Helgekos..

Hei og god søndag.

Denne helgen tror jeg ungene har storkost seg..Igår ble det en aktiv dag med flere ting som det er lenge siden ungene har vært med på..Vi overrasket dem først med bowling og senere kino med gubbsnubben og de eldste barna. Ellers har det vært innekos med taco og godis. 

Idag har ungene har prøvd diverse Halloween kostymer og det virker som de har fått bestemt seg for hva slags klær de vil bruke neste helg. Vesla har prøvd etter beste evne å skremme oss her hjemme..haha. Skikkelig monsterjente...Nå tusler gubbsnubben frem og tilbake her hjemme for å bytte/henge opp noen taklamper..Jeg var så heldig å få en prismekrone av mamms'en som skal få æresplassen i soveromsgangen her. Prismekronen som henger der fra før skal henges opp på soverommet vårt istedenfor. Tror det vil bli veldig bra. Skal bli godt å få dem opp, er så redd for at den fra mamms'en skal bli ødelagt der den ligger nå. Sofaen på tv-stua er lissom ikke den mest lure plassen å legge den fra seg.

Ute er det regn og kjip vind, så ingen av ungene har særlig lyst å lufte seg idag. De eldste koser seg med data og vesla koser seg på rommet sitt.

Eneste som mangler for maks kos nå, må vel være fyring i peisen...skal ikke se bort ifra at det blir litt fyrings her til kvelden. Til Victors store glede..for han er husets fyringsmester :)

I kveld ventes Røde Kors til alle husstander i Norges, så jeg håper dere alle åpner lommeboken og gir noen slanter til de flinke bøssebærerne. 

Stille og rolig lørdag med en liten bismak...

Hei fine du og god formiddag.

Her er det så stille og deilig..og jeg sitter her ved kjøkkenbordet med kaffekoppen og bare nyyyyter stillheten...Vi har Emely-snupp på overnatting i helgen og akkurat nå er alle barna oppe og driver på med sitt. Kun jeg som er her nede..barnekanalen summer i bakgrunnen, men ingen barn å se :) Ingen som trenger mammas Superkunstner akkurat nå...ååååh, så deilig..

Kun kaffekoppen, paden og meg :) De minuttene jeg får nå skal nytes i fulle åndedrag...for snart er vaskemaskinen ferdig og alle vet den ikke henger seg selv opp. Jeg tok med utetøyet til vesla fra barnehagen igår..Det trengte en real vask for å si det sånn...dagen idag tror jeg blir skikkelig kos. Først en liten tur til byen, for junior trenger nye gymsko..tanken om bowling har streifet meg og en etterlengtet besøksrunde frister skikkelig.

Vi har ei herlig snuppe vi er faddere for som jeg ikke har fått sett på lenge. Enten så jobber jeg, eller så jobber moren hennes. Eller så har de lagt planer for helgen eller så er det noen arrangement vi selv må på.  I ukedagene blir det så vanskelig når jeg jobber hver dag, hun er i barnehagen..Når ettermiddagen kommer er det lekser og middag som står på planen her hjemme. Vips er det tid for kveldsmat og leggetid.. Når gubbsnubben er ukependler blir det ennå vanskeligere syns jeg..Da er jeg alene om alt og de få timene man har flyr altfor fort. Jeg har sagt det før og sier det igjen...døgnet har for få timer!

Man føler at man har sviktet som fadder og som venninne når man ikke får fulgt opp. Det var ikke en slik fadder jeg ønsket å være. Vi har slike faddere for en av våre sønner og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli noe i nærheten av dem.

Jeg savner den tiden vi hadde før, hvor vi hadde mer kontakt enn det vi har nå. Jeg savner den tiden hvor vi var naboer på campen og så hverandre mer og gjorde hyggelige ting sammen. 

Jannike, Bård, Nora & Aurora 💕

Dagen..

Hei sveis...

