Sånn går det om dagen...

Hei og god kveld i stua....

En aldri så liten og sjelden oppdatering fra denne fronten...som nevnt tidligere, så flyr dagene som en virvelvind her hjemme...jeg jobber fullt og er vel nærmest som en halv-vridd skureklut når sistemann er i seng her hjemme...

Ja, jeg vet jeg syter akkurat nå, men så la meg syte litt da...Det er lov å være sliten innimellom, ikke pakke alt inn i glitter og stas og late som at livet er rosenrødt. Æsj, nå var jeg fryktelig negativ syns jeg..Sorry..ikke meningen å legge en demper på kvelden din..Selv om jeg er sliten, så har jeg hatt en fantastisk fin dag på jobb med små og store. Været har vært herlig og ikke noe å klage på ellers...kun at jeg er sliten. Den uka som har vært nå har jeg vært heldig å jobbe på avdelingen til vesla, hvor  vi har vært på tur og lekt ute og på avdelingen.

Det er spennende aktiviteter på 5 års klubben og jeg stortrives med den flotte, livlige gjengen som de er. Her om dagen gikk vi på tur i skogene i området og lette etter spor etter trollkjerringa Gullitrutt. På veien så vi blant annet harebæsj og rådyrspor...men konkluderte kjapt at Gullitrutt hadde vært på jegertokt. På siste rasteplass fant vi et veltet tre og barna trodde Gullitrutt hadde veltet det ;) Og vi voksne var så klart med på leken.. noen barn syntes det var kjekt at Gullitrutt hadde veltet det, så fikk de et fint klatrested å leke på. 

Idag var det min tur å ha seinvakt, så vi var vel hjemme rett over kl 17 idag. Middagen er fortært, lekser til imorgen gjort. Junior har lesetrening om dagen, så han har lest to bøker for lillesøster idag ;) Resten av tiden frem til leggetid, koser de seg med hvert sitt. Tenåringen er på mørkekjøring med kjøreskolen...Så jeg nyter 1.etg for meg selv akkurat nå..Mmmmmh, akkurat nå var det veldig deilig kjenner jeg.

Ha en finfin torsdags kveld. 

Morsom dag.

At man har verdens beste jobb har det vel aldri vært noe tvil om...ikke her i gården ihvertfall. Idag har 5 åringene vært på tur til Du verden, vitensenteret i Porsgrunn...Jeg har aldri vært der skal jeg innrømme...har tenkt tanken mange ganger, men har aldri blitt noe av det..

Men, IDAG fikk jeg muligheten og med verdens flotteste gjeng. Så utrolig gøy det var, passet godt til alle aldersgrupper..(kreeeemt, voksne også) Tror jeg smilte bredt fra vi kom til vi dro jeg....Jeg fikk tatt noen bilder av vesla mens vi var der heldigvis..Og det er ingen tvil...Vi skal tilbake igjen! 


De karene som jobbet der nede var skikkelig flinke til å fortelle og lære bort og jeg tror vi alle satt som tente lys og fulgte nøye med. Igår hadde vi forsker-prosjekt i barnehagen i lekse fra Vitensenteret og idag fikk barna oppleve/lære med om det vi hadde hatt i lekse.

Lyd, vind og friksjoner var temaet idag..Barna lærte blant annet å lage lyd ved hjelp av vannglass og vi lærte å lage fløyte av et sugerør. Hvordan vi kunne gjøre at lyden ble mørk og lysere. "topper" innlegget med en aldri så liten selfie...offentlig transport og jeg hører lissom ikke helt sammen føler jeg... Og etter bildet å dømme, så skulle man jo tro at jeg holdt på å fryse ihjel..

Her er det straks klart for middagslaging...vesla har ei venninne på besøk fra barnehagen...og idag tenkte jeg de skulle få være litt kokker :)

Ha en fiiiiin ettermiddag

Dagen idag..

Hei fine deg...Idag har det vært en kald og minnerik dag for de fleste av oss....

Når det gjelder minnerik, snakker jeg ikke om presidentvalget i USA...For hele greia med Donald Trump er et sorgens kapittel etter min mening...

Men, langt mer hyggeligere minner er skapt idag.."høst aktivitet" med klassen til Victor. Vi møttes borti gata her med akebrett, grillmat og eventyrlystne 9 åringer...Småsøsken og eldre søsken var så klart også invitert.

