjæledyr og ha dem på rommet sitt...

Jeg derimot kan hyle som en gal med synet av en edderkopp...du snakker om kontraster her... Jeg kan huske da jeg selv var barn, samlet jeg også på krypdyr (dog ALDRI edderkopper).

Små frosker levde bak skjulet på hytta i Kilebygda og de pleide jeg å fange i en bøtte. Vi hadde en stor sinkbalje på hytta som jeg fylte med litt steiner og kongler..lagde en dyregård til disse små froskene jeg hadde fanget... Når jeg gikk lei, la jeg froskene tilbake bak skjulet og startet på ny jakt igjen dagen etter.

Idag kom vesla i nesten full galopp på verandaen med et smil som sikkert gikk helt til bakhodet hennes...med frost-bøtta dinglende i den hånda, hylte hun av fryd og glede...Hun hadde en overraskelse til meg...Jeg for min del gikk over 30 år tilbake i tid og husket sommerens på hytta som det var igår..Småfrosk ;) Koselige barndomsminner :) Og nå er det vesla sin tur å lagre sine minner..Så ivrig etter å lage en landsby til frosken sin..dessverre hadde vi ingen sinkbalje på campen..Men, hun  var strålende fornøyd med bøtta si. Den gjorde susen. Jeg fortalte henne om hva jeg pleide å gjøre da jeg var barn..og vips forsvant hun ned verandaen igjen med bøtta i hånda. Når hun kom tilbake igjen var hun nesten like stolt som hun var første gangen..."maaaaammaaaaa, seeeee...nå får babyfrosken det bra vel?"  "Kan den bli med oss hjem?" Noe skuffet over at vi ikke fikk noe nytt kjæledyr, men forsto at den trengte familien sin. Hun ble tilbudt å bli med å bade...lykkelig over tilbudet, var hun flink å slapp frosken fri der hun hadde funnet den. Og bøtta står klar til ny fangst senere :) 

 

Ekstremt våt lørdag...

Hei på deg.

Her jeg sitter og skriver sitter jeg med beina i vann...regnvann i paviljongen..Fy som det har bøtta ned her på campen. Flere ganger trodde jeg nesten at regnet skulle få husvogna til å riste av murblokkene den står på . Det trommet og ristet så forferdelig når det sto på det verste her..når jeg sto opp idag og skulle ta morgenkaffen i paviljongen var hele steinterassen under vann, noe den forøvrig fortsatt gjør. Endel av vannet har trukket seg litt, men fortsatt er det skikkeleg vått overalt her ute.
 

Jeg er glad vi har husvogn altså..hadde vi hadde campingvogn i denne gata her, vil jeg tro plattingen til forteltet hadde vært våt..Husker det har vært betraktelig verre her for endel år siden...da vi hadde campingvogn..Da hadde vi heiset plattingen vår noen uker tidligere. Det var jeg skikkelig glad for den gangen..for da sto vannet 1 cm fra inngangen til forteltet...

Vesla var happy for alt vannet idag, ville helst løpe rundt i badedrakt og ta regndansen...Mens Luna ville helst ikke ut i det hele tatt..Vesla måtte dra henne med seg ut, sånn at hun kunne få tisse fra seg...Så fort det var unnagjort, bråsnudde Luna og hadde klar retning på hvor hun skulle..Rett inn igjen ;) 

 

Mye kjekt på youtube..

Hei og god ettermiddag...Noen av dere som tittet på youtube? Facebook slenger stadig noen snutter innom og noen av de fenger meg. Særlig de med sånne husmor-tips som skal "forenkle" livet i en til tider hektisk hverdag. Spesielt matlaging som går kjapt kan jeg like godt ;) Både gubbsnubben og jeg er glad i god mat og opptil flere ganger kokkeleres det i timesvis her hjemme..(særlig gubben er en reser der).

Men, i ukedagene skal det gjerne gå litt kjapt unna i svingene..ungene har fritidsaktiviteter i tillegg til lekser som skal gjøres flittig, så da er det kjekt med middager som smaker godt, helst næringsrike og ikke minst...går kjapt å lage.

Pasta er sikkert en høydare i de fleste hjem og her er det inget unntak..Pasta i alle former tror jeg lett kunne blitt fordøyd uten problem hele uka lang..Ikke at de får det altså! Her om dagen så jeg en liten youtube-snutt på facebook siden min og fant ut at den ville jeg gjerne prøve ut.. Glemte selvfølgelig å lagre denne snutten, men prøvde meg frem og kan klart forbedres med små, enkle grep. Nå har ikke jeg sånt superkamera som mange bloggere har valgt å kjøpe seg...så du får nøye deg med mobil-bilder..du overlever helt sikkert ;) 

Du deler 2-3 tomater i to, rasper dem til det kun er skallet igjen. 

Slump oppi en god olivenolje, salt, pepper og bassilikum etter smak og ønske. La det småkoke noen minutter.


Mens sausen putrer kan du steke kjøttdeigen. 

Kok spagettien etter anvisning på pakken. Jeg foretrekker å koke på denne måten, ellers syns jeg spagettien klebrer seg i endene i kjele. 