Vært stille fra denne fronten et par dager nå..Dagene flyr veggimellom om dagen og ukedagene har stort sett fullt program fra morgen til kveld. Enten det er jobb, møter eller fritidsaktiviteter med ungene..Idag ble det hurtig middag etter jobb, før jeg måtte hive meg i bilen på personalmøte med gladgjengen i barnehagen :) Posemat, unnagjort på 10 minutter ble det idag...(kan tro gubbsnubben er glad han er i Bergen om dagen ;) )

Betasuppe med pølsebiter og flatbrød sto på dagens meny...Ikke akkurat verdens mest spennende rett..men, ungene spiste seg mette ihvertfall. Sånn må det bare bli innimellom slagene her..Man kan ikke ha fredagskos til middag hver dag heller...

Hvordan det sto til på næringsskalaen må gudene vite...Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ELSKER når gubbsnubben er hjemme, og han tar fryden med å lage gode middager til ungene og meg. Når han står på kjøkkenet er fredagskosen gjerne på menyen på en tirsdag..For han spiller det ingen trille hvilken dag det er. Da er det ganen som teller og ikke tiden man har til rådighet den dagen.

Imorgen er det mellomvakt i barnehagen og deretter hjem for å bake kake for barnehagens foreldrekaffe som er på fredagen..Tenker det er to mindre kokker som har veldig lyst å hjelpe meg med den baksten der ;) Så er det plutselig fredag og helg igjen. Og gubbsnubben kommer hjem fra Bergen :))))) Og vi her hjemme gleder oss like herlig til det.

Her i heimen er det tid for å lage klart nistepakker for morgendagen..Men, ville bare snuble innom bloggen for å hilse litt på deg. 

Ønsker deg en fiiiiin kveld med hva du enn fordriver tiden din med :)    

Pappadalten...

Jeg er godt vant til at ungene er skikkelige pappadalter...Og jeg kan godt forstå det med tanke på at han er borte så mye som han er i jobben sin..

Men at bikkja også skulle bli pappadalt hadde jeg ikke regnet med...Men, joda...Luna er ei skikkelig pappajente hun også..henger i beina på pappsen når han er hjemme og furter skikkelig når han er på jobb. Eller ute i boden for den saks skyld..Da ligger hun på dørmatta og venter tålmodig på han..De første dagene etter snubben har vært hjemme 4 uker, furter hun mens hun ligger på dørmatta og venter...kunne jo hende han snart snubla inn døra....Etter noen dager, forflytter hun seg nærmere stua...eller så ligger hun tett inntil beina mine her i stua..Og det aller beste er så klart i fanget..med snuta godt vent mot yttergangen..

I kveld er ingen unntak..gubbsnubben dro tross alt på jobb idag morrest..Luna lengter vettet av seg allerede..Nå ligger hun tett inntil låret mitt i godstolen...løfter stadig hodet og titter mot gangen. Kommer han snart tro?

 

Men, Luna og oss andre, må nok smøre oss med tålmodighet frem til fredagen..For DA kommer pappsen hjem igjen :)

Og det gleder vi oss alle sammen til :) 

Home sweet home.

Hei og god kveld fra godstolen.

Vi er vel hjemme etter helgens Sverige tur :) bagger og endeløse hauger med poser er pakket ut og lagt på plass. Luna-bjeff er hentet hos fine svigermor og vesla er i seng. Åååååh, må innrømme det var utrolig godt!

Det ble en liten shoppingsrunde idag også og denne gangen havnet noe i vesla sin pose også :) Så da ble alle fornøyde vil jeg tro. De yngste har fått handlet seg litt til helgens Halloween-feiring..Noe stæsj hadde vi fra før av og det kan vi bruke i år også. Nå er ikke jeg den største tilhengeren av Halloween, tvert imot...Jeg skulle aller helst vært hele greia foruten. Jeg ser ikke poenget med at ungene kler seg ut i ekle kostymer for å "tigge" godis på dørene i nabolaget.

Jeg savner den gode, gamle julebukken hvor man kledde seg ut som små søte nisse jenter/gutter og gikk fra dør til dør og sang julesanger. Noen ganger ga vi bort pepperkaker også. Men den tradisjonen tror jeg har forsvunnet helt. Det har ikke vært noen julebukker på disse dørene de siste årene ihvertfall..Desverre!