Bål ble tent og pølsespyd sto så klart på menyen i kveld. Det var vel mest oss voksne som sto for grillingen for barna var mest opptatt med å ake i bakkene. :) 

Arrangementet var vellykket for små og store vil jeg våge å påstå...det virket ihvertfall slik på humøret og snakket til alle som møtte opp. Jeg syns det er koselig at vi kan treffes utenom skoletiden, slik at vi voksne også har mulighet å bli litt kjent. Man får et "ansikt"  til de barna man hører om ved middagsbordet, man lærer å kjenne mer på denne måten. Samt at man får mulighet til at yngre søsken blir kjent, slik at skolestarten senere muligens vil føles lettere. Vesla ble ikke med i kveld, for hun hadde blitt invitert hjem til ei venninne fra barnehagen som hun mye heller hadde lyst til. Og storebror syns det var veldig kjekt idag...Noen ganger er det godt å ha mamma eller pappa for seg selv også. De yngste er for lengst i drømmeland, meget fornøyde med sine dager. Imorgen er det vesla sin tur å ha med ei venninne hjem fra barnehagen. Noe som virkelig er stas :)

Her i heimen er det straks tid for nistesmøring, og ikke lenge etter det tror jeg jaggu det er loppekassa for meg :) 

 Ha en flotters kveld videre og sov godt når du omsider treffer puta :) 

Boller og kakao i snøen...

Hei og kveld der hjemme....

Dagen idag har for det meste vært ute..med -5 grader kledde vi oss godt med klær før vi fant frem alle tenkelige akebrett...18 barn gledet seg vilt til akedag i barnehagen :)

Og i sekken hadde vi lagd klart kakao til å varme oss med på turen. Første måltid valgte vi å ta på avdelingen, slik at det ikke ble så mye stillesitting i den kalde snøen. Det ingen av barna visste, var at ei mor skulle komme å overraske alle barna med nybakte boller :) 

Kan tro det smakte godt med varm kakao og deilige ferske boller etter en god stund i akebakken .) Men, vi hadde ikke stått stille lenge og kost oss før barna kjente frosten komme snikende på dem...Og vi fant ut at det var lurt å gi oss...Tilbake til barnehagen ventet det en liten film for barna..De som ville se den satt med en voksen og koste seg, vi andre fant på andre morsomme ting..

Begge de yngste barna her har hatt akedag idag, så de var gode og røde i kinnene etter mange timer ute. Vesla var sliten og sovnet fort i kveld..junior sløver de siste minuttene sine i stua med en tegnefilm...

Imorgen er det tidligvakt i barnehagen til vesla :) Og på ettermiddagen er det vinteraktiviteter med klassen til junior som står på planen. Da skal det fyres bål og grille pølser. Må si jeg syns det er litt sjarm  med vinteren også...særlig når man samler seg rundt bålet. Lukter skikkelig driiiit av klærne etterpå, men det får så bare være.. Ha en flotters kveld videre..

Her skal den nytes i godstolen :) 

Føles nesten som jul....

Fy,skal si det har kommet masse snø her hjemme....

De yngste barna og jeg har hatt kosedag hos mamma idag...Var med litt skrekkblandet fryd jeg dro avgårde...Tenk om det plutselig ville dale ned flere meeeeeter med snø...?! Veien til mamms'en var ikke så ille...men, etter å ha vært hos henne noen timer, begynte det å snø tettere og tettere...Og klumpen i magen vokste mer og mer...

Jeg sendte en melding til  tenåringen hjemme om at hvis fristelsen skulle bevre over, så kunne han mer enn gjerne starte snøfreseren og sette igang med gårdsplassen...Han har da aldri satt sine klumpfingre på den freseren, så jeg tenkte mitt da meldingen var sendt....Gikk ikke lange stunden før han ringte og lo høyt...det hadde visst kommet MASSE snø hjemme...og brøytebilen hadde lagd en skikkelig god kant foran innkjørselen vår...Med litt guiding over telefonen skulle han sette igang...Men, det var visst ikke så enkelt for han...han ringte vel mer enn han rakk å frese...Så det var bare å sette seg i bilen og kjøre hjemover...Poden hadde gitt opp freseren og heller begitt seg over spaden...funket visst bedre med den..Så han hadde spadd en sti opp til inngangsdøra for meg :) 

Brøytebilen hadde da kjørt forbi oss hele 3 ganger, så det var med rennafart jeg fikk bilen i garasjen..Jeg fikk vel frese denna gården selv da...Men, da røyk så klart snora!! Makan til flaks man har...typisk når gubbsnubben er på utenlands tur....Etter en krisetelefon til gubben, trøstet han meg med det at det er elektrisk starter på denne saken også (Heldigvis) Så etter at skjøteledning var funnet frem og koblet til, fant jeg ut at bensinknappen ikke var skrudd på...