Bland alt sammen etter du har heldt av vannet til spagettien. Stek det sammen i noen minutter. Smak deg frem og tilsett krydder/urter hvis ønskelig. Det var jo ikke så langtrekkelig ukemiddag, så den kan vi lage igjen...

 

Vurdering: Smakte greit, kanskje litt svak i smaken...guttene spiste som tusan, så den er tydelig godkjent.  Kanskje litt mer tomat til sausen neste gang..og en liten dæsj med eddik for å gi smaken litt ekstra spark. Her er det flere variasjoner man kan velge...Så det blir ikke siste gangen jeg prøver ihvertfall. Kanskje du har noen tips?

Det er fredag og frihelg...vi er på campen og nyter siste helgen før gubbsnubben vrir nesa mot sjøen igjen. Ingen andre planer enn å kose oss, nyte god mat og selskapet med gode venner.

God helg til deg og dine. 
 

Benytte sjansen..

Jeg er ikke ei husmor med støv på hjernen, tvert imot..Men, jeg liker å ha det ryddig rundt meg. Vite hvor jeg finner ting når jeg trenger dem. Med 5 personer og en liten chihuahua i heimen, blir det stadig rotete...Som regel er det visst bare jeg som syns det.. Er det ikke slik da...at man ser andres rot og ikke sitt eget?! 

Planen idag var egentlig at hele hurven skulle ta en langhelg på campen..men, siden jeg fikk spørsmål om å jobbe imorgen tidlig ble det endringer i planen. Guttakrutt bestemte seg for å bli hjemme med meg og gubbsnubben og vesla tok den planlagte turen utover. Vi andre kommer etter i morgen ettermiddag isteden.

Når man da har både vesla og gubben ute av huset...da er det greit å benytte sjansen til litt shining her hjemme...Moppen og støvfilla har fått luft under vingene og fått svingt seg skikkelig. Ting har atter igjen funnet  sine plasser og husmusa er strålende fornøyd med egen innsats ;) Vel, med første etasjen da ihvertfall...andre etasje får vente til overskuddet sparker meg i baken igjen. For batteriet er tomt og suget etter fjernkontrollen er stor.. 

Huset lukter fresht og godt...så her er det bare å nyte ryddigheten...så lenge det varer ;) I kveld er fjernkontrollen min...bare min ;) ..beina skal på bordet og fjernkontrollen straks i hånda..Kvelden skal nytes.

God kveld. 

Redd for hva andre vil tro

Hvorfor er vi mennesker så forbanna redd for hva alle andre syns og mener om alt. Hvem har noe med hva slags valg du tar, eller hva slags synspunkter du måtte ha? Hvem er det som har råderett over hva du skal velge i ditt liv, eller hvilken sti du skal følge? 

INGEN!!! Ingen har noe med det. Er du ikke herre over egen kropp kanskje? Hvem skal bestemme over hvem du vil dele livet ditt med? Hvem som kan være din sjelevenn, eller livsledsager? Det er kun opp til deg selv å avgjøre hva som passer deg best i ditt eget liv. Ingen andre kan leve det for deg. Du er selv ansvarlig for avgjørelsene du tar, ingen andre. Hvem kan definere hva som gjør deg lykkelig om du ikke skal få avgjøre det selv? Hvem har rett til å bestemme over hva du vil bli? Er det dem eller du som skal trives? 

Og hvem faen er du som tar på deg retten til å bestemme over et annet menneske? Hvem faen tror du at du er? Jeg kjenner jeg blir så forbanna irritert når jeg hører venner eller andre bekymre seg over om hva alle andre vil tro eller hva alle andre vil si. Så la folk tro det de ønsker da...og mene det de vil. Og for Guds skyld...la de snakke...Så har de noe å gjøre da ihvertfall. Klart vi har alle våre meninger, men har vi ikke noe positivt å si, så hold kjeft da!!! Ikke strø dårlige meninger i hytt og pine og tråkk på folk mens du så gledelig spyr ut dine synspunkter. Har du tenkt på at den du tråkker på faktisk ikke var ute etter meningen din? At personen faktisk trodde du var en venn man kunne lene seg på i et svakt øyeblikk? 

 

Får tankene til å fly andre steder..

Det å ha barn kan gjøre hverdagen som ellers er trist og tankefull til å bli en dag med både glede og frustrasjon. Vesla fikk den triste beskjeden igår at bestefar ikke lenger er med oss og tok det veldig tung..Det ble en tårevåt samtale på sengekanten hvor hun fikk snakket godt ut om døden og hvor trist bestemor måtte være. Heldigvis sov hun godt gjennom natten. Temaet var noe av det første hun nevnte når hun våknet idag. Om at bestefar var i himmelen og at han kunne komme ned på "besøk" hvis han ville det..Men så måtte han fly opp igjen. Det var visst regelen ifølge henne selv ;) Barn har sin egen evne til å takle sin sorg, og på den måten blir den muligens litt lettere å takle for oss voksne også..Hun fortalte at hun var så lei seg for bestemor som helt sikkert var veldig trist og at bestemor helt sikkert ville bli glad i hjertet sitt hvis hun fikk en god kos av alle sammen.. Skjønne lille!!