Vel, lite man får gjort med det vil jeg tro...Ungene var ihvertfall fornøyde med dagens innkjøp og det er jo litt godt å tenke på :) Vesla kjøpte seg en heksekjole som passer utmerket til hatten og masken hun har her hjemme..Hun rakk ikke prøve den før hun la seg i kveld, så hun gleder seg til imorgen..for da skal det prøves fullt ut ;) Junior kjøpte seg en creepy maske, kan minne mye om Chucky (staves det sånn tro?) Det er fra en gammel skrekkfilm fra mine ungdomsår..(for dere som ikke har hørt om den) Det er en dukke som blir levende ihvertfall...Junior er i ekstase over dagens funn og gleder seg vilt til å feire Halloween. Kan tro det var mange blikk ved kaia når vi skulle ta båten til Horten idag...Hahaha...Imorgen er det tilbake til normal hverdag igjen..skole og barnehage for alle sammen..og full arbeidsuke på meg :) Jeg gleder meg til normale rutiner på barna igjen. Gubbsnubben reiser før hanen galer imorgen tidlig og en uke i Bergen venter han.

Her er det godstolen resten av kvelden..vel, ihvertfall frem til junior skal finne loppekassa si..Men, tror jaggu jeg finner godstolen igjen så fort han er i seng ;)

Ha en herlig søndagskveld der hjemme. 

Siste helgen i høstferien..

Hei fra Sverige...sånn ca i Strømstad kan man vel si..

Vi har sjekket inn på Daftø campingplass for natten. Etter at gubbsnubben og jeg har jobbet hele uka, har det blitt relativt dårlig høstferie for ungene i år dessverre. Så da fant vi ut at en aldri så liten Sverige tur hadde vært litt koselig. Vi har benket oss godt til rette i hytta etter en dag på Nordby senteret...ikke til alles store glede, det med shopping senteret altså... Trodde vel vesla skulle storkose seg mest av alle der idag, men tvert imot..Det var tydelig ikke helt dagen hennes idag. Du snakker om å bli høy av lukten av nye klær og sko...Men, hun der tar enhver kake innimellom altså..Og idag var det tydelig en slik dag..Hun forstå raskt at det ikke var hennes tur til kleshopping og agerte deretter...Har ikke tall på hvor mange plagg hun raste ned i gulvet mens brødrene prøvde sine mulige vinterjakker.

Gjentatte forsøk på å fortelle henne at hennes vinterjakker var helt nye da vi dro fra Norge og at hun faktisk så at vi tok av prislappene på dem hjalp lite. Vi forsøkte også å si at denne gangen var det brødrene sin tur til å få klær, siden hun fikk det sist gang...men, det hjalp heller ikke. Kombo av en sær tenåring, som nøysomt skal prøve jakke for jakke...for ikke snakke om luer!!!! Gud bedre...spiller det så stor rolle hva du putter på hodet da..så lenge du ikke fryser??? Tydelig!! Og med frøken sprett hoppende rundt, helst midt mellom oss, må jeg innrømme at det ble til slutt for mye for den dama her. Sluttresultatet ble en brummende mamma, en furten vesla, men to fornøyde gutter med hver sine vinterjakker...

Nå sitter jeg på verandaen på hytta og blogger litt mens jeg hører vesla spretter rundt som harekanin der inne...Det ligger nemlig donuts på kjøkkenbordet...og vesla vet at det ikke blir noen donuts før mamms'en har fått seg en kaffekopp, smattet litt på dagens nyinnkjøpte viper og blogget ferdig dette innlegget ;)

Og tro meg...den kaffekoppen er virkelig dagens høydepunkt!! :) 

lørdagsgodisen står klar til innhogg ;) Konemor sitt eneste innkjøp til seg selv idag...Viper...og så klart måtte den være rosa..er ikke oktober den rosa måneden da? ;)

Ønsker dere alle en fortsatt god helg...nå tror jeg det er lurt at donutsene blir fortært her altså..eller så tror jeg ikke denne hytta overlever til imorgen...høres ikke sånn ut innenfra ihvertfall.

Snakkes :) 

Middag med skrekkblandet fryd...

Hei og god kveld i heimen.

Idag har vi hatt fine svigermor på middag og gubbsnubben har fått bryne seg på noe han aldri har gjort før..Vi bestilte hele blekkspruter for kort tid siden og idag tenkte snubben at det var en fin dag å prøve seg litt. Denne dagen har jeg visst at ville komme...og jeg glegruet meg til det...ser jo ikke særlig innbydende ut der den ligger..Og jeg vil vel si at en frysepose med ferdig tilberedt akkarringer fristet veldig der og da..Men, spennende var det ;) Smaken var god, men konsistensen var noe "seig" om man kan si det. Gubbsnubben hadde virkelig gjort hjemmeleksa si og undersøkt nettet etter passende rett. Så han serverte oss en 3 retters middag idag :) Det ble paella som hovedrett og sjokoladepudding til dessert. Mmmmmh, paella håper jeg vi skal lage flere ganger. Det var skikkelig snadder!! Gubbsnubben slutter aldri å overraske oss her hjemme, det virker som han stortrives på kjøkkenet og han klarer å trylle frem de godeste rettene. Gleder meg til neste gang han finner frem "tryllesakene"

Nå er det tid for senga kjenner jeg..Tidligvakt idag og dobbel vakt imorgen..Litt greit å lade batteriene godt opp!

Håper du får en god natt søvn når hodet treffer puta di der hjemme.

Klem til deg. 

Denne helgen..

Hei fine du.

Denne helgen har det vært stille fra denne fronten. Jeg var pjuskerusk i slutten av uka og måtte holde meg borte fra jobb den ene dagen..Max uflaks..være vikar for en som er syk, så blir jeg syk selv også...BLÆH, skikkelig kjipern!!

Formen har snodig nok, men heldigvis vært bra i helga, så jeg har fullført arbeidshelgen min på Joker. Og der har det vært full rulle som alltid 👍😁 På lørdags ettermiddag tok jeg med meg de yngste en tur til mamms'en min en tur..

Ungene hadde lyst å hilse på mormor og dyrene på gården..Junior hadde også fått høre at Bjørn hadde kjøpt seg en Atv, og den var han veldig nysgjerrig på..tror vel egentlig at poden trodde at Atv var en gønner av noe slag, men lærte fort at det var en 4 hjuling..haha..

Og den måtte jo så klart testes ut litt 


vesla skulle ikke være noe dårligere enn storebroren ihvertfall...

og mens ungene boltret seg på en liten skogstur, tok mamms'en og jeg kaffen i kveldssola. Etter å ha vært på jobb i 10,5 time idag, var det godt å komme hjem til heimen igjen. Jeg er heldig som får jobbe med verdens beste kompis. Roger'n passer så godt på meg atte :) Lattern henger løst og vaktene flyr så fort :) 

Her tror jeg ikke det blir seint før puta kaller på meg..uka starter tidlig imorgen..Tidligvakt ibarnehagen :))

Men, først...litt kvalitetstid med verdens aller beste gubbsnubbe ❤️

Lurveleven..

Hei og god kveld fra godstolen..

PHU...skal si det har vært et skikkelig lurveleven her idag...junior har hatt besøk av to venner i ettermiddag/kveld..og den hippeste leken for dem om dagen er "sisten-gjemsel" Og med sisten-gjemsel, følger det visst med en god del hyl og skrål..For ikke glemme krangling og slåssing..Vesla stakkars, hun ble helt satt ut når guttakrutt satte igang for ....nte gang.

De syns det er litt stas å ha med henne på gjemsel og har lært henne godt opp. Hun har blitt en kløpper til å finne guttene, men siden ingen av dem liker å bli første som blir funnet, har de endret leken til sisten-leken..Den som "har den" må da løpe etter personen man finner og fysisk ta på vedkommende for at det skal gjelde. Ellers blir samme person (vesla) stående i evig tid. Men, disse guttene da...kjære verden hvor mye støy 3 gutter kan klare å lage altså....

Jeg tar av meg hatten for naboene her for at de ikke har kommet med noen sure miner over gårdsplassen her ennå. Så klart forventes det at det blir støy med barn, misforstå meg rett her..Men, idag var det virkelig ille. Disse kameratene til junior er brødre og jeg mistenker at de hadde en skikkelig dårlig dag idag..For de to spesielt kranglet unormalt mye idag.. Og etter fjerde basketaket dem imellom, sendte jeg dem til slutt hjem. Da hadde jeg fått nok av slåing og sparking fra deres side.  

vanligvis pleier det ikke være noe styr å ha dem på besøk, syns egentlig det er veldig koselig at barna våres får venner på besøk. Men, når det blir så lurveleven og slåssing over lang tid, gidder jeg ikke mer. Junior ble så klart lei seg når de måtte dra, men forsto at jeg var lei all kranglingen. En ting er når man er uenig, da er det greit å kunne snakke ut om ting..ikke begynne med slag og spark...som tilslutt ender med masse tårer. De er såpass store nå at jeg syns man kan forvente litt mer fra dem nå. Ikke bare fra vennene han altså, men fra alle sammen.

Morgendagen er pakket klar med nister, klær, gymtøy og andre ymse ting..Resten av kvelden er det godstolen som gjelder..Imorgen er det torsdag alt..og på fredag kommer gubbsnubben hjem igjen.

Wiiiiiiii, husmora sitt hjerte gleder seg masse!!!!!

God onsdags kveld folkens. 

Playdate med vesla

Hei og god kveld...

Idag har vesla med seg ei venninne hjem fra barnehagen. Ei som går i samme gruppe som henne selv. Veldig kjekt å jobbe i samme barnehage som vesla går i, så får man bedre innsyn i hvem hun leker med, hvem hun blir å begynne på skolen med osv. Og denne venninnen hennes skal begynne på samme skole som vår vesla.

Her i gata vår er det ikke særlig med jevngamle med vår snuppe dessverre, sånn at hun går mye for seg selv her hjemme, om vi da ikke inviterer noen hjem til oss. Vi har hatt playdate med noen andre jenter her tidligere, men jeg syns ikke det er riktig at det bare skal gå den ene veien. Jeg syns de andre foreldrene også kan invitere hjem til seg.

Syns ikke det er urimelig igrunn. Når vi gjentatte ganger har invitert hjem og deres barn mer enn gjerne blir med, syns jeg faktisk at de kan gjøre det samme. Jeg sier ikke hver uke, for det gjør ikke vi heller det..Men, en gang innimellom syns jeg er fear.  Denne gangen har vi invitert ei jente som aldri har vært hos oss før..det virker som jentene har det artig sammen, det er en god tone blant dem og leken går lett.  Middagen er akkurat fortært, så nå er de ute på hver sin sykkel, på vei til ei nabojente her. Enn så lenge har alt gått knirkefritt og kan virkelig friste til en ny invitasjon om en liten stund.

Utfordringen med disse to jentene, er at de er ganske like og liker best å bestemme leken...Ingen av dem liker særlig å tape og kan fort bli litt "ampre" om kampen tapes. Frøkna vår har godt av å "bryne" seg litt på noen som er like sta som seg selv, hun har godt av å lære å ta hensyn til andre og andres ønsker og behov. Hittil er det tommelen opp!! Og det er gøy å se og ikke minst høre dem sammen.  

Vår hyggelige gjest bli hentet ca kl 19, og etter det blir det nok tidlig kvelden idag...ihvertfall på vesla..Tidlig opp igjen imorgen, ny arbeidsdag i verdens beste barnehage ventes :)

Ha en god kveld der hjemme. 

Dagen idag

Dagen har for det meste gått til jobb på småbarns-avdelingen..Jeg var møtevakt på de andre avdelingene idag også, så det var ikke så mye jeg fikk være blant de minste idag. Men, det virket som barna aksepterte at jeg var der...så det er jo et fint tegn ;) Resten av denne uka skal jeg være med de minste, og jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med dem.

Ellers har vesla vært på turning og junior har vært på rulleski-trening.. Her er klær lagt frem klart for imorgen, og nistene er ferdige..Deilig, så slipper jeg å tenke på det imorgen tidlig ;) De yngste barna elsker å ha med seg matboks på skolen/barnehagen..Det er sjeldent det kun ligger en brødskive i matboksen..jeg syns det er litt hyggelig for dem at maten ser litt innbydende ut..noe jeg selv hadde villet spise..Ikke bare to brødskiver som smelles oppå hverandre og rett i matboksen..Skal være såpass ærlig at det har forekommet det også altså...Men, det skjer stort sett hvis nista blir lagd ferdig på morgenen. På kvelden har jeg mye bedre tid etter at barna har lagt seg..Variasjonen øker, og appetitten øker ;) 

Disse matboksene er muligens en smule store, men ungene elsker dem. Det er løse bokser inni, og enkelt å gjøre rent. Jeg kjøpte de på Barnas Hus for flere år siden og de holder god stand ennå. De koster også endel, men man kan kjøpe "innmaten" i løse deler ved behov også..Og etter min mening er de verdt pengene. Og som sagt, så elsker ungene dem.

Nå hører jeg puta roper høylytt etter meg her, så det er på høy tid å finne senga for min del.

Sove godt når du treffer puta :) 

Dagen idag.

Hei og god lørdag til deg :)

Dagen idag har bestått av kos igrunn..Etter at jeg hadde hentet vesla fra overnatting, tok vi turen til Jysk for å kjøpe noe jeg trengte til hybelleiligheten her hjemme. Da vi var ferdige der, tok vi turen til storesøster´n min og gubben hennes. Sola var god og varm, så vi satt ute og koste oss med kaffen :) På gården har de forskjellige dyr og ungene mine syns alltid det er stas å få matet dem. Søs har som regel noe godt på lur når ungene og jeg kommer...og denne gangen var det ikke noe unntak heller ;) 

Dette er det siste som er igjen av saueflokken for i år..det er 5 lam igjen..resten har reist til de evige beitemarker...og jeg vil tro mesteparten har gått til Norges fårikål-bord...Gårdens tuppelurer fikk seg også noen godbiter idag. Det er flere dyr å inspisere, så tante Trude viser vei videre. 

Jeg ville trodd at vesla ville vært livredd den store hesten, men i dette tilfelle var det faktisk omvendt..det store beistet turde ikke ta gresset hun tilbydde..Når søs serverte det, spiste den derimot..De andre hestene hadde bedre næringsvett da ;) På denne gården har de litt annerledes kuer..ikke sånne jeg kaller typisk "norske" Sånne man ser på samtlige gårder rundt omkring..De har valgt en annen type..og det var utrolig artig å se de komme løpende mot oss etter at søs hadde plystret på dem..Skal si de er store...og stor fart hadde de også...Følte meg ikke særlig stor i hatten der de kom løpende mot oss..Kun en tynn, gammel port imellom oss..For strømgjerdet brydde de seg tydelig ikke om lenger.. Mens vesla og jeg var på gården, var gubbsnubben og junior på krabbefiske med en kamerat av oss. Junior er ikke mye redd for krabber, men hadde aldri vært med på noe slikt tidligere..tenkte han muligens ville freake ut litt på båtturen, men den gang ei...Han hadde visst tatt noen grepa tak i krabbene og ordnet rundt med dem ;) Gubbsnubben sendte meg flere bilder og videoer fra turen de hadde underveis. Haha, lille tøffingen vår. Da er det vel ingen tvil om hva vi skal ha til middag her hjemme i kveld?! Mmmmmmh, ferske krabber!!! Og reker...Gleder meg masse!!! Frøken kresen, har valgt seg pølser istedenfor da...

Og frem til vi skal spise, skal jeg nyte varmen i pompen på det fiiiiiine saueskinnet jeg kjøpte hos søs og gubben idag :))))) Var mange fine å velge mellom...men, landet til slutt på denne ;)