 

Så kanskje ikke så rart at poden ikke fikk no fart på freseren!  Ungene har virkelig stått på her ute i kveld...Tenåringen ville bli ferdig med jobben, så fikk en kompis til å hjelpe til...9 åringen bidro med spade der freseren ikke kom til ordentlig. Nå er hele gårdsplassen frest ferdig for idag...Tenåringen er på velfortjent kino med venner og de yngste boltrer seg i boblekaret..Skal vi danse er på tv og jeg har store planer om å nyte resten av kvelden..Imorgen får vi lage en løpebane for Luna-bjeff...sånn at hun ikke drukner i snøen bak i hagen :)

God lørdag til alle sammen :) 

Freeeeedag

Hei og god fredag...

Fredag tror jeg må være ukens beste dag...Etter full arbeidsuke, er det digg å vite at jeg har 2 dager helt fri :) 

Ungene og jeg er alene hjemme i helga, gubbsnubben er på årets største "fylletur" med en bønsj av karer fra campingplassen..

De har reist til Aalborg på no øl-messe greier..(tror det var det ihvertfall) En ting er ihvertfall sikkert...det blir en fuktig helg på samtlige på den turen...Ikke fatter jeg at de hæler, men  velfortjent er det uansett. Jeg for min del, hadde nok heller valgt en roligere og "tørrere" helg....en spa-weekend feks...det hadde ikke gjort vondt for kropp og sjel. 

Jeg har vært på en slik helg for noen år siden, og jeg må vel si at jeg ikke er særlig flink med å skjemme meg selv bort med slike ting. Noe jeg kanskje burde vurdere å bli litt bedre på...I en hektisk hverdag med skiftarbeid og barnas fritidsaktiviteter, og ikke minst deres forbruk av klær og diverse utstyr, er det fort at økonomien går i sluket til dem. Joda, jeg vet det...har man satt barn til verden, skal man forsørge dem også. Og vi gjør det, til gangs også..Men, innimellom hadde det vært litt deilig å unne seg noe ekstra, uten at man fikk dårlig samvittighet for det..Uten at det gikk på bekostning  av noe... For de gangen vi bestemmer oss for noe utenom det vanlige, så er barna stort sett bestandig med oss. (Utenom denne turen til gubbsnubben i år da). Jeg "trøster" meg med det at gubbsnubben får slått ut håret og kost seg masse :) Som sagt, det er han virkelig vel undt!!

Men, neste gang er det husmora sin tur...Om jeg får rota meg til det noen gang da ;)

Uansett...det er fredag, det er friiii og imorgen skal vi sove leeeeeenge!!!!

God helg til deg og dine. Få mest mulig kos ut av helga, for den flyr jaggu fort nok.                                

Vinterens første...

Ja, da kom kong vinter til nabolaget her også...

Jeg hadde så klart glemt å parkere bilen i garasjen igår kveld...så vesla og jeg ble litt forsinket til barnehagen idag...Det var jo bare et tidsspørsmål om når nattefrosten skulle sette beina fast her, og nå fikk han det omsider til. Han var ikke etterlengtet for min del, men ungene storgleder seg til at snøen kommer til helga. Jeg prøvde å fortelle at det var meldt både regn og snø, men ordet regn var ikke innom øregangen i det hele tatt her i huset...SNØØØØØØØØØ ropte de fint i kor mens gliset spredte seg kjapt rundt hele ansiktet på de begge to. Snø ja....tenkte jeg i mitt stille sinn....BAH...snøfreser og snøskuffe neste....Ikke noe å gjøre med det desverre...får ta det med fatning og godt humør ;) 

Positive tanker, er det ikke det vi kaller det? Og det positive gror ;) 

Poden lager middag...

Idag hadde poden på 9 lyst å lage litt middag til oss...

Så jeg tenkte hvorfor ikke...Han har deltatt tidligere med middagen, men da nærmere oppkutting av salaten til helgas taco-fiesta..Han er en ivrig sjel når hønemor først slipper han frem til kjøkkenbenken.. Jeg er ikke den flinkeste til å lære bort kjøkken -"kunnskapen" og trives for det meste alene på kjøkkenet når mat lages. Selv kan jeg huske at jeg stadig ønsket å prøve meg på kjøkkenet mens mamma holdt på, men det ble aldri store greiene ut av det. Stort sett var jeg sikkert i veien for henne..på lik linje som jeg kan føle når poden eller vesla ønsker å hjelpe til her hjemme. Men, idag slapp jeg han til gitt...Det var ikke verdens mest avanserte middagen vi skulle ha...hadde seinvakt i barnehagen...og etter seinvakter blir det ofte kjappe middager..

Noe så avansert som pølser og mos ble dagens middag..så poden fant frem desilitermål og de få ingridiensene som trengtes...Men, litt skolefag ble det jo i matlagingen da ;) Matte, målemengde, lesing av oppskriften på mosposen...Visualisering er tingen vøttø ;) Ungene var fornøyde med dagens superenkle og kjappe middag og da er jeg fornøyd også :) Vesla fikk i oppgave å dekke bordet, noe hun klarer med glans..

Kreeeemt...Hun ville også lage middag en dag...så klart...så da må hun få lov å prøve seg frem hun også...Nå er ballen igang...så da er det opp til meg å la den fortsette å rulle videre ;) 

 

I´m alive....

Hei fine du...

Nå har det jaggu vært en laaaaang periode vekk fra bloggen..Ikke for noe spes grunn igrunn...kun mangel på skrivelyst. Føler ikke at det har skjedd store tingene i det daglige..annet enn det normale livet vi alltid har hatt...Dager og uker flyr før man rekker å tenke over hvor tiden egentlig ble av. Man jobber, styrer hjemme med ungene, lekser, matlaging osv...Og når kvelden omsider kommer og sistemann er i seng...Da har bloggen kommet langt ned på "to do" lista mi...hvor klesvask og andre ting har måttet komme i første rekke isteden. Gubbsnubben er som tidligere nevnt i Bergen i ukedagene og hjemme i helgene..Og da blir det litt ekstra på konemor i ukedagene. Jeg har alltid vært et A menneske med behov for veldig lite søvn..

Men, den siste tiden har puta ropt på meg tidligere og tidligere.. Flere kvelder skulle jeg gjerne ha lagt meg samtidig som 9 åringen her hjemme,, men syns det er litt vel tidlig...Men, når klokka er styggelig nærme 23, da er jeg helt kaputt! Jeg har bestandig sprettet opp av senga så fort klokka har kommet med et lite knyst..Men, sånn har det ikke vært den siste tiden. AKkurat som om kroppen ikke får nok søvn for tiden..Jeg har aldri reagert på mørket og vintertiden...men, mulig det har endret seg..Samtidig som noe "koker" i bakhodet mitt at muligens hypotherosen min spiller meg et lite puss...mange med hypotherose sliter med at de aldri får nok overskudd i kroppen og hvor da søvnen alltid er på underskudd..

Kanskje en blodprøve hos fastlegen hadde vært en lur ting ;) Men, kjenner jeg meg selv rett, så får jeg aldri rotet meg til å bestille noe time til det heller...Som om man ikke har annet å gjøre om dagen lissom...sitte på et venterom en time før man får kommet seg inn til legen i 5 minutter...BAH...nei takk..Oslo, Norge 20150312
Blodprøve av reporter Marie Moen Kingsrød. Hun har fått oppgitt av useriøse helseaktører at hun har matintoleranse, mens fastlegen hevder hun ikke har det. Sammenligner helseråd til forbrukersak.
Foto: FREDRIK SOLSTAD, VG 

Legekontoret får nok vente på meg en god stund til...ingen vondter utenom de gamle faste kan jeg grine på meg heller...

Det er mange fler enn meg som trenger den legetimen evnt ;)

Og når behovet virkelig er der, skal jeg nok få bestilt en time.....

Kanskje ;)