Når veslemor hadde fått utløp for sine egne tolkninger, skiftet hun emnet over til fletter...Rare de små altså ;) Da var det bare å finne fram fletteboka igjen da og sette igang...Knotete og fælt sto vi der på badet..prøvde oss frem...Ønsket var to fletter idag...og etter mye om og men...ble det no slags fletter ut av det...Frøkna strålende fornøyd med resultatet heldigvis..jaggu godt hun ikke kan se seg i bakhodet sier nå jeg ;) Stolt frøken på vei ut døra...har truffet ei jente i gata her endelig...veldig ivrig å vise henne hvor vi bor ;) 

 

Når hjertet slår for siste gang.

Jeg har vært privilegert med å hatt så flotte staute menn i mitt liv. Jeg har vært privilegert av å lære hver av dem å kjenne. Først mistet jeg pappa for 4 år siden og det tror jeg er noe av det verste jeg noen gang har vært med på! Å se den sterke mannen visne bort, at all kraften i hans hender ble borte. Selv om han hadde sine dårlige sider, var han min superhelt. En morsom og nevedyktig arbeidskar som alltid hadde en vits eller artig kommentar på lur. Det var ikke en ting pappa ikke kunne tror jeg. Ikke i mine øyne ihvertfall. Gud som jeg savner deg pappań min!!! Skulle gjort hva som helst for å hatt deg her i livet  vårt!! 

Så mistet jeg stefaren min for 3 år siden. En artig skrue med fluefiske og camping som livrett. Et stabeist av en mann som elsket å lære guttene våre om fisking. Han hadde grønne fingre og likte å jobbe med fingrene. Han var glad i barn og elsket å lære dem nye ting. 

I går mistet jeg min svigerfar. En nevedyktig mann som min pappa. En hjertegod og snill mann med glimt i øyet og et godt smil alltid på lur. Du har hatt det vondt lenge nå, og selv om jeg syns det er ufattelig trist at du gikk, unner jeg deg den evige hvile. Smertene du har hatt gjennom årene har ingen misunt deg. Svigermor har ikke visst det beste hun kunne gjøre for deg. Jeg har sett hun er sliten og muligens redd for denne dagen. Hun har ingenting å frykte, vi vil alle sammen verne oss om henne og passe godt på henne. Det vil ta tid, men hun vil klare seg fint skal du se. Jeg kommer til å savne glimtet ditt og de små samtalene våre på verandaen. Og ikke minst den lure og gode latteren din.  

Jeg er så glad for at guttene fikk lære bestefedrene sine å kjenne. Høre historier om hvordan det var når de selv var små gutter. Hvordan livet deres var før de ble voksne menn. Jeg skulle bare ønske at vesla hadde fått oppleve det samme.  

Sånn halvveis da...ihvertfall nesten....

Hei fine du...

Skal si det kikkes, ønskes og forsøkes her hjemme idag...Som nevnt tidligere så fikk jeg en flettebok av ei herlig kollega i barnehagen til vesla her om dagen..Da vesla skulle legge seg igår kveld, lovte jeg henne at vi skulle prøve å lage en flette etter jeg kom hjem fra jobb...

Har man lovet, så har man lovet..Så du kan jo gjette hvem som kom løpende mot meg med boka når jeg kom inn døra idag ;) Ikke noe unnasluntring altså...her var det bare å sette igang. Vesla og gubbsnubben hadde tross alt gått gjennom boka mens jeg var på jobb idag..og da snakker vi om perm til perm altså ;)

Vi prøvde 3 forskjellige fletter....men, fy steike...er søren meg vanskeligere enn jeg trodde altså..selv med fasiten rett for meg...Det gikk skikkelig dritt for å si det sånn...Det heter seg slik at øvelse gjør mester...så jeg kaster ikke inn håndkleet med det første. Et par fletter om dagen vil sikkert gjøre underverker med tiden...Men, vi fikk til en slags flettesak da...sånn nesten ihvertfall ;) Vesla ble fornøyd da...og det teller jo for noe..syns du ikke?! 

 

Et håp levert i hånda...

Nå må det vel finnes håp for ei klønete mamma?! Ei mor som ikke har evner å lage de mest kunstneriske hårflettene i håret til ei håpefull prinsesse...Når jeg kom på jobb idag var jeg så heldig å få overlevert en kjekk bok fra ei herlig kollega.

En flettebok med gode forklaringer og bilder fra begynnelse til slutt.. Du Tonje, du Tonje, min reddende engel :) Nå håper jeg vesla blir hårfin utover høsten altså ;) Her skal det øves og flettes og jeg håper virkelig at klønemor får det til..For hvis ikke denne boka hjelper, nei da finnes det jaggu ikke håp altså...Men om flettene til vesla blir like fine som dem i boka...tviler jeg vel sterkt på...Men, det blir en start da ;) Tuuuuusen takk nok en gang Tonjemor. Du er ei skikkelig going altså